Και θα με ενδιέφερε η άποψή σου.
Φίλε stavros51,
Σου απαντώ εδώ όσο πιο σύντομα γίνεται. (mod είσαι, αν κρίνεις σκόπιμο το μεταφέρεις)
Το thread άρχισε (κατά τη γνώμη μου) με τις γνωστές μεταφανταρικές εκτονώσεις και τέτοια, γι' αυτό και το "σνόμπαρα". Αποδείχτηκε ότι έκανα μαλακία.
Θα έγραφα πολλά , αν είχα κάνει τον κόπο να τα διαβάσω έγκαιρα
1. Πάω βαθύτερα, στο θέμα βίας στο DNA μας, που αν δεν κάνω λάθος έθεσε πρώτος ο φίλος str81977. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο σωστός στη βάση της σκέψης του. Είμαι γνήσιος Δαρβινιστής φυσικά, δεχόμενος και όλες τις νεώτερες έρευνες για την θεωρία αυτή. Λοιπόν έχουμε κοινούς προγόνους με τους ανθρωποειδείς πιθήκους(apesσεα αντιδιαστολή με το monkeys), ειδικά αυτούς της Αφρικής, με τους οποίους μοιραζόμαστε πάνω από 90% του DNA μας. Το βιβλίο 'Demonic males' των R. Wrangham και D. Peterson αναφέρεται αναλυτικότατα στην έμφυτη βία των αρσενικών, χιμπατζήδων, ιδιαίτερα όταν υπερασπίζονται την περιοχή τους. Αιτία: τρέφονται κυρίως με φρούτα, τα οποία ωριμάζουν και είναι διαθέσιμα μέσα σ' ένα στενό χρονικό 'παράθυρο'. Μας θυμίζει μήπως τη συγκιμιδή και τον εποχικό πόλεμο? Αντ΄θετα οι γορίλλες και οι "πυγμαίοι χιμπατζήδες" [Bonobo (Pan paniscus)] τρέφονται με φύλλα κυρίως, που είναι διαθέσιμα για πού περισσότερο και σε μεγαλύτερη ποσότητα, γι' αυτό είναι πιο ειρηνικοί. Οι Bonobo μάλιστα σπανιώτατα τσακώνονται και λύνουν τις διαφορές τους με παρτούζες! (ΠΟΛΥ σοβαρά το λέω). Εμείς, ΔΥΣΤΥΧΩΣ συγγενεύουμε περισσότερο με τους χιμπατζήδες, με τις γνωστές συνέπειες....
2. Το σύστημα που προτείνεις είναι για μένα θεσμοθέτηση αυτού που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ισχύει και σήμερα. Υπάρχει κάποιος στοιχειωδώς σοβαρός, που θεωρεί πως η ψήφος του Βαρδινογιάννη, του Κόκκαλη, του Κωστόπουλου, του Λάτση, του Μητσοτάκη, του ΛουγκροΛαμπράκη κλπ μετράει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το ίδιο με τη δική μου ή τη δική σου? Πολύ αμφιβάλλω. ΚΑΙ αυτοι ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ φόρους. Ο markhsios σωστά παρατηρεί πως κάτι αντίστοιχο (ΟΧΙ ίδιο) ίσχυε στην Αθήνα (Θήτες, Διακοσιομέδιμνοι, Τριακοσιομέδιμνοι ή Ιππείς, Πεντακοσιομέδιμνοι). Για μένα αυτό το σύστημα θα ενίσχυε περισσότερο την υπάρχουσα κατάσταση, αφού οι φραγκάτοι δεν θα χρειάζονταν ΚΑΝ να εξαγοράσουν ψήφους! Επιπλέον, το χρήμα θα γινόταν αυτοσκοπός, οπότε γάμησέ τα!
Το να αναγκαστούν κάποια λαμόγια του κερατά να πληρώσουν φόρους είναι ένα ευγενέστατο κίνητρο για τη σκέψη σου ίσως, αλλά αυτό δε φτάνει. Και η προσπάθεια συγκέντρωσης χρήματος και εξουσίας μας βάζει στο βίαιο παρελθόν μας (βλ 1) πιο άγρια και οδηγεί σε χειρότερη ζούγκλα.
3. Οι ιδέες μου είναι πιο κοντά σ' εκείνες του Yorgos. Με αυτά που ο ίδιος (νομίζω) γράφει, προχωράω περισσότερο: δήλωση προγραμμάτων των κομμάτων πριν τις εκλογές, ψηφίζουν μόνο αυτοί που (κατόπιν εξετάσεων με θέματα από εξωτερικούς παρατηρητές) αποδεικνύουν ότι κατάλαβαν τα προγράμματα. Το ίδιο και για κάθε δημοψήφισμα.
Στη συνέχεια θίγω ελάχιστα κάποια από τα θέματα που μου "χτύπησαν" περισσότερο:
Α.Η καταγωγή δεν αποδεικνύεται με γλωσσολογικές μαλακίες και μόνο. Οι Βούλγαροι μιλούν σλαβική γλώσσα, ως φύλο είναι σε μεγάλο βαθμό τουρκομογγολικής καταγωγής. Αντίθετα, πολύ μικρό ποσοστό των σημερινών Τούρκων είναι τουρκικής καταγωγής (στις αρχές του 1900 είχε υπολογιστεί ότι καθαρά τουρκομογγόλοι ήταν το 3% των παιδιών! Βάση έρευνας η μογγολική κηλίδα, που υπάρχει στη βάση του κόκκυγα). Για μένα σημσία έχει η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και όχι η καταγωγή.
Β. Αναφέρθηκε από τον DUGUJAU ότι οι Ελβετοί και οι Σκανδιναβοί είναι ειρηνικοί. Είναι ΤΩΡΑ!
Στα μέσα του 1300 και για 200 χρόνια περίπου οι Ελβετοί πεζικάριοι αναβίωσαν τη μακεδονική φάλαγγα και αφού κατατρόπωσαν έφιππους ιππότες έγιναν οι πιο περιζήτητοι μισθοφόροι. Το όπλο τους (λογχοπέλεκυς ή αλαβάρδα) το έχει ακόμα (στη έκδοση "τσέπης", αφού ήταν 6 μέτρα) η ελβετική φρουρά του βατικανού.
Οι Σκανδιναβοί και οι Βίκινγκς ήταν το ίδιο πράγμα. Σχόλια δεν χρειάζονται. Η φρουρά του Βυζαντινού αυτοκράτορα (οι τσεκουροφόροι Βάραγγοι) ήταν μέχρι το 1204 Σκανδιναβοί και ʼγγλοι. Στον 30ετή πόλεμο (1600) ο καλύτερος στρατός ήταν ο Σουηδικός.
Γ. Επειδή αναφέρθηκες στις εκδόσεις "Περισκόπιο": δεν τις υποτιμώ, αλλά αν τα Αγγλικά σου είναι καλά προτίμησε τις εκδόσεις "OSPREY" (). Είναι φανταστικές και περιεκτικότατες. Προτιμώ τους τόμους τους και τις σειρές "Campaign" και "New Vanguard", αλλά δε βγάζω καμμία σκάρτη, είναι θέμα ενδιαφερόντων. Θα τις βρείς (συνήθως, αλλά όχι πάντα γιατί και ο εκδότης βάζει κάποιες φορές προσφορές, όπως τώρα, παίρνεις με 3 το 4ο δώρο) πιο φτηνά στο .
Πολύ φιλικά