Νέα

Ημιυπαίθριοι χώροι. Θα τους δηλώσετε??

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ziziaek
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 441
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Καλό το νταηλίκι αλλά το παραμύθι έχει δράκο και λέγεται απελευθέρωση...
Οι ελάχιστες αμοιβές είναι σα τη γραμμή μαζινό... Φαντάζει απόρθητη αλλά παρακάμπτεται και υπερπηδάται εύκολα...

ιδιως σημερα ειναι που καταριεμαι τις γαμημενες τις ελαχιστες αμοιβες!!!!!!!!!!
γινεται να καταργηθουν αυριο?

εκει να δω ποιος μηχανικος θα πλερωνει τους φορους που δινει τωρα ωσαν μαλακς.

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
Το συμβόλαιο του κατασκευαστή το έλεγε καθαρά... 75 τ.μ. διαμέρισμα με ημιυπαίθριους 20 τ.μ....
Σου πουλούσε επομένως ένα διαμέρισμα 75 τ.μ. με μια πολεοδομική παρανομία, εν γνώσει όλων, ακόμη και του κράτους που φορολογούσε κανονικά όλα τα τ.μ. σα διαμέρισμα και της τράπεζας που χρηματοδοτούσε το σπίτι διότι η αυθαιρεσία ήταν άρσιμη...
Και φυσικά ο αγοραστής απέβλεπε στο ότι κάποια μέρα οι ημιυπαίθριοι θα τακτοποιούνταν, όπως κάποτε τα αυθαίρετα που εξαιρέθηκαν της κατεδάφισης...
Μεταξύ κατεργαραίων, ειλικρίνεια...

Str8 μη τα λες σε εμένα, τα ξέρω, δες τα προηγούμενα post μου ;)

Στους μηχανικούς του thread εξήγησε, σαν πιο παλιός, ότι και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι κοκκορεύονταν μέχρι το πρόσφατο παρελθόν ότι "δεν τους αγγίζει κανείς" κλπ, και τώρα δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν καρπαζιές.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

αμεσως θα τρεξεις να δηλωσεις λιγοτερα, κουναβιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Str8 μη τα λες σε εμένα, τα ξέρω, δες τα προηγούμενα post μου ;)

Στους μηχανικούς του thread εξήγησε, σαν πιο παλιός, ότι και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι κοκκορεύονταν μέχρι το πρόσφατο παρελθόν ότι "δεν τους αγγίζει κανείς" κλπ, και τώρα δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν καρπαζιές.

η δεν στροφαρεις.
η δεν εισαι εξοικειωμενος με τις παραθεσεις, οποτε δεν καταλαβαινεις σε ποιον απευθυνεται.

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
αμεσως θα τρεξεις να δηλωσεις λιγοτερα, κουναβιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

οταν βγαζω αδεια για τον εαυτο μου η για τον πατερα μου θα παρω λεφτα?
γιατι να πλερωσω ΦΠΑ και εφορια επομενως?

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
η δεν στροφαρεις.
η δεν εισαι εξοικειωμενος με τις παραθεσεις, οποτε δεν καταλαβαινεις σε ποιον απευθυνεται.

Είσαι που είσαι απρεπής, βιάζεσαι και βγαίνεις off side.

Δικό μου post παρέθεσε, σε αυτό απαντάω.
Απλά στο δεύτερο σκέλος του, αναφέρομαι στους λεονταρισμούς περί παντοδυναμίας του ΤΕΕ, σε συνάρτηση με παλαιότερους ανάλογους λεονταρισμούς των δικηγόρων, που πλέον φαίνονται κούφιοι.

Ποιος δεν στροφάρει τώρα;

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66

Τα ίδια λένε τα (παρα)νομικά επαγγέλματα (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές), μην σου πω και ταρίφες και φαρμακοποιοί.
Δεν θα μου φανεί περίεργο αν το κράτος χάσει από την απελευθέρωση, και ας κράζει όσο θέλει ο παπάρας ο μάνος.

(Μόνο στην Ελλάδα κάποιος απολύτως αποτυχημένος επαγγελματικά θα γινόταν τιμητής των πάντων)

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
οταν βγαζω αδεια για τον εαυτο μου η για τον πατερα μου θα παρω λεφτα?
γιατι να πλερωσω ΦΠΑ και εφορια επομενως?

ΚΟΥΝΑΒΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟΧΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ !

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
εχω κανει παρεα με δικηγορους, ξερω απο παραμυθα.

εισαι τεραστιο κουναβι παντως, δε σου φτανει να δηλωνεις οτι πηρες ψιχουλα, θες να δηλωσεις μηδεν οτι το κανεις στο πατερα σου. για κατι κουναβια σαν εσενα παντως θαπρεπε να παει στο θεο το ελαχιστο ποσο.  :birdman:

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
εισαι τεραστιο κουναβι παντως, δε σου φτανει να δηλωνεις οτι πηρες ψιχουλα, θες να δηλωσεις μηδεν οτι το κανεις στο πατερα σου. για κατι κουναβια σαν εσενα παντως θαπρεπε να παει στο θεο το ελαχιστο ποσο.  :birdman:

ας παει, μετα για να βγαλεις αδεια θα επρεπε να με χρυσοπληρωνεις. Θα το υποστω κι αυτο  :thefinge:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Καταρχήν σωστή η επισήμανση αλλά μην ξεχνάς τον παράγοντα "ψωμολύσσας"...
Αν πχ κάποιος μηχανικός (ή δικηγόρος ή συμβολαιογράφος που επίσης έχουν ελάχιστες αμοιβές) δεν έχει για νοίκι, μια χαρά πουλάει ακόμη και τώρα την υπογραφή του έναντι πινακίου φακής και με την απελευθέρωση θα το κάνει ακόμη πιο εύκολα...

Δες τί γίνεται με τις τράπεζες που με ψίχουλα έχουν εκτιμήσεις και νομικούς ελέγχους αλλά και πάλι γκρινιάζουν για το κόστος...

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Καταρχήν σωστή η επισήμανση αλλά μην ξεχνάς τον παράγοντα "ψωμολύσσας"...
Αν πχ κάποιος μηχανικός (ή δικηγόρος ή συμβολαιογράφος που επίσης έχουν ελάχιστες αμοιβές) δεν έχει για νοίκι, μια χαρά πουλάει ακόμη και τώρα την υπογραφή του έναντι πινακίου φακής και με την απελευθέρωση θα το κάνει ακόμη πιο εύκολα...

Δες τί γίνεται με τις τράπεζες που με ψίχουλα έχουν εκτιμήσεις και νομικούς ελέγχους αλλά και πάλι γκρινιάζουν για το κόστος...

γι' αυτο παιρνουν τις εκτιμησεις που τους αξιζουν.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Τα ίδια λένε τα (παρα)νομικά επαγγέλματα (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές), μην σου πω και ταρίφες και φαρμακοποιοί.
Δεν θα μου φανεί περίεργο αν το κράτος χάσει από την απελευθέρωση, και ας κράζει όσο θέλει ο παπάρας ο μάνος.

(Μόνο στην Ελλάδα κάποιος απολύτως αποτυχημένος επαγγελματικά θα γινόταν τιμητής των πάντων)

Ο Μάνος έχει φυράνει τελείως εδώ και χρόνια...Στα περισσότερα άρθρα του που διαβάζω πιστεύει ότι αν καταργηθούν οι ελάχιστες αμοιβές των συμβολαιογράφων, η ελλάδα θα γίνει οικονομικός παράδεισος...

Μακάρι να συμμετέχει στον όμιλο προβληματικών.., ε προβληματισμού της ντορολίζας να έχουμε να βρίζουμε...

Στην πραγματικότητα, τόσο τα νομικά επαγγέλματα όσο και οι μηχανικοί στην Ελλάδα βγάζουν πολύ λιγότερο από τους ευρωπαίους συναδέλφους τους αν και για αυτό δεν φταίει μόνο η εχθρική στάση της κοινωνίας και η αποθέσωση του παπατζή/ μεσάζοντα/ αεριτζή σε βάρος του ειδικού αλλά κυρίως ότι ΤΕΕ και ΔΣΑ έχουν κρεμάσει ταμπέλα "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" και έχουν υπερβολικά πολλά μέλη...

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
Ο Μάνος έχει φυράνει τελείως εδώ και χρόνια...Στα περισσότερα άρθρα του που διαβάζω πιστεύει ότι αν καταργηθούν οι ελάχιστες αμοιβές των συμβολαιογράφων, η ελλάδα θα γίνει οικονομικός παράδεισος...

Ceterum censeo, notarii delendi sunt.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Το συμβόλαιο του κατασκευαστή το έλεγε καθαρά... 75 τ.μ. διαμέρισμα με ημιυπαίθριους 20 τ.μ....
Σου πουλούσε επομένως ένα διαμέρισμα 75 τ.μ. με μια πολεοδομική παρανομία, εν γνώσει όλων, ακόμη και του κράτους που φορολογούσε κανονικά όλα τα τ.μ. σα διαμέρισμα και της τράπεζας που χρηματοδοτούσε το σπίτι διότι η αυθαιρεσία ήταν άρσιμη...

Μπα, μπα, μπα, από πότε η φορολογική αξία ακινήτων με το αντικειμενικό σύστημα υπολογίζεται προσμετρώντας στην επιφάνεια τους ημιϋπαίθριους χώρους;;;;

Για τσίμπα την ΠΟΛ. 1149/9.6.1994 να μας πεις τι λέει.

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
Πράγματι οι ημιυπαίθριοι δεν φορολογούνταν, αλλά πρόσφατα (τους τελευταίους μήνες) οι Δ.Ο.Υ. έχουν αρχίσει να ψειρίζουν το θέμα.

Άλλωστε δεν μπορούσαν να φορολογηθούν, ως παράνομοι (και, ως εκ τούτου, εκτός συναλλαγής).

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom