Νέα

Ίμια και ΠΝ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 954
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
Για το αετος εχουν ακουστει πολλα περιεργα...π.χ. οτι εφεθγε για ασκηση η για σκοπούν (το πλοιο που περιπολει) και εξαφανιζοταν για ωρες η μερες.. Οτι το πληρωμα δεν θυμοταν τιποτα για καποιες αποστολες κλπ
Προσωπικα την εποχη που ηταν παροπλισμενο στην Αμφιαλη το ειχα επισκευθει πολλες φορες. Υποβλητικο λογς ιστοριας..τιποτε αλλο το be reported (εκτος οτι χαθηκα καποια φορα...)

COMMANDER

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2005
Like
24
Πόντοι
6
Για τα Ιμια, ΣΑΦΩΣ και δεν φταιει το ΠΝ σε επιπεδο πλοιων/προσωπικου.Ας αναζητηθουν ευθυνες στην πολιτικη και στρατιωτικη ηγεσια, λεγε Σημιτης,Λυμπερης, Παγκαλος, κλπ.Ειχαμε τακτικο πλεονεκτημα και σημερα αρκετα Τουρκικα πλοια θα ηταν τεχνητοι υφαλοι για ψαροντουφεκαδες. Μετα απο τετοιο χτυπημα, οι γειτονες ακομα θα ψαχνονταν. Παντως, ολα αυτα ειναι πλεον Ιστορια.

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
την οποια ΙΣΤΟΡΙΑ μαλλον δεν θα μαθουμε ποτε φιλε commander...

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Αγαπητοί φίλοι για όποιον ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ όπως εγώ όλα είναι ξεκάθαρα..
α)Το ότι το ελικόπτερο είχε τρύπες το ξέρατε,το ότι είχε τρύπες και το μπουφάν του Παναγιώτη δεν το ξέρετε..Και δεν το έχει το μπουφάν η οικογένειά του...
β)Επί 4 ώρες εκείνη τη νύχτα ήμουν επικεφαλής ομοχειρίας στο πυροβόλο ενός πλοίου στην περιοχή των Ιμίων , μέσα στη βροχή μαζι με τα ναυυτάκια και δεν μας ένοιαζε τίποτα...
γ)Το σήμα OSCAR που πέρασε εκείνη τη νύχτα (ΗΩΠ 300003 Ζ ΙΑΝ 06)προς όλες τις μονάδες του Στόλου το έχω κρατήσει και λέει επι λέξει (το διαβάζω ακόμα και σήμερα και ανατριχιάζω) "ΕΙΜΕΘΑ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙΤΕ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ" ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΝ..
δ)Το πως γυρίσαμε μετά με τα κεφάλια κάτω έτοιμοι να τραβήξουμε παραιτήσεις..
Αρα λοιπόν,ότι και να ξέρανε οι απέναντι από τα κανάλια,εμείς είμαστε αποφασισμένοι.Και για όποιον ενδιαφέρεται ας ψάξει για το βιβλίο του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Χ. ΛΥΜΠΕΡΗ "ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΙΣΕΩΝ"που λέει  αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για το πως αντέδρασε η πολιτική ηγεσία τότε και μετά είπε "ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ!!!!Κλεινω εδώ για να μην πω περισσότερα γιατι δεν είμαι ούτε ναύτης ούτε Υπαξιωματικός...

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
φιλε KALIS μπορεις να σκαναρεις το σημα και να το ποσταρεις? αυτο ειναι ΚΕΙΜΗΛΙΟ οπως το "Μέ τήν δύναμιν του Θεού, τάς ευχάς τού Βασιλέως μας και έν ονόματι του δικαίου, πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου καί μέ τήν πεποίθησιν της Νίκης εναντίον τού εχθρού του Γένους" του Κουντουριωτη!!

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
υπερεβαλα λιγο αλλα αμα μπορεις να το σκαναρεις καντο !!

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Γνωρίζετε την νεοελληνική έκδοση του "Μολών Λαβέ"?

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
"θα τον ξεσκίσω τον μπινέ"

ακούστηκε σε μία αερομαχία ελλήνων πιλότων με τούρκους (όταν τουρκικά αεροπλάνα παρενόχλησαν τον C-130 που μετέφερε τον Τσοχατζόπουλο στην Κύπρο)

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
φιλε KALIS μπορεις να σκαναρεις το σημα και να το ποσταρεις? αυτο ειναι ΚΕΙΜΗΛΙΟ οπως το "Μέ τήν δύναμιν του Θεού, τάς ευχάς τού Βασιλέως μας και έν ονόματι του δικαίου, πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου καί μέ τήν πεποίθησιν της Νίκης εναντίον τού εχθρού του Γένους" του Κουντουριωτη!!
θα το προσπαθήσω...

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
ΦΙΛΕ ALFA291

ΑΕΤΟΣ:
Ένα από τα τέσσερα που παραχωρήθηκαν στο πλαίσιο της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας και αποτέλεσαν τα νεώτερα "Θηρία". Του ιδίου τύπου: ΙΕΡΑΞ, ΛΕΩΝ και ΠΑΝΘΗΡ. Έτος ναυπηγήσεως 1944. Παρελήφθη στις 15 Μαρτίου 1951 από τον Ανπχο Αθ. Αθανασίου. Από τα πιο χρήσιμα και δραστήρια πλοία του Ναυτικού. Χρησιμοποιήθηκε εντατικά για περιπολίες στο Ανατολικό Αιγαίο και την Δωδεκάνησο, όπως και για την εκπαίδευση των Ν. Δοκίμων. Ανήκε στη δύναμη της Διοικήσεως Αντιτορπιλικών. Παροπλίσθηκε στις 5 Ιουλίου 1991. Σήμερα, βρίσκεται στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και λειτουργεί ως μουσείο.

Συμπληρώνω εδώ ότι μιλάμε για το πρώην USS ELDRITZ,  το οποίο όντως είχε κάποια περίεργα,όπως πόρτες μόνιμα κλεισμένες-χτισμένες-,καλωδιώσεις που δεν οδηγούσαν πουθενά κλπ.Επίσης σε ένα σκοπούν του το μπροστινό πλοίο ενω τον εβλεπε οπτικά από πίσω τους, στα ραντάρ ο "ΑΕΤΟΣ" ήταν χαμένος για κανένα δεκάλεπτο.Το απέδωσαν σε βλάβη του ραντάρ..

Επισκέπτης
Ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τις αναχαιτίσεις. Όπως θα δείτε, δεν είναι μόνο τα ελληνικά που πέφτουν ...
Μην ξεχνάμε οτι οι τούρκοι που έκαναν την απόβαση (τελικά, υπήρχαν άραγε ΟΥΚαδες στο νησί που μας πήραν τη σημαία;), τώρα βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα γιατί το ελικόπτερό τους, σε μια άσκηση, έπαθε ατύχημα(?).

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
φιλε ais8hsh λεμε το ιδιο πραγμα ακριβος...... παιδια ειναι πολυ απλο εκεινη την βραδια ηθελε και ο ΘΕΟΣ να γινουν πολλα.οι ενοπλες δυναμεις ειχαν παρει φορα μεγαλη ηταν ετοιμα ολα ακομι και πιο πλοιο θα βυθιζαμε για να κοπσουμε την ελευση του τουρκικου στολου στα δαρδανελια...αλλα καποιοι κυριοι πουθ το εστησαν επειδι ξεραν τι θα συμωει επρεξαν αναλογος και εμεις πανταχου ελληνεσ εκτοσ απο την πικρα και την αδικια που νιοσαμε χασαμε και καποια παληκαρια οποσ τον βλαχακο τον γιαλοψο..ευχομαι στην επομενη κριση να μην ειναι ετσι και να ειμαστε σε τηεση να δειξουμε ποιοι πραγματικα ειμαστε..λιγα ειναι τα ψωμια των τουρκων

0.Υ.Κ 143

kolpos75

Σεβαστός
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
4.521
Πόντοι
1.706
Kalis με εκανες να ανατριχιασω λιγο...και το λεω περα για περα σοβαρα.....εχω ακουσει απο οτνα ημουν στα ταχεα αρεκτες ιστοριες για εκεινη την ημερα.......θεωρω και εχω πεισθει πως Το ΠΝ ηταν και παραμενιε πανετοιμο........και πολλες φορες σκεφτηκα ...σαν ναυτακι.....ποσο ετοιμος θα ημουν για κατι τετοιο αν συνεβαινε ξανα......αν και ολη την θητεια την περασα διπλα απο τις MTU και ποτε δεν εβλεπα ηλιο....νομιζω πως ο κοσμος τοτε θα εγραφε ομοια ιστορια με το ηρωικο ΄40..........κριμα ομως που πλεον η αεροπορια στο αιγαιο εχει τον πρωτο ρολο.......εσεις βεβαια τα ξερετε καλυτερα, εγω απλα ξερω οσα μου ελεγαν οταν πιαναμε συζητηση με τους υπλογους ή τον ανθυποπλοιαρχο και τον συμαιοφορο.

Επισκέπτης
Παιδιά, το καράβι που λέτε οτι εξαφανιζότανε μυστηριωδώς απο τα ραντάρ, που το πλήρωμα δεν θυμότανε κάποιες αποστολές κλπ ήταν το ΑΙΓΑΙΟ και όχι κάποιο απο τα 4 "θηρία" που λέτε.

Αλλά σταματήστε πληζ όλες αυτές τις σαχλαμάρες που λέτε, οτι "θα σκίσουμε τους Τούρκους" κλπ. Τα ίδια λέγανε και οι χουντικοί του Ιωαννίδη το 1974, εβαλαν το μαλάκα το Σαμψών να ρίξει το Μακάριο και ...ιδού ο Αττίλας. Σκεφτείτε λίγο αυτά που λετε πια!

Επισκέπτης
Κι εγώ σέβομαι τη μνήμη τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο καλύτερος τρόπος γι αυτό είναι να είμαστε πολεμοχαρείς, νομίζω! Εκτός αν νομίζετε πως μ' ένα "γιούργια" λύσαμε το πρόβλημά μας.

Επισκέπτης
Να το συζητήσουμε λοιπόν: Αν εσύ ήσουνα Σημίτης το βράδυ των Ιμίων (και σε βεβαιώ, δεν είμαι ούτε υπήρξα οπαδός του), τι θα έκανες;

Milfakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2006
Like
505
Πόντοι
21
Πιστολιες πεσαν πολλες αλλα δυστηχος σε λαθος χρονο
οταν πλεον ηταν αργα

Ο.Υ.Κ 143

Επισκέπτης
Συμφωνείστε κάποτε και συνεχίζουμε!
Τι πιστολιές έπεσαν λοιπόν "πηδίκουλα"?

Επισκέπτης
Αν πάντως λειτουργεί το μυαλό μου ακόμα σωστά, είναι άλλο να βάλεις τη σημαιούλα στα ΙΜΙΑ και άλλο να πας για την "κόκκινη μηλιά". Τι απ τα δύο θα θελατε να συμβεί;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom