Επισκέπτης
Τυπε το Ι5 στο δινουν αν εχεις αποδεδειγμενο σωματικο η ψυχικο προβλημα που δεν σου επιτρεπει να κανεις θητεια (εννοειται οτι πρεπει να τους πας χαρτι γιατρου εκτος στρατου) Σ'αυτην την περιπτωση πασο.Τωρα αν θες απλα να λουφαρεις,εχε κατα νου πως οι θεατρινισμοι δεν περνανε πια,θυμαμαι τυπαδες που πηγαν να το παιξουν τρελοι και το μονο που καταφεραν ηταν να βγουν Ι4 ψυχολογικο.Καποιοι εκατσαν και εκαναν την θητεια,αλλοι πηραν προσωρινη αναβολη για να ξαναπαρουσιαστουν αργοτερα,οποτε τζαμπα κοπος.Αν μπορεις να κανεις θητεια,καν'την,ναι μεν ενα πεταμενο 9μηνο,αλλα εχει και το χαβαλε του.
Φιλαρακο δεν ξερεις καθολου πως εχει η κατασταση.
Σημερα σε ρωτανε αν θελεις να υπηρετησεις κι αν αρνηθεις σου δινουν κατευθειαν αναβολη για ενα χρονο αφου περασεις μια βολτα απο το στρ. νοσοκομειο και παρεις ενα χαρτι που λεει οτι εχεις το Χ προβλημα. Ουτε εξετασεις ουτε τιποτα.
Παλαιοτερα σου μιλαω για δεκαετια του ΄80 οταν εγω πηρα Ι5 σαν χρηστης, σου εβγαζαν το λαδι για να παρεις την αναβολη. Εγω εκανα 2 εισαγωγες. 401 Αθηνα και 424 Σαλονικη και πηρα 2 αναβολες μεχρι να μου δωσουν το χαρτι.
Επισης το να παρει Ι5 δεν εχει καθολου επιπτωσεις στην μετεπειτα πορεια της ζωης αυτου που το παιρνει. Εκτος ισως απο διορισμο στο δημοσιο. Εγω και διπλωμα αυτοκινητου εβγαλα και κανενα προβλημα δεν αντιμετωπισα.