Ήταν φασίστας. Όσο για την Κύπρο κάποιος άλλος δημοκράτης απέσειρε τα Ελληνικά στρατεύματα από εκεί και κάποιος άλλους έδωσε αφορμή για την εισβολή σκοτώνοντας αμάχους. Όμως συμφωνώ ότι αν τότε ήταν προθυπουργός π.χ ο Σημίτης τώρα θα τρώγαμε πουτανέσκα στην πιάτσα ντε ομόνοια. ʼσχετο αλλά το Αν θελεις ειρήνη, προετοιμάσο για πόλεμο το είχε πει πρώτος ο Αριστοτέλης.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Επισκέπτης
Και ποιος ήταν αυτός ο άλλος που έδωσε αφορμή για την εισβολή του Αττίλα, σκοτώνοντας αμάχους; Μήπως τον λεγανε Νίκο Σαμψών, ήτανε κι αυτός Έλληνας φασίστας και προπαγάνδιζε -συν τοις άλλοις- κάτι πολεμοχαρή, σαν κι αυτά που ακούω εδώ;
Επισκέπτης
Αν υπήρχε τότε το γελοιοδέστατο "διεθνές δικαστήριο της Χάγης", ο Θοδωράκης θα ήταν καταζητούμενος και ο Μπραΐμης αγωνιστής της ανεξαρτησίας...
Στην πρώην Γιουγκοσλαβία δεν είδα να γίνεται κάτι διαφορετικό.....
Δηλαδή, ΔΕΝ διέπραξαν εγκληματα ο Μιλόσεβιτς και οι παρακρατικοί φίλοι του, Αρκάν και σία;
Επισκέπτης
Δεν ρώτησα αυτό όμως, ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο. Έχεις απάντηση η όχι;
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Δεν ρώτησα αυτό όμως, ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο. Έχεις απάντηση η όχι;
Hrys...όσο ο όποιος Μιλόσεβιτς ήταν ελέυθερος, ανεξάρτητα αν ήταν στην εξουσία ή όχι, μπορείς να πεις γι' αυτόν ό,τι θέλεις και να ασκήσεις τη σκλήρότερη ΠΟΛΤΙΚΗ κριτική όπως και για κάθε ηγέτη, από τον Μπους έως τον Κιμ Ιλ Σουνγκ...
Όταν όμως κάποιος, εν προκειμένω ο Μιλόσεβιτς, συλλαμβάνεται από τους χειρότερους εχθρούς του και παραπέμπεται σε δίκη, ισχύουν οι αρχές του δικαίου που λένε ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο...Διότι πλεόν δεν είναι ένας πολιτικός ηγέτης αλλά ένας κατηγορούμενος με όλα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων...
Απ' ό,τι θυμάμαι πέθανε πριν ολοκληρωθεί η δίκη, η οποία δεν πήγαινε και πολύ καλά για την Ντε Πόντε αφού δεν αποδεικνυόταν άμεση γνώση και συμμετοχή του Σλόμπο στα όποια εγκλήματα του καταλόγιζαν...Και εφόσον δεν καταδικάστηκε όσο ζούσε μπορεί να ήταν υπεύθυνος πολιτικά για όσα του καταλόγιζαν αλλά ποινικά ήταν ΑΘΩΟΣ...
Και για να μην μπορεί ένα δικαστήριο με εμφανή μεροληψία και προκατάληψη να τεκμηριώσει τις κατηγορίες εις βάρος του, ίσως πρέπει να ξανασκεφτούμε τί πραγματικά έγινε τότε στη Γιουγκοσλαβία ή στο Ιράκ...
LeoKnight7
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Οκτ 2006
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Ανοησίες.
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η συνήθης τακτική των εθνοκαθάρσεων από ισλαμιστές αντάρτες είναι καταστάσεις όπως αυτές στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Ο Μιλόσεβιτς απλώς απάντησε με το ίδιο νόμισμα.
Κατ' εμέ, πολύ καλά έκανε.
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η συνήθης τακτική των εθνοκαθάρσεων από ισλαμιστές αντάρτες είναι καταστάσεις όπως αυτές στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Ο Μιλόσεβιτς απλώς απάντησε με το ίδιο νόμισμα.
Κατ' εμέ, πολύ καλά έκανε.
Επισκέπτης
Δηλαδή ΕΚΑΝΕ εθνοκάθαρση! Ευχαριστώ μάρτυς!
Επισκέπτης
ʼσε που τώρα συμβαίνει το ανεπανάληπτο: Ο str81977 να έχει τα ίδια επιχειρήματα με τους αφισσοκολλητές και καταληψίες του ΚΚΕ! Οπότε που να του μείνει καιρός να μας πει τι έγινε στη Στρεμπένιτσα απο τον Αρκάν και τους λεβέντες του!
Έχω, πες μου μια φορά που ο νικητής έχει δικαστεί για εγκλήματα πολέμου; Και αν ξέρεις πες μου τι εγκλήματα έκανε ο Μιλόσεβιτς για τα οποία υπάρχουν έστω και λειψές αποδείξεις. Εγκλήματα έγιναν εις βάρος του και κατά την διάρκεια του πολέμου και κατά της <<δίκης>> του.
LeoKnight7
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Οκτ 2006
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
hrys μην διασρέφεις αυτά που λέω.
Ο Μιλόσεβιτς ΔΕΝ έκανε εθνοκάθαρση, ούτε και υπήρχε τέτοις σκοπός.
Το να παρερμηνεύεις αυτά που λέει ο καθένας είναι το μόνο εύκολο.
Είπα ξεκάθαρα, για τους γνωρίζοντες ελληνικά, ότι ο Μιλόσεβιτς απάντησε με το ίδιο νόμισμα της βίας στα φανατικά ισλαμικά όντα. Και πολύ καλά έκανε.
Υπάρχει ο καιρός των λόγων και ο καιρός του μαχαιριού και της φωτιάς. Και οι ενέργειες ήταν νομιμότατη άμυνα. Όχι εθνοκάθαρση.
Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος θα σε απειλεί με πιστόλι εσύ να του προτάξεις το προσφιλές σας γαρύφαλλο και ας δούμε τι θα γίνει.
Ο Μιλόσεβιτς ΔΕΝ έκανε εθνοκάθαρση, ούτε και υπήρχε τέτοις σκοπός.
Το να παρερμηνεύεις αυτά που λέει ο καθένας είναι το μόνο εύκολο.
Είπα ξεκάθαρα, για τους γνωρίζοντες ελληνικά, ότι ο Μιλόσεβιτς απάντησε με το ίδιο νόμισμα της βίας στα φανατικά ισλαμικά όντα. Και πολύ καλά έκανε.
Υπάρχει ο καιρός των λόγων και ο καιρός του μαχαιριού και της φωτιάς. Και οι ενέργειες ήταν νομιμότατη άμυνα. Όχι εθνοκάθαρση.
Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος θα σε απειλεί με πιστόλι εσύ να του προτάξεις το προσφιλές σας γαρύφαλλο και ας δούμε τι θα γίνει.
Επισκέπτης
Φαίνεται οτι δεν διαβάζεις εφημερίδες φίλε, δεν φταίω γι αυτό!
Επισκέπτης
Ο Αρκάν και η συμμορία του σε βρίσκουν σύμφωνο LeoKnight7;
Όσο για το γαρύφαλο, δεν είναι το προσφιλές μου, ησύχασε!
Όσο για το γαρύφαλο, δεν είναι το προσφιλές μου, ησύχασε!
LeoKnight7
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Οκτ 2006
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Ξεχνάς κάτι πολύ βασικό. Μιλάμε για τακτικό σερβικό στρατό και όχι για ισλαμιστές συμμορίτες.
Ή αν προτιμάς, αναλογικά προς τα 46-49 στην Ελλάδα, μιλάγαμε για τακτικό ελληνικό στρατό εναντίον των ξεπουλημένων δολοφόνων του ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχει τεράστια διαφορά.
Αν εσύ νιώθεις υπέρμαχος της "δικαιοσύνης" ονομάζοντας στρατιώτες "συμμορία" και τους βαρβάρους θύματα τότε όχι απλά είσαι βαθιά νυχτωμένος αλλά έχεις και σοβαρά προβλήματα κριτικής ικανότητας.
Ή αν προτιμάς, αναλογικά προς τα 46-49 στην Ελλάδα, μιλάγαμε για τακτικό ελληνικό στρατό εναντίον των ξεπουλημένων δολοφόνων του ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχει τεράστια διαφορά.
Αν εσύ νιώθεις υπέρμαχος της "δικαιοσύνης" ονομάζοντας στρατιώτες "συμμορία" και τους βαρβάρους θύματα τότε όχι απλά είσαι βαθιά νυχτωμένος αλλά έχεις και σοβαρά προβλήματα κριτικής ικανότητας.
ADMIRAL GR
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 27 Αυγ 2005
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.014
- Πόντοι
- 1.486
ʼφησα την κουβέντα στις 7 σελίδες εχθές και σήμερα τη βλέπω στην 16η!!Παιδιά σε λάθος φόρουμ κουβεντιάζουμε αλλά χαίρομαι γιατί από τα λεγόμενά σας βλέπω ότι οι συναγωνιστές του κρεβατιού έχουμε και άριστο υπόβαθρο.Λοιπόν απαντώντας στο φίλο Ηrys αλλά και γενικότερα σε όλους μια και είμαι μέσα στα πράγματα και σε αρκετά μεγάλο βαθμό:Μα κι εμένα δεν με βρήκε σύμφωνο το "ευχαριστώ" που είπε ο Σημίτης στους Αμερικάνους. Αλλά είσαι σίγουρος πως άμα μπλέκαμε σε πόλεμο τότε με τα Ίμια δεν θα σκοτωνότανε κόσμος και κοσμάκης τσάμπα και βερεσέ, χωρίς να αλλάξει τίποτα απ' το στάτους που και σήμερα ζούμε; Και φυσικά εύχομαι να υπάρχει εδωμέσα κάποιος στρατιωτικός (δεν εννοώ κάποιον που απλώς έχει πάει φαντάρος, όλοι έχουμε πάει), να μας εξηγήσει πόσο δύσκολο -η μη- είναι αυτό που συζητάμε. Γιατί ο πόλεμος πια δεν γίνεται ούτε με καραβάκια του ΠΝ, ούτε με μάχες σώμα με σώμα, όπως πολύ παλιά.
-To '96 η πίστη και η θέληση για τη νίκη υπήρχε όπως υπάρχει ΑΣΒΕΣΤΗ μέσα μας και σήμερα.Αλλά και χωρίς να κατηγορηθώ για μοιρολάτρης μετά από τρεις -πέντε ημέρες η σύρραξη θα τελείωνε με ΑΝΩΘΕΝ παρέμβαση.ʼμα σου κατέβαζε το ENTERPRISE ο Αμερικάνος με συνολική δύναμη πυρός όση και η δική μας τι θα κάναμε κι εμείς και οι άλλοι?Τα κουβαδάκια μας και πίσω...
-Τώρα για το μετά-γιατί αυτά τα σενάρια έχουν παιχτεί στις Σχολές Πολέμου των Ε.Δ-υπάρχουν τα εξής:
α)Κατάρευση των δύο οικονομιών και περισσότερο της Τουρκίας.
β)Πλήγμα στο ΝΑΤΟ γιατί δύο "Σύμαχοι" συγκρούστηκαν.
γ)Οικονομική Ενίσχυση της Τουρκίας από τους Αμερικάνους (!!!) γιατί η χώρα τους είναι σε σημαντικό γεωπολιτικό σημείο και δεν τους συμφέρει-τους Αμερικάνους-να χάσουν το Χωροφύλακα στη Μέση Ανατολή.
δ)Ουδέτερη στάση των Ευρωπαίων-ΔΥΣΤΥΧΩΣ-γιατί η Τουρκία είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά για δείσδυση των Ευρωπαίων (Τραπεζιτών-Βιομηχανιών και άλλων)
ε)Τουλάχιστον είκοσι χρόνια πίσω εμείς για να καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε από την εκρηκτική Οικονομικο-πολιτική κατάσταση στα εσωτερικά μας.
στ)Σημαντικές απώλειες στις Τουρκικές Ε.Δ(στην περιοχή είχε υπολογιστεί ότι ήταν το 80% του Ελληνικού Στόλου και το 30% του Τουρκικού) αλλά και για εμάς (6 πλοία τουλάχιστον)
Οπότε γαυγίσαμε και οι δύο και μετά πήγαμε στα σπιτάκια μας..ΑΛΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΝΙΩΣΑΜΕ ΤΟΤΕ...
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
ʼσε που τώρα συμβαίνει το ανεπανάληπτο: Ο str81977 να έχει τα ίδια επιχειρήματα με τους αφισσοκολλητές και καταληψίες του ΚΚΕ! Οπότε που να του μείνει καιρός να μας πει τι έγινε στη Στρεμπένιτσα απο τον Αρκάν και τους λεβέντες του!
Ρε μπας και είμαι κρυφοκομμουνιστής και δεν το έχω πάει χαμπάρι; Ρε γουώρχολ, την επόμενη φορά που θα με δεις σε πορεία του ΠΑΜΕ ρίξε μου μια σφαλιάρα να ξυπνήσω διότι μάλλον θα υπνοβατώ!
Ρε μεγάλε, είπα ότι ο Μιλόσεβιτς δεν ευθύνεται για όσα έγιναν τότε; (όσο και οι λοιποί Κροάτες, Βόσνιοι και λοιποί ηγέτες) ; Για το γαμημένο τεκμήριο αθωότητας μίλησα όταν κάποιος δικάζεται! Νομική τελείωσες νομίζω, ξέρεις τις βασικές αρχές του ποινικού δικαιού..Εκτός αν έκανες πορείες όταν γινόταν το μάθημα ποινικής δικονομίας!
Επισκέπτης
Το τεκμήριο αθωότητας φυσικά και ισχύει. Όπως όμως ισχύει και η θηριωδία της Σρεμπένιτσα. Και βέβαια, ο Μιλόσεβιτς δεν ήτανε το μόνο καθήκι της πρώην Γιουγκοσλαβίας, κάτι Κροάτες κλπ ήτανε επίσης μπουμπύκια. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί κάποιους ελληναράδες (συν το ΚΚΕ, δυστυχώς, αλλά δεν λέω περισσότερα , για να μη θυμώσει ο φίλος μου ο warhol) να τον ηρωοποιούν επιλεκτικά .
Όσο για μένα, και πορείες έκανα (και κάνω), και πολιτική δικονομία ξέρω, και δικηγόρος ΔΕΝ είμαι!
Όσο για μένα, και πορείες έκανα (και κάνω), και πολιτική δικονομία ξέρω, και δικηγόρος ΔΕΝ είμαι!
Επισκέπτης
Δηλαδή ο Μπους, επειδή δεν τον προσάγανε σε κανένα διεθνές δικαστήριο, δεν είναι εγκληματίας πολέμου;
Επισκέπτης
Ξεχνάς κάτι πολύ βασικό. Μιλάμε για τακτικό σερβικό στρατό και όχι για ισλαμιστές συμμορίτες.
Ο τακτικός σερβικός στρατός ήτανε τα άτακτα μπουλούκια του Αρκάν; Και τα θύματά τους "συμμορίτες";
Αλλά φαίνεται η πολιτική τοποθέτησή σου, όταν αμέσως μετά μιλας για τους "δολοφόνους" του ΕΛΑΣ. Εν πρώτοις δεν ξέρεις ιστορία, γιατί αν ήξερες, τότε θα ήξερες οτι αντίπαλος του Κυβερνητικού Στρατού ήταν ο Δημοκρατικός Στρατός και όχι ο ΕΛΑΣ, που είχε αφοπλιστεί με τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Οπότε τι να σου πω, το ηπιότερο που μπορώ να φανταστώ για σένα είναι οτι είχες παππού δοσίλογο στην Κατοχή με τα Τάγματα Ασφαλείας. (Η σε δέρνει βλακεία. Η...και τα δύο μαζί)
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 23
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις
- 206
- Εμφανίσεις
- 33K
- Απαντήσεις
- 7
- Εμφανίσεις