Νέα

Ίμια και ΠΝ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 954
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
κοιταξε εγω ουτε ειμαι ειρων απεναντι σου ουτε σε εχω προσβαλει ποτε...εσυ το αντιθετο..οσο για την γυμναστηκουλα αμα γουσταρεις ελα να παμε ενα πρωι παρεα να δω και δω ποσο μαγκακος εισαι να μου τα πεις και απο κοντα...αντε πιες κανενα καφε λοιπων επαναστατη του φραπε και ασε εμας τι λεμε

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
αα και δεν απαγορευσα σε κανενα να μιλαει μια διαπιστωση εκανα αλλα εκτος απο φραπεδομαγκας και το  μυαλουδακι  σου εχει γινει πραπεδακι απο τις λαλακιες που λες

Επισκέπτης
Όταν μου έχεις πει καμιά εκατοστή φορές να πάω να πιω το καφεδάκι μου και ν' αφήσω εσένα και τους ομοίους σου να έχετε ονειρώξεις οτι δέρνετε Τούρκους, δεν με ειρωνεύεσαι λες; Μη χάνεις την ψυχραιμία σου λεβέντη μου!

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
για γυρνα λιγο πισω να δεις ποιος ειρωνευτικε πρωτα και μετα ελα να  μου πεις..οσο για τον φραπε δεν ειρωνευτικα ειπα πολυ καλα οτι ας σκοτοθω εγω σε περιπτωση κρισης η πολεμου αρκει να ξερο οτι πινεισ το φραπεδακι σου και οχι τουρικο καφε
αντε ξυπνα και μην φερνεις τις...αντε  κουβεντες και αυτα που σου λενε οπως γουσταρεις εσυ

Επισκέπτης
Τις κουβέντες θα τις πάω όπου νομίζω, δεν θα μου πεις εσύ που.

Και αν τόσο πολύ θες να πας να σκοτωθείς, κάντο ρε παιδάκι μου, αλλά αθόρυβα, μη μας πρήζεις. Αυτό που λένε "κάνε το καλό και ρίχτο στο γιαλό".

Φιλικά

Υ.Γ. Και μάθε λίγο συντακτικό και ορθογραφία, τι σόϊ περήφανος Έλλην είσαι; 

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
κοιταξε οταν μιλαω με ενα πολυ περιφανο μαλακα σαν εσενα εε το συντακτικο πανω στα νευρα δεν βγαινει και ας ςιμου ειμουν και ο μπαμπινιοτης...λοιπον ξερεις θες να παμε για ενα φραπεδακι να μου τα πεις απο κοντα  κα ιν α μου πεις και ποσο περιφανος ελληνας ειμαι
οσο για το τι λεω εγω στα υπλοιπα παιδια εδω μεσα μην πεταγεσε εσυ σαν κλανια..στουςαλλους μιλησα οχι σε εσενα εξαλου μου ειναι ωαρετο να μιλαω με φλωρους και μαγκακια απο το νετ
λοιπον ελα παρε τωρα τον πουλο και μη μου λες ουτε πως θα γραφω ουτε τι θα λεω φλωρακο

Υ,Σ και σε παρακαλω ελεος σταματα να μας σπας τα αρχιδια με τις παπαριες σου...και οτι ορθογραφικο εχω στειλτω στην επιτροπη ορθογραφικων λαθων του site

Επισκέπτης
Είσαι και αγράμματος, είσαι και μαλάκας! Να σε χαίρονται!

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
βλεπω αργεις  στις απαντησεις καθεσαι και διορθωνεις αυτα που γραφεις

εκτος λοιπον απο μεγας τριμαλακας εισαι και κοτουλα μεγαλη και please (kai oxi plhz που το ειχες γραψει) μην συνεχισουμε τα μπινελικια εδω μεσα δεν βγαζουν πουθενα ελα παμε για ενα καφεδακι να μου τα πεις και απο κοντα πιστεψε με ειναι καλυτερα

Επισκέπτης
Δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου λεβέντη, σόρρυ.

ΜΠΑΪΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
να και κατι σωστο που ειπες κουρασαμε και τον κοσμο εδω μεσα εισαι και γραφικος ας το σταματησουμε

ΜΠΑΙΙΙ (ΒΥΕ) και απο εμενα

κοκοκο (το εγραωα σωστα παιδια?)

wichunter

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
0
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
"...Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδόνικος(σλαβομακεδόνικος) λαός τάδοσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν τον θαυμασμό.Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δ.Σ.Ε και της λαικής επανάστασης ο μακεδόνικος λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως την θέλει ο ίδιος,προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήσει.Οι μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού τους.Ταυτόχρονα οι μακεδόνες κομμουνιστές πρέπει να προσέξουν τις διασπαστικές και διαλυτικές ενέργειες που ξενοκίνητα σωβινιστικά και αντιδραστικά στοιχεία αναπτύσσουν,για να διασπάσουν την ενότητα ανάμεσα στο μακεδόνικο(σλαβομακεδόνικο)και τον ελληνικό λαό..."

31 Γενάρη 1949

"Δημοκρατικός Στρατός",τεύχος 2/1949

Επισκέπτης
Εν πρώτοις, το απόσπασμα που αναφέρει ο φίλος wichunter αναφέρεται στο αίτημα αυτονομίας των εθνικά Μακεδόνων και την αποδοχή του απο το τότε ΚΚΕ και όχι σε συνεργασία του ΕΛΑΣ με τους Βούλγαρους φασίστες κατακτητές, όπως ισχυρίζεται ο Αντισθένης.

Εν δευτέροις, είσαστε σίγουροι οτι μπορούμε να κάνουμε μια ψύχραιμη και πολιτισμένη συζήτηση σφαιρικά περί του Μακεδονικού ζητήματος; Αν ναι, σφυρίξτε κλεφτικα και την κάνουμε. Όχι όμως με το που θα βγει κάποιος να πει κάτι διαφορετικό, να του την πέσουνε οι Ελληνάρες και να αρχίσουνε τα γνωστα περί Βουκεφάλα κλπ. Αν λοιπόν -και όσοι- θέλετε, εδώ είμαι, απλώς ειδοποιήστε.

Ας πούμε, έχετε πάρει χαμπάρι πόσες καταδίκες έχει φάει η χώρα μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για καταπίεση της εδώ Μακεδονικής μειονότητας; Μη σοκάρεστε με τη λέξη, πρόκειται για εκείνους τους "ντόπιους" που ζούσαν στην Πέλλα και την Φλώρινα αιώνες πριν ξεκινήσει ο εποικισμός αυτών των μερών με Πόντιους και Μικρασιάτες. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μιλούσαν ελληνικά και αρκετοιί απο τους απογόνους τους ακόμα και σήμερα θεωρούν τον εαυτό τους εθνικά "Μακεδόνα" και όχι Έλληνα. Κατά την εθνολογία δε, το βασικό κριτήριο για την "ύπαρξη" η μη μιας εθνότητας είναι αυτό του αυτοπροσδιορισμού. Λοιπόν τι λέτε; Την κάνουμε η όχι την κουβέντα; Με πολιτισμένα επιχειρήματα όμως, πληζ!

Επισκέπτης
Και μη με κατηγορήσει κανένας για "εθνοπροδότη", δεν μίλησα για (ούτε αποδέχομαι) κανένα Μακεδονικό αλυτρωτισμό, ούτε φυσικά για αλλαγή των υπαρχόντων συνόρων. Όποιος το επιχειρεί στις μέρες μας είναι επιεικώς επικίνδυνος.

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
φιλε hrys

Εμπρος για νεους αγωνεςςςς!

(μετα τους κομιτατζηδες, τους συμμοριτες, τα ιμια, τον Διγενη..πισαμε και το Μακεδονικο).

Γραψε και για 'κανα μπουρδελακι για καμια γκομενιτσα, αντε βρε αγορι μου!

Επισκέπτης
Βρε Williams, ΕΣΥ θα μου υποδείξεις τι θα συζητάω και τι όχι; Δεν είσαι ο κηδεμόνας μου, λυπάμαι. Αν δεν θέλεις να μπεις σ' αυτή τη συζήτηση, απλά μη συμμετέχεις. Κατάλαβες λοιπόν γιατί μίλησα για ΨΥΧΡΑΙΜΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ κουβέντα; Εσύ με το καλημέρα έβγαλες αφρούς!

Και δεν είμαι "αγόρι σου", σόρρυ!

Φιλικά πάντως

Επισκέπτης
Ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν φίλε Williams; Δεν κατάλαβα τι εννοείς!

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
θα τα απαριθμησω:
1. Κατατασεις τον εαυτο σου σε μια ανωτερη κατηγορια λογιων και ειδικων με μια ελιτικη διαθεση απορριψης ολων των αλλων ως ασχετων ή υπερεθνικιστων
2. Πιανεις καποια θεματα που μεμονωμενα ενδεχομενως να αποτελουν γκριζες ιστορικες αληθειες αλλα συνολικα αποτελεσαν την λογικη ολοκληρων γεννιων και χρονικα ισως να ηταν οι πλεον ενδεδειγμενες λυσεις (αλλιως οντως θα θελαμε διαβατηριο μετα τη Λαμια).
3. Επιτιθεσαι προσωπικα εναντιον ολων (μας) και αμφισβητεις οποια παραθεση και αν γινεται και δεν συμφωνεις ως κατσκευασμενη, αβασιμη κλπ κλπ
4. Ορισμενα θεματα ειναι ταμπου. Ειτε το θελουμε ειτε οχι. Επισης σε ορισμενα θεματα ο διαλογος ειναι απλα αντιλογος και δεν προκειτε ποτε να υπαρξει καταληξη π.χ. αν γινει πολεμος θα πολεμησουμε???

Αρα ξεκιναμε να μιλαμε απλα για να διαφωνησουμε

Και το 'αγορι μου' ηταν προς χαριν  λογου. Δεν θα τα εφτιαχνα ποτε μαζι σου.
θα διαφωνουσαμε σε ολα.  :)

Επισκέπτης
θα τα απαριθμησω:
1. Κατατασεις τον εαυτο σου σε μια ανωτερη κατηγορια λογιων και ειδικων με μια ελιτικη διαθεση απορριψης ολων των αλλων ως ασχετων ή υπερεθνικιστων
2. Πιανεις καποια θεματα που μεμονωμενα ενδεχομενως να αποτελουν γκριζες ιστορικες αληθειες αλλα συνολικα αποτελεσαν την λογικη ολοκληρων γεννιων και χρονικα ισως να ηταν οι πλεον ενδεδειγμενες λυσεις (αλλιως οντως θα θελαμε διαβατηριο μετα τη Λαμια).
3. Επιτιθεσαι προσωπικα εναντιον ολων (μας) και αμφισβητεις οποια παραθεση και αν γινεται και δεν συμφωνεις ως κατσκευασμενη, αβασιμη κλπ κλπ
4. Ορισμενα θεματα ειναι ταμπου. Ειτε το θελουμε ειτε οχι. Επισης σε ορισμενα θεματα ο διαλογος ειναι απλα αντιλογος και δεν προκειτε ποτε να υπαρξει καταληξη π.χ. αν γινει πολεμος θα πολεμησουμε???

Αρα ξεκιναμε να μιλαμε απλα για να διαφωνησουμε

Και το 'αγορι μου' ηταν προς χαριν  λογου. Δεν θα τα εφτιαχνα ποτε μαζι σου.
θα διαφωνουσαμε σε ολα.  :)

Να τα πάρουμε ένα ένα λοιπόν:

1. Ούτε λόγιος, ούτε ειδικός είμαι. Απλώς έχω μια αυξημένη ευαισθησία σε κάποια πράγματα και θα ήθελα να τα συζητήσω. Πουθενά δεν είπα οτι κατέχω την απόλυτη αλήθεια, έχω καποιες αντιλήψεις και ενδέχεται ακόμα και να τις αλλάξω, αν κάποιος με πείσει περί του αντιθέτου, κάτι που λογικά θα έπρεπε να ισχύει για όλους μας. Δεν θεωρώ όμως τον εαυτό μου άσχετο με όσα συζητάω, αν π.χ. η συζήτηση ήταν περί πυρηνικής φυσικής δεν θα συμμετείχα, γιατί δεν έχω ιδέα. Θα ήθελα πάντως στις συζητήσεις αυτές να μην πετάγονται ως πορδές άνθρωποι με επιδερμική γνώση του αντικειμένου, ανεξαρτήτως απόψεων. Και φυσικά, ελπίζω να μην υπαινίσσεσαι οτι ΔΕΝ υπάρχουν ακραίες εθνικιστικές απόψεις εδώ μέσα, όπως -δυστυχώς- και παντού γύρω. Μ' αυτές διαφωνώ κάθετα, τι να κάνω;

2. Η λογική ολόκληρων γενιών ενδεχομένως και να ήταν να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη, κατά τη γνώμη μου λανθασμένη. Αν το επιχειρούσαμε στις μέρες μας, ενδεχομένως και να χρειαζόμασταν διαβατήριο μέχρι τη Λαμία, κάτι που δεν θα μου άρεσε. Χαίρομαι όμως που αναγνωρίζεις την ύπαρξη "γκρίζων ζωνών" στον ελληνικό μύθο, και καλό θα ήταν να αρχίσουμε να τις συζητάμε και αυτές, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.

3. Είμαι μειοψηφία εδώ μεσα και το γνωρίζω. Κάποιοι μάλλον δεν σηκώνουν αντίλογο σε κάποια θέματα (και δεν υπαινίσσομαι ούτε εσένα, ούτε αρκετούς -ευτυχώς- άλλους). Ουδέποτε επετέθην προσωπικά σε κάποιον αν  δεν με προκάλεσε πρώτος. Κι αν παρασύρθηκα σε κάποιες ακραίες φράσεις, ζήτησα συγγνώμη και τις πήρα πίσω. Εσύ όμως μπορείς να μου εγγυηθείς το δικαίωμά μου να λέω την (όποια)  μαλακία μου χωρίς να λοιδωρούμαι;

4. Οι συζητήσεις δεν γίνονται ντε και καλά για να πεισθεί ο συνομιλητής, γίνονται για να κυκλοφορούν οι ιδέες. Και αν όντως υπάρχουν θέματα ταμπού, να τα σπάσουμε, θα έλεγα. Και ναι, αν ο πόλεμος (που ευχόμαστε φυσικά να μη γίνει) έρθει και στη χώρα μας και όχι π.χ. να παμε εμείς σε κάποια ξένη χώρα, θα πολεμήσουμε, μην αμφισβητείς τον πατριωτισμό μου.

Ούτε εγώ θα τα έφτιαχνα μαζί σου, αυτός όμως δεν είναι λόγος και να μη μιλάμε, κι ας διαφωνούμε!    :dancing:

Φιλικά

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
465
Πόντοι
36
Μια πολύ μικρή συμπλήρωση στα όσα αναφέρει ο φίλος panosmpos:

Οι σλαβικές γλώσσες δεν έχασαν σχεδόν ποτέ τη γεωγραφική τους συνέχεια, με αποτέλεσμα να μοιάζουν αρκετά. Και δεν μιλάω για τα "σερβοκροάτικα", που αν εξαιρέσει κανείς το αλφάβητο είναι ίδιες ουσιαστικά, αλλά για όλες τις σλαβικές γλώσσες (ρωσικά/λευκορωσικά, ουκρανικά, "γιουγκοσλαβικά", βουλγαρικά, τσέχικα, σλοβάκικα, πολωνικά) και τις διαλέκτους τους. Οι βασικές τους λέξεις είναι στο θέμα τους ίδιες και οι περισότερες διαφορές τους οφείλονται στις γλωσσικές επιδράσεις από διαφορετικούς γείτονες (πχ Γερμανικά-->Πολωνικά).
Από προσωπικές εμπειρίες γνωρίζω ότι με καλή διάθεση όλοι αυτοί οι λαοί μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους χωρίς διερμηνέα.

Όντως οι σλαβόφωνοι Έλληνες πολίτες (επίσκεψη σε χωριά της Φλώρινας πείθει εύκολα, αν αποκτήσεις την εμπιστοσύνη τους) έχουν αντιμετωπιστεί από παντού με περίσσεια μαλακίας, με αποτέλεσμα τα όποια προβλήματα.
Όμως και στο Μέτσοβο δεν καταλαβαίνεις τους κατοίκους (Βλάχους) όταν μιλούν μεταξύ τους. Αυτοί συνεννοούνται με Ρουμάνους ανετότατα και με Ιταλούς χωρίς μεγάλη δυσκολία. Να μην πάμε όμως μακρυά, μέχρι τα χωριά της Θήβας. Οι ντόπιοι συνεννοούνται με τους Αλβανούς ανετότατα. Μόνο οι νέες λέξεις (για τις νέες έννοιες) διαφέρουν.

Δεν νομίζω πως κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτοί δεν είναι Έλληνες. Είναι θέμα συνείδησης. Και ο καπετάν Κώτας (υπαρχει ομώνυμο χωριό νοτιοδυτικά της Φλωρινας και βόρεια της Καστοριάς) του Μακεδονικού αγώνα ήταν σλαβόφωνος και αγωνιζόταν για μια Ελληνική Μακεδονία.

Ας αφήσουμε τις μαλακίες και την κουβέντα για την κουβέντα και ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom