Νέα

Ημερήσια ενημέρωση για φαγητό!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Andras37Athina
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιο φαγητο σας αρεσει περισσοτερο?

  • μουσακα

    Ψήφοι: 15 5,6%
  • παστιτσιο

    Ψήφοι: 22 8,1%
  • μακαρονια με σαλτσα

    Ψήφοι: 5 1,9%
  • μακαρονια με κιμα

    Ψήφοι: 32 11,9%
  • μακαρονια αλα κρεμ

    Ψήφοι: 2 0,7%
  • μπαμιες

    Ψήφοι: 4 1,5%
  • φασολακια

    Ψήφοι: 1 0,4%
  • φασολαδα

    Ψήφοι: 6 2,2%
  • φακες

    Ψήφοι: 3 1,1%
  • ρεβυθια

    Ψήφοι: 3 1,1%
  • μπριζολες

    Ψήφοι: 18 6,7%
  • πατατες στο φουρνο με κρεας απιλογης

    Ψήφοι: 9 3,3%
  • κεφτεδακια

    Ψήφοι: 14 5,2%
  • τηγανιτες πατατες

    Ψήφοι: 8 3,0%
  • πιτσα

    Ψήφοι: 12 4,4%
  • καρμποναρα

    Ψήφοι: 7 2,6%
  • ψαρια-

    Ψήφοι: 21 7,8%
  • μαλάκια

    Ψήφοι: 4 1,5%
  • οστρακοειδη

    Ψήφοι: 5 1,9%
  • αγγιναρες

    Ψήφοι: 2 0,7%
  • κοτοσουπα

    Ψήφοι: 2 0,7%
  • βραστο κρεας με λαχανικα

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • τραχανας

    Ψήφοι: 3 1,1%
  • γκριλ επιλογης

    Ψήφοι: 5 1,9%
  • κοτοπουλο στο γκριλ

    Ψήφοι: 5 1,9%
  • αρακας

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ολα ειμαι χοντρος

    Ψήφοι: 29 10,7%
  • ολα αλλα κανω διαιτα τωρα. γρ!!!!

    Ψήφοι: 7 2,6%
  • πιτογυρος

    Ψήφοι: 18 6,7%
  • χαμπουργκερ

    Ψήφοι: 8 3,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    270

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Μηνύματα
19.869
Like
62
Πόντοι
166
τιποτα δεν συγκρινεται με ψητο ψαρι κ λαδολεμονο  :cum:
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
5.820
Like
489
παιδες δεν θελω να σας χαλασω την διαθεση αλλα αυτα που ποσταρετε δεν ειναι φαγητα .
Αυτα οδηγουν κατευθειαν ολα εγγυημενα στον αγιο πετρο.
Ποτε δεν πρεπει να συνδυαζονται πρωτεινουχες με αμυλουχες τροφες στο ιδιο γευμα.

Αγαπημενο φαγητο ειναι μια ωραια ωμη σαλατα (ολα ωμα τιποτα βραστο περα απο κανα κολοκυθι) με αγγουρι , ντοματα , κοκκινες πιπεριες , λαχανο και λεμονι(4-6 ηδη λαχανικων μαξ) .
Αυστηρα μακρια απο το λαδι (προκαλει καρδιοπαθειες) και το αλατι (αρθριτικα) .

Και μετα για κυριως πιατο ξηρους καρπους (αμυγδαλα με τρελα ) μαζι με μελι .

Σωστος....συμφωνω με την ωμοφαγια και την καρποφαγια...θα διαφωνησω ομως ως προς την καταναλωση λαδιου..

Παλιοτερα οταν μαγειρευαν οι γιαγιαδες κι οι μαναδες μας χρησιμοποιουσαν πολυ μεγαλες ποσοτητες λαδιου ..η δικη μου εβαζε ενα φλιτζανι του τσαγιου σε καθε φαγητο...και μαλιστα το εκαιγε μεχρι να καταστραφει κι εκει τσιγαριζε τα κρεμμυδια η τα οποια υπολοιπα υλικα λαχανικα η κρεας...Ετσι ολο αυτο μετατρεποταν σε ενα παχυντικοτατο δηλητηριο...
Οταν ομως χρησιμοποιουμε το εξτρα παρθενο ελαιολαδο ωμο τοτε εχουμε ενα τροφιμο που ειναι φαρμακο..ωφελει την καρδια αντι να τη βλαπτει το ιδιο επισης και το γενετικο μας συστημα λογω της βιταμινης Ε που περιεχει...απλα βαζουμε μια κουταλια της σουπας ωμο λαδι στο  φαγητο η στη σαλατα μας..
Παρομοια ευεργετικη δραση εχει και το βρωσιμο παρθενο καρυδελαιο..και το σησαμελαιο το οποιο περιεχει αντιοξειδωτικα..

ΠΡΟΣΟΧΗ..γιατι υπαρχει και το λαδι καρυδας που ειναι καταλληλο μονο για μασαζ...εκεινο δε κανει για το φαγητο μας...μονο το ΒΡΩΣΙΜΟ..ειναι καταλληλο
 

Blackdove

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2016
Μηνύματα
1.920
Κριτικές
3
Like
49
Πόντοι
16
Σωστος....συμφωνω με την ωμοφαγια και την καρποφαγια...θα διαφωνησω ομως ως προς την καταναλωση λαδιου..

Παλιοτερα οταν μαγειρευαν οι γιαγιαδες κι οι μαναδες μας χρησιμοποιουσαν πολυ μεγαλες ποσοτητες λαδιου ..η δικη μου εβαζε ενα φλιτζανι του τσαγιου σε καθε φαγητο...και μαλιστα το εκαιγε μεχρι να καταστραφει κι εκει τσιγαριζε τα κρεμμυδια η τα οποια υπολοιπα υλικα λαχανικα η κρεας...Ετσι ολο αυτο μετατρεποταν σε ενα παχυντικοτατο δηλητηριο...
Οταν ομως χρησιμοποιουμε το εξτρα παρθενο ελαιολαδο ωμο τοτε εχουμε ενα τροφιμο που ειναι φαρμακο..ωφελει την καρδια αντι να τη βλαπτει το ιδιο επισης και το γενετικο μας συστημα λογω της βιταμινης Ε που περιεχει...απλα βαζουμε μια κουταλια της σουπας ωμο λαδι στο  φαγητο η στη σαλατα μας..
Παρομοια ευεργετικη δραση εχει και το βρωσιμο παρθενο καρυδελαιο..και το σησαμελαιο το οποιο περιεχει αντιοξειδωτικα..

ΠΡΟΣΟΧΗ..γιατι υπαρχει και το λαδι καρυδας που ειναι καταλληλο μονο για μασαζ...εκεινο δε κανει για το φαγητο μας...μονο το ΒΡΩΣΙΜΟ..ειναι καταλληλο


Παλιά τρώγαμε πολύ λάδι κάναμε και τις βούτες μας στη χωριάτικη αλλά υπήρχε κίνηση είμασταν δραστήριοι και όχι λαπάδες όπως σήμερα που πάμε περίπτερο με το αμάξι!!και είμασταν λαμπάδες ,τωρα λαπάδες.τέλος πάντων το να γίνεις ωμοφάγος δεν είναι εύκολο ξαφνικά στα 40 η στα 50 πρέπει να το μάθεις από μικρή ηλικία!δυστηχώς η ευτυχώς ορισμένα κρέατα θέλουν καλό τσιγάρισμα στο λάδι δεσποινίς καυτή σαραντάρα μας,αλλιώς γίνετε μάπα
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
5.820
Like
489
τιποτα δεν συγκρινεται με ψητο ψαρι κ λαδολεμονο  :cum:

εγω παλι ποτε δε καταλαβα γτ το ωραια ψημενο ψαρι πρεπει να κολυμπαει σε λαδολεμονο..γι αυτο και το θελω μονο με λεμονι...

τα ωμεγα λιπαρα που εχουν τα ψαρια μας καλυπτουν διατροφικα..εκεινη την ποσοτητα που θα βαλετε πανω στο  ψαρι κρατηστε την για τη σαλατα σας..ετσι το γευμα ειναι το ιδιο γευστικο αλλα εχουμε γλιτωσει περιπου 150 θερμιδες
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
5.820
Like
489
Παλιά τρώγαμε πολύ λάδι κάναμε και τις βούτες μας στη χωριάτικη αλλά υπήρχε κίνηση είμασταν δραστήριοι και όχι λαπάδες όπως σήμερα που πάμε περίπτερο με το αμάξι!!και είμασταν λαμπάδες ,τωρα λαπάδες.τέλος πάντων το να γίνεις ωμοφάγος δεν είναι εύκολο ξαφνικά στα 40 η στα 50 πρέπει να το μάθεις από μικρή ηλικία!δυστηχώς η ευτυχώς ορισμένα κρέατα θέλουν καλό τσιγάρισμα στο λάδι δεσποινίς καυτή σαραντάρα μας,αλλιώς γίνετε μάπα

νιωθεις οτι γινεται μαπα γιατι ετσι το εχεις συνηθισει..η παραδοσιακη ελληνικη κουζινα ετσι το θελει...αν ομως σταδιακα περιορισεις το τσιγαρισμα και μαθεις να μαγειρευεις πιο υγιεινα ...και το κανεις αυτο σε βαθος χρονου...τοτε η παραδοσιακη ελληνικη κουζινα θα σου δημιουργει δυσπεψια και θα νιωθεις οτι θες σοδα για να χωνεψεις
 
Εγγρ.
20 Μαΐ 2014
Μηνύματα
14.524
Κριτικές
64
Like
5.126
Πόντοι
7.786
εγω ειμαι  μικρος σε ηλικια απο εσας  αλλα προσεχω πολυ την διατροφη μου  αποφευγω τα γλυκα δεν πινω αναψυκτικα  και δεν τρωω αλατι  μαγειρευω  υγιεινα
 
Εγγρ.
20 Μαΐ 2014
Μηνύματα
14.524
Κριτικές
64
Like
5.126
Πόντοι
7.786
μου αρεσουνε πολυ τα ψαρια και ιδιαιτερα υα  καλαμαρακια  πολυ   και   η πατατες τηγανιτες  και τα μακαρονια  χωρις  κιμα
 

Blackdove

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2016
Μηνύματα
1.920
Κριτικές
3
Like
49
Πόντοι
16
νιωθεις οτι γινεται μαπα γιατι ετσι το εχεις συνηθισει..η παραδοσιακη ελληνικη κουζινα ετσι το θελει...αν ομως σταδιακα περιορισεις το τσιγαρισμα και μαθεις να μαγειρευεις πιο υγιεινα ...και το κανεις αυτο σε βαθος χρονου...τοτε η παραδοσιακη ελληνικη κουζινα θα σου δημιουργει δυσπεψια και θα νιωθεις οτι θες σοδα για να χωνεψεις


δλδ εσύ όταν ψήνεις χοιρινο στη κατσαρόλα δε το σωτάρεις?? σωταρισμα-τσιγαρισμα= θωρακισμα του κρεατος ώστε να μη στεγνωσει..αν δε σωταριστει γινετε σκληρο!!μπορεις να χρησιμοποιείς ελαιολαδο το οποιο αντεχει σε υψηλες θερμοκρασίες,ειμαι καλος στη κουζινα μου το χουν πει πολλες
 

Blackdove

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2016
Μηνύματα
1.920
Κριτικές
3
Like
49
Πόντοι
16
νιωθεις οτι γινεται μαπα γιατι ετσι το εχεις συνηθισει..η παραδοσιακη ελληνικη κουζινα ετσι το θελει...αν ομως σταδιακα περιορισεις το τσιγαρισμα και μαθεις να μαγειρευεις πιο υγιεινα ...και το κανεις αυτο σε βαθος χρονου...τοτε η παραδοσιακη ελληνικη κουζινα θα σου δημιουργει δυσπεψια και θα νιωθεις οτι θες σοδα για να χωνεψεις


σόδα θα πιείς ένα δε τσιγαρίσεις το κρέας γτ θα γίνει σόλα!!
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
5.820
Like
489
δλδ εσύ όταν ψήνεις χοιρινο στη κατσαρόλα δε το σωτάρεις?? σωταρισμα-τσιγαρισμα= θωρακισμα του κρεατος ώστε να μη στεγνωσει..αν δε σωταριστει γινετε σκληρο!!μπορεις να χρησιμοποιείς ελαιολαδο το οποιο αντεχει σε υψηλες θερμοκρασίες,ειμαι καλος στη κουζινα μου το χουν πει πολλες

εχω βγαλει απο τη διατροφη μου το χοιρινο και το αρνι κατσικι..τα θεωρω πολυ λιπαρα -βαρια κρεατα....αρνι εχ να φαω απο το  πασχα του 2008...που θυμαμαι ειχα κανει γαρδουμπακια με τα εντερακια τα ειχα βαλει σε ταψακι και τα εψησα στο φουρνο ....
Πεταξα λοιπον το ζουμακι απ το ταψι στο νεροχυτη κι αμεσως μετα ανακαλυψα με εκπληξη οτι ειχε βουλωσει το σιφωνι..
το καθαρισα μονη μου ..κι αυτη ολη η ιαδικασια με εκανε να σκεφτω πως ολα αυτα τα λιπη αφου μπορουνε να φραξουνε το νεροχυτη μου ...ποση ζημια μπορουνε να κανουν στις αρτηριες μου..κι ο συνειρμος με εκανε να τα σιχαθω...

ο τροπος που περιγραφεις οτι θα μαγειρευες το κρεας..ειναι σωστος αν θελει να θεωρειται κανεις σωστος μαγειρας...

ο σωστος μαγειρας ομως με το μαγειρα που μαγειρευει υγιεινα διαφερει ..ο δευτερος θυσιαζει και λιγο τη γευση για χαρη της υγειας..

Θα σου απαντησω λοιπον τι θα εκανα εγω αν ειχα 1 κιλο χοιρινο κρεας κατα προτιμηση με κοκκαλο κι ηθελα πχ να το μαγειρεψω με λαχανο

θα ζεσταινα σε πολυ χαμηλη φωτια μια κατσαρολα με χοντρο πατο..στην προκειμενη θα το εβαζα στη χυτρα ταχυτητας...με ελαχιστο λαδι..θα το γυριζα 3-4 λεπτα και μετα θα εκλεινα το καπακι της χυτρας..να μαγειιρευτει καλα να γινει λουκουμι..Αν ειχα χρονοθα εκανα αυτη τη διαδικασια απο βραδυς και θα εβαζα το μαγειρεμενο κρεας στο ψυγειο...να παγωσει το λιπος του....

ετχσι το πρωι αφου θα ειχα αφαιρεσει το παγωμενο ασπρο λιπος απο την επιφανεια..θα εριχνα στην κατσαρολα το λαχανο πιπερι μπαχαρι και φυλλο δαφνης και κανα δυο κοκκινες πιπεριες φλωρινης για το αρωμα τους....δοκιμασε το και θα με θυμηθεις..και βαλε σε ενα κουπακι το λιπος που θαχεις μαζεψει για να συνειδητοποιησεις ποσο καλο εκανες στον οργανισμο σου που το πεταξες
 

Blackdove

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2016
Μηνύματα
1.920
Κριτικές
3
Like
49
Πόντοι
16
ο ανθρώπινος οργανισμος εχει αναγκη και λιγο λιπος!!! παν μετρον αριστον δεν ειπαμε κάθε μερα κρεας <ψημενο>
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
5.820
Like
489
ο ανθρώπινος οργανισμος εχει αναγκη και λιγο λιπος!!! παν μετρον αριστον δεν ειπαμε κάθε μερα κρεας <ψημενο>

το λιγο λιπος ειναι μεσα στην κατσαρολα σου το πολυ στο κουπακι που θα πεταχτει...λιπος που δε κανει ζημια θα παρουμε απο ενα ωραιοτατο σκουμπρι ..η παλαμιδα η τονο ..ενω τα ζωικα λιπη θα κολησουν γυρω απο τα σπλαχνα σου με τις οποιες συνεπειες
 

fax

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2009
Μηνύματα
228
Like
1
Πόντοι
1
Αντί να το γράψεις στα αγγλικά θα μπορούσες να το γράψεις στη γλώσσα μας:

"Μαριναρισμένη τσιπούρα με ντοματοχυμό


Ευτυχώς που έκανες μετάφραση,γιατι δεν κατάλαβα τη έγραφε ο κατάλογος του ολλανδικού εστιατορίου χαχαχαχαχα!!! Ευχαριστώ.
Καβουρόψωμο, Tom Ka Gai, μαγιονέζα από κολιανδρο, κόκκινο
πιπέρι σε σκόνη, άνηθος".


Γίνεται με όλα αυτά η απλή τσιπούρα γκουρμέ; Δεν έχω δοκιμάσει, δεν ξέρω.
 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.240
Κριτικές
35
Like
6.101
Πόντοι
6.796
Ημερήσια ενημέρωση για φαγητό (με φώτο οποιος θέλει)

Εδω δηλώνουμε τι φάγαμε για σήμερα, με φώτο ή χωρις, πρωι - μεσημέρι - βράδυ - χαράματα, τα πάντα ολα... ετσι για τι λιγούρα

Εγω δεν έφαγα πολύ σήμερα... αυτα τα λιγα..

Βαζω πρωινο, μεσημεριανο κ βραδινο.. (τσιμπισα και αλλα κατι ψιλα αλλα δε τα βαζω)

Εσεις τι φάγατε σήμερα παιχτες?? 
 

Συνημμένα

  • στριφτη.jpg
    στριφτη.jpg
    74 KB · Εμφανίσεις: 79
  • αυγα.jpg
    αυγα.jpg
    81,6 KB · Εμφανίσεις: 70
  • πιτα.jpg
    πιτα.jpg
    66,7 KB · Εμφανίσεις: 66

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Μηνύματα
19.869
Like
62
Πόντοι
166
μολις κατεβασα 1 ραπ οφ δε ντευ 2 τσιζ κ 2 πατατες
 

Motardos

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2016
Μηνύματα
649
Like
52
Πόντοι
6
Φασολακια με φετα μεσημερι! Βραδυ εφτιαξα σαντουιτσ με τονο! Δεν εδω φωτο.
 

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Μηνύματα
6.034
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.240
Κριτικές
35
Like
6.101
Πόντοι
6.796

Porn Gangster

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Μηνύματα
14.459
Κριτικές
142
Like
22.819
Πόντοι
27.786
Πρωϊ 2 μπανάνες , γιαουρτι με κουάκερ και σταφιδες.

Δεκατιανο ένα σαντουΪτς με τυρι φινα 10% , μαρουλι και τομάτα.

(Ετοιμάζω κάθε πρωϊ το πρωϊνο μου και το βάζω σε ένα τσαντάκι για την δουλεια)

Μεσημερι δεν έφαγα παρα ένα γιαουρτι 2% με μελι και λιγο κουάκερ πάλι και έπεσα για ύπνο.

Απόγευμα 2 μήλα + 1 ακτινιδιο

Βραδυ μετα από καλη προπονηση ρυζι , σπανακι , κοτοπουλο , σαλατα μαρουλι και μια φέτα τυρι με 1 φέτα ψωμι ολικής.

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom