Νέα

Ημιυπαίθριοι χώροι. Θα τους δηλώσετε??

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ziziaek
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 441
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ceterum censeo, notarii delendi sunt.

Άτσα και Σκιπίωνας Αφρικανός (νομίζω) ο ΣινΜπαρ!
Αν και ο Μάνος μάλλον τους ελέφαντες του Ανίβα θυμίζει και αυτούς μονάχα εμφανισιακά...
Είπαμε, καλός ο οικονομικός φιλελευθερισμός αλλά σε μεγάλες ποσότητες κουφαίνει, τυφλώνει και φυτρώνουν τρίχες στις παλάμες...

Μπα, μπα, μπα, από πότε η φορολογική αξία ακινήτων με το αντικειμενικό σύστημα υπολογίζεται προσμετρώντας στην επιφάνεια τους ημιϋπαίθριους χώρους;;;;

Για τσίμπα την ΠΟΛ. 1149/9.6.1994 να μας πεις τι λέει.

Μάιστα...
Υποθέτω έχεις δει δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτου...
Αν ο αγοραστής δεν θέλει μπλεξίμετα με την εφορία, πώς δηλώνει ημιυπαίθριους ή γκαράζ και αποθήκες που έγιναν χώροι κυρίας κατοικίας;

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
παντα καβλωνω με στρειτ και βολταιρο.  :rockon:

μισο να φερω τις σταφιδες μου

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
ας παει, μετα για να βγαλεις αδεια θα επρεπε να με χρυσοπληρωνεις. Θα το υποστω κι αυτο  :thefinge:

οτι ντουβαρια εχω, εχω. τελος τα ντουβαρια, φτανουν και περισσευουν, ισως την επομενη εικοσαετια να συμφερει. απο μενα θα παρεις τα πελεγκρινι μου και συ και ολοι οι ιντζενιερε τσιβιλι  :birdman: :birdman: :birdman:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Πράγματι οι ημιυπαίθριοι δεν φορολογούνταν, αλλά πρόσφατα (τους τελευταίους μήνες) οι Δ.Ο.Υ. έχουν αρχίσει να ψειρίζουν το θέμα.

Άλλωστε δεν μπορούσαν να φορολογηθούν, ως παράνομοι (και, ως εκ τούτου, εκτός συναλλαγής).

Οι αγοραστές μπορούσαν να δηλώσουν τα τετραγωνικά του ημιϋπάιθριου και πλήρωναν κανονικά φόρο μεταβίβασης...Το ίδιο και με υπόγεια, αποθήκες κτλ που μετέτρεπαν σε χώρους κυρίας χρήσης...
Έτσι γλίτωναν τυχόν έλεγχο της εφορίας και τις συνέπειες μια ψευδούς δήλωσης στην εφορία αλλά πάντα είχαν τη δαμόκλειο σπάθη της πολεοδομίας αλλά και τυχόν συνδιοκτητών της πολυκατοικίας που στράβωναν για τα επιπλέον τετραγωνικά από το γκαράζ της πυλωτής που είχε συνενωθεί ως δια μαγείας με το διαμέρισμα του ισογείου...

Τώρα με την τακτοποίηση, η πολεοδομική τακτοποιήση απαλλάσει όσους τυχόν δεν είχαν πληρώσει φόρο μεταβίβασης για τέτοιους χώρους...
Κοινώς, όποιος ψάρωσε και πλήρωσε φόρο μεταβίβασης για όλα τα τετραγωνικά, μάλλον πιάστηκε μαλάκας...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Μάιστα...
Υποθέτω έχεις δει δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτου...
Αν ο αγοραστής δεν θέλει μπλεξίμετα με την εφορία, πώς δηλώνει ημιυπαίθριους ή γκαράζ και αποθήκες που έγιναν χώροι κυρίας κατοικίας;

Αν ο αγοραστής θέλει δηλώνει και επιφάνεια ακινήτου την Αλάσκα. Μπορεί να την έχει δει εθνικός ευεργέτης.
Όταν η εφορία είναι να εισπράξει δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Και επειδή έχω τύχει και σε αυτοψία της εφορίας εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην έχει γίνει η αποθήκη κατοικία.
Ο εφοριακός βλέπει την κάτοψη, βλέπει ότι ο χώρος είναι ημιϋπαίθριος και ότι οι διαστάσεις του είναι στο περίπου σωστές και δεν έχουν δηλωθεί μεγαλύτεροι ημιϋπαίθριοι αλλα ΟΥΔΟΛΩΣ τον ενδιαφέρει αν είναι κλειστός ή ανοιχτός.

Διότι η ΠΟΛ. 1149/9.6.1994 την οποία απαξιείς να ανοίξεις αναφέρει ρητώς στο άρθο:
17. Επιφάνεια ακινήτου είναι το εμβαδόν αυτού σε τετραγωνικά μέτρα (μ2). Προκειμένου περί κτισμάτων, ως επιφάνεια λαμβάνεται το εμβαδόν αυτών μετά των εξωτερικών τοίχων.
Αν στην επιφάνεια περιλαμβάνονται και οι κοινόχρηστοι χώροι (μικτή επιφάνεια), ως επιφά νεια λαμβάνεται η μικτή μειωμένη κατά ποσοστό δέκα στα εκατό (10%), δηλ. πολλαπλασια σμένη επί 0,90.
Δεν περιλαμβάνονται στην επιφάνεια οι ημιϋπαίθριοι χώροι.

Επομένως ο αγοραστής δεν θα έχει κανένα απολύτως μπλέξιμο.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αν ο αγοραστής θέλει δηλώνει και επιφάνεια ακινήτου την Αλάσκα. Μπορεί να την έχει δει εθνικός ευεργέτης.
Όταν η εφορία είναι να εισπράξει δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Και επειδή έχω τύχει και σε αυτοψία της εφορίας εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην έχει γίνει η αποθήκη κατοικία.
Ο εφοριακός βλέπει την κάτοψη, βλέπει ότι ο χώρος είναι ημιϋπαίθριος και ότι οι διαστάσεις του είναι στο περίπου σωστές και δεν έχουν δηλωθεί μεγαλύτεροι ημιϋπαίθριοι αλλα ΟΥΔΟΛΩΣ τον ενδιαφέρει αν είναι κλειστός ή ανοιχτός.

Διότι η ΠΟΛ. 1149/9.6.1994 την οποία απαξιείς να ανοίξεις αναφέρει ρητώς στο άρθο:
17. Επιφάνεια ακινήτου είναι το εμβαδόν αυτού σε τετραγωνικά μέτρα (μ2). Προκειμένου περί κτισμάτων, ως επιφάνεια λαμβάνεται το εμβαδόν αυτών μετά των εξωτερικών τοίχων.
Αν στην επιφάνεια περιλαμβάνονται και οι κοινόχρηστοι χώροι (μικτή επιφάνεια), ως επιφά νεια λαμβάνεται η μικτή μειωμένη κατά ποσοστό δέκα στα εκατό (10%), δηλ. πολλαπλασια σμένη επί 0,90.
Δεν περιλαμβάνονται στην επιφάνεια οι ημιϋπαίθριοι χώροι.

Επομένως ο αγοραστής δεν θα έχει κανένα απολύτως μπλέξιμο.

Λάθος- Λαθος- Λάθος...
Αν ο ημιυπαίθριος είναι καλλυμένος ή η αποθήκη του υπογείου της μεζονέτας έχιε γίνει ένα ωραιότατο playroom χώρος κυρίας χρήσης σε απλά ελληνικά, η εφορία μπορούσε (και τώρα μπορεί αν δεν το τακτοποιήσεις) να σου σκίσει τον πάτο με πρόστιμα γιατί στη δήλωση φόρου μεταβίβασης δήλωσες ψευδή στοιχεία...
Και για όποιον δεν το ξέρει, μια χαρά κάνει αυτοψίες και η εφορία σε ακίντα, ιδίως αν πέσει ρουφιάνεμα...

Τώρα, επειδή στις εφορίες δεν είνα ακριβώς μαλάκες, προφανώς δεν θα είχαν την απαίτηση να τους δηλώσεις την επιφάνεια της αλάσκα αλλά πάντα σε κοιτούσαν λίγο περίεργα αν τους πήγαινες δήλωση φόρου μεταβίβασης για τα τετραγωνικά μόνο του διαμερίσματος...
Και όπως προείπα, σε κάποιες περιπτώσεις δεν σε κοιτούσαν μόνο.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Λάθος- Λαθος- Λάθος...
Αν ο ημιυπαίθριος είναι καλλυμένος ή η αποθήκη του υπογείου της μεζονέτας έχιε γίνει ένα ωραιότατο playroom χώρος κυρίας χρήσης σε απλά ελληνικά, η εφορία μπορούσε (και τώρα μπορεί αν δεν το τακτοποιήσεις) να σου σκίσει τον πάτο με πρόστιμα γιατί στη δήλωση φόρου μεταβίβασης δήλωσες ψευδή στοιχεία...

Πάλι τα ίδια.

1) Το παράδειγμα του playroom δεν έχει καμμία σχέση. Για τους ημιϋπαίθριους μιλάμε, αν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό της φορολογητέας αξίας με το αντικειμενικό σύστημα και αν το κράτος τους φορολογούσε υποχρεωτικά όπως έλεγες (καλά αυτό ξεχάστηκε τώρα..... )

2) Στην δήλωση μεταβίβασης δηλώνεις φορολογητέα αξία και όχι επιφάνεια.

3) Αν η αντικειμενική αξία υπολογισθεί με βάση την επιφάνεια που αναφέρεται στην οικοδομική άδεια και στο συμβόλαιο και δεν υπάρχει απόκλιση της πραγματικής επιφάνειας τότε ο αγοραστής δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.

4) Γίνεται φανερό από τα παραπάνω με τι τερτίπια και διαστροφές της πραγματικότητας τρομοκρατούν οι δικηγόροι τον απλό κόσμο.

5) Ότι και να θέλεις ότι και να κάνεις δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει αυτό: Δεν περιλαμβάνονται στην επιφάνεια οι ημιϋπαίθριοι χώροι.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Πάλι τα ίδια.

1) Το παράδειγμα του playroom δεν έχει καμμία σχέση. Για τους ημιϋπαίθριους μιλάμε, αν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό της φορολογητέας αξίας με το αντικειμενικό σύστημα και αν το κράτος τους φορολογούσε υποχρεωτικά όπως έλεγες (καλά αυτό ξεχάστηκε τώρα..... )

2) Στην δήλωση μεταβίβασης δηλώνεις φορολογητέα αξία και όχι επιφάνεια.

3) Αν η αντικειμενική αξία υπολογισθεί με βάση την επιφάνεια που αναφέρεται στην οικοδομική άδεια και στο συμβόλαιο και δεν υπάρχει απόκλιση της πραγματικής επιφάνειας τότε ο αγοραστής δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.

4) Γίνεται φανερό από τα παραπάνω με τι τερτίπια και διαστροφές της πραγματικότητας τρομοκρατούν οι δικηγόροι τον απλό κόσμο.

5) Ότι και να θέλεις ότι και να κάνεις δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει αυτό: Δεν περιλαμβάνονται στην επιφάνεια οι ημιϋπαίθριοι χώροι.

ε γι αυτό δε λέγονται ημιυπαίθριοι;
αααααααααααααααχχααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
βεβαίως απ ότι ξέρω ακόμα και ημιυπαίθριος με κεραμίδι είναι παράνομος.......
αρα........
ίσιε είπαμε.
ο νόμος αναφέρεται στην αλλαγή χρήσης μέσα στα όρια της οικοδομικής άδειας που έχει εκδοθεί.
κοινώς ενα υπογειάκι 40 τμ που έγινε μια χαρά διαμέρισμα, ή μια πιλοτή που έγινε σπίτι των παππούδων είναι αλλαγή χρήσης.
και αυτά εντάχθηκαν στους ημιυπαίθριους αφού δεν θεωρούνται εκτός κτίσματος όπως έχει κατατεθεί στην πολεοδομία.......

κοινώς κουτσοί στραβοί στον Αγιο Παντελεήμονα........

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
τώρα θα λαμβάνονται γιατί έχουν αλλάξει χρήση. Αρα μπορέι να έχεις υπερβεί τον συντελεστή αλλά η χρήση είναι μαζί με το παράνομο.
αρα Ε9 πίπα κώλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
πουστια ειναι, γελαει για να ψαρωσεις. ρε ειναι τεραστιο κουναβι αυτη λεμε
ρε μαλάκα πήγα να βάλω κεραμίδι με ξύλα αντί για τέντα και ήρθε ο μπαμπάς και μ άρχισε στα μπινελίκια πριν πολλά χρόνια..
του λέω γάμα μας με τα κωλόπανά σου, μου λέει πλέρωσε συ το πρόστιμο.
ποιό πρόστιμο του λέω;
αυτό που θα σου ρίξουν όταν γίνει καρφωτή.
μα δε θέλω να το κλείσω...
να μην πληρώνω χαλασμένες τέντες θέλω.
ούτε ελλενίτ του λέω;
όχι με λέει.
Ε άει γαμηθείτε του λέω και σεις και οι τέντες σας και τα κεραμίδια σας και οι ημιυπαίθριοί σας.

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
ρε μαλάκα πήγα να βάλω κεραμίδι με ξύλα αντί για τέντα και ήρθε ο μπαμπάς και μ άρχισε στα μπινελίκια πριν πολλά χρόνια..
ποιό πρόστιμο του λέω;
ούτε ελλενίτ του λέω;
όχι με λέει.
Ε άει γαμηθείτε του λέω και σεις και οι τέντες σας και τα κεραμίδια σας και οι ημιυπαίθριοί σας.

καποιοι μπερδεψαν του ΗΥ με τις περγκολες.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
ποιό πρόστιμο του λέω;
ούτε ελλενίτ του λέω;
όχι με λέει.

Μπλιαααααααααααααχχχχχχχχχχχ, κεραμίδι με ξύλα.

Για τελείως κιτς μιλάμε.

Που είναι ο Ζωρζ, το Μπαουχάους σε έκδοση Περσόνα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom