Νέα

Ίμια και ΠΝ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 954
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
492
Πόντοι
36
Και θα με ενδιέφερε η άποψή σου.

Φίλε stavros51,

Σου απαντώ εδώ όσο πιο σύντομα γίνεται. (mod είσαι, αν κρίνεις σκόπιμο το μεταφέρεις)

Το thread άρχισε (κατά τη γνώμη μου) με τις γνωστές μεταφανταρικές εκτονώσεις και τέτοια, γι' αυτό και το "σνόμπαρα". Αποδείχτηκε ότι έκανα μαλακία.

Θα έγραφα πολλά , αν είχα κάνει τον κόπο να τα διαβάσω έγκαιρα

1. Πάω βαθύτερα, στο θέμα βίας  στο DNA μας, που αν δεν κάνω λάθος έθεσε πρώτος ο φίλος str81977. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο σωστός στη βάση της σκέψης του. Είμαι γνήσιος Δαρβινιστής φυσικά, δεχόμενος και όλες τις νεώτερες έρευνες για την θεωρία αυτή. Λοιπόν έχουμε κοινούς προγόνους με τους ανθρωποειδείς πιθήκους(apesσεα αντιδιαστολή με το monkeys), ειδικά αυτούς της Αφρικής, με τους οποίους μοιραζόμαστε πάνω από 90% του DNA μας. Το βιβλίο 'Demonic males' των R. Wrangham και D. Peterson αναφέρεται αναλυτικότατα στην έμφυτη βία των αρσενικών, χιμπατζήδων, ιδιαίτερα όταν υπερασπίζονται την περιοχή τους. Αιτία: τρέφονται κυρίως με φρούτα, τα οποία ωριμάζουν και είναι διαθέσιμα μέσα σ' ένα στενό χρονικό 'παράθυρο'. Μας θυμίζει μήπως τη συγκιμιδή και τον εποχικό πόλεμο? Αντ΄θετα οι γορίλλες και οι "πυγμαίοι χιμπατζήδες" [Bonobo (Pan paniscus)] τρέφονται με φύλλα κυρίως, που είναι διαθέσιμα για πού περισσότερο και σε μεγαλύτερη ποσότητα, γι' αυτό είναι πιο ειρηνικοί. Οι Bonobo μάλιστα σπανιώτατα τσακώνονται και λύνουν τις διαφορές τους με παρτούζες! (ΠΟΛΥ σοβαρά το λέω). Εμείς, ΔΥΣΤΥΧΩΣ συγγενεύουμε περισσότερο με τους χιμπατζήδες, με τις γνωστές συνέπειες....

2. Το σύστημα που προτείνεις είναι για μένα θεσμοθέτηση αυτού που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ισχύει και σήμερα. Υπάρχει κάποιος στοιχειωδώς σοβαρός, που θεωρεί πως η ψήφος του Βαρδινογιάννη, του Κόκκαλη, του Κωστόπουλου, του Λάτση, του Μητσοτάκη, του ΛουγκροΛαμπράκη κλπ μετράει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το ίδιο με τη δική μου ή τη δική σου? Πολύ αμφιβάλλω. ΚΑΙ αυτοι ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ φόρους. Ο markhsios σωστά παρατηρεί πως κάτι αντίστοιχο (ΟΧΙ ίδιο) ίσχυε στην Αθήνα (Θήτες, Διακοσιομέδιμνοι, Τριακοσιομέδιμνοι ή Ιππείς, Πεντακοσιομέδιμνοι). Για μένα αυτό το σύστημα θα ενίσχυε περισσότερο την υπάρχουσα κατάσταση, αφού οι φραγκάτοι δεν θα χρειάζονταν ΚΑΝ να εξαγοράσουν ψήφους! Επιπλέον, το χρήμα θα γινόταν αυτοσκοπός, οπότε γάμησέ τα!
Το να αναγκαστούν κάποια λαμόγια του κερατά να πληρώσουν φόρους είναι ένα ευγενέστατο κίνητρο για τη σκέψη σου ίσως, αλλά αυτό δε φτάνει. Και η προσπάθεια συγκέντρωσης χρήματος και εξουσίας μας βάζει στο βίαιο παρελθόν μας (βλ 1) πιο άγρια και οδηγεί σε χειρότερη ζούγκλα.

3. Οι ιδέες μου είναι πιο κοντά σ' εκείνες του Yorgos. Με αυτά που ο ίδιος (νομίζω) γράφει, προχωράω περισσότερο: δήλωση προγραμμάτων των κομμάτων πριν τις εκλογές, ψηφίζουν μόνο αυτοί που (κατόπιν εξετάσεων με θέματα από εξωτερικούς παρατηρητές) αποδεικνύουν ότι κατάλαβαν τα προγράμματα. Το ίδιο και για κάθε δημοψήφισμα.

Στη συνέχεια θίγω ελάχιστα κάποια από τα θέματα που μου "χτύπησαν" περισσότερο:

Α.Η καταγωγή δεν αποδεικνύεται με γλωσσολογικές μαλακίες και μόνο. Οι Βούλγαροι μιλούν σλαβική γλώσσα, ως φύλο είναι σε μεγάλο βαθμό τουρκομογγολικής καταγωγής. Αντίθετα, πολύ μικρό ποσοστό των σημερινών Τούρκων είναι τουρκικής καταγωγής (στις αρχές του 1900 είχε υπολογιστεί ότι καθαρά τουρκομογγόλοι ήταν το 3% των παιδιών! Βάση έρευνας η μογγολική κηλίδα, που υπάρχει στη βάση του κόκκυγα). Για μένα σημσία έχει η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και όχι η καταγωγή.

Β. Αναφέρθηκε από τον DUGUJAU ότι οι Ελβετοί και οι Σκανδιναβοί είναι ειρηνικοί. Είναι ΤΩΡΑ!

Στα μέσα του 1300 και για 200 χρόνια περίπου οι Ελβετοί πεζικάριοι αναβίωσαν τη μακεδονική φάλαγγα και αφού κατατρόπωσαν έφιππους ιππότες έγιναν οι πιο περιζήτητοι μισθοφόροι. Το όπλο τους (λογχοπέλεκυς ή αλαβάρδα) το έχει ακόμα (στη έκδοση "τσέπης", αφού ήταν 6 μέτρα) η ελβετική φρουρά του βατικανού.

Οι Σκανδιναβοί και οι Βίκινγκς ήταν το ίδιο πράγμα. Σχόλια δεν χρειάζονται. Η φρουρά του Βυζαντινού αυτοκράτορα (οι τσεκουροφόροι Βάραγγοι) ήταν μέχρι το 1204 Σκανδιναβοί και ʼγγλοι.  Στον 30ετή πόλεμο (1600) ο καλύτερος στρατός ήταν ο Σουηδικός.

Γ. Επειδή αναφέρθηκες στις εκδόσεις "Περισκόπιο": δεν τις υποτιμώ, αλλά αν τα Αγγλικά σου είναι καλά προτίμησε τις εκδόσεις "OSPREY" (). Είναι φανταστικές και περιεκτικότατες. Προτιμώ τους τόμους τους και τις σειρές "Campaign" και  "New Vanguard", αλλά δε βγάζω καμμία σκάρτη, είναι θέμα ενδιαφερόντων. Θα τις βρείς (συνήθως, αλλά όχι πάντα γιατί και ο εκδότης βάζει κάποιες φορές προσφορές, όπως τώρα, παίρνεις με 3 το 4ο δώρο) πιο φτηνά στο .

Πολύ φιλικά

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Hrys, έχεις μια καταπληκτική ικανότητα να προσπαθείς να κρατήσεις ισορροπίες (πχ. και άλλοι έκαναν αντίσταση, πολιτικό λάθος ο εμφύλιος) ενώ ανήκεις στην μία πλευρά.

Λοιπόν, τόσο η ιστορία της αντίστασης (στο μέρος της διαμάχης των οργανώσεων μεταξύ τους), όσο και τα Δεκεμβριανά και ο Εμφύλιος ήταν αυτό που στον μαρξιστικό λόγο ονομάζεται ταξικός πόλεμος. Εγώ θα το ονόμαζα αντικομμουνιστικό αγώνα από την μία μεριά και αγώνα για την επικράτηση του κομμουνισμού από την άλλη. Σε αυτό τον πόλεμο η κομμουνιστική πλευρά ηττήθηκε στα πεδία των μαχών. Έτσι απλά!

Δυστυχώς δεν ηττήθηκε στο πεδίο της ιδεολογίας γιατί η "δεξιά" πλευρά δεν είχε μια σαφή φιλελεύθερη ιδεολογία, αλλά ήταν περισσότερη μια εθνικιστική ιδεολογία που απλώς δεχόταν την αναγκαιότητα ελεύθερης οικονομίας (υπό προϋποθέσεις) και κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (κουτσής στραβής μέχρι το 1974, αλλά την δεχόταν). Έτσι λοιπόν κυριάρχησε μετεμφυλιακά ο αριστερός πολιτικός λόγος της πίστης στις συλλογικότητες, το κράτος πρόνοιας, τον κρατικό παρεμβατισμό κλπ. Για να είμαστε δίκαιοι αυτός ο λόγος κυριαρχούσε τότε και σε παγκόσμιο επίπεδο (Κευνσιανό μοντέλο, κράτος πρόνοιας, κράτος ως μοχλός ανάπτυξης).

Λοιπόν το να συνεχίζεις να βρίζεις τους νεκρούς της μιάς πλευράς 60 χρόνια μετά, πέρα από την έλλειψη σεβασμού στους νεκρούς (που είναι δικαίωμα σου να μην τον έχεις) δείχνει κυρίως μιαν αυτάρεσκη (έως ναρκισσιστική) αντίληψη της ιστορίας και της ίδιας της πραγματικότητας. Μια τέτοια αντίληψη είναι χαρακτηριστική της παράταξης που ηττήθηκε. Είναι μια αντίληψη ότι η πραγματικότητα είναι ένα κλειστό σύστημα, απόλυτα ελεγχόμενο, που εμείς ξέρουμε πως λειτουργεί και έχουμε απαντήσεις για τα πάντα.

Ευτυχώς αυτή η αντίληψη ζωής στην πράξη ηττήθηκε. Η άλλη παράταξη, μέσα στην εθνικιστική της υστερία και τις υπερβολές της πολλές φορές, έστω ασυνείδητα, κατάφερε να κρατήσει το σύστημα ανοιχτό. Γι' αυτό η Ελλάδα εισάγει πουτάνες από την πρώην Ανατ. Ευρώπη και δεν εξάγει για να επανέλθω και στο θέμα του site!.

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Επειδή μόνο στο πέος μου επιτρέπω να κάνει παρέα με αρχίδια, πράγμα που δεν το συνηθίζω, θα απαντήσω για τελευταία φορά στο άθλιο αυτό ον hrys:

Να αφήσεις τον παππού μου ήσυχο να αναπαύεται και να κοιτάξεις το δικό σου μαύρο χάλι και την άγνοια σου για την Ελληνική ιστορία. Είναι πλέον συνηθισμένοα πό εσένα να βρίζεις συγγενείς και οικογένειες, πράγμα που πολλάκις έχεις ξανακάνει εδώ μέσα και αν μπορείς να το κάνεις είναι διότι αυτοί που βρίζεις και σκυλέυεις τη μνήμη τους αγωνίστηκαν για να το κάνεις.

Τέλος, για να διορθωθεί μία τεράστια ιστορική ανακρίβεια που θρασύτατα διατύπωσες.

Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ ΟΥΔΕΜΙΑ πράξη αντίστασης διέπραξαν κατά των Γερμανών. ΟΥΔΕΠΟΤΕ πολέμησαν υπέρ της Ελλάδος και των Ελλήνων. Η μοναδική ενέργειά τους ήταν "Αν έρθεις μαζί μας σε βοηθάμε, αν είσαι ουδέτερος ή αντίπαλος σε σκοτώνουμε".

Κατά προτίμηση με τα κονσερβοκούτια ή και με πιο άθλιες μεθόδους, όπως εκείνο το βρωμερό τρισκατάρατο ον που ακούει στο όνομα Θανάσης Κλάρας ή "ʼρης Βελουχιώτης" για τους "πατριώτες" που έκοβε στήθη Ελληνίδων ή έβαζε ποντίκια να τους φάνε τα γεννητικά όργανα ενόσω ήταν ζωντανές, πράγματα που περιγράφονται με γλαφυρό τρόπο από τον Μουτούση στο βιβλίο του, ενίοτε δε και στο αντίστοιχο βιβλίο μετανιωμένων "αγωνιστών" όπως και του καπετάν Νικηφόρου.

Διάβασε και ξεστραβώσου.

Η μοναδική συνεισφορά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν η βοήθεια που προσέφερε στην Αγγλική αποστολή που ήρθε στην Ελλάδα για να ανατινάξει τη γέφυρα στο Γοργοπόταμο, όπου υπό την πίεση του ʼγγλου Σκόμπυ τα καθίκια του ΕΛΑΣ συναντήθηκαν με τον ΕΔΕΣ και το Ζέρβα και αναγκάστηκαν να βοηθήσουν, καθότι διαφορετικά θα χαρακτηρίζονταν ως προδότες.

Την επόμενη δε φορά που θα καταφερθείος εναντίον οικογενείας ή συγγενή οποιουδήποτε από εδώ μέσα να ξέρεις ότι αφενός μεν θα ζητήσω να διαγραφείς από το site αφετέρου δε, γνωρίζοντας το ip σου, θα φροντίσω να σε μάθω τρόπους γιατί παρά την ηλικία σου ένα νεογέννητο έχει περισσότερο μυαλό και κριτική ικανότητα από εσένα.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095
Αφού τα ξέρεις λοιπόν όλα αυτά, γιατί επιμένεις να ερμηνεύεις την ιστορία με βάση αυτά που γνωρίζεις εσύ σήμερα; Η το ηθικό μέρος της υπόθεσης σου φαίνεται ξένο; Που στην πράξη σημαίνει οτι -κατά κανόνα- γόνοι δοσιλόγων είναι αυτοί που σήμερα ωρύονται για τους "δολοφόνους" του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Δεν χρωστάω κανένα σεβασμό στη μνήμη τους, φαντάζομαι ούτε εσύ, κάνω λάθος;

Ξερολιές...προπαγάνδα...και πάνω από όλα ασέβεια...

Κατ'αρχήν κόφτε την καραμέλα με το "Εμφύλιος"!!

Εμφύλιος δεν έγινε ποτέ, εάν θέλετε να μιλήσουμε για τον ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ, ευχαρίστως. Για να βάλουμε τα πράγματα λίγο στη θέση τους.

Και για να μιλήσουμε, πείτε μας και τι πρεσβεύετε, και εάν πραγματικά θα θέλατε ο Τίτο να είχε φερθεί διαφορετικά και τώρα όπως τόσες φορές έχει ακουστεί εδώ μέσα, να έκαναν CITY TOURS οι μανάδες και οι αδερφές σας στον πολιτισμένο χώρο της Ευρώπης.

Πείιτε επίσης για το παιδομάζωμα, πείτε μας ποιοι σας έκαναν νόμιμους και εάν οι Γέροντες της Δημοκρατίας σταμάτησαν τις εξορίες στα νησιά, πείτε μας εάν το σουφερτό του Βελουχιώτη είχε επικρατήσει αν θα μπορούσε να ήταν σήμερα ο Ψαρρός βουλευτής, εάν ο γυιός του Ζέρβα θα μπορούσε σήμερα να έχει τον Ολυμπιακό και όλο το χαρτί στην Ελλάδα, πείτε μας, πείτε μας, πείτε μας πολλά πάρα πολλά...

Αλλά για να μην σας κουράζω, γιατί ξέρω τις απαντήσεις που θα λάβω, απαντήστε μόνο σε αυτό:εάν είχαν επικρατήσει οι ʼγιοί σας,
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ?

Μάλλον όχι. Κάνω λάθος?

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
φιλε LeoKnight7,
καταλαβαινω απολυτα τον θυμο σου και σε δικαιολογω.
Ο Hrys για τους δικους του λογους διαφωνει με ολα, ακομα και με τα προφανεστατα, προκαλει και εκνευριζει.
Αν βαζαμε ενα thread εαν σημερα ειναι Παρασκευη και 13 ο hrys θα επεμενε οτι δεν ειναι.
Παρολα αυτα ομως, δεν μπορουμε να του στερησουμε το δικαιωμα να λεει οτι λεει (και οπως τα λεει) ιδιαιτερα μαλιστα σε αυτο το site που το κυριο χαρακτηριστικο του ειναι η πολυσυλλεκτικοτητα των μελων του ΑΛΛΑ και η ελευθερια τοσο στην εκφραση οσο και στην επιλογη θεματων.

Απλα ο hrys ειναι η καλυτερη επιλογη για να σου ανεβαζει την πιεση οταν χρειαζεται ειναι ενα anti-adalat :)

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
και βεβαια, αν και εχω σωσει πολλακις το στιγμα μου, ο Yorgos τα λεει (για αλλη μια φορα) στην σωστη τους βαση

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.568
Πόντοι
17.085
Ξερολιές...προπαγάνδα...και πάνω από όλα ασέβεια...

Κατ'αρχήν κόφτε την καραμέλα με το "Εμφύλιος"!!

Εμφύλιος δεν έγινε ποτέ, εάν θέλετε να μιλήσουμε για τον ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ, ευχαρίστως. Για να βάλουμε τα πράγματα λίγο στη θέση τους.

Και για να μιλήσουμε, πείτε μας και τι πρεσβεύετε, και εάν πραγματικά θα θέλατε ο Τίτο να είχε φερθεί διαφορετικά και τώρα όπως τόσες φορές έχει ακουστεί εδώ μέσα, να έκαναν CITY TOURS οι μανάδες και οι αδερφές σας στον πολιτισμένο χώρο της Ευρώπης.

Πείιτε επίσης για το παιδομάζωμα, πείτε μας ποιοι σας έκαναν νόμιμους και εάν οι Γέροντες της Δημοκρατίας σταμάτησαν τις εξορίες στα νησιά, πείτε μας εάν το σουφερτό του Βελουχιώτη είχε επικρατήσει αν θα μπορούσε να ήταν σήμερα ο Ψαρρός βουλευτής, εάν ο γυιός του Ζέρβα θα μπορούσε σήμερα να έχει τον Ολυμπιακό και όλο το χαρτί στην Ελλάδα, πείτε μας, πείτε μας, πείτε μας πολλά πάρα πολλά...

Αλλά για να μην σας κουράζω, γιατί ξέρω τις απαντήσεις που θα λάβω, απαντήστε μόνο σε αυτό:εάν είχαν επικρατήσει οι Άγιοί σας,
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ?

Μάλλον όχι. Κάνω λάθος?

Νομίζω ότι κανείς υγιώς σκεπτόμενος δε μπορεί να διαφωνήσει με αυτά. Θα μπορούσαν βέβαια κι άλλα να ειπωθούν (για τη Μακεδονία π.χ.), αλλά ας μην ανοίγουμε άλλο πληγές του παρελθόντος.  :rolleyes:

Επισκέπτης
ʼργησα να μπω δυο μέρες εδώ μέσα και άρχισαν πάλι τα εξωφρενικά. Οτι το ΕΑΜ δεν έκανε αντίσταση στους Γερμανούς (αλήθεια, ποιος -κυρίως- έκανε;), οτι ο ʼρης Βελουχιώτης έβαζε ποντίκια σε στήθη γυναικών (ας δεχθώ οτι αυτός που έγραψε αυτή τη μαλακία διαβάζει πολυ Stephen King), αλλά, πάνω απ' όλα, οτι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ! Τι να πω ρε μάγκες; Αφού τα ξέρετε όλα έτσι καλά, χαλάλι σας! Είναι φανερό οτι ΔΕΝ σηκώνετε αντίλογο, κι ας κόπτεσθε περί του αντιθέτου. Η γνώμη μου για το επίπεδο των περισσότερων (δυστυχώς, δεν μπορώ να σας κολακέψω) είναι οτι, με εξαίρεση κάποιους που έχουν κάποια γνώση γι αυτό που συζητάμε (και που σέβομαι, το ξέρουν), είναι -επιεικώς- για τα πανηγύρια. Μείνετε λοιπόν στον εθνικιστικό σας μονόλογο και ...καλή πρόοδο. Μπορεί και να ανακαλύψετε κάποτε οτι η γη είναι στρογγυλή και κινείται. Καληνύχτα σας!

Επισκέπτης
Όσο για τη Μακεδονία, φίλε Αντισθένη, άστο το θέμα, γιατί τσούζει. Για ν' αρχίσουμε όμως με τα ellementary, για ποια ακριβώς Μακεδονία μιλάς; Την ελληνική Μακεδονία, την Μακεδονία της FYROM η τη Βουλγαρική Μακεδονία του Πιρίν;

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.568
Πόντοι
17.085
Το θέμα της Μακεδονίας είναι όντως καυτό φίλε hrys και για πολλούς θέμα-ταμπού. Μιλάω συγκεκριμένα πάντως: για την ελληνική Μακεδονία και για κάποιες συμφωνίες που είχαν υπογραφτεί μεταξύ ΕΛΑΣ και βούλγαρων κατακτητών.
Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

- Άμεσος υποστήριξις του ΕΛΑΣ με πολεμικόν υλικόν υπό του βουλγαρικού στρατού.
- Από κοινού αγών εναντίον εκείνων οι οποίοι εναντιούνται στον ΕΛΑΣ και το ΚΚΕ (!!).
- Ουδείς Βούλγαρος θα συλληφθή εν Μακεδονία και Θράκη υπό του ΕΛΑΣ (αυτά σε περίοδο ξένης κατοχής, έτσι; )
- Το ΕΑΜ, το ΚΚΕ και ο ΕΛΑΣ αναλαμβάνουν να σχηματίσουν μια διεθνή Μακεδονία μετά το τέλος του πολέμου.

Εύκολα μπορεί να φανταστεί ποιά θα ήταν η μοίρα της Μακεδονίας εάν αυτό το τελευταίο γινόταν πράξη. Μην πάτε μακριά... υπάρχουν πολλά παραδείγματα στη γειτονιά μας.
Επαναλαμβάνω: δεν έχει νόημα να αναμοχλεύουμε πάθη του παρελθόντος. Τα σφάλματα αυτά έχουν ήδη αναγνωριστεί από σώφρονες ηγέτες της Αριστεράς.
Φιλικά.

Επισκέπτης
Χωρίς παρεξήγηση, που ακριβώς τα διάβασες αυτά Αντισθένη;

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.568
Πόντοι
17.085
Είναι δημοσιευμένα και σε κομμουνιστικά περιοδικά της δεκαετίας του '50. Όποιος έχει πρόσβαση σε αρχειακό υλικό τα βρίσκει εύκολα. Εύκολα βέβαια μπορεί κανείς και να τα αρνηθεί υποστηρίζοντας ότι είναι πλαστογραφίες της ΚΥΠ και άλλα τινά. Υπάρχουν και άλλα πολλά...

Επισκέπτης
Συμφωνίες μεταξύ ΕΛΑΣ και Βούλγαρων κατακτητών; Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω, αλλά και να ζητήσω κάτι πιο συγκεκριμένο απ' αυτό το αόριστο που γράφεις.

Φιλικά

Επισκέπτης
Όσο για τα κομμουνιστικά περιοδικά του '50 που λες, αν μεν είχαν τυπωθεί στις ανατολικές χώρες, αποκλείεται να γράφουν αυτό που λες, για λόγους που καταλαβαίνεις. Αν πάλι ισχυρίζεσαι πως τυπώθηκαν εδώ, είναι δυνατόν να έγινε αυτό όταν το ΚΚΕ ήταν παράνομο και οι οπαδοί του στην εξορία; Για σκέψου το λίγο!
Πάντως, ψάξε λίγο τη βιβλιοθήκη σου και πες μου "το διάβασα στο τάδε βιβλίο, εκδόσεις τάδε". Δεν είναι σωστό να αναπαράγουμε φήμες που "ακούσαμε" η "διαβάσαμε" κάπου, χωρίς να λέμε που.

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.568
Πόντοι
17.085
Τί εννοείς πιό συγκεκριμένο; Υπάρχουν πάρα πολλά. Όλα αυτά τα βρίσκεις σε εφημερίδες της εποχής, περιοδικά, επίσημα αρχεία του κράτους, αρχεία του ΚΚΕ κλπ. Είναι γνωστά... γνωστό επίσης είναι και το απόσπασμα από το βιβλίο του Γέροντα της Δημοκρατίας:

Είναι τόση η έκτασις της προδοσίας, είναι τόση η έκτασις του εγκλήματος, είναι τόσαι αι καταστροφαί και αι θυσίαι της Ελλάδος, αι οποίαι υπερέβησαν τας θυσίας του επικού αγώνος εναντίον των δύο Αυτοκρατοριών, ώστε ουδέποτε το Έθνος και ο Λαός μας θα ανεγνώριζον την επάνοδον των προδοτών και των εγκληματιών εις τους κόλπους του πολιτικού βίου της Χώρας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
(Πολιτικά κείμενα, εκδ. Μπάυρον, τόμος Γ, σελ. 198)

Επισκέπτης
Εν πρώτοις, θα διαφωνήσω. Όλα αυτά που λες ΔΕΝ θα τα βρεις σε "εφημερίδες της εποχής, περιοδικά, αρχεία του κράτους, ακόμα και αρχεία του ΚΚΕ". Και ο κυρίως λόγος που αποδεικνύει τον ισχυρισμό μου είναι οτι ΔΕΝ μου προσκομίζεις κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για τη συνεργασία ΕΑΜ και Βούλγαρων κατακτητών, μια πολύ βαριά κατηγορία την οποία αφήνεις να πλανάται αναπόδεικτη.

Όσο για το απόσπασμα απο το βιβλίο του γερο-Παπανδρέου, δεν μου λεει κάτι. Είχε αλλάξει τόσες πολλές πολιτικές θέσεις ο μακαρίτης στη ζωή του, και ελπίζω να μη σου διαφεύγει οτι το παρατσούκλι του όταν έγινε πρωθυπουργός στην απελευθέρωση ήταν "Παπατζής". Απο που λες να βγήκε το παρατσούκλι αυτό;

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
Ρε παιδια συγνωμη κιολας αλλα αυτο ειναι ενα forum για τα ιμια ετσι?
καλα μεχρι εδω
δεν εχετε καταλαβει οτι ο Hrys εχει παει την κουβεντα εκει που θελει να μιλαμε για τον σταλιν και για τουε αλλουσ που μεχρι και οι ρωσοι εχουν ξεχασει
ελεος με τον Hrys μην μας κατευθηνει αυτος την κουβεντα εκει που θελει

Επισκέπτης
Θα απαγορέψεις στους άλλους και να μου μιλανε ρε "δημοκράτη" Πηδίκουλα; ʼντε, κάνε καμμιά γυμναστική μη μπούνε οι Τούρκοι και σε βρούνε αγύμναστο!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom