Νέα

Ίμια και ΠΝ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 954
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Όνειρα γλυκά, αλλά πότε θα μου απαντήσεις σ αυτά που λέω για το 1922 και το 1974; (Για να αφήσω απ έξω την Κατοχή, όταν οι "υπερπατριώτες" ...απλώς την κάνανε)

Επισκέπτης
Και τελικά, θες πόλεμο η όχι; Πέστο καθαρά, δεν δαγκώνουμε!

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
458
Πόντοι
36
"Πόλεμος είναι η Συνέχιση της Πολιτικής με ʼλλα Μέσα"

Καρλ φον Κλαούζεβιτς, "Περί Πολέμου"

Απλά ήταν, είναι και θα είναι τα πράγματα...

Φιλικώτατα

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
ρε φιλε hrys εσενα το δικο σου point ποιο ειναι?
Εσενα σε βλεπω πιο επαναστατη απο ολους μας εδω μεσα?!?!

Επισκέπτης
Το δικό μου point είναι να μη λέμε αβασάνιστες μαλακίες περί πολέμου. Τα είπαν κι άλλοι, το 22 και το 74 και είδαμε που καταλήξαμε!
Και δεν είμαι επαναστάτης, αγωνιστή του φραπέ με χαρακτηρίσανε!

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Στην πράξη τι προτείνεις tomito;
Να αρχίσουμε να φερόμαστε ώς υπευθυνοι ενεργοί πολίτες και όχι ως ιδιώτες (idiots). Ίσως τότε το κράτος αρχίσει να φέρεται ως ένα σοβαρό κράτος που σέβεται τον εαυτό του και κόβει την φούρια σε κάθε επίβουλο γείτονα ή μη.
Όνειρα γλυκά, αλλά πότε θα μου απαντήσεις σ αυτά που λέω για το 1922 και το 1974; (Για να αφήσω απ έξω την Κατοχή, όταν οι "υπερπατριώτες" ...απλώς την κάνανε)
Τα ίδια θα λεμε? Δεν είμαι δικηγόρος των όποιων υπερπατριωτων στο δικαστήριο που παριστάνεις τον εισαγγελέα...
Και τελικά, θες πόλεμο η όχι; Πέστο καθαρά, δεν δαγκώνουμε!
Εχω ήδη τοποθετηθεί. Οσο και αν τον θέλω δεν πρόκειται να συμβεί.
"Ο καλός στρατηγός κερδίζει τον πόλεμο χωρίς να χρειαστεί να τον κάνει" Σουν Τζου νομίζω. Οπότε μην ανησύχεις...
Οι τούρκοι στρατηγοί έιναι μεγάλα αλάνια. Γιατί να χύσουν τουρκικό αίμα αφού θα μπορούν να κάνουν περίπατο?
Και κάτι άλλο, όπως λεει ο Κλαούζεβιτς "Επιτιθέμενος είναι πάντα ό Αμυνόμενος" όποιος κατάλαβε-κατάλαβε...

Επισκέπτης
Πολύ τσιτάτο βρε παιδάκι μου, αλλά και πολύ παλιά επιχειρήματα!

Archibal

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε σκύψιμο και πόλεμο θα διάλεγα πόλεμο. Αν φοβόντουσαν οι πρόγονοι να κάνουν πόλεμο μήπως και τον χάσουν τώρα θα ήμασταν η χανούμ μπουρέκ.

Επισκέπτης
Είπα πουθενά οτι δεν θέλω πόλεμο επειδή φοβάμαι μη τον χάσω;

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
Εχθες ποσταρισα μια μαλακιουλα σχετικα με το κουμπι που το πατας και εξαφανιζεται η τουρκιά.  Οι περισσοτεροι θα το παταγανε/με.

Ειμαι 34-35, εχω 2 παιδια, μια καλη δουλεια (που μου επιτρεπει να ειμαι ολοι μερα στο site...), εχω 3 πτυχια και εχω γυρισει παρα πολυ στον Κοσμο.

Αν μου ειχα την ευκαιρια να επαναστατησω ή να πολεμησω ή να τα ξεκινησω και τα 2 θα το εκανα. Ειτε για αλλαξω κατι για την Ελλαδα ειτε για να την προστατευσω. Αληθεια λεω. Το πολυ να χασεις την ζωη σου. Αν δε το κανεις ομως μπορει να χασεις τα παντα.

Επισκέπτης
Μπορεί όμως και να οδηγήσει στην καταστροφή, όπως το 22 και το 74 αυτό που λες φίλε Williams. Τότε τι γίνεται;

Επισκέπτης
ʼσε που και οι περισσότεροι Τούρκοι, επειδή κι αυτοί είναι ποτισμένοι με εθνικιστικά δηλητήρια, Γκρίζους Λύκους κλπ, κι αυτοί θα το πατάγανε το κουμπάκι. Συμπέρασμα;

Archibal

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Με το ότι μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή τι εννοείς;

Επισκέπτης
Εννοώ την Μικρασιατική Καταστροφή του 22 και τον Αττίλα στην Κύπρο το 74. Έχεις δηλαδή την εντύπωση πως οι Τούρκοι στα καλά καθούμενα (χωρίς δηλαδή δική μας αφορμή) μας την πέσανε τότε;

Archibal

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Όχι, και ο Γρίβας έφταιγε και ο Βενιζέλος, αλλά από τότε μας έχουν γαμήσει. Για τέτοιες αιτίες οι Τούρκοι άρχισαν τον πόλεμο, η Ελλάδα για τα Ίμια έκατσε στα αυγά της.

Επισκέπτης
Αν έμπαινε δηλαδή σε πόλεμο για τα Ίμια, τι θα συνέβαινε λες;

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
Συμπερασματα:

1. O πολεμος ειναι μεσα στην φυση του ανθρωπου. Η κοινωνικες καταβολες και επιτηδευσεις προσπαθουν να κατακρινουν το φυσικο χαρακτηριστικο του πολεμου χαρακτηριζοντας το αρνητικα. Ο ανθρωπος ενεκαθεν πολεμα για διαφορους λογους και για διαφορους σκοπους.
Αν ηταν εκτος της φυσεως του ανθρωπου δεν θα υπηρχε λογικη στην νομοθεσια και στις μεθοδευσεις για την αποτροπη του.

2. Αν ειχα την ευκαρια να κερδισω ενα πολεμο (και τα κερδη του) θα το εκανα. Το ιδιο κανω και στη δουλεια μου με καποια συμφωνια, στην καθημερινοτητα μου (αλλιως δεν θα παρκαριζα ποτε το αυτοκινητο μου η δεν θα εφτανα ποτε στο γκισε της τραπεζας).

3. Αν με προκαλουσαν σε πολεμο που δεν θα ηξερα αν θα νικουσα θα προσπαθουσα να κερδισω χρονο για να οργανωθω (ετσι δεν ειναι αλλωστε οι περιοδοι των μεσοπολεμων?????). Αν με αιφνιδιαζαν με πολεμο τοτε θα πολεμουσα, otherwise δεν θα ειχα καθε ευκαρια να κερδισω.

και για το τελος ενας στιχος των Metallica και τον εκλεψε αυτος ο αλητης Karl von Clausewitz  (για να με ξανασυμπαθησει ο ais8hsh που του τα χαλασα σε αλλο thread) : To secure peace is to prepare for war

Archibal

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Ούτε θα είχαμε σκύψει ούτε θα λέγαμε ευχαριστώ στα Αμερικανάκια. Όσο για το στρατιωτικό κομμάτι το μόνο που ξέρω είναι ότι είχαμε υπεροχή στην θάλασσα. Αν είναι εδώ κάποιος στρατιωτικός να μας δώσει τα φώτα του, όμως απόψεις για σίγουρη ήττα είναι και λανθασμένες και επικίνδυνες.

Επισκέπτης
Όχι, και ο Γρίβας έφταιγε και ο Βενιζέλος, αλλά από τότε μας έχουν γαμήσει. Για τέτοιες αιτίες οι Τούρκοι άρχισαν τον πόλεμο, η Ελλάδα για τα Ίμια έκατσε στα αυγά της.

Πάντως είναι άλλο να τσακώνεσαι για μια βραχονησίδα όπως τα Ίμια και άλλο να στέλνεις τον ελληνικό στρατό να προελαύνει στα βάθη της Τουρκίας (1922) η να κάνεις πραξικόπημα, να ρίχνεις το Μακάριο (1974) και να βάζεις πρωθυπουργό έναν αλήτη παρακρατικό (Νίκος Σαμψών), που, λίγα χρόνια πιο πριν, φωτογραφιζόταν με κομμένα κεφάλια δολοφονημένων Τουρκοκυπρίων.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom