Δεν θα εκανα στρατο υπο οποιεσδηποτε συνθηκες, εφοσον εχω την δυνατοτητα να τον γλιτωσω. ιδεολογικα και λιγο εγωιστικα αν θες, εφοσον εχω την επιλογη να μην παω, δεν πηγα. Κατα την διαρκεια της καταταξης μου, δουλευα σε μια δουλεια που δεν ηθελα να χασω, οποτε ενας σοβαρος λογος περισοτερο να μην θελω να χασω το χρονο μου στο στρατο.
Επειδη το να δηλωσω ανυποτακτος και να φαω καμπανα 6000 (νομιζω ακομα τοσα ειναι) ειναι ηλιθιο εκτος αν εισαι παμπλουτος και η ψωροπερηφανεια σου να το παιξεις επαναστατης δεν σου κοστιζει, η μονη ευκολη οδος, ειναι το ι5. Οποτε, πηρα ι5 γιατι αυτη ηταν η μονη διεξοδος απο το χασιμο 1 χρονου επαγγελματικης καριερας που δυσκολα θα ξαναεβρισκα στο μελλον.
Καμια ανωτεροτητα, ειπα εξ αρχης, οποιος θελει να παει να κανει τον Ραμπο δικαιωμα του. Αλλα αν πας να βγεις απο πανω (οχι εσυ συγκεκριμενα), να κριτικαρεις την επιλογη μου και να μου το παιζεις αντρας και καλα επειδη εκανες σκοπια σε καποιο κωλοχωρι, θα δεχτεις και την κριτικη της αντιθετης μεριας η οποια λεει οτι ο μονος χαμενος κατα 1 χρονο απραγιας εισαι εσυ και οχι εγω. Δες σε τι σχολιο απαντησα αρχικα, αλλο αν μετα επιασα κουβεντα με εσας.
Δεν ειναι κοινο μυστικο οτι ο στρατος ειναι χασιμο χρονου. Οπως λες και ο ιδιος, η πλειοψηφια εκανε στρατο, οπως καταλαβαινεις και η πλειοψηφια του δικου μου περιγυρου εκανε στρατο, και ολοι συμφωνουν οτι ηταν χασιμο χρονου, χασιμο εργασιακης εμπειριας, χασιμο χρηματων, χασιμο διασκεδασης, χασιμο νεανικης ζωης, και χασιμο ζωης γενικοτερα.
Τι ειναι η θητεια περαν της αστειας ολιγοημερης εκπαιδευσης; ξυπνημα, τρεξιμο, αγγαρειες, ξυσιμο, αγγαρειες, τρεξιμο, ξυσιμο, σκοπια, υπνος, επαναληψη. Φοβερο. Ομολογουμενως ολοι κατι παρομοιο εκαναν, μιας και το μεγαλυτερο ποσοστο πηγε πεζικο. Για αεροπορια και ναυτικο ας μην σχολιασουμε, 1 μεσα 6 εξω, και αυτοι οι τυποι μπορουν να παινευονται κιολας οτι "εκαναν θητεια".
Και σου ξαναγραφω, δεν νιωθω περηφανος που δεν εκανα θητεια αλλα νιωθω περηφανος που εκανα αυτο που γουσταρα και οχι αυτο που μου επεβαλλαν, γιατι η πλειοψηφια των στρατευσιμων, αν δεν ηταν "υποχρεωτικος" ο στρατος, πες μου με το χερι στην καρδια, θα εκαναν θητεια ναι ή οχι; Δεν ξερω ποιας γενιας εισαι, η δικη μου γενια (που τωρα ειναι 30+) το 95% θα επελεγαν να μην πανε. Ξεκαθαρα. απλα ο φοβος για το στιγμα της κοινωνιας και η παραπληροφορηση για το ι5 τους ωθησαν να καταταχτουν.