Νέα

Η Τουρκία εξοπλίζεται με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 668
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
ναι δεν περιμένω να συμφωνήσεις, αλλά όποιος γράφει κάτι παρόμοιο επαναλαμβάνεις το ίδιο κλισέ

Άποψη σου

κάπως σα να το τονίζεις προσπαθώντας να το εξωστρακίσεις.

(Ίσως προτιμότερο να μην συνεχίζεις να το τονίζεις γιατί ο καθένας ξέρει ότι είναι άποψη του)

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
ναι δεν περιμένω να συμφωνήσεις, αλλά όποιος γράφει κάτι παρόμοιο επαναλαμβάνεις το ίδιο κλισέ

Άποψη σου

κάπως σα να το τονίζεις προσπαθώντας να το εξωστρακίσεις.

(Ίσως προτιμότερο να μην συνεχίζεις να το τονίζεις γιατί ο καθένας ξέρει ότι είναι άποψη του)
Αποψη σου.

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Τα ιδανικα που τους εκαναν να θυσιαζονται για την πατριδα τους τωρα αν δεν συμφωνης εσυ προβλημα σου.
Ή μηπως τα "υψηλα ιδανικα" του αρχαιου Ελληνα στρατιωτη ηταν "παιρνω λεφτα και υποστηριξη απο τους Περσες απο τους οποιους μεχρι πριν 50 χρονια απειλουνταν η ιδια μου η υπαρξη για να γαμησω τους Αθηναιους και να τυραννω εγω τους αδυναμους"????????????

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
Τι πύραυλο έριξες ρε φίλε!!!Απάτριδες θα είμαστε???Παγκοσμιοποίηση σε όλα πια???'Ελεος.... :headbang: :headbang:

ας μην το υπεραναπτύξουμε γιατί βιολογικώς ούτε κούκου δεν κάνουμε στο χρονικό πλαίσιο. Είτε πιστεύουμε σε πατρίδες είτε όχι εσύ-εγώ-ο δίπλα ελάχιστη σημασία έχει. Αλλού είναι το παιχνίδι και δε λέγεται παγκοσμιοποίηση.

joe125

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
62
Πόντοι
1
Ή μηπως τα "υψηλα ιδανικα" του αρχαιου Ελληνα στρατιωτη ηταν "παιρνω λεφτα και υποστηριξη απο τους Περσες απο τους οποιους μεχρι πριν 50 χρονια απειλουνταν η ιδια μου η υπαρξη για να γαμησω τους Αθηναιους και να τυραννω εγω τους αδυναμους"????????????
the best :rockon: :rockon:

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν προδοτες.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
η ζωή είναι πολύ μικρή για να έχουμε πατρίδα.

Σωστός κε επιθεωρητά, αλλά και κάποιες πατρίδες είναι "μεγαλύτερες" από την ζωή.

Και αυτό οφείλεται σε ζωές πολλών, των οποίων οι ζωές τελικά όντως ήταν πάρα πολύ μικρές για να έχουν ή όχι πατρίδα.

Αυτούς τους σεβόμαστε όλοι νομίζω.

Είναι πως το βλέπει κανείς.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.013
Πόντοι
1.486
ας μην το υπεραναπτύξουμε γιατί βιολογικώς ούτε κούκου δεν κάνουμε στο χρονικό πλαίσιο. Είτε πιστεύουμε σε πατρίδες είτε όχι εσύ-εγώ-ο δίπλα ελάχιστη σημασία έχει. Αλλού είναι το παιχνίδι και δε λέγεται παγκοσμιοποίηση.
Έστω..Αλλά άπατρις δεν το δέχομαι,τουλάχιστον για μένα ,λόγω και του επαγγέλματος. :)

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
Παρ όλα αυτά οι τούρκοι νομίζω υπερτερούν μόνο στα τραβέλια!!!  :grin:

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Ο Περικλης πρωτα ισχυροποιησε την Αθηνα ναυτικα και μετα αρχισε να χτιζει Παρθενωνες , ατυχες το παραδειγμα σου!
(ασε που απο τους προηγουμενους ειχε παραλαβει ηδη ισχυρο στρατο)

Τελικα καποιο παραδειγμα με κρατος που με την παιδεια του και την υγεια κατεληξε να ειναι ισχυρο προτου αποχτησει στρατιωτικη δυναμη θα μας πειτε?

Βεβαια επειδη αρχιζει και "εκτρεπεται" η συζητηση κανεις δεν ειπε να γινουνμε στρατιωτικη υπερδυναμη. Αυτο που λεμε ειναι οτι πρεπει να συνεχισουμε να διατηρουμε τις αναλογιες με την Τουρκια ωστε να κραταμε μια πισινη και να μπορουμε ελευθεροι να φιλοσοφουμε για το πως θα εχουμε καλυτερη παιδεια και αξιοκρατια στη ζωη μας.

Και για να επιστρεψουμε στο θεμα μας η αναλογια δεν διαταρασεται με τους βαλλιστικους πυραυλους. Δεν μπορουν να προκαλεσουν ιδιαιτερο πληγμα σε στρατηγικους μας στοχους και γενικα ειναι βουτυρο στο ψωμι για patriot και s-300. Το μονο που προκαλουν ειναι φοβο στο πολιτη. Γιατι με το εχθρικο μαχητικο που ερχεται να βομβαρδισει εχεις την ψευδαισθηση οτι θα το αναχαιτησουμε , με τον βαλλιστικο πυραυλο ομως που με ενα κουμπακι "εξαφανιζει" την Αθηνα αγχωνεσαι. Αλλα στην πραγματικοτητα δεν ισχυει κατι τετοιο. (Εξαιρειται βεβαια το σεναριο της βρωμικης βομβας)

Με το αεροσκαφος 4ης γενειας ομως διαταρασσονται οι ισορροπιες. Οταν οι τουρκοι εχουν ηδη κλεισει την παραγγελια για τα αμερικανικα F-35 εμεις συζηταμε αν θα παρουμε 1-2 ντουζινες eurofighter ή Rafale ή θα την βγαλουμε με φτηνα f-16.
Και κακα τα ψεμματα η μονη μας αμυνα ειναι η πολεμικη αεροπορια , ολα τα αλλα ειναι αμεσα εξαρτωμενα.

ΥΓ
Δε μιλαμε για εναν Εφιαλτη, αλλα οτι το επισημο κρατος της Σπαρτης υποστηριζοταν απο τους Περσες εναντια στους Αθηναιους...

Και που θες μα καταληξεις συμφωνα με την συζητηση τελικα?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ο Περικλης πρωτα ισχυροποιησε την Αθηνα ναυτικα και μετα αρχισε να χτιζει Παρθενωνες , ατυχες το παραδειγμα σου!

Τελικα καποιο παραδειγμα με κρατος που με την παιδεια του και την υγεια κατεληξε να ειναι ισχυρο προτου αποχτησει στρατιωτικη δυναμη θα μας πειτε?

Βεβαια επειδη αρχιζει και "εκτρεπεται" η συζητηση κανεις δεν ειπε να γινουνμε στρατιωτικη υπερδυναμη. Αυτο που λεμε ειναι οτι πρεπει να συνεχισουμε να διατηρουμε τις αναλογιες με την Τουρκια ωστε να κραταμε μια πισινη και να μπορουμε ελευθεροι να φιλοσοφουμε για το πως θα εχουμε καλυτερη παιδεια και αξιοκρατια στη ζωη μας.

Και για να επιστρεψουμε στο θεμα μας η αναλογια δεν διαταρασεται με τους βαλλιστικους πυραυλους. Δεν μπορουν να προκαλεσουν ιδιαιτερο πληγμα σε στρατηγικους μας στοχους και γενικα ειναι βουτυρο στο ψωμι για patriot και s-300. Το μονο που προκαλουν ειναι φοβο στο πολιτη. Γιατι με το εχθρικο μαχητικο που ερχεται να βομβαρδισει εχεις την ψευδαισθηση οτι θα το αναχαιτησουμε , με τον βαλλιστικο πυραυλο ομως που με ενα κουμπακι "εξαφανιζει" την Αθηνα αγχωνεσαι. Αλλα στην πραγματικοτητα δεν ισχυει κατι τετοιο. (Εξαιρειται βεβαια το σεναριο της βρωμικης βομβας)

Με το αεροσκαφος 4ης γενειας ομως διαταρασσονται οι ισορροπιες. Οταν οι τουρκοι εχουν ηδη κλεισει την παραγγελια για τα αμερικανικα F-35 εμεις συζηταμε αν θα παρουμε 1-2 ντουζινες eurofighter ή Rafale ή θα την βγαλουμε με φτηνα f-16.

Πως συνάγεις το παράδειγμα της "βρώμικης" βόμβας;
Έχεις κανένα περιστατικό που έχει χρησιμοποιηθεί "βρώμικη" βόμβα με οποιοδήποτε μέσο;
Ή που έχει τοποθετηθεί "βρώμικη" βόμβα σε οποιοδήποτε πύραυλο;

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
ΥΓ
Και που θες μα καταληξεις συμφωνα με την συζητηση τελικα?
Απλα συνεχιζω την κουβεντα που αρχισε καποιος "αν δεν ειμασταν φλωροι και ειχαμε ιδανικα και θελαμε να προστατεψουμε την ΠΑΤΡΙΔΑ οπως οι αρχαιοι Ελληνες"... Και δειχνω οτι ολοι οι πολεμοι για να πιανουν ΛΕΦΤΑ οι απο πανω γινονται...

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Απλα συνεχιζω την κουβεντα που αρχισε καποιος "αν δεν ειμασταν φλωροι και ειχαμε ιδανικα και θελαμε να προστατεψουμε την ΠΑΤΡΙΔΑ οπως οι αρχαιοι Ελληνες"... Και δειχνω οτι ολοι οι πολεμοι για να πιανουν ΛΕΦΤΑ οι απο πανω γινονται...
Δε μιλαμε για εναν Εφιαλτη, αλλα οτι το επισημο κρατος της Σπαρτης υποστηριζοταν απο τους Περσες εναντια στους Αθηναιους...
Καταρχην πες μας σε ποια χρονολογια αναφερεσαι γιατι δεν το γνωριζω εγω.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Πως συνάγεις το παράδειγμα της "βρώμικης" βόμβας;
Έχεις κανένα περιστατικό που έχει χρησιμοποιηθεί "βρώμικη" βόμβα με οποιοδήποτε μέσο;
Ή που έχει τοποθετηθεί "βρώμικη" βόμβα σε οποιοδήποτε πύραυλο;

Σε αρχικο μου ποστ αναλυω οτι ειναι μακρινο σεναριο αλλα οχι απιθανο.
Με τα πυρηνικα αποβλητα απο το πυρηνικο εργοστασιο που ετοιμαζουν οι διπλα , ευκολα μετατρεπεται ο συμβατικος πυραυλος σε βρωμικη βομβα (δεν μιλαμε για πυρηνικη βομβα).

Το οτι δεν εχει χρησιμοποιηθει ακομα τετοιο οπλο (που συγκαταλλεγεται στα οπλα απελπισιας με οτι σημαινει αυτο) δεν σημαινει οτι δεν μπορει να συμβει. Εδω που τα λεμε δεν ειναι καποια ιδιαιτερη τεχνογνωσια μειωνεις την εκρηκτικη υλη της κεφαλης του πυραυλου και τον ελευθερο ογκο τον γεμιζεις με πυρηνικα αποβλητα , ακομα και ενας αναρχικος που φτιαχνει μολωτοφ μπορει να το κανει! Και μετα εχεις τον παρθενωνα , το πολυτεχνειο και τα νοσοκομεια σου μουλυσμενα για 100 χρονια.

Αλλα ξαναλεω η δυναμη του βαλλιστικου πυραυλου ειναι να γινονται τετοιες συζητησεις και οχι το μπαμ...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Καλά εσύ είσαι βλάκας.Τα Μ1 έπαιρναν 7.62 x 63 mm σφαίρες και τα FN 7.62x51 mm
Και μάθε να γράφεις Ελληνικά,μας στράβωσες.

Tα M1 Garand ειχαν το "εγγλεζικο" διαμετρημα .30-06
  Τα G3 και FN FAL ειχαν το γενικο διαμετρημα του ΝΑΤΟ, 7.62 Χ 51

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γαμισε την Σερβια και διαμελισε την Γιουγκοσλαβια χωρις καν στρατο
Ειναι το αφεντικο της ΕΕ χωρις στρατο

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Και δειχνω οτι ολοι οι πολεμοι για να πιανουν ΛΕΦΤΑ οι απο πανω γινονται...

Το οτι βγαζουν λεφτα οι απο πανω δεν σημαινει οτι δεν επωφελειται και ο κοσμακης , εστω μακροπροθεσμα. Σκεψου πως θα μασταν (?) αν τα συνορα μας ηταν ακομα μεχρι την Λαρισα.
(θα με ρωτησεις αν εγω ειμαι ετοιμος να πεθανω για τον Λαμπρακη και για το αγνωστο δισεγγονο μου? αυτο ειναι ομως αλλη συζητηση και την απαντηση πραγματικα την ξερεις οταν ερθει η ωρα)

Αλλα και αν δεν γουσταρεις να υπηρετεις τους δικους σου "απο πανω" και εισαι ετοιμος να προσαρμοστεις και να πας με τον πιο ισχυρο "απο πανω" εχε στο νου σου οτι παντα τα καινουρια αφεντικα τους προδοτες του εχθρου καθαριζουν πρωτους μολις καταλαγιασει η σκονη...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom