Νέα

Ίμια και ΠΝ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 954
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Μπορείς να λες ότι θες φίλε μου, δεν απευθύνθηκα σε εσένα.

Επισκέπτης
Σε ποιον απευθύνθηκες τότε; ʼσε τα σάπια!

Επισκέπτης
Εγώ σέβομαι όλες τις απόψεις και ας μην συμφωνώ. ʼλλωστε, όλοι μας έχουμε από μία άποψη, όπως και από μία κ#λοτρυπίδα. Οι απόψεις εδώ, έχουν διαφορετική διάμετρο, όπως πολλές φορές διαφορετική είναι και η διάμετρος στην κ#λοτρυπίδα μας. Μπορούμε να συζητάμε τα πάντα. Ούτε η ειρωνία με ενοχλεί. Την θεωρώ πρόκληση για έξυπνη απάντηση. Ας μπει στο τραπέζι του γραπτού διαλόγου ότι θέλει. No problemo  

Σωστός ο παίχτης!

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
φιλε hrys κανε λιγο κρατει. Ολα μπορουν να συζητηθουν αλλα καλοπροαιρετα, μην ξεχνας οτι τα παντα εχουν αντιλογο και διαφορετικη αποψη.  Η αληθεια δεν ειναι στατικη, αλλιως την αντιλαμβανομαι εγω αλλιως καποιος αλλος. Και αυτο ισχυει για ολα και για ολους σε αυτο τo thread.
Για το πολεμο τωρα. Συμφωνουμε. Δεν τον θελουμε αλλα αν πρεπει, δε γα.... θα παμε να πολεμησουμε στο κατω κατω χανουμι ΝΑΙ ειμαι τουρκακι ομως οχι. Και σαν ελληνα με κυνηγανε και ολοι αυτοι, οι προηγουμενοι που δωσανε τα παντα για την ελευθερια, οχι μονο για την Ελλαδα.
Ο καθενας οπως μπορει εσυ με το μυαλο σου ενδεχομενως, ο πηδηκουλας με το πολυβολο, ο τομιτο με τη σαριζα, ο ασ8ηση με το  :knockinb: , εγω με το ποδηλατο μου.
Θα παμε ομως.

Επισκέπτης
Φίλε williams, φυσικά και συμφωνούμε σε πολλά. Απλώς έχω μάθει όταν ακούω πολλά και μαζεμένα "υπερπατριωτικά", να κουμπώνομαι. Η ιστορία λέει οτι ποτέ δεν μας βγήκαν σε καλό. Αν τώρα, ω μη γένοιτο, τύχει και να πολεμήσουμε, όπως οι παππούδες μας το '40, ούτε εσύ ούτε εγώ θα την κάνουμε, θα είμαστε εκεί. Αλλά ας μην το πολυμελετάμε κιόλας!

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
φιλε as8hsh αν θεωρησεις οτι ειμαι 1,98 και 105 kgr θα καταλαβεις γιατι δεν εγινε κομπλιτσα.  :jerking:
(επισης ειχα κολλησει σε ενα grouπακι απο εγγλεζοπουλα και με πηραν και μενα για pal.. ελιχθηκα με ταχυτητα και πονηρια και εβαλα να με φωτογραφισει τουρκοπουλο (ο ξεναγος). Στη κομπλα εβγαλε το φιδι το τουρκακι με τους securitades και ο williams εγινε καπνος) :sperm:

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Eγώ πάντως τον καλομελατάω τον πόλεμο αλλά δεν έρχεται...
Και αν κάποιοι ανατρίχιασαν...ένα σάπιο καθεστώς με δυο τρόπους αλλάζει, ή με επανάσταση ή με πόλεμο.
Και επειδή επανάσταση δεν βλέπω να γίνεται -εκτός και αν καταργηθούν αυριο το πρωϊ οι πιστωτικές κάρτες και τα καταναλωτικά δάνεια- τότε μένει ο πόλεμος.
Αλλά και εδώ υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα.
Ξέρετε κανένα καθεστώς που να επιδιώκει την καταστροφή του?!
Οπότε θα πηγαίνουμε αενάως για τον φραπέ μας... τον οποίο θα πληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας...

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
ΤΟΜΙΤΟ αν μου επιτρεπεις ποσο χρονων εισαι?

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
30 να ρωτήσω με την σειρά μου -λόγω περιέργειας- γιατί ρωτάς?

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
1. προς φιλο ais8hsh:
1α. Νηφαλιος δεν υπηρξα ποτε.
1β. Την photo δε την δειχνω στο site για ευνοητους λογους
1γ. Οι τουρκοι ειναι φιλοξενος λαος (το ποσταρισα και εχθες) και βολικος. Ειναι κλασικη περιπτωση hotel Concierge. Με 10? on arrival  σε βαζουν σε ολα στα κολπα με ασφαλεια.
1δ. Βολικος γιατι επισης με 10? ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν θα μπεις ουτε καν στο περιπολικο ΠΟΣΟ μαλλον στο express του Μεσονυχτιου...

2. προς φιλο tomito
2α. Ρωτησα γιατι εισαι ενημερωμενος και αυτο μ'αρεσει
2β. Επισης γιατι εισαι λιγο extreme σε αποψεις και ιδεες αλλα και αυτο μ'αρεσει επισης.

Επισκέπτης
Σημειώνω πως το 1922 είχαμε και τότε πολεμοχαρή διάθεση και ο στρατός μας προέλασε έως βαθιά μέσα στην Τουρκία, αλλά στο τέλος είχαμε ...την Μικρασιατική Καταστροφή. Όσο για την Κύπρο και το 1974 τα ξαναείπα, και απάντηση που να με αντικρούει δεν πήρα.
Οπότε, αυτό το δίπτυχο "πόλεμος" η "επανάσταση", ειδικά όταν δεν ξεκαθαρίζουμε και τι σόϊ επανάσταση εννοούμε, δεν με πολυεμπνέει!

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Δεν είχα καμμιά αμφιβολία...

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
φιλε hrys

οπως το εθεσε ο tomito ''...ένα σάπιο καθεστώς με δυο τρόπους αλλάζει, ή με επανάσταση ή με πόλεμο...''

Ο πολεμος ειναι παντα απανθρωπος και σκληρος αλλα ειναι και η ταχυτερη διαδικασια κοινωνικοπολιτικης μεταβολης. βεβαια καλο ειναι πριν το πολεμο να εχεις εξαντλησει ολα τα αλλα μεσα....Ισως ομως να ειναι και η μοναδικη επιλογη.

Για το αν οντως τα λαθη της ελληνικης πολιτικης εφεραν τα τουρκοπουλα στην εισβολη αυτο νομιζω οτι ειναι αποδεδειγμενο ιστορικα.

Για τους ΗΡΩΕΣ ομως της ΕΟΚΑ Α΄(σε προλαβαινω για την Β'), ο ενοπλος αγωνας ηταν η μοναδικη τους επιλογη και για τα καποια εγκληματα τους (στα πλαισια του πολεμου) η Θυσια τους ηταν και η εξιλεωση τους.

Επισκέπτης
Μα η ΕΟΚΑ με την ΕΟΚΑ Β' έχει τόση σχέση όσο ο σοσιαλισμός με τον εθνικοσοσιαλισμό! Όσο για τον πόλεμο, φυσικά και είναι η ταχύτερη διαδικασία κοινωνικοπολιτικής μεταβολής, αλλά νομίζω πως ο troueno και κάποιοι άλλοι ενδιαφέρονται μόνο για να μεγαλώσει η εθνική μας περιφέρεια, πράγμα για το οποίο διαφωνώ, ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία στα Βαλκάνια, βλέπε τι έγινε στη Γιουγκοσλαβία.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Λοιπόν για να το κλείνω από πλευράς μου γιατί η συζήτηση με διεθνιστές έχει γίνει-για μένα μετά από τόσα χρόνια- αρκετά προβλέψιμη.
1: "Η στρατηγική σκέψη θολώνει τόσο περισσότερο, όσο εντονότερα την χρειάζεται ένα έθνος. Οπως ο βαριά άρρωστος δεν αναρωτιέται τι θα κάνει σε δέκα χρόνια αλλά αν θα βγάλει την νύχτα, έτσι ο ιστορικά ανίσχυρος χαρακτηρίζεται από έλλειψη μακρόπνοων συλλήψεων και την προσήλωση στα άμεσα δεδομένα, η διαφορά ανάμεσα σ'οποιον χαροπαλευει βιολογικά και σ όποιον αποσυντιθεται ιστορικά είναι βέβαια ότι η προσήλωση του πρώτου στα άμεσα δεδομένα εμφανίζεται ως προσπάθεια υπέρβασης ένος πόνου, ενώ του δευτέρου ως ΚΟΝΤΟΘΩΡΗ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ" Π.Κονδύλης Theorie Des Krieges. Clausewitz-Marx-Engels-Lenin
2: Αν ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα, με ποιους πολιτικούς θα κάνουμε πόλεμο? Τον Κωστάκη τον Γιωργάκη, την Ντόρα ή την Φώφη?
3: Τον ότι δεν διεκδικούμε τίποτα..., οπως είπε και ο σύντροφος Ζουράρις "ακόμα και οι νεκροί διεκδικούν"... Σκεφτείτε το
4: Η αρχή ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτε να μοιράσουν δεν απότελει εφευρευση των λαών αλλά των διανοούμενων για αυτό άλλωστε δεν αποσύρεται ποτέ όσο και αν την διαψευδει η εμπειρία
5: Η βαθύτερη αιτία της αυξημένης τουρκικής πίεσης έγκειται στην συνεχή διευρυνση της διαφοράς στο γεωπολιτικό δυναμικό των δυο χωρών

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Σημειώνω πως το 1922 είχαμε και τότε πολεμοχαρή διάθεση και ο στρατός μας προέλασε έως βαθιά μέσα στην Τουρκία, αλλά στο τέλος είχαμε ...την Μικρασιατική Καταστροφή. Όσο για την Κύπρο και το 1974 τα ξαναείπα, και απάντηση που να με αντικρούει δεν πήρα.
Οπότε, αυτό το δίπτυχο "πόλεμος" η "επανάσταση", ειδικά όταν δεν ξεκαθαρίζουμε και τι σόϊ επανάσταση εννοούμε, δεν με πολυεμπνέει!
Τελευταία φορά που μπαίνω στον κόπο.
Και το 1897 χάσαμε (οι κακοι εθνικιστές που είχανε στο πλευρό τους επαναστάτες της κουμούνας του παρισιου όπως ο Αμιλκάρε Τσιπριάνι και τους Γαριβαλδινους!) αλλά απο τότε μπήκανε οι βάσεις του έπους των βαλκανικων.
Οσο για την "επανάσταση", ακόμα δεν την είδαμε... εσύ θες και να την βαφτίσουμε...
Ονειρα γλυκά πατριώτη

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom