Νέα

Ίμια και ΠΝ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 954
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ο Μπους αφελέστατε άνθρωπε κάνει εξωτερική πολιτική. Όπως έκανε διαμέσου της ιστορίας ο καθένας που είχε την αντίστοιχη ισχύ.

Και για να μην πάμε μακρυά, δείτε κι αυτό για τους "ταλαίπωρους αθώους Τούρκους" που φαντασιώνεται ο hrys.

Από 125 βουλευετές στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση 109 υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων και μόλις 16 κατά.

Το νομοσχέδιο πέρασε και ο φωνακλάς βάρβαρος άρχισε να τσινάει για μαθήματα δημοκρατίας-άκουσον άκουσον!-από την Τουρκία στην ΕΕ!

Αυτή είναι η Τουρκία κύριοι! Ένας λαός βαρβάρων δολοφόνων. Ο μοναδικός τους νομπελίστας, ο Παμούκ έγραψε "σφάξαμε 1,5 εκατομμύριο Αρμενίους".

Κι έχετε αυταπάτες ότι δεν θα το ξανακάνουν αν μπορέσουν;

Vae Victis!

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Πω πωωω!!
Μαθήματα πολιτικής οξυδέρκειας!

Όχι ΕΛ.ΑΣ. αλλά Ελληνικός Δημοκρατικός Στρατός!

Κοινώς, όπως λέμε εμείς οι γνήσιοι Έλληνες, άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς! ʼντε τραγούδα κακομοίρη!

Επισκέπτης
Ο Μπους αφελέστατε άνθρωπε κάνει εξωτερική πολιτική. Όπως έκανε διαμέσου της ιστορίας ο καθένας που είχε την αντίστοιχη ισχύ.

Που σημαίνει οτι, επειδή έκανε εξωτερική πολιτική, δικαιούται να έχει σκοτώσει σε 3 χρόνια 650.000 άμαχους Ιρακινούς, όπως άκουσα χτες στην τηλεόραση, απο αμερικανική μάλιστα πηγή. Τι ωραία που τα λες ηλίθιε!

Επισκέπτης
Πω πωωω!!
Μαθήματα πολιτικής οξυδέρκειας!

Όχι ΕΛ.ΑΣ. αλλά Ελληνικός Δημοκρατικός Στρατός!

Κοινώς, όπως λέμε εμείς οι γνήσιοι Έλληνες, άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς! ʼντε τραγούδα κακομοίρη!

Να υποθέσω λοιπόν οτι αυτά που υποπτεύθηκα για το δοσίλογο παππού σου ισχύουν;

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
Ώστε δεν ήταν φασίστας ο Μεταξάς;     :idiot:
μαλιστα φιλε hrys εκει κολλησες στο τι ειναι ο μεταξας...να σου πω τι ηταν..πατριωτησ ενθικιστης πεστω οπως θες αν ηταν φασιστας θα τον ελεγαν τζονατελι μεταξονι για αυτα που ειπα για την κυπρο και ολα τα αλλα ωλεπω δεν λες τιποτα..εχεις τρομερα επιχειρηματα φιλε μπραβο...παλι καλα που ανηκεις στην μειοψηφια και δεν εχουν τις ιδιες ιδεες με σενα η πλειοψηφια γιατι διαφορετικα θα ειχαμε παρει τα ωουνα...μου θυμιζεις ενα γνωστο μου που ειχαμε μια κουβεντα και ελεγε τι σου φταινε η αλβανοι και οι τουρκοι και ειναι φιλοι μας κτλ..οταν τουν την πεσανε ομως 5 αλβανοι και του κλεψαν κινητο πορτοφολι μετα ελεγε τα καθικια τους αλητες θελουν σκοτωμα...

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Ριξτε μια ματια στην σελίδα 11 το ποστ μου.
Είδατε που πάει η κουβέντα.
Οποιος διαφωνεί με τον Hrys-αδικαιολόγητα φυσικα- να αλλάξει γνώμη άμεσα.
Αλλιώς είναι εγγόνι δοσιλόγου.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
492
Πόντοι
36
Δηλαδή, ΔΕΝ διέπραξαν εγκληματα ο Μιλόσεβιτς και οι παρακρατικοί φίλοι του, Αρκάν και σία;

Υπήρχε εμφύλιος πόλεμος με αγριότητες εκετέρωθεν. Οι ταλιμπάν που πολεμούσαν και με τους βοσνιομουσουλμάνους και με τους Αλβανοκοσσοβάρους αργότερα ήταν ότι χειρότερο υπήρχε. Οι δικαστικές διώξεις (καθώς και η φασιστικού τύπου στρατιωτική επέμβαση) του ΝΑΤΟ ήταν επιλεκτικές κατά των Σέρβων.

Και μη συνεχίζεις ρε φίλε το ίδιο φιλοαλβανικό/φιλοτουρκικό/φιλομουσουλμανικό βιολί.

Συγγνώμη, αλλά γίνεσαι γραφικός...

Επισκέπτης
Υπήρχε εμφύλιος πόλεμος με αγριότητες εκετέρωθεν. Οι ταλιμπάν που πολεμούσαν και με τους βοσνιομουσουλμάνους και με τους Αλβανοκοσσοβάρους αργότερα ήταν ότι χειρότερο υπήρχε.

Εγώ είμαι επιλεκτικός; Εσύ δηλαδή δεν έχεις "διαλέξει στρατόπεδο"; Και σε ξαναρωτάω: ξέρεις τι έγινε στη Σρεμπένιτσα; Αν δεν το ξέρεις, πέστο, δεν είναι δα και έγκλημα. Αλλά μην το παίζεις έτσι, εγώ ρώτησα κάτι ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, και πλην ενός που πρώτα μου είπε οτι οι Σέρβοι έκαναν εθνοκάθαρση και μετά το πήρε πίσω, ουδείς μου απάντησε.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
492
Πόντοι
36
Φίλε hrys,

Συγκεκριμένη απάντηση είναι άλλο πράγμα από αυτό που ζητάς. Εσύ ζητάς ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

"Οι μουσουλμάνοι και οι Κροάτες και οι Κοσσοβάροι και οι Μουσουλμάνοι μισθοφόροι ήταν αγγελούδια και οι Σέρβοι ήταν εγκληματίες"

Αυτή ούτε το νεκρό τομάρι Αλία Ιζερμπέκοβιτς δεν θα στην έδινε. Απαντώ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για δεύτερη φορά:

ΟΛΟΙ έκαναν αγριότητες, ΜΟΝΟ οι Σέρβοι διώκονται, μόνο αυτοί βομβαρδίστηκαν. Και μην ξεχνάς πως το προαναφερθέν τομάρι δε δίστασε να δώσει διαταγή να ρίξουν όλμο στην αγορά του Σαράγιεβο σκοτώνοντας γύρω στους 100 αμάχους (αυτό φάνηκε μετά, αφού ο όλμος είχε προέλθει από μουσουλμανικές θέσεις) για να κερδίσει συμπάθεια και να προκαλέσει τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση.

Δεν θα σου πω αυτό που θες να ακούσεις, τη γνώμη μου θα σου πω!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ο τακτικός σερβικός στρατός ήτανε τα άτακτα μπουλούκια του Αρκάν; Και τα θύματά τους "συμμορίτες";
Αλλά φαίνεται η πολιτική τοποθέτησή σου, όταν αμέσως μετά μιλας για τους "δολοφόνους" του ΕΛΑΣ. Εν πρώτοις δεν ξέρεις ιστορία, γιατί αν ήξερες, τότε θα ήξερες οτι αντίπαλος του Κυβερνητικού Στρατού ήταν ο Δημοκρατικός Στρατός και όχι ο ΕΛΑΣ, που είχε αφοπλιστεί με τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Οπότε τι να σου πω, το ηπιότερο που μπορώ να φανταστώ για σένα είναι οτι είχες παππού δοσίλογο στην Κατοχή με τα Τάγματα Ασφαλείας. (Η σε δέρνει βλακεία. Η...και τα δύο μαζί)

Τώρα να πω τη γνώμη μου ή ο παππούς μου θα γυρνάει στον τάφο του από τα μπινελίκια που θ' ακούσει; Δεν γαμιέται, θα την πώ..ʼλλωστε γι' αυτό πολέμησε ο μακαρίτης, γιια να λέω ελευθερα τη γνώμη μου...Απλά θα πω ότι ο Δημοκρατικός Στρατός πολέμησε είτε εκ προθέσεως (η ηγεσία του) είτε εξ αμελείας (οι απλοί αγωνιστές- μέλη του) για ένα πράγμα: Την επιβολή σταλινικού τύπου δικτατορίας στην Ελλάδα, η οποία θα ήταν και μικρότερη κατά μερικούς νομούς, αφού ο Δ.Σ. ευχαρίστως θα έδινε τη Μακεδονία στους Γιουγκοσλάβους για μερικά κιβώτια πολεμοφόδια και αν ο εμφύλιος συνεχιζόταν μπορεί να έδινε και την Κρήτη στους Λίβυους...

Ο Εθνικός Στρατός, χωρίς φυσικά να είναι αγγελούδια και με το ηθικό βάρος της ενσωμάτωσης στοιχείων που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή, οδήγησε στην εγκαθίδρυση μιας κολοβής, λειψής, βασιλευόμενης, βαθύτατα προβληματικής και με παρακρατικούς μηχανισμούς δημοκρατίας..Πλην όμως σχετικά αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας όπου σε κάποια φάση η ΕΔΑ βγήκε και δεύτερο κόμμα...

Προτού χαρακτηρίσει κάποιος τον παππού μου δωσίλογο, ταγματασφαλίτη, έναν από τους 1000 έλληνες SS, χειριστή κρεματορίου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και άλλα εμετικά και εξόχως υβριστικά και φασιστικά, ας μου απαντήσει όσο πιο ειλικρινά μπορεί στο εξής: Αν τυχόν νικούσε ο Δ.Σ. και γίνονταν εκλογές, το δεξιό κόμμα θα έβγαινε δεύτερό, όπως η ΕΔΑ;

Τί; Θα υπήρχε μόνο ένα κόμμα και δεν θα γίνονταν εκλογές;
Μα ποιος φασίστας διαδίδει τέτοια ψεύδη; Γίνονταν αυτά στα καθεστώτα του υπαρκτού;

Hrys...Πάλι σε πιάνω να βρίζεις συγγενή (και ενδεχομένως τεθνεότα) κάποιου που διαφωνεί μαζί σου; Γιατί ρε, μεγάλος άνθρωπος τέτοια εμπάθεια;

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
[size=8pt]Και επειδή αρχίζω και φορτώνω, μα πολύ φορτώνω  :headbang: θα παραθέσω παρακάτω, αν και off topic, μερικά ονόμα (ενεργών που είχαν ή έχουν έδρα) πολιτικών του σήμερα, έτσι απλά για να τα καμαρώσουμε:[/size]
[size=6pt]Πάνος Παναγιωτόπουλος
ʼννα Βερούλη
Εύα Καϊλή
Μάρω Κοντού
ο αστυνόμος Μπέκας από τη Λάμψη (πως τον λένε ?  :huh:)
η άλλη που μοίραζε φιλάκια στην Θεσσαλονίκη μαζί με φυλλάδιο
Ahmet Ilhan
o γαμπρός ΦΑΓΕ
Κώστας Καρράς
Έλενα Κουντουρά
Νάσος Αλευράς  :uglystupid:
ʼντζελα Γκερέκου
η Σελήνη  :idiot:[/size]
[size=8pt]Στα έδρανα που κάποτε κάθονταν ο Ελ. Βενιζέλος,  ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής...  :jerking:

Θα μου πεις ποιοί τους εξέλεξαν ? Χμμμμ.... έχετε δίκιο... τι φταίνε αυτοί... κάποιος τους εξέλεξε... [/size]

Κολλημένος εγώ, σε ρωτάω:
Αν το εκλογικό σύστημα ήταν αυτό που έχω προτείνει εδώ πρίν μερικές μέρες (και ΟΛΟΙ με κράξανε), το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό?

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
492
Πόντοι
36
Αν το εκλογικό σύστημα ήταν αυτό που έχω προτείνει εδώ πρίν μερικές μέρες (και ΟΛΟΙ με κράξανε), το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό?

Συγγνώμη φίλε Stavros51,

Επειδή δεν έτυχε να το διαβάσω, μπορείς να δώσεις link ή επανάληψη?

Ευχαριστώ

PS: ΔΕΝ ξέρω αν είπες κάτι τέτοιο, αλλά:

Σε φίλους που είπα ότι πρέπει για να έχεις δικαίωμα ψήφου να έχεις IQ πάνω από κάποιο όριο ( όπως το μέσο όρο, που είναι 100, ή έστω το μέσο όρο - την τυπική απόκλιση της κανονικής κατανομής S=16, άρα 84), δεν είδα έντονες αντιδράσεις... Στην πρώτη περίπτωση θα ψήφιζαν οι μισοί, στη δεύτερη τα 5/6.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Το πρόβλημα δεν είναι με ποιό σύστημα εκλέγονται κι αν ψηφίζουν οι άριστοι ή όλοι. Το πρόβλημα είναι πόση εξουσία έχουν οι κυβερνώντες. Γιατί στον πολιτικό όσα περισσότερα λεφτά του δώσεις θα τα ξοδέψει και όσο περισσότερη εξουσία έχει θα την μεταχειριστεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να αυτοσυγκρατηθεί. Όπως έλεγε και ο Λόρδος ʼκτον "Η εξουσία διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα. Αυτά και ως απάντηση για τους διαφόρους εξουσιαστές που αιματοκύλησαν τους λαούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αλλά και αλλού.

Η λύση λοιπόν είναι να έχουν οι πολιτικοί λίγα λεφτά και λίγη εξουσία. ʼρα μικρό κράτος.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
492
Πόντοι
36
Σ΄αυτό δε διαφωνώ καθόλου. ΑΛΛΑ συμπληρωματικά:

Το θέμα "αρίστων" (όπως το έθεσες, για μένα των "μη ηλίθιων") ή όλων: μειώνει (για μένα) τη δυνατότητα παραμυθιού από τον πολιτικάντη. Τα "ΘΑ" αυτόματα θα τα βάλει (σε μεγάλο βαθμό) στον κώλο του. Και ο γύφτικος λαϊκισμός θα μειωθεί.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Φίλε Αλφα. Πριν μερικούς μήνες ήμουν παρών σε μια συζήτηση δύο "ηγετών" των αποκαλούμενων Ρωσοπόντιων. Ο ένας έλεγε ότι σημασία στην κοινωνία έχει να έχεις εξουσία και ο άλλος του απάντησε ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιός έχει εξουσία. Με ενδιαφέρει ο εαυτός μου και η οικογένεια μου. Συμπλήρωσε, είμαι 30 χρόνια στην Ελλάδα και τα παιδιά μου ακόμα τα φωνάζουν ρωσάκια. Εγώ θέλω να είμαι καλά, να έχω τη δουλειά μου και τα παιδιά μου να έχουν ίσες ευκαιρίες στην πατρίδα μου.

Ο δεύτερος (ίσως χωρίς να το ξέρει) είναι κλασικός φιλελεύθερος, ενώ ο πρώτος (επίσης ίσως χωρίς να το ξέρει) είναι σοσιαλιστής. Το θέμα είναι, ηλίθιος ή μη ηλίθιος όπως λες, να μην έχει ανάγκη το κράτος και τους πολιτικούς για να ζήσει μια ομαλή ζωή όπως την επιθυμεί.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
[size=8pt]Συγγνώμη φίλε Stavros51,
Επειδή δεν έτυχε να το διαβάσω, μπορείς να δώσεις link ή επανάληψη?
Ευχαριστώ
PS: ΔΕΝ ξέρω αν είπες κάτι τέτοιο, αλλά:
Σε φίλους που είπα ότι πρέπει για να έχεις δικαίωμα ψήφου να έχεις IQ πάνω από κάποιο όριο ( όπως το μέσο όρο, που είναι 100, ή έστω το μέσο όρο - την τυπική απόκλιση της κανονικής κατανομής S=16, άρα 84), δεν είδα έντονες αντιδράσεις... Στην πρώτη περίπτωση θα ψήφιζαν οι μισοί, στη δεύτερη τα 5/6. [/size]

Φίλε alfa291,
Παιδεύτηκα να το βρω, αλλά το κατάφερα.
Το link στο οποίο εμένα μου το βγάζει είναι αυτό:
αλλά τα link δε δουλεύουν πάντα σωστά, απ ότι έχω δει.

Σου δίνω επομένως και το "μπακάλικο" τρόπο να το βρεις, η συζήτηση αυτή υπάρχει μέσα στο θέμα "Θητεία Στρατού" (θα το βρείς εδώ: bourdela.com forum > Γενικά > Γενική συζήτηση > Θητεία Στρατού)
και είναι (η δικιά μου αρχική πρόταση) αυτό το post:

Απ: Θητεία Στρατού
stavros51
Απάντηση #239 στις: 25-09-2006, 01:15:43

Το thread είναι πολύ μεγάλο (τώρα είδα ότι έχει φτάσει τις 29 σελίδες) και δυστυχώς πρέπει να το τρέξεις διαβάζοντας από αυτό το post και κατόπιν, για να δεις τι γράφτηκε (και απάντησα) στο θέμα.

Τώρα:
Οι φίλοι σου που δεν είχαν αντίρηση στην ψήφο βάσει IQ μάλλον δεν την εκδήλωσαν γιατί αυτό είναι κάτι που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ποτε να εφαρμοστεί, οπότε γιατί να χαλάμε τις καρδιές μας?
Το "σύστημα" δε μπορεί καλά-καλά να αξιολογήσει τις ικανότητες κάποιου στο να οδηγάει αυτοκίνητο (ξέρεις ίσως πως δίνονται τα διπλώματα), IQ θα μπορέσει να αξιολογήσει? Και σε τόσο ευρύ ανθρώπινο αντικείμενο? Απλά, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Αυτό που πρότεινα εγώ έχει άλλη βάση, θα τη διαβάσεις.
Και επειδή στο πρώτο σχετικό post (αυτό που σου δίνω εδώ πιο πάνω) είμαι πολύ περιληπτικός, θα πρέπει (δυστυχώς) να διαβάσεις και τη συνέχεια, όπου στις αντιρήσεις των συναδέλφων δίνω περισσότερες εξηγήσεις για το πως ΜΠΟΡΕΙ να δουλέψει, και γιατί (κατα τη γνώμη μου) θα είχε κάποιο καλό αποτέλεσμα...

Οπως έγραψα και νωρίτερα πάντως, η αίσθησή μου είναι ότι έφαγα γενικό κράξιμο.

Επανάληψη δε μπορώ να σου δώσω, γιατι είναι μια πολύ εκτεταμένη συζήτηση (περί στρατού) και μερικά post ανφέρονται και σε αυτή την ιδέα.
Πήγαινε στην ημερομηνία και ώρα που σου γράφω εδώ πάνω, και προχώρα απο κει και ύστερα.

Και θα με ενδιέφερε η άποψή σου.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095

Σταύρο..ακριβώς αυτό ίσως όχι...αλλά για τον πρώην Υπουργό της λίστας...σίγουρα θα ήταν το ίδιο! 1000% και σε αυτό θα σου ζητήσω να με πιστεψεις απλά, γιατί δεν επιτρέπεται να σου το αποδείξω...

edit: ισχύει και για τον γαμπρό και για το Νασούλη.

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
Φίλε hrys,

Συγκεκριμένη απάντηση είναι άλλο πράγμα από αυτό που ζητάς. Εσύ ζητάς ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

"Οι μουσουλμάνοι και οι Κροάτες και οι Κοσσοβάροι και οι Μουσουλμάνοι μισθοφόροι ήταν αγγελούδια και οι Σέρβοι ήταν εγκληματίες"

Αυτή ούτε το νεκρό τομάρι Αλία Ιζερμπέκοβιτς δεν θα στην έδινε. Απαντώ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για δεύτερη φορά:

ΟΛΟΙ έκαναν αγριότητες, ΜΟΝΟ οι Σέρβοι διώκονται, μόνο αυτοί βομβαρδίστηκαν. Και μην ξεχνάς πως το προαναφερθέν τομάρι δε δίστασε να δώσει διαταγή να ρίξουν όλμο στην αγορά του Σαράγιεβο σκοτώνοντας γύρω στους 100 αμάχους (αυτό φάνηκε μετά, αφού ο όλμος είχε προέλθει από μουσουλμανικές θέσεις) για να κερδίσει συμπάθεια και να προκαλέσει τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση.

Δεν θα σου πω αυτό που θες να ακούσεις, τη γνώμη μου θα σου πω!
Εγώ είμαι επιλεκτικός; Εσύ δηλαδή δεν έχεις "διαλέξει στρατόπεδο"; Και σε ξαναρωτάω: ξέρεις τι έγινε στη Σρεμπένιτσα; Αν δεν το ξέρεις, πέστο, δεν είναι δα και έγκλημα. Αλλά μην το παίζεις έτσι, εγώ ρώτησα κάτι ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, και πλην ενός που πρώτα μου είπε οτι οι Σέρβοι έκαναν εθνοκάθαρση και μετά το πήρε πίσω, ουδείς μου απάντησε.

κοιτα ρε φιλε hrys απαντα πρωτα εσυ σε αυτα που σου εχουμε πει και ασε το παραμυθι οθδεις μου απαντησε ελεος με τη καραμελα οτι δεν σε συμφερει μοκο και αλλου εξυπνακιας αντε τραβα πιες κανενα καφε να χαλαρωσεις λιγο γιατι θα μας βγαλεις και εξω απο τα ρουχα μας

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
και για να τελειωνουμε γιατι εγινε λιγο κουραστικο ΙΜΙΑ ΔΕ ΞΕΧΝΩ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ

Ο.Υ.Κ.143

Επισκέπτης
Τώρα να πω τη γνώμη μου ή ο παππούς μου θα γυρνάει στον τάφο του από τα μπινελίκια που θ' ακούσει; Δεν γαμιέται, θα την πώ..ʼλλωστε γι' αυτό πολέμησε ο μακαρίτης, γιια να λέω ελευθερα τη γνώμη μου...Απλά θα πω ότι ο Δημοκρατικός Στρατός πολέμησε είτε εκ προθέσεως (η ηγεσία του) είτε εξ αμελείας (οι απλοί αγωνιστές- μέλη του) για ένα πράγμα: Την επιβολή σταλινικού τύπου δικτατορίας στην Ελλάδα, η οποία θα ήταν και μικρότερη κατά μερικούς νομούς, αφού ο Δ.Σ. ευχαρίστως θα έδινε τη Μακεδονία στους Γιουγκοσλάβους για μερικά κιβώτια πολεμοφόδια και αν ο εμφύλιος συνεχιζόταν μπορεί να έδινε και την Κρήτη στους Λίβυους...

Ο Εθνικός Στρατός, χωρίς φυσικά να είναι αγγελούδια και με το ηθικό βάρος της ενσωμάτωσης στοιχείων που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή, οδήγησε στην εγκαθίδρυση μιας κολοβής, λειψής, βασιλευόμενης, βαθύτατα προβληματικής και με παρακρατικούς μηχανισμούς δημοκρατίας..Πλην όμως σχετικά αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας όπου σε κάποια φάση η ΕΔΑ βγήκε και δεύτερο κόμμα...

Προτού χαρακτηρίσει κάποιος τον παππού μου δωσίλογο, ταγματασφαλίτη, έναν από τους 1000 έλληνες SS, χειριστή κρεματορίου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και άλλα εμετικά και εξόχως υβριστικά και φασιστικά, ας μου απαντήσει όσο πιο ειλικρινά μπορεί στο εξής: Αν τυχόν νικούσε ο Δ.Σ. και γίνονταν εκλογές, το δεξιό κόμμα θα έβγαινε δεύτερό, όπως η ΕΔΑ;

Τί; Θα υπήρχε μόνο ένα κόμμα και δεν θα γίνονταν εκλογές;
Μα ποιος φασίστας διαδίδει τέτοια ψεύδη; Γίνονταν αυτά στα καθεστώτα του υπαρκτού;

Hrys...Πάλι σε πιάνω να βρίζεις συγγενή (και ενδεχομένως τεθνεότα) κάποιου που διαφωνεί μαζί σου; Γιατί ρε, μεγάλος άνθρωπος τέτοια εμπάθεια;

Βρε str81977, αφού ξέρεις πολύ καλά τι θέλω να πω, γιατί ώρες ώρες σφυρίζεις αδιάφορα; Ξέρεις πολύ καλά τη γνώμη μου για το σταλινισμό, παρά ταύτα επιμένεις να χρεώνεις σταλινική "τάση" σ' αυτούς που πολέμησαν με το Δημοκρατικό Στρατό το '46-49. Ενώ ξέρω πως δεν σου διαφεύγει το γεγονός οτι αυτοί οι άνθρωποι ήταν η συνέχεια του ΕΛΑΣ, της ανταρτικής δύναμης που σήκωσε το κύριο βάρος της ένοπλης αντίστασης στους γερμανούς κατακτητές (για να σε προλάβω, αντίσταση έκανε και ο ΕΔΕΣ και ο Ψαρρός, και γίνανε και παρατράγουδα μεταξύ των οργανώσεων, καταδικαστέα γενικά). Αυτοί οι άνθρωποι, μετά την απελευθέρωση και τα Δεκεμβριανά, βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Με κατήγορους μάλιστα τους "υπερπατριώτες" των Ταγμάτων Ασφαλείας, τους δοσίλογους, που εν τω μεταξύ είχαν αναρριχηθεί στην εξουσία, εξ αιτίας της συμμαχίας των κεντροδεξιών πολιτικών δυνάμεων με οποιονδήποτε, αρκεί να μην είχε σχέση με το ΕΑΜ. Οι άνθρωποι της αντίστασης διώχθηκαν, δολοφονήθηκαν, βιάστηκαν. Και κάποια στιγμή (που αποδείχτηκε φυσικά οτι ήταν πολιτικό τους λάθος αυτό) ξαναβγήκαν στο βουνό, όσοι μπόρεσαν βέβαια, γιατί πάρα πολλοί ήταν εκτελεσμένοι, στη φυλακή η στη Μακρόνησο. Αφού τα ξέρεις λοιπόν όλα αυτά, γιατί επιμένεις να ερμηνεύεις την ιστορία με βάση αυτά που γνωρίζεις εσύ σήμερα; Η το ηθικό μέρος της υπόθεσης σου φαίνεται ξένο; Που στην πράξη σημαίνει οτι -κατά κανόνα- γόνοι δοσιλόγων είναι αυτοί που σήμερα ωρύονται για τους "δολοφόνους" του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Δεν χρωστάω κανένα σεβασμό στη μνήμη τους, φαντάζομαι ούτε εσύ, κάνω λάθος;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom