Νέα

Γνώμες για την οκταετία Σημίτη

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα maniatis1983
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 255
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Μηνύματα
12.726
Like
2
Πόντοι
166
απλά ο σημίτης άλλαξε ιδεολογικά το πασόκ από κόμμα με κάποια αριστερή ιδεολογία που είχε επί ανδρέα παπανδρέου το γύρισε σε κεντρώο κόπου φυσικά οι απόψεις του σημίτη δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά που λέει ο κούλης
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
απλά ο σημίτης άλλαξε ιδεολογικά το πασόκ από κόμμα με κάποια αριστερή ιδεολογία που είχε επί ανδρέα παπανδρέου το γύρισε σε κεντρώο κόπου φυσικά οι απόψεις του σημίτη δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά που λέει ο κούλης

ρε νικολιο τωρα να μιλατε και σεις τα βαρεμένα του ζαβου για ιδεολογιες παει πολυ
 

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Μηνύματα
6.034
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836
Φταίει ο Γιωργάκης,ο Καραμανλής,η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά αυτός σε τίποτα απολύτως!!! :new_shocked:
(Στο τέλος δίνει και συμβουλές στους νέους!!!)



Σημίτης: Αν είχαμε σοβαρή πολιτική ηγεσία, θα είχαμε αποφύγει το Μνημόνιο

Όταν είσαι ανέτοιμος και λες σαχλαμάρες, το μνημόνιο έρχεται ως φυσικό αποτέλεσμα - Μία σοβαρή πολιτική ηγεσία θα μπορούσε να δείξει έναν άλλο δρόμο, δηλαδή να κάνει μία καλύτερη συμφωνία, λέει ο πρώην πρωθυπουργός


Ευθείες βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπολύει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αναφορικά με τους χειρισμούς που οδήγησαν την χώρα στο Μνημόνιο.

Αν είχαμε τότε μια «σοβαρή πολιτική ηγεσία», θα μπορούσε να φέρει μια καλύτερη συμφωνία, καθώς «το πρώτο μνημόνιο, υπό την εξαιρετικά αυστηρή μορφή που είχε, δεν ήταν μονόδρομος», τονίζει χαρακτηριστικά. 


«Εκείνο το οποίο έπρεπε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση και δεν έκανε τότε, ήταν ένας έγκαιρος σοβαρός σχεδιασμός για το πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Να τον καταρτίσει και να τον συζητήσει τόσο με την Ε.Ε., όσο και με το ΔΝΤ.
Δεν έγινε κανένας σχεδιασμός» δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο capital.gr και τον Χρήστο Χωμενίδη.

Πέρα από τις ευθύνες της ελληνικής πλευράς, ο κύριος Σημίτης καταλογίζει λάθος αποφάσεις και στην Ευρωπαϊκή Ένωση:

«Το μνημόνιο αποτελούσε μία σειρά αποφάσεων που πήρε η Ε.Ε., χωρίς να είναι έτοιμη», λέει χαρακτηριστικά και αναφέρει ως παράδειγμα πως παρά το ότι οι εταίροι θεωρούν απαραίτητες και επιτακτικές τις ιδιωτικοποιήσεις, εν τούτοις πρόβλεψη για αυτό δεν υπήρξε στο πρώτο μνημόνιο:

«Η ίδια η Ελλάδα πρότεινε να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις. 
Η Ελλάδα, μάλιστα, τότε στις συζητήσεις, είχε διαβεβαιώσει ότι διαθέτει ρευστοποιήσιμη περιουσία 50 δισεκατομμυρίων, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί.
Ο αριθμός ήταν τελείως φανταστικός.
Δεν ανταποκρινόταν σε καμιά πραγματικότητα.
Όταν είσαι στον βαθμό αυτό ανέτοιμος και λες τέτοιες σαχλαμάρες, το μνημόνιο έρχεται ως φυσικό αποτέλεσμα...».

Ο κύριος Σημίτης, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του, αναγνωρίζει την κυβέρνηση Καραμανλή ως εκείνη που εκτροχίασε τη χώρα, η οποία μέχρι τότε, επισημαίνει, παρουσίαζε εντυπωσιακά στοιχεία.

«Το 2004, η κυβέρνηση που ανέλαβε θεώρησε ότι θα πρέπει να ακολουθήσει μία διαφορετική πολιτική για να κερδίσει το εκλογικό σώμα. 
Να δίνει συνεχώς παροχές, να προβαίνει σε διορισμούς, να σπαταλά και να προχωρεί ακόμη και σε μέτρα τα οποία ήταν πρωτοφανή για την Ε.Ε.» λέει ο πρώην πρωθυπουργός και επισημαίνει πως την περίοδο εκείνη «η Ε.Ε. δεν έκρουσε τον κώδωνα στην Ελλάδα», ως όφειλε:

«Η Ένωση και ο επίτροπος Αλμούνια, όπως και ο πρόεδρος Μπαρόζο, υπέδειξαν στην Ελλάδα, το 2007, ότι δεν πάει καλά.
Όμως το 2008 και το 2009 δέχτηκαν να μην στείλει η Ελλάδα τα στοιχεία, τα οποία έδειχναν τον εκτροχιασμό της και να μην ληφθούν μέτρα.
Διότι δεν ήθελαν να δημιουργήσουν μια αρνητική εντύπωση για τη συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδος, την οποία ο κ. Μπαρόζο - συντηρητικός και αυτός - υποστήριζε.
Δηλαδή, η Ε.Ε. έχει και αυτή μεγάλη ευθύνη για αυτό που συνέβη», καταλήγει. 

«Χρειάζεται σοβαρότητα» επισημαίνει σχολιάζοντας την σημερινή κυβέρνηση και αναφέρει ως παράδειγμα:

«Το να στέλνει ένα γράμμα, ο υπουργός όπως συνέβη αυτές τις μέρες, το οποίο παραπέμπει σε μελλοντικές προφορικές παρεμβάσεις ίσως δικαιολογείται γιατί διευκολύνει μία συζήτηση, αλλά πρέπει να υπάρχουν απόψεις στέρεες, λογικές, ώστε να μπορούν να βγουν από τη συζήτηση και στέρεα και λογικά συμπεράσματα».

«Αυτήν τη στιγμή, όπως ξέρουμε όλοι,δεν έχει προχωρήσει το κλείσιμο μιας εκκρεμούς αξιολόγησης, διότι φαίνεται ότι δεν υπάρχει συνεννόηση.
Οι θέσεις των ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στην Ελλάδα δεν βρίσκουν τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδος.
Και η γνώμη της Ελλάδος είναι ασαφής. Πρέπει να καταλάβουμε ότι  ο τρόπος αυτός συνεννόησης, ένας τρόπος συνεννόησης μέσα από μια συνεχή αντιπαράθεση, δεν είναι σωστός», δηλώνει και επισημαίνει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανακινεί συνεχώς το ζήτημα του χρέους:

«Το θέμα του χρέους, όμως, έχει ρυθμιστεί εδώ και αρκετό καιρό με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε είναι σαφής η πορεία μας.
Πρώτα θα παρθούν -και πάρθηκαν ήδη- ορισμένα μέτρα, τα οποία, για παράδειγμα, αφορούν την ενοποίηση των επιτοκίων.
Δεύτερον, θα ακολουθήσει το 2017 και 2018 ένα δεύτερο κύμα μέτρων.
Και τότε, μετά το 2018 θα γίνει απ’ αρχής η κρίσιμη συζήτηση για το αν και πως θα πραγματοποιηθεί η ρύθμιση του χρέους.
Προς τι όλη αυτή η ανάδειξη του θέματος, όταν είναι καθορισμένη η πορεία;
Απλώς για εντυπώσεις».

Καταλήγοντας, ο κύριος Σημίτης δεν παραλείπει να συμβουλεύσει τους νέους που μπορούν, να φύγουν για το εξωτερικό: «Σε όποιον νέο με ρωτούσε αν πρέπει να πάει στο εξωτερικό ή όχι, αν ήταν σε ηλικία να σπουδάσει και κατάφερνε με κάποιο τρόπο να καλύψει τις οικονομικές του ανάγκες, θα του έλεγα χωρίς κανένα δισταγμό να σπουδάσει στο εξωτερικό.  Και αυτό όχι γιατί τα εδώ πανεπιστήμια δεν είναι καλά όσον αφορά το διδακτικό προσωπικό, αλλά δεν είναι οργανωμένα σε τρόπο ώστε να μπορούν να μεταφέρουν στους νέους την αίσθηση της σύγχρονης κοινωνίας».

 

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Μηνύματα
6.034
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836
Siemens: Τα ραντεβού Χριστοφοράκου στο Μαξίμου το '97 - '99

Τα ημερολόγια της Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, έκαναν πρώτη φορά την εμφάνιση τους στο δικαστήριο

Επαφές και με το Μέγαρο Μαξίμου είχε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος την περίοδο της υλοποίησης της σύμβασης που υπέγραψε η Siemens με τον ΟΤΕ.

Αυτό προέκυψε από τα νέα ημερολόγια της Αικατερίνης Τσακάλου (περίοδος 1997 και 1998), γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, τα οποία έκαναν πρώτη φορά την εμφάνιση τους στο δικαστήριο.
Οπως η ίδια είπε, αυτά τα ημερολόγια τα είχε στο σπίτι και όταν της ζητήθηκαν τα προσκόμισε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργηματών, όπου διεξάγεται η δίκη για τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς.

Σύμφωνα με την κ. Τσακάλου ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας τουλάχιστον έξι φορές κατά το έτος 1997, οπότε και υπεγράφη η επίμαχη σύμβαση κατά τη σύναψη της οποίας διακινήθηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παράνομα τεράστια χρηματικά ποσά.

Το 1998 οι συναντήσεις ήταν τουλάχιστον οκτώ.
Στις επίμαχες ατζέντες δεν καταγράφεται το όνομα του Κώστα Σημίτη αλλά της γραμματέως του η οποία ,σύμφωνα με τη μάρτυρα, ήταν το δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού.

« Ο Χριστοφροάκος είχε συναντηθεί μια φορά με την κυρία Κωστοπούλου γραμματέα του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου» υποστήριξε η κ. Τσακάλου και πρόσθεσε «Υποθέτω ότι συναντούσε την κυρία Κωστοπούλου για να μεταφέρει κάποιο θέμα του στον πρωθυπουργό.
Δεν γνώριζα τι ακριβώς την ήθελα.
Έχω πάει και εγώ πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκα με την κυρία Κωστοπούλου, σε μεταγενέστερο χρόνο από την πρώτη συνάντηση του κ. Χριστοφαράκου μαζί της».


Εισαγγελέας: Γιατί πήγατε;

Α. Τσακάλου: Ήταν στο πλαίσιο των καθηκόντων μου.
Πήγαινα σε εργάσιμες ώρες καθ' υπόδειξη Χριστοφοράκου.
Ήταν στο πλαίσιο της δημιουργίας καλών σχέσεων.(…)
Δεν μπορώ να γνωρίζω τι συζητούσε μαζί της (σ.σ. ο Χριστοφοράκος).
Αυτό που ξέρω να πω είναι ότι μετέφερε θέματα που αφορούσαν project της εταιρείας με το Δημόσιο.

Εισαγγελέας: Σας είχε πει ποτέ ο κ. Χριστοφοράκος για τις επαφές του με τον πρωθυπουργό;

Α. Τσακάλου: Όχι.

Εισαγγελέας: Σας είχε πει μήπως η κυρία Κωστοπούλου;

Α. Τσακάλου: Στις συναντήσεις μου μαζί της δεν θίχτηκε ποτέ το τι συζητούσε ο Χριστοφοράκος με τον πρωθυπουργό.
Ήμασταν και οι δυο επαγγελματίες.
Διατηρούσα μαζί της μια φιλικό - επαγγελματική σχέση με την κ. Κωστοπούλου και δεν θα μπορούσαμε να συζητάμε τέτοια θέματα.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι το επίμαχο διάστημα το πρώην αφεντικό της είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσο Μαντέλη αλλά και τον αποκαλούμενο «στρατηγό» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Τσουκάτο με τον οποίο φαίνεται να είχε συναντηθεί τουλάχιστον 11 φορές το 1997 ενώ τα ραντεβού συνεχίστηκαν το 1998 αλλά και το 1999.
Συχνές επαφές όμως καταγράφονται και με τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Ακη Τσοχατζόπουλο, αλλά και τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ.

Στο πλαίσιο της καλλιέργειας του τοπίου, η Ζήμενς, όπως προκύπτει από επίμαχα ημερολόγια έστελνε και δώρα, νέα μοντέλα κινητών τηλεφώνων.

Εισαγγελέας: Στις 7/10/1998 έχετε σημειώσει μια λίστα με ονόματα που περιλαμβάνει τα ονόματα Κόκκαλης, Σαραντόπουλος, Τσουκάτος, Π. Τζανετάκης, Παπαντωνίου, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Χρυσολούρης. Δίπλα σε αυτή τη λίστα υπάρχει η ένδειξη «CL10». Τι είναι το CL10;

Α. Τσακάλου: Ήταν οδηγία του κ. Χριστοφοράκου να τους στείλω αυτό το κινητό.

Εισαγγελέας: Τι ήταν αυτό το κινητό;

Α. Τσακάλου: Το συνήθιζε ο κ. Χριστοφοράκος μέσα στο πλαίσιο των καλών σχέσεων να κάνει δώρο τα νέα μοντέλα της εταιρείας.

Διακοπή λόγω ψύχους

Η δίκη διεκόπη για τις 17 Ιανουαρίου μετά από διαμαρτυρίες των συνηγόρων για τις… πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην δικαστική αίθουσα.
Η θέρμανση ήταν ανύπαρκτη, με τους δικαςές και τους δικήγορους να δικάζουν με τα μπουφάν.

Συνήγορος: «Κύριε πρόεδρε πως έχετε βγάλει το παλτό σας; Είστε ο μόνος πάνω εδώ μέσα που δε φοράτε παλτό. ..».

Πρόεδρος: Θα διακόψουμε σε λίγο να πάμε να πιούμε κανένα τσάι, ή κανένα ...σαλέπι για να ζεσταθούμε. Όχι κονιάκ.

Τελικά, το ραντεβού ανανεώθηκε για τον νέο χρόνο στην ίδια αίθουςα, χωρίς ωςτόςο να γνωρίζει κανείς εάν θα έχει θέρμανςη......

 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
28.117
Κριτικές
16
Like
15.257
Πόντοι
6.515
Σιμητης
:vomit:

Χατζηνικολαου
:vomit: :vomit:
 
Εγγρ.
21 Δεκ 2017
Μηνύματα
1.913
Κριτικές
103
Like
13.512
Πόντοι
7.666
Δυστυχώς ο απολογισμός από την θητεία του Σημίτη είναι πολύ κακός αφού είναι περισσότερα τα αρνητικά από τα θετικά.Τι να θυμηθούμε από σκάνδαλα: Χρηματιστήριο, Απευθείας αναθέσεις που υπερκοστολογουσαν ότι είχε να κάνει με δημόσιο,δημιουργική λογιστική προκειμένου να μπούμε στο ευρώ όπως όπως,για ρουσφέτια φυσικά και έγιναν πολλά όπως εφαρμόζοταν 90% έπαιρνε η πασκε Συνδικαλιστών σε
ΔΕΚΟ Τράπεζες κλπ άστο από όπου και να το πιάσουμε.....Όχι φυσικά ότι και ο Κωστάκης που ήρθε μετα το 2004 έκανε κάτι καλύτερο έβαλε και αυτός από το παράθυρο τους άλλους μισούς μπορούμε μιλάμε ώρες γι'αυτα
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
η καλυτερη μαζι φυσικα με την οκταετια παπανδρεου 81-89

τωρα οσοι θελετε να λετε τα παραμυθακια σας πειτε τα

 

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Μηνύματα
6.034
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836
Δυστυχώς ο απολογισμός από την θητεία του Σημίτη είναι πολύ κακός αφού είναι περισσότερα τα αρνητικά από τα θετικά.Τι να θυμηθούμε από σκάνδαλα: Χρηματιστήριο, Απευθείας αναθέσεις που υπερκοστολογουσαν ότι είχε να κάνει με δημόσιο,δημιουργική λογιστική προκειμένου να μπούμε στο ευρώ όπως όπως,για ρουσφέτια φυσικά και έγιναν πολλά όπως εφαρμόζοταν 90% έπαιρνε η πασκε Συνδικαλιστών σε
ΔΕΚΟ Τράπεζες κλπ άστο από όπου και να το πιάσουμε.....Όχι φυσικά ότι και ο Κωστάκης που ήρθε μετα το 2004 έκανε κάτι καλύτερο έβαλε και αυτός από το παράθυρο τους άλλους μισούς μπορούμε μιλάμε ώρες γι'αυτα

Για καινούριος στο σαη αρχίζεις και φτιάχνεις βλέπω:

Με τους τόνους σου τώρα,με κανονικές προτάσεις,με την Αλίκη από Καλύμνου και την Τάνια απ'το στούΔιο...
 
Εγγρ.
21 Δεκ 2017
Μηνύματα
1.913
Κριτικές
103
Like
13.512
Πόντοι
7.666
Οκ γράφω από κινητό όπως πολλοί θα προσπαθήσω να το διορθώσω.Οσο για το θέμα εδώ σίγουρα για ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας η οκταετία Ανδρέα,και μετέπειτα του Σημίτη θα θεωρείται η καλύτερη αφού θα μπόρεσαν να βολεύουν σε δουλειές και να φτιάξουν τη ζωή τους είναι μια άποψη.Απλα ο Αντρέας ήταν ηγετική φυσιογνωμία της μεταπολίτευσης και οι άλλοι απλά προσπαθούν να το αντιγράψουν βλέπετε Τσίπρα
 

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Μηνύματα
6.034
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836
Σημίτης για Σκοπιανό: Στον εθνικολαϊκισμό πρέπει να αντιτάξουμε τον ενσυνείδητο πατριωτισμό.

«Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει λύση» υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης υποστηρίζοντας σε γραπτή του δήλωση πως «στον εθνικολαϊκισμό πρέπει να αντιτάξουμε την πολιτική βούληση, την ευθύνη και τον ενσυνείδητο πατριωτισμό».

Η δήλωση Σημίτη:

«Προϋπόθεση ευημερίας της Ελλάδας είναι η καλή της επικοινωνία με τον βαλκανικό της περίγυρο.
Αυτό λέει η Ιστορία.
Το εθνικό συμφέρον επομένως,επιτάσσει μια λύση στο εκκρεμές πρόβλημα που βαραίνει τη σχέση μας με την ΠΓΔΜ.
Η συγκυρία ανοίγει την πιθανότητα επιτυχίας, εφόσον υπάρξει μια σοβαρή και υπεύθυνη διαπραγμάτευση, έχοντας ως βάση την ενδιάμεση συμφωνία.
Στον εθνικολαϊκισμό πρέπει να αντιτάξουμε την πολιτική βούληση, την ευθύνη και τον ενσυνείδητο πατριωτισμό».

 

Yuma

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2015
Μηνύματα
1.125
Like
45
Πόντοι
16
Σημίτης για Σκοπιανό: Στον εθνικολαϊκισμό πρέπει να αντιτάξουμε τον ενσυνείδητο πατριωτισμό.

«Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει λύση» υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης υποστηρίζοντας σε γραπτή του δήλωση πως «στον εθνικολαϊκισμό πρέπει να αντιτάξουμε την πολιτική βούληση, την ευθύνη και τον ενσυνείδητο πατριωτισμό».

Η δήλωση Σημίτη:

«Προϋπόθεση ευημερίας της Ελλάδας είναι η καλή της επικοινωνία με τον βαλκανικό της περίγυρο.
Αυτό λέει η Ιστορία.
Το εθνικό συμφέρον επομένως,επιτάσσει μια λύση στο εκκρεμές πρόβλημα που βαραίνει τη σχέση μας με την ΠΓΔΜ.
Η συγκυρία ανοίγει την πιθανότητα επιτυχίας, εφόσον υπάρξει μια σοβαρή και υπεύθυνη διαπραγμάτευση, έχοντας ως βάση την ενδιάμεση συμφωνία.
Στον εθνικολαϊκισμό πρέπει να αντιτάξουμε την πολιτική βούληση, την ευθύνη και τον ενσυνείδητο πατριωτισμό».


Θά μάς έξηγήσει ό Κινέζος τί πάει νά πεί "ένσυνείδητος πατριωτισμός";
 

nikmech

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Μηνύματα
837
Κριτικές
1
Like
623
Πόντοι
86
Πολύ ανάλυση κάνετε : Γ.... και έδερναν Τσοχατζόπουλοι και Σια επί Σημίτη ; Για την συμπεριφορά των αξιωματικών ευθύνεται πάντοτε ο διοικητής ! Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ !
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom