Νέα

Η ζωή και το τέλος του δικτατορα Ιωαννίδη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 864
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
persona, θέλω να με μάθεις να οδηγώ fAn car.
αμα δεν κάνεις συντήρηση στο ερκοντίσιον σε λίγα χρόνια έχεις ένα γνήσιο FAN CAR.

αααααααααααχχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχααχαχαχχαα

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Λοιπόν γαμήσατε το ΝΗΜΑΤΑΚΙ του τρικαρδούλη  :uglystupid:

του ΣΑΠΟΥΝΑΚΙΟΥ  :cheesy:

Γαμήστε και τον τρικαρδούλη λίγο  :cheesy:
να πάθει έμφραγμα στις 2 απο τις 3 καρδιές..

ΤΡΙΚΑΡΔΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΛΗ   :smitten:

Σκάσε ενα ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΡΙΚΑΚΙ να σε ΣΤΟΥΜΠΩΣΩ :cheesy:

Επισκέπτης
Ρε σαν δεν ντρέπεστε. Οι νεκροί δεδικαίωνται... Ο,τι και να ήταν πέρασε.
Ωστε ετσι,ε?
Δικαιωνονται οι νεκροι,ε?
Και πανω απ'ολα το σαβουαρ βιβρ και η ΓΑΜΗΜΕΝΗ εθνικη ενοτητα...πλουσιοι και φτωχοι αδελφωμενοι,μην χεσω...

Αντιγραφω...
"ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΜΙΛΑΜΕ! (Άστο και δω ρε συ ΣΟ, παρακαλώ)
από ψ. 12:27μμ, Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
Αντιγράφω από μια ιστορία που γράφει η Ζωζώ Νικηφορίδη, αδερφή του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ που εκτελέστηκε το 1951 (ή 52) από το μετεμφυλιακό κράτος ως επικίνδυνος κομμουνιστής σε ηλικία 22 χρονών.
Η ιστορία δημοσιεύεται σε ένα βιβλίο που έχει βγάλει ο απαράδεκτος ο Κούλογλου ("μαρτυρίες για τον εμφύλιο και την ελληνική αριστερά", σελίδα 362)
"Όπως μου είπαν οι συγκρατούμενοί του στο Μακρονήσι δεν έβλεπε καθόλου, είχε χάσει το φως του. Έβλεπε λιγάκι όταν ήρθε στο σπίτι. Είχε τραύμα στον εγκέφαλο από το ξύλο με ρόπαλο του Ιωαννίδη που έγινε αργότερα αρχηγός της ΕΣΑ και της χούντας και πρόδωσε την Κύπρο. Πάθαινε κρίσεις επιληπτικές από το χτύπημα".
Ανάλογα προβλήματα υγείας παρουσίασαν κι άλλοι μετά τη Μακρόνησο από τους ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ. Αυτούς που ήτανε στο σύρμα και δεν καταλάβαιναν τίποτα (ένας από αυτούς ήτανε ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ αλλά και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΟΝΤΖΕΑΣ , ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΡΙΛΛΑΚΗΣ και άλλοι).
Βασάνιζε ο ίδιος και χτύπαγε προσωπικά ο Ιωαννίδης.
Αξιωματικός στη Μακρόνησο. Βασανιστής. Αρχηγός της ΕΣΑ. Πράκτορας της CIA. Συμμέτοχος στη χούντα του 67 και μετά ο ίδιος πραξικοπηματίας!
ΟΤΙ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΗ Η ΦΑΣΙΣΤΙΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Όχι απλά σκατά στον τάφο του... Τι να πω."

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Οταν κανεις ποστ του τυπου"ο νεκρος δικαιωνεται"σε ενα ΠΟΛΙΤΙΚΟ νημα που αφορα τον Ιωαννιδη ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα σε αντιμετωπισω πολιτικα.
Εσυ ομως ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ οτι εντελως απολιτικα δηθεν αγανακτησες για περιυβριση νεκρου και ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ.
Και αφου λοιπον κανεις παραδρομη σε Κορκονεα,Marfin κλπ.,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΩ?
Ολοι κρινονται στην τελικη και εσυ και εγω και ο μακαριτης.Γαμω τα γραπτα που μενουν λεμε.

Επιμένεις ότι το έκανα για τον Ιωαννίδη λοιπόν. Επίμενε, δεν μπορώ να κάνω τίποτε. Το όνειρό σου πάντως δεν θα εκπληρωθεί διότι απλώς δεν πιστεύω σε τέτοιες λύσεις (μη κοινοβουλευτικές παρά μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις τις οποίες άλλωστε προβλέπει και το σύνταγμα εάν δεν απατώμαι).

Τώρα όσον αφορά το post που κραδαίνεις ως σημαία (όχι ελληνική μην ανησυχείς), μην το ερμηνεύεις κατά το δοκούν, εγράφη in the context of something και σε τελική ανάλυση εξηγήθηκε εκτενώς. Εννοώ την απίστευτη χυδαιότητα του να διαλύουμε το σύμπαν αδιαφορώντας για τα παιδιά μας. Να αυξάνουμε τις συντάξεις όπως γουστάρουμε, να γράφουμε ότι φαρμακα να 'ναι, όποιου να 'ναι, να μην ασφαλίζουμε το προσωπικό μας, να χρωστάμε όσες εισφορές να' ναι, να κάνουμε ρύθμιση και να λακάμε πληρώνοντας μόνο την πρώτη δόση αδιαφορώντας για το τί επίπτωση θα έχει στα ασφαλιστικά ταμεία αυτό. Το έκαναν οι γονείς μας εναντίον μας και κάποιος πρέπει να το σταματήσει.
ΤΩΡΑ ΈΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ. ΈΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΌΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Τέτοια πράγματα πρέπει να κοπούνε κατ' εμέ. Εάν εσύ θέλεις να συνεχιστούν με αντίκτυπο να μην μπορούμε να πληρώσουμε συντάξεις σε μερικά χρόνια, είναι δικαίωμά σου.

Εάν δε, θέλεις να το προχωρήσουμε και πιστεύεις ότι μου έθιξες τον Ιωαννίδη και όχι την αισθητική, το προχωράμε. Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου αλλά ...
Δραστικό περιορισμό των ελευθεριών λοιπόν επέφεραν οι ομοϊδεάτες σου στους τρεις εργαζομένους της Marfin. Δραστικό περιορισμό όχι μονο του να εργάζονται αλλά και να υπάρχουν. Και όχι για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα αλλά για ΠΑΝΤΑ.

Επισκέπτης
Ελευθεριες νοουνται οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ελευθεριες-και το ξερεις πολυ καλα-και οχι η συμμετοχη που πληρωνει η θεια μου στα φαρμακα και η συνταξη των 450 Ευρω της μανας μου.

Οποτε ασε τα σαπια και την κλαψα για την Μαρφιν και πρασινα αλογα.

Οσο για το context εινα ΣΑΦΕΣ τι γραφεις ακομη και σε αποφοιτο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
Τα τονισμένα δικά μου

Η επίτευξη των παραπάνω σαφώς βασίζεται και στη βούληση του λαού. Μόνο με νόμους οι οποίοι επιβάλλονται απλά δεν γίνεται προκοπή, είναι σίγουρο. Χρειάζεται η συναίνεση του λαού για να πάει και ο ίδιος μπροστά. Αλλιώς χρειάζεται χαρισματική προσωπικότητα που να εμπνεύσει και να παρασύρει ή δραστική μείωση των ελευθεριών για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα ή ανοικτά ψέμματα από τον πολιτικό για να σώσει την κατάσταση αυτός. (τώρα βιώνουμε το τελευταίο)

Όταν ο ίδιος ο λαός δρα κατά της μαρκοπρόθεσμης ομαλής κοινωνικοοικονιομικής ζωής και επιβαρύνει τις επερχόμενες γενεές τότε φταίει και ο ίδιος σαφέστατα και οι νόμοι μόνο αντιδράσεις προκαλούν.

Παράδειγμα: Να μπουμε όλοι να πάρουμε σύνταξη όσο νωρίτερα γίνεται, όσο μεγάλη γίνεται, να μπουν να πάρουν και άλλοι που δεν τη δικαιούνται και τα @@ μας το σε τί κατάσταση θα είναι το ταμείο σε 25 χρόνια και το τί θυσίες θα χρειαστεί να γίνουν από τους άλλους, εμείς έτσι κι αλλιώς δεν θα υπάρχουμε.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Ελευθεριες νοουνται οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ελευθεριες-και το ξερεις πολυ καλα-και οχι η συμμετοχη που πληρωνει η θεια μου στα φαρμακα και η συνταξη των 450 Ευρω της μανας μου.

Οποτε ασε τα σαπια και την κλαψα για την Μαρφιν και πρασινα αλογα.

Οσο για το context εινα ΣΑΦΕΣ τι γραφεις ακομη και σε αποφοιτο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

Επίτρεψέ μου να γνωρίζω εάν εννοώ αυτά που λέω. Εάν εννοώ για το ότι ενοχλούμαι ή εάν κάνω κλάψα για τη Marfin άφησε να το γνωρίζω εγώ. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

Τραβάς λάθος δρόμο σαν λαός. Είναι σαφές όμως ότι τώρα βιώνουμε την τρίτη λύση από τον νέο σου "Εθνικό Ύμνο". Το ότι δηλαδή ο Παπανδρέου είπε ψέμματα ότι λεφτά υπάρχουν για να εκλεγεί με τα τσαρούχια και να κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν. ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΑΣ

Αλλά αφού δεν προτείνεις ή δεν μπορείς να προτείνεις άλλη λύση διότι είναι τόσο πολλά τα αθροισμένα λάθη του παρελθόντος πρέπει αναγκαστικά να γίνει αυτό. Πρότεινε κάτι άλλο και το συζητάμε. Σοβαρά μιλάω

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
πάντως  από την όλη συζήτηση ένα κατάλαβα... 36 χρόνια μετά και οι χουντικοί εξακολουθούν να διχάζουν...

Επισκέπτης
Μονος σου τα λες ΦΠ,αλλα δεν τα νογας.
Η κανεις οτι δεν τα νογας,το ιδιο μου κανει στην τελικη.

Για αυτο και μπουρδουκλωνεις(?)τις ελευθεριες με τις συνταξεις και τα φαρμακα.

Το ζητημα ειναι ΠΡΩΤΑ πολιτικο και ΜΕΤΑ οικονομικο.

Εσυ περιμενεις να σου πω πως γινεται να εχουμε και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο,πως και οι συνταξεις θα σωθουν και"τα συμφεροντα των ξενων επενδυτων"(φραση του γραφικου παλερμο)θα μεινουν ακερια.

Εμ'δεν γενεται πδι'μ.

ding-dong

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
6
πάντως  από την όλη συζήτηση ένα κατάλαβα... 36 χρόνια μετά και οι χουντικοί εξακολουθούν να διχάζουν...

Αφου υπαρχουν ακομα τοσα προβατα, και θελουν ενα τσομπανη να τα βαλει στο μαντρι.. τι περιμενεις? Καποιους του κραταει ο φοβος και καποιους του οδηγει η συνειδηση για να μπορουν να λεγονται ανθρωποι... Σαφης διαχωρισμος και δεν φταινε τα καριολια οι χουντικοι για αυτο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Αφου υπαρχουν ακομα τοσα προβατα, και θελουν ενα τσομπανη να τα βαλει στο μαντρι.. τι περιμενεις? Καποιους του κραταει ο φοβος και καποιους του οδηγει η συνειδηση για να μπορουν να λεγονται ανθρωποι... Σαφης διαχωρισμος και δεν φταινε τα καριολια οι χουντικοι για αυτο.

αν όμως τα πρόβατα (όπως τα αποκαλείς) είναι περισσότερα από τους άλλους?

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
πάντως  από την όλη συζήτηση ένα κατάλαβα... 36 χρόνια μετά και οι χουντικοί εξακολουθούν να διχάζουν...

:think: δεν νομίζω ότι διχάζουν - άλλωστε πάντα ήτανε λίγοι (ως πλήθος και ως προσωπικότητες)

Απλός κάνουν 5ντε -6οι (μαζί με τους κλώνους τους) έντονη την παρουσία τους στο σαίτ (περνουν καθοδήγηση)

Αν είναι αυτός διάλογος με βρισήδια και μακακίες, τι να πω;

δεν γεμίζεται ουτε ταξι - απλός φωναζεται και ακούγεστε πολλοί

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
:think: δεν νομίζω ότι διχάζουν - άλλωστε πάντα ήτανε λίγοι (ως πλήθος και ως προσωπικότητες)

Απλός κάνουν 5ντε -6οι (μαζί με τους κλώνους τους) έντονη την παρουσία τους στο σαίτ (περνουν καθοδήγηση)

Αν είναι αυτός διάλογος με βρισήδια και μακακίες, τι να πω;

δεν γεμίζεται ουτε ταξι - απλός φωναζεται και ακούγεστε πολλοί

μμμμ... θεωρώ τον εαυτό μου ανεξάρτητο και αποστασιοποιημένο από το νήμα αυτό... οπότε να πάψεις να με συμπεριλαμβάνεις μέσα...

και από όσα έχω διαβάσει στο παρόν μάλλον οι αντίθετοι προς την χούντα βρίζουν ...

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
το χρεοκοπημενο μεταδικτατορικο καθεστως οφειλει την υπαρξη του στον Ιωαννιδη.
Ο Ιωαννιδης ανθρωπος χωρις καμια ευρυτητα και αργοστροφος με πολλες εμμονες,
ο τυπικος χαρακτηρας του καραβανα δηλαδη δημιουργησε το πολυτεχνειο εριξε τους
παπαδοπουλο,μαρκεζινη εριξε τον μακαριο,προκαλεσε την εισβολη στην κυπρο και
παραδοσε την εξουσια στους παλαιου πολιτικους.Ολα αυτα η αρσακειαδα οπως τον αποκαλουσε
ο παπαδοπουλος τα εκανε νομιζοντας οτι κατι υπηρετουσε ενω σε ολα τον εσπρωχναν οι αμερικανοι
και οι παλαιοι πολιτικοι χωρις η αρσακειαδα να το καταλαβαινει...,

ding-dong

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
6

Χελλοοοοοου... Γη καλει τραμουντανα.. Παλι σε τρικυμμια επεσες?

Υπαρχει ενα ανησυχητικο ποσοστο φασιστοειδων που αυξανεται, αλλα ειναι σημεια των καιρων. Ο φοβος κανει τα προβατα να αισθανονται ασφαλεια μεσα στο μαντρι. Ειναι η καταρα του συχρονου ανθρωπου να νομιζει οτι ειναι ελευθερος, μονο και μονο γιατι δεν αγιζει τους τειχους του κελιου του....
Δεξιοι με ιδεολογια ειναι ελαχιστοι, με ενα μικρο ποσοστο να προσπαθει να κανει τους δημαγωγους, και ειπαμε οτι υπαρχουν πολλα χαϊβανια που τους πιστευουν.. Οι υπολοιποι απλα ψηφιζουν Λα.Ο.Σ ...
Αν δεν με πιστευεις ριξε μια προσεχτικη ματια σε αυτο και σε αλλα παρομοια threads.  :s&m_2:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom