koyiot1312
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Σεπ 2013
- Κριτικές
- 14
- Like
- 79
- Πόντοι
- 26
πλακα-πλακα, εδω που τα λεμε, προσωπικα γνωριζω 5 ατομα τα οποια προσφατα πηραν Ι5, απλα επειδη δεν ηθελαν να υπηρετησουν.
Οι 3 το πηραν πολυ ευκολα, καμμαι σχεση με τους αστικους μυθους που ακουγαμε παλαιοτερα (παριστανωντας τους τρελους, με φωνες, κλπ) οι ψυχιατροι δεν ειναι ηλιθιοι, μια χαρα καταλαβαινουν εαν καποιος οντως εχει προβλημα η οχι!
Εξ αυτων των 5, οι 2 δουλευουν στο εξωτερικο, ο ενας εδω σε ιδ. επιχειρηση, ο αλλος αυταπαγγελτος, και ο τελευταιος απλα ζει ζωαρα.
Κανενας τους δεν αντιμετωπισε καποιο προβλημα, ουτε και τους 'κοσκινισε' κανεις!
Με εξαιρεση τον τελευταιο, δεν θα χαρακτηριζε κανενας τεμπελη τους υπολοιπους, ουτε και κουτοπονηρους-ισα-ισα, θα ελεγα πως προκειται για ατομα πολυ καλου γενικου επιπεδου!
Εαν ο στρατος οντως παρειχε καποια στοιχειωδη εκπαιδευση και παιδεια, και δεν ηταν απλα ενας ξερατος βρωμικων παραπηγματων αμολυμενων σε αχανεις εκτασεις, που εξευτελιζουν την ανθρωπινη αξιοπρεπεια και ηθος, τοτε θα ειχε καποιο νοημα!
Το προβλημα απ ο,τι καταλαβαινω, ειναι οτι ο στρατος ειναι εξαιρετικα ψυχοφθορος για ανθρωπους καποιας ευφυιας, καθως σε υποβαλλει και κατανασγκαστικη αδρανεια και αχρηστια!
Δεν δυναται να ανυψωσεις κανενα ηθικο, βλεποντας τους αδρανεις μονιμαδες να παρακολουθουν νοβα τρογωντας σουβλακια-τελος!
Τον στρατο τον καταντησαν μια δημοσια υπηρεσια (τυπου ΙΚΑ, εφορια, κλπ) με ενστολους.
Καμμια γνωση, καμμια εκπαιδευση, ουτε και αναπτυξη ικανοτητων ειναι δυνατα να λαβουν χωρα εκει μεσα! Φανταζομαι πως οι ειδικες δυναμεις θα ειναι πολυ πιο ουσιαστικη εμπειρια, αλλα δεν κανουν ολοι γι αυτο!
Βασει των ανωτερω δεδομενων, προσωπικα δεν θα μπορουσα να αδικησω κανεναν γιωτα, επειδη απλα αρνηθηκε να υπομενει αυτο το αισχος τζαμπα!
Δεν ειμαστε Ισραηλ, οπου ειναι απολυτα οργανωμενοι σ αυτα τα θεματα, λογω ζωτικης σημασιας τους στρατου!
Θες να προσφερεις στην πατριδα σου? πληρωνε τους φορους σου! Να εισαι σωστος ανθρωπος και να μην εισαι γυφτοελληναρας π.χ.-πιο πολλα θα προσφεραμε ετσι!
Για 9 μηνεs ολα αυτα............Μαλιστα
Άμα πάρει και αγροτική ακόμα λιγότεροβαλε και τις αδειες,γιορτες κτλπ ...7 μηνες βγαινουνε
νομιζα θα λεγες μετα απο 30 χρονια δεν μετάνοιωσα που πήρα μηχανάκιΔιαβαζοντας καποια σχόλια πραγματικα μου ερχετε να βαλω τα γελια.
Εγω κυριοι, δεν ειχα να διηγηθώ ιστοριες απο το στρατό οπως οι φιλοι μου και αρκετοι απο εσας. Ειχα ομως στα 19 μου Yamaha IT 250 ενω οι φιλοι μου, στην καλύτερη να ειχαν παπακι. Το οποιο ειχα αγοράσει μετρητης με τα μεροκαματα που εκανα (φορτοεκφορτωτής στο λιμανι της Πάτρας) την εποχη που φιλοι και συγχωριανοι επαιρναν καπου 500 δρχ το μηνα στο στρατο, εγω επαιρνα 17.000 ως 23.000 μεροκαματο. Μετα απο σχεδον 30 χρονια δεν εχω μετανοιωσει ποτε που πήρα Ι5.
Αυτός που θα πάρει Ι5 χωρίς να υπάρχει πραγματικό πρόβλημα είναι ο ίδιος που έξω στην πολιτική ζωή δεν πληρώνει φόρους ή εισιτήρια και το θεωρεί μαγκιά ή ιδεολογία. Είναι ο ίδιος που στη δουλειά λουφάρει και θα πρέπει εσύ να δουλεύεις και γι΄αυτόν. Είναι ο τύπος χωρίς κοινωνική συνείδηση που θεωρεί τον εαυτό του πιο ξύπνιο και πονηρό από τους άλλους, που θα πάει μπροστά με πλάγιους τρόπους και αθέμιτα μέσα, είναι ο ευθυνόφοβος/ωχαδερφιστής/εγωιστής και αυτός που αναγνωρίζει μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις στη ζωή του. Στην ίδια κατηγορία κατατάσσω και τα βύσματα - για κάτι τέτοιους οι υπόλοιποι φυλάμε σκοπιές στα σύνορα και μας πάει 5-1, 10-1, 30-1.
δηλαδη εσενα αν ερχοτανε καποιος και σου ελεγε οτι θα ξυνεις τα παπαρια σου 9 μηνες ...εσυ θα απαντουσες...οχι δεν θελω να χωσω την σειρα μου και θα κατεβω εβρο μαζι τους....ελα πες το μου αυτο
δηλαδη εσενα αν ερχοτανε καποιος και σου ελεγε οτι θα ξυνεις τα παπαρια σου 9 μηνες ...εσυ θα απαντουσες...οχι δεν θελω να χωσω την σειρα μου και θα κατεβω εβρο μαζι τους....ελα πες το μου αυτο
απιστευτο ε ελληναρα?δηλαδη εσενα αν ερχοτανε καποιος και σου ελεγε οτι θα ξυνεις τα παπαρια σου 9 μηνες ...εσυ θα απαντουσες...οχι δεν θελω να χωσω την σειρα μου και θα κατεβω εβρο μαζι τους....ελα πες το μου αυτο
Οτι η Αλβανια, η Ρουμανια και οι "βρωμοσκοπιανοι" δεν εχουν στρατο επειδη δεν εχουν υποχρεωτικη θητεια. Και γι'αυτο "εχουν μπει μεσα οι Αμερικανοι" και τους στελνουν στο Αφγανισταν. Επειδη δεν εχουν θητεια τα παθαινουν ολα αυτα. Ενω εμεις επειδη εχουμε υποχρεωτικη θητεια, γι'αυτο εχουμε δυνατο στρατο και γι'αυτο δεν "εχουν μπει οι Αμερικανοι μεσα". Επειδη εχουμε δυνατο στρατο, "δεν εχει μπει μεσα" ο Νο1 συμμαχος μας απο ΝΑΤΟ. Ολα αυτα τα καλα εξαιτιας της υποχρεωτικης θητειας βεβαιως. Ολα με τη "λογικη" σου.διαβαζω αργοτερα στις αρχικες σελιδες οτι συγκρινουνε τις αλλες βαλκανικες χωρες με την ελλαδα που εχει στρατο.
Θελουνε οι καραγκιοζηδες να μας κανουνε σαν την αλβανια, τη ρουμανια 'η τους βρομοσκοπιανους, οι οποιοι λογω μηδενικης στρατιωτικης δυναμης, εχουνε μπει οι αμερικανοι μεσα και τους στελνουν, ειδικα κατι αλβανους στο αφγανισταν και σφαζονται για τα πετρελαια των αμερικανων.
Μήπως έμαθε κιόλας από μόνο του το βύσμα ότι υπηρετείς και ήρθε και σε ρώτησε αν θέλεις να σε μπάσει σε βυσματικό στρατόπεδο στην Αθήνα?
Καλά έκανες τύπε! ;)εγω στα αρχιδια μου ρε φιλε τον ειχα γραμμενο τον στρατο...αλλα οταν εφτασε η ωρα και ειχα χρονο να κανω την θητεια μου παω κοβω την αναβολη μου...και ερχεται την αλλη μερα ο πατερας μου και μου λεει χωρις να του εχω πει κατι...σε εβαλα αθηνα.....ε και ειπα οκ...
εσυ τι ηθελες να εκανα ? οχι πλζζζ δεν γουσταρω να παω αθηνα....θα κατεβω εβρο να μην χωσω την σειρα μου...
οσοι τα λενε αυτα ειναι απλα βλακες...
1 καταγεγραμμενο νεκρο εχουν οι Αλβανοι στο Αφγανισταν. Ειπαμε, Χίος, not even once.ειδικα κατι αλβανους στο αφγανισταν και σφαζονται για τα πετρελαια των αμερικανων.
Καλά έκανες τύπε! ;)
Από εξόδους πως σε πήγαινε?