Νέα

Ίμια και ΠΝ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 954
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Archibal

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Αν τα Ίμια ήταν της Τουρκίας και συνέβαινε το ανάποδο νομίζεις ότι θα καθόντουσαν;

Επισκέπτης
Ούτε θα είχαμε σκύψει ούτε θα λέγαμε ευχαριστώ στα Αμερικανάκια. Όσο για το στρατιωτικό κομμάτι το μόνο που ξέρω είναι ότι είχαμε υπεροχή στην θάλασσα. Αν είναι εδώ κάποιος στρατιωτικός να μας δώσει τα φώτα του, όμως απόψεις για σίγουρη ήττα είναι και λανθασμένες και επικίνδυνες.

Μα κι εμένα δεν με βρήκε σύμφωνο το "ευχαριστώ" που είπε ο Σημίτης στους Αμερικάνους. Αλλά είσαι σίγουρος πως άμα μπλέκαμε σε πόλεμο τότε με τα Ίμια δεν θα σκοτωνότανε κόσμος και κοσμάκης τσάμπα και βερεσέ, χωρίς να αλλάξει τίποτα απ' το στάτους που και σήμερα ζούμε; Και φυσικά εύχομαι να υπάρχει εδωμέσα κάποιος στρατιωτικός (δεν εννοώ κάποιον που απλώς έχει πάει φαντάρος, όλοι έχουμε πάει), να μας εξηγήσει πόσο δύσκολο -η μη- είναι αυτό που συζητάμε. Γιατί ο πόλεμος πια δεν γίνεται ούτε με καραβάκια του ΠΝ, ούτε με μάχες σώμα με σώμα, όπως πολύ παλιά.

Archibal

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Τι σου έφταιξαν οι αριστεροί; (εκτός και εννοείς ΠΑΣΟΚ). Το ότι βαρέσατε και 5 Τούρκους δεν ήταν μαγκιά ούτε πήραμε την Πόλη....

teo34r

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
κατα αρχας εμεις οι ελληνες παντα απο μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας.ο κωλοκοτρονης μπηκε φυλακη απο εμας στη πιο κρισιμη φαση της επαναστασης.ο βενιζελος οταν πηρε την ελλαδα ,ητανε η μιση της σημερινης κ τη τριπλασιασε με τη συνθηκη των σεβρων,αλλα λιγο μετα εχασε τις εκλογες,κ τον στειλαμε εξωτερικο!!με την αλλη κυβερνηση μετα ακολουθησε η μικρασιτικη καταστροφη και χασαμε πολλα εδαφη.εμεις καναμε τον εμφυλιο,για τον οποιο υπαρχει σιγη ιχθυος γενικα.οι τουρκοι απο μονοι τους κανουνε πιο λιγα λαθη.

MATURELOVERR

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2005
Like
3
Πόντοι
1
ουτε εμενα μου αρεσε που ειπαμε ευχαριστω,αλλα χωρις τους αμερικανους θα ειχε γινει πολεμος.

Archibal

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Αν είναι να γίνει ας γίνει. Προσωπικά δεν θέλω να γίνει αλλά δεν γίνεται όλο να υποχωρούμε και να ξεφτιλιζόμαστε μήπως και γίνει.

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Καλό θα ήταν πάντως να μη λέμε καραμπινάτες ιστορικές ανακρίβειες. Παράδειγμα:

Αναφέρθηκε ότι ο Κολοκοτρώνης διέπραξε θηριωδίες σε βάρος των Τούρκων στην τριπολιτσά. Μέγα λάθος. Αποδεικνύεται περίτρανα απότ ο ότι με διαταγή του περιφρουρήθηκε η περιουσία και οι οικογένειες πολλών επιφανών Τούρκων από θερμοκέφαλους Έλληνες που καλώς ή κακώς ξέσπασαν αιώνες βασανιστηρίων στους βασανιστές τους. Κι όποιος αμφιβάλλεο ας ανατρέξει στο Μακρυγιάννη και στα απομνημονεύματα του ίδιου του Κολοκοτρώνη από τον τερτσέτη.

Δεύτερον, ειπώθηκε ότι ο Ελληνικός Στρατός προχωρούσε στα βάθη της ασίας ουσιαστικά...για πλάκα! Τεράστια πλάνη. Ο Ελληνικός Στρατός κατεδίωκε τον Τουρκικό κι έφτασε ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από την ʼγκυρα. Αν εκείνη τη μέρα είχε καταστραφεί η πίστη στο "αήττητο" του Τουρκικού στρατού τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά σήμερα. Τεράστια ευθύνη δε είχε ο Δηλιγιάννης αν θυμάμαι καλά, αντίπαλος του Βενιζέλου στις εκλογές, που μεσούσης της εκστρατείας διεκήρυσσε "Ψηφίστε με να φέρω τα παιδιά σας πίσω". Αν αυτό δεν είναι τράβηγμα του χαλιού κάτω από τα πόδια του Στρατού τότε δεν ξέρω τι είναι. Ο Ελληνικός Στρατός τότε ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ στην Ασία απότ υς πολιτικούς. Τον εγκατέλειψαν έτσι απλά. Πολλοί κατόρθωσαν να γυρίσουν με μύρια βάσανα και δυσκολίες. Χαρακτηριστική η περίπτωση της περίφημης Ανεξάρτητης Μεραρχίας. Έτσι για να μη λέμε κουταμάρες.

Το 1974 είναι η χαρακτηριστικότερη ίσως περίπτωση προδοσίας Ελλήνων. Το μίνι πραξικόπημα του Γκυζίκη που ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο εκανε έρμαιο την Ελλάδα στα χέρια όλων των ξένων μυστικών υπηρεσιών. Τις συνέπειες τις πλήρωσε η Κύπρος. κανείς σοβαρός Έλληνας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό και τον άνθρωπο Γρίβα-Διγενή, πρωτεργάτη μαζί με τους εκατοντάδες Κυπρίους μάρτυρες της απελευθέρωσης από τους ʼγγλους.

Όσο για τους Τούρκους να θυμάστε το εξής. Σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει, ειδικά ο φωνακλάδικος τουρκικός σκύλος. Αν η Τουρκία είχε τη δυνατότητα να κάνει κάτι χωρίς την παραμικρή πιθανότητα αποτυχίας θα το είχε ήδη κάνει. Η χώρα όμως βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο θεοποιημένο Στρατό τους. Μία καθυστέρηση έστω, ούτε καν αποτυχία, θα ανέτρεπε τα θεμέλια του τουρκικού κράτους δια παντός.

delaxo

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
3
Like
7
Πόντοι
1
και για το τελος ενας στιχος των Metallica και τον εκλεψε αυτος ο αλητης Karl von Clausewitz  (για να με ξανασυμπαθησει ο ais8hsh που του τα χαλασα σε αλλο thread) : To secure peace is to prepare for war
Με όλο το σέβας, πριν το κάνουν στίχο οι Metallica, το είχαν σαν θεωρία οι αρχαίοι Ρωμαίοι...
"Αν θελεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο..."   ΣΟΦΟ

COMMANDER

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2005
Like
24
Πόντοι
6
O αντιπαλος του Βενιζελου ηταν ο Δ.Γουναρης, αρχηγος του Λαικου Κομματος, ενας απο τους Εξ, που εκτελεστηκαν στο Γουδι απο την Επανασταση του 1922. Θυμιζω επισης οτι ο Γ.Βλαχος, ιδιοκτητης της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ηταν σφοδρος πολεμιος της εκστρατειας,με χαρακτηριστικοτερα αρθρα του το ΟΙΚΑΔΕ και ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΠΟΜΕΡΑΝΩΝ

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
φιλε delaxo, προ των metallica υπηρχε το χαος. Παρακαλω λοιπον , με ολο το σεβας, τον απολυτο σεβασμο στους στιχους των Μ.

Αντε τωρα με ολουσ σας, μια γα@@τε τη Μονικα, Μια τους Μetallica

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
492
Πόντοι
36
O αντιπαλος του Βενιζελου ηταν ο Δ.Γουναρης, αρχηγος του Λαικου Κομματος, ενας απο τους Εξ, που εκτελεστηκαν στο Γουδι απο την Επανασταση του 1922. Θυμιζω επισης οτι ο Γ.Βλαχος, ιδιοκτητης της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ηταν σφοδρος πολεμιος της εκστρατειας,με χαρακτηριστικοτερα αρθρα του το ΟΙΚΑΔΕ και ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΠΟΜΕΡΑΝΩΝ

Στου Παπάγου, σύνορα με Χολαργό, Λεωφ.  Αναστάσεως, στο ύψος της οδού Κλειούς υπάρχει το παλιό μικρό εκκλησάκι της Ανάστασης, μέσα στο αλσάκι, και λίγο πιο πάνω η νέα (εμφανές μπετόν) εκκλησία του Εσταυρωμένου. Ανάμεσά τους , μέσα στο αλσάκι, υπάρχουν 6 περιφραγμένα μνήματα, που έχουν στο "κεφάλι" από 1 τεράστιο κυπαρίσσι. Είναι οι τάφοι των 6 που αναφέρει ο φίλος ais8hsh.

Τα μνήματα περιφράχθηκαν σχετικά πρόσφατα, νομίζω μετά το '70, '80, οπότε και μπήκαν και τα ονόματα. Πριν μόνο με τα κυπαρίσσια έβλεπες τους τάφους. Είχαν εκτελεστεί στο Γουδί και τάφηκαν έξω από νεκροταφείο σε 'unmarked tombs'.

Αυτό κι' αν είναι πράξη εθνικού διχασμού. Ότι έκαναν εγκληματικά λάθη, είναι αναμφισβήτητο, αλλά δεν τους θεωρώ προδότες. Για ένα χριστιανό, όπως αυτοί, δεν υπήρχε μεγαλύτερη μεταθανάτια προσβολή...

Δεν είμαι του θεού (κάθε άλλο), αλλά εκεί μου σηκώνεται η τρίχα κάγγελο.

Δικαίωμά σας να πείτε ότι θέλετε. Πηγαίνετε όμως πρώτα εκεί και μου λέτε πως θα αισθανθείτε.

Σημείωση: το εκκλησάκι είναι ΙΔΙΩΤΙΚΟ! Δεν τους έθαβαν σε δημόσιο χώρο....

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
fight fire with fire...

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
Kαλησπερα!!
διαβασα οτι η ομαδα ουκ των τουρκων που ανεβηκε στα ιμια και εριξε το ελικοπτερο σκωτοθηκε!!ειναι αληθεια την αμεσος επομενη χρονια εγινε αυτο!
διαβαστε ομως και κατι αλλο που δεν εχει μαθευτει(νομιζω)
η ομαδα που συνελαβε τον οτσαλαν ειχε την ιδια τυχη με τον ιδιο τροπο!!!!!!!

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
Μήπως έχεις διαβάσει τι έκανε ο Κολοκοτρώνης σε κάτι χιλιάδες άμαχους Τούρκους όταν το 1821 πήραμε την Τριπολιτσά;
τον αλητη τον δολοφονο τον Κολοκοτρώνη τι εκανε στους καημενους τους τουρκους τι επειδη ηρθαν να καψουν να βιασουν και να λεηλατησουν αχχχ τι κριμα μοιπος να βγαλουμε και το αγαλμα του ...ασε μας ρε φιλε δε μπορω να ακουο μαλακιες

Ο.Υ.Κ 143

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ευχαριστώ τον COMMANDER για την επισήμναση γιατί ονόματα μου διαφεύγουν. Αυτό ομως που δε μου διαφεύγει είναι η προδοσία που διέπραξαν για μια ακόμη φορά σε βάρος του Ελληνικού Στρατού οι Έλληνες πολιτικοί με αποτέλεσμα την καταστροφή και το χαμό της Μ. Ασίας.

Η στοιχειώδεης ιστορική μνήμη επιβάλλει αν μη τι άλλο να αποδίδουμε τα του καίσαρος στον Καίσαρα.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
492
Πόντοι
36
τον αλητη τον δολοφονο τον Κολοκοτρώνη τι εκανε στους καημενους τους τουρκους τι επειδη ηρθαν να καψουν να βιασουν και να λεηλατησουν αχχχ τι κριμα μοιπος να βγαλουμε και το αγαλμα του ...ασε μας ρε φιλε δε μπορω να ακουο μαλακιες

Ο.Υ.Κ 143

Αν υπήρχε τότε το γελοιοδέστατο "διεθνές δικαστήριο της Χάγης", ο Θοδωράκης θα ήταν καταζητούμενος και ο Μπραΐμης αγωνιστής της ανεξαρτησίας...

Στην πρώην Γιουγκοσλαβία δεν είδα να γίνεται κάτι διαφορετικό.....

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
φιλε hrys  μου αρεσει γιατι ολα τα παραδειγματα σου ειναι τι εκαναν οι ελληνες στους καημενους τους τουρκους...για κοιτα πρωτα να δεις τι εκαναν αυτοι σε εμας ...αν η ελλαδα δεν ειχε υποστει 400 χρονια σκλαβιας ξερεις σε τι σημειο θα ειμασταν τωρα?εχεις σκεφτει πως αν ο μεταξας ειχε δεχθει συνεργασια με τους γερμανους θα ειχε αλλαξει ολη η ιστορια της ευρωπης  φασιστας και ο μεταξας εε οπως ολοι οσοι αγαπουν την πατριδα κατα την δικια σου γνωμη.....για την κυπρο ξερεις?εχεις παει ποτε?εχεις δει την πολη χωρισμενη στα δυο?φωτογραφιες αγνοουμενων εχεις δει?τρυπες στα σπιτια απο σφαιρες?σπιτια χωρισμενα στα δυο?εχεις δει την σημαια του ψεδοκρατους να δεσποζει πανω στου βουνο?μαλλον οχι γιατι εγω οσες φορες τα βλεπω με πιανει η ψυχη μου εσυ μαλλον πινεις τον καπουτσινο σου και λες τους ηρωες δολοφονους που χαρη σε αυτους πινεις τον καπουτσινο σου...ξερεις τρι εγινε στην κυπρο και για πιο λογο μπεικε ο αττιλας...ο μακαριος ηταν ο καλος και εμεις τα καθικια εε?πρωτη φορα βλεπω παντος ιερεα να θελει να εχει πολιτικη εξουσια....αν ο μακαριος ειχε επιτρεψει να κανουν οι αμερικανοι βαση στην κερυνεια δεν θα ειχε γινει τιποτα(οχι οτι συμφωνω με αυτο) ειναι πολλα που δε ξερεις για αυτο και δεν σε παρεξηγω εξαλου πιες το καφεδακι σου και ασε εμας να πιστευουμε οτι πιστευουμε

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Με όλο το σέβας, πριν το κάνουν στίχο οι Metallica, το είχαν σαν θεωρία οι αρχαίοι Ρωμαίοι...
"Αν θελεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο..."  ΣΟΦΟ

Με πρόλαβες, θα το έγραφα και γω. Αν θυμάμαι καλά ήταν σπαρτιάτικο ρητό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom