Νέα

Η κρίση είναι ''ηθική'' λέει ο καθηγητής του μπερκλει χρήστος παπαδημητρίου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gl
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 180
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

ειναι κατα την γνωμη σας η κριση για την ελλαδα πρωτιστως;

• ηθικη

Ψήφοι: 15 27,3%
  • οικονομικη

Ψήφοι: 6 10,9%
  • κοινωνικη

Ψήφοι: 7 12,7%
  • κριση δομων

Ψήφοι: 14 25,5%
  • συγκυριακη και θα περασει

Ψήφοι: 0 0,0%
  • δεν υπαρχει καμια κριση ειναι κατασκευασμα των ΜΜΕ

Ψήφοι: 6 10,9%
  • πολιτικη-πολιτειακη

Ψήφοι: 7 12,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Nα γινει.
Να κατοχυρωθει συνταγματικα μινιμουμ αξιοπρεπης μισθος και εργασια για ΟΛΟΥΣ.

Μαλακίες λες πάλι  :uglystupid:

Ρε μαλάκα που θα βρεθούνε δουλείες για όλους (στο Δημό(s)ιο; μήπως)
ρε ξύπνα γαμώ την πουτάνα μου γαμώ.

Καλά τα όνειρα αλλά όταν ξυπνάς;  (βασικά ξέρω τι κάνεις μετά  :uglystupid: ->  :jerking:)

Που θα δουλέψουνε ρε; στην βαριά βιομηχανία, βιοτεχνία μήπως στην "πράσινη" καινοτομία

Τρελό είσαι ή διαβάζεις Άρλεκιν  :uglystupid:

και είναι δυνατόν από τη μια να θέλεις νομιμοποίηση λαθραίων και από την άλλη
να θέλεις δουλειά για όλους;

κόψε κάτι ρε, είπαμε τώρα; :2funny:

davarits

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2009
Like
6
Πόντοι
16
Και να είναι πόσος ο μισθός;
gia ολα τα πασοκομουτρα σαν και εσενα 1 καφασι μπανανες τον μινα!!! το μιαλοσου στην μασα ακομα ε????   :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:   εκλησες και εση θεση στο C 130 ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΗ!!!!?? η θα μεινης στο αμερικα μονιμα ??  Υ.Γ δεν πιστευω να μην σου ειπαν τιποτα τα συντροφιασου για το πωσ ετιμαζεται ο γαπ να φιγει απο την χωρα με τους υπουργου του  οταν επιστρεψεις ελλαδα ελα με μεξικανικο διαβατηριο μην σε παρι κανεισ χαμπαρι χασοδικι μου  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: και που σε μηντο μαθει κανεις εεε?? μιστικο αυτο!!!!!  :zfuck: :zfuck:

Συνημμένα

• pasokoπιθικοφαγητο.jpg
    pasokoπιθικοφαγητο.jpg
    26,8 KB · Εμφανίσεις: 68

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006

Θα μπορουσε να βγαινει απο εναν συνδυασμό παραγοντων, οπως το ΑΕΠ, ο ρυθμος αναπτυξης, ο πληθωρισμος, κλπ και παντα σαν ελαχιστος αριθμός, στη βαση ενος Εθνικού Βασικού Μισθού που θα ψηφιζεται με νομο αυξημενης τυπικης ισχυος καθε πεντε ή δεκα χρονια.
Δεν ειναι αναγκη να ειναι ακριβες ποσό.
Κακη ιδεα?

OP
OP
gl

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Θα μπορουσε να βγαινει απο εναν συνδυασμό παραγοντων, οπως το ΑΕΠ, ο ρυθμος αναπτυξης, ο πληθωρισμος, κλπ και παντα σαν ελαχιστος αριθμός, στη βαση ενος Εθνικού Βασικού Μισθού που θα ψηφιζεται με νομο αυξημενης τυπικης ισχυος καθε πεντε ή δεκα χρονια.
Κακη ιδεα?
κακη.......

αν τα συνδυασεις αυτα,αν δεις τους μισθους των γειτονικων χωρων που θα ειναι τα ανταγωνιστικα πεδια επενδυσεων απο πολυεθνικες για το ελλαντα πρεπει να πεσεις στα 300 με 350 ευρω τον μηνα....αυτο το μελλον μας επιφυλασσει η τροικα....

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Λοπόν, συνΜΠΟΥΡΔΕΛΙΑΡΗΔΕΣ,
διάβασα λίγο το αρθράκι του Παπαδημητρίου και σε μερικά πράγματα συμφωνώ, αλλά εχω και διαφορετική άποψη.
γιατί το αρθράκι του Παπαδημητρίου μου μοιάζει με έκθεση ιδεών περισσότερο
παρά με την απόδοση της Πραγματικότητας.

Λοιπόν θα σας την αποδώσω εγώ  (Ventuzator Speaking)

Φυσικά και είναι ηθική η Κρίση και μαλιστα πρωτίστως ηθική.

Αφού από την μεταπολίτευση και μετά, κανείς δεν νοιάστηκε για την χώρα με μακροπρόθεσμο
αναπτυξιακό σχεδιασμό, και στην ουσία έκανε την χώρα να εξαρτάται από τις εισαγωγές κάθε χρόνο και Περισσότερο.

Το πολιτικό σύστημα μας, είναι καθαρά πελατειακό και διαπλεκόμενο και καθόλου δημοκρατικό.

Η παιδεία δε, αν την αναλύσεις, μπάζει από παντού νερά, και γιαυτό εν Ελλάδι, κάνεις δεν πήγε μπροστά με την
μόρφωση του, αλλά με βάση πόσο καλός αφισοκολλητής είναι, και πόσο καλές "πίπες" παίρνει στους πολίτικους.

Οι έξυπνοι δε, που το αντιλαμβάνονται εγκαίρως φεύγουν στο εξωτερικό, όσοι παραμένουν εσωτερικά χαντακώνονται.

Το κράτος ποτέ δεν επένδυσε ουσιαστικά στην απεξάρτηση του από τους νταβατζήδες του, αν εξαιρέσουμε την περίοδο
της χούντας (δυστυχώς για τους μετέπειτα "Δημοκράτες") να σημειώσω επίσης  ότι στην περίοδο της χούντας είχαμε εμπάργκο
από τα αμερικανάκια  :cheesy:

ενώ στην "δημοκρατία" όχι  :grin:

Όσοι είχαν την ατυχία να δημιουργήσουν κάποια πράγματα π.χ βιομηχανία στην Ελλάδα με κόπο και με ιδρώτα
τους γάμησαν οι μεταπολιτευτικοί "Έλληνες" οι οποίοι σύμπραξαν με ξένες δυνάμεις για να
εξοπλίσουν το στρατό και τα κρατικά οχήματα και γάμησαν τον Έλληνα (Βλ. Μαλκότσης)
και κάποιοι άλλοι έδιναν "χαρά" στο λαό προσφέροντας του δανεικά (δικά του) για πρόσκαιρη ευημερία.

και τα υπόλοιπα (του κοσμάκη) τα κανανε Βίλες στην Εκάλη.

Δυστυχώς η Ελλάδα "ανήκει εις την Δύσην" πλέον από τις πράξεις των μεταπολιτευτικών "Ελληνων" "πατριωτών"
Οι οποίοι θέσπιζαν νόμους καταστρεπτικούς για την εγχώρια οικονομία, σκόπιμα διότι εξυπηρετούσαν αλλότρια συμφέροντα.

Τα κονδύλια δε που εισέπραξε ως χώρα για να  αναπτυχθεί, από την Ε.Ο.Κ , Ε.Ε πήγαν όλα στον καιάδα
διότι ο σκοπός τους, ποτέ δεν υλοποιήθηκε, διότι κάποιοι δεν ήθελαν να ελέγξουν αν τελικά τα χρήματα επενδύονται
ή τα σκορπάνε στα νυχτερινά κέντρα.

και πολλά άλλα που ψιλοβαριέμαι να σας περιγράφω  :cheesy:

Αυτά.

Σκατά στα μούτρα όλων των "δημοκρατών" της Μεταπολίτευσης και ειδικά της γενιάς του πολυτεχνείου
που εξαργύρωσε τους "αγώνες" της με βίλες και σκάφη και λογαριασμούς στην Ελβετία.
και τώρα αυτή η γενιά έχει γαμήσει όλες τις επόμενες.

Σε όποιους δεν αρέσουν τα γραφόμενα μου :

Στον πουτσο μου Flowers

φιλάκια από μένα (και να με συμπαθάτε)  :grin:

OP
OP
gl

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Λοπόν, συνΜΠΟΥΡΔΕΛΙΑΡΗΔΕΣ,
διάβασα λίγο το αρθράκι του Παπαδημητρίου και σε μερικά πράγματα συμφωνώ, αλλά εχω και διαφορετική άποψη.
γιατί το αρθράκι του Παπαδημητρίου μου μοιάζει με έκθεση ιδεών περισσότερο
παρά με την απόδοση της Πραγματικότητας.

Λοιπόν θα σας την αποδώσω εγώ  (Ventuzator Speaking)

Φυσικά και είναι ηθική η Κρίση και μαλιστα πρωτίστως ηθική.

Αφού από την μεταπολίτευση και μετά, κανείς δεν νοιάστηκε για την χώρα με μακροπρόθεσμο
αναπτυξιακό σχεδιασμό, και στην ουσία έκανε την χώρα να εξαρτάται από τις εισαγωγές κάθε χρόνο και Περισσότερο.

Το πολιτικό σύστημα μας, είναι καθαρά πελατειακό και διαπλεκόμενο και καθόλου δημοκρατικό.

Η παιδεία δε, αν την αναλύσεις, μπάζει από παντού νερά, και γιαυτό εν Ελλάδι, κάνεις δεν πήγε μπροστά με την
μόρφωση του, αλλά με βάση πόσο καλός αφισοκολλητής είναι, και πόσο καλές "πίπες" παίρνει στους πολίτικους.

Οι έξυπνοι δε, που το αντιλαμβάνονται εγκαίρως φεύγουν στο εξωτερικό, όσοι παραμένουν εσωτερικά χαντακώνονται.

Το κράτος ποτέ δεν επένδυσε ουσιαστικά στην απεξάρτηση του από τους νταβατζήδες του, αν εξαιρέσουμε την περίοδο
της χούντας (δυστυχώς για τους μετέπειτα "Δημοκράτες") να σημειώσω επίσης  ότι στην περίοδο της χούντας είχαμε εμπάργκο
από τα αμερικανάκια  :cheesy:

ενώ στην "δημοκρατία" όχι  :grin:

Όσοι είχαν την ατυχία να δημιουργήσουν κάποια πράγματα π.χ βιομηχανία στην Ελλάδα με κόπο και με ιδρώτα
τους γάμησαν οι μεταπολιτευτικοί "Έλληνες" οι οποίοι σύμπραξαν με ξένες δυνάμεις για να
εξοπλίσουν το στρατό και τα κρατικά οχήματα και γάμησαν τον Έλληνα (Βλ. Μαλκότσης)
και κάποιοι άλλοι έδιναν "χαρά" στο λαό προσφέροντας του δανεικά (δικά του) για πρόσκαιρη ευημερία.

και τα υπόλοιπα (του κοσμάκη) τα κανανε Βίλες στην Εκάλη.

Δυστυχώς η Ελλάδα "ανήκει εις την Δύσην" πλέον από τις πράξεις των μεταπολιτευτικών "Ελληνων" "πατριωτών"
Οι οποίοι θέσπιζαν νόμους καταστρεπτικούς για την εγχώρια οικονομία, σκόπιμα διότι εξυπηρετούσαν αλλότρια συμφέροντα.

Τα κονδύλια δε που εισέπραξε ως χώρα για να  αναπτυχθεί, από την Ε.Ο.Κ , Ε.Ε πήγαν όλα στον καιάδα
διότι ο σκοπός τους, ποτέ δεν υλοποιήθηκε, διότι κάποιοι δεν ήθελαν να ελέγξουν αν τελικά τα χρήματα επενδύονται
ή τα σκορπάνε στα νυχτερινά κέντρα.

και πολλά άλλα που ψιλοβαριέμαι να σας περιγράφω  :cheesy:

Αυτά.

Σκατά στα μούτρα όλων των "δημοκρατών" της Μεταπολίτευσης και ειδικά της γενιάς του πολυτεχνείου
που εξαργύρωσε τους "αγώνες" της με βίλες και σκάφη και λογαριασμούς στην Ελβετία.
και τώρα αυτή η γενιά έχει γαμήσει όλες τις επόμενες.
+1.... μας αρεσει δεν μας αρεσει....
Σε όποιους δεν αρέσουν τα γραφόμενα μου :

Στον πουτσο μου Flowers

φιλάκια από μένα (και να με συμπαθάτε)  :grin:
+100000 γιατι εχεις χιουμορ :grin: :grin: :grin: :grin:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Κακη ιδεα?

Ωραία όλα αυτά.

Όμως πρέπει να ορίσουμε από κάποιο νούμερο.

Και εγώ ρώτησα ποιό θα είναι αυτό. Διότι εκεί ακριβώς αρχίζουν τα δύσκολα......

Για να μην πω και για το άλλο θέμα που είχε όπως θυμάμαι πολυσυζητηθεί πριν από πολλά - πολλά χρόνια: οι νοικοκυρές θα παίρνουν μισθό;

kokorakis

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
1
Κακη ιδεα?
τύπε το 71 μάλλον δεν είναι έτος. αυτό στερείται λογικής και δεν πρόκειται να ισχύσει σε καμία καπιταλιστική χώρα. η συζήτηση έγινε για τη συλλογική διαπραγμάτευση και όχι για κάτι ανεφάρμοστο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
τύπε το 71 μάλλον δεν είναι έτος. αυτό στερείται λογικής και δεν πρόκειται να ισχύσει σε καμία καπιταλιστική χώρα. η συζήτηση έγινε για τη συλλογική διαπραγμάτευση και όχι για κάτι ανεφάρμοστο.

Το 71 ειναι ετος γεννησης.
Και γιατι σε μια καπιταλιστικη χωρα ειναι εφικτες οι ΣΣΕ και οχι αυτο που λεω?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Καποτε βεβαια οι επιστημονες ελεγαν με καθε σοβαροτητα, οτι ειναι αδυνατον να πεταξει το σιδερο.
Αργοτερα κατασκευαστηκε το αεροπλανο.

kokorakis

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
1
Το 71 ειναι ετος γεννησης.
Και γιατι σε μια καπιταλιστικη χωρα ειναι εφικτες οι ΣΣΕ και οχι αυτο που λεω?
διότι οι συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις μπορούν να στηριχτούν σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις - αν υπάρχει πρόθεση διαπραγμάτευσης.

Καποτε βεβαια οι επιστημονες ελεγαν με καθε σοβαροτητα, οτι ειναι αδυνατον να πεταξει το σιδερο.
Αργοτερα κατασκευαστηκε το αεροπλανο.
:rolleyes:

Επισκέπτης
Και που θες να ξερω εγω καπ'τανιο?Λυκειο εχω βγαλει ολο κι ολο.

Αλλα επειδη εδω μεσα(και εξω)τα golden boys και οι φιλοι τους απο Ιπποκρατους,Καλλιροης,Συγγρου και τα ρεστα μας ζαλισανε τα ουμπαλα με τα spreads(αυτα τα μαθαμε),και κατι αλλα περιεργα,κατι πινακες και το λουρι της μανας γιατι να μην αντιστραφει η φαση?

Αφου ξερουν(λενε)ΠΟΣΑ πρεπει να ξηλωθουμε,αφου βρηκανε οτι οι μεταναστες φταινε για τα χρεωμενα νοσοκομεια και οτι η ΕΛΑΣ δεν βγαινει η κακομοιρα,αφου σκιζονται για το συμφωνο που πρεπει(λεει)να γινει αρθρο του συνταγματος,ας βρουν και ποσα θελουμε ο καθεις για να την βγαζουμε ανθρωπινα.

Στην τελικη εαν κανουν πως δυσκολευτονται i 'll make them an offer they can't refuse που ειπε και μια ψυχη.

ΥΓ Σε αυτο με τους μπουληδες ειχες ενα ψιλοδικιο-το παραδεχομαι και ας μην εφαγα ψωμι απο βελανιδια-αλλα ευτυχως οι απεργοι πεινας κανουν οτι μπορουν για αυτην την ξεφτιλα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006

Αλλα επειδη εδω μεσα(και εξω)τα golden boys και οι φιλοι τους απο Ιπποκρατους,Καλλιροης,Συγγρου και τα ρεστα μας ζαλισανε τα ουμπαλα με τα spreads(αυτα τα μαθαμε),και κατι αλλα περιεργα,κατι πινακες και το λουρι της μανας γιατι να μην αντιστραφει η φαση?

Αφου ξερουν(λενε)ΠΟΣΑ πρεπει να ξηλωθουμε,αφου βρηκανε οτι οι μεταναστες φταινε για τα χρεωμενα νοσοκομεια και οτι η ΕΛΑΣ δεν βγαινει η κακομοιρα,αφου σκιζονται για το συμφωνο που πρεπει(λεει)να γινει αρθρο του συνταγματος,ας βρουν και ποσα θελουμε ο καθεις για να την βγαζουμε ανθρωπινα.

Στην τελικη εαν κανουν πως δυσκολευτονται i 'll make them an offer they can't refuse που ειπε και μια ψυχη.

ΥΓ Σε αυτο με τους μπουληδες ειχες ενα ψιλοδικιο-το παραδεχομαι και ας μην εφαγα ψωμι απο βελανιδια-αλλα ευτυχως οι απεργοι πεινας κανουν οτι μπορουν για αυτην την ξεφτιλα.

Εχεις απολυτο δικιο στο εξης.
Ειναι αστειο να θεωρειται απόλυτα λογικο απο το συστημα να μπορουν να λαμβανονται τα πιο απιθανα μετρα και να θεσπιζονται οι πιο απιθανες διαταξεις, προκειμενου να γινεται η ζωη του ανθρωπου δυσκολοτερη.
Την ίδια στιγμη που θεωρειται τουλαχιστον αστειο και λοιδωρειται το ενδεχομενο να υπαρξουν μετρα και διαταξεις υπερ του πολιτη και του εργαζομενου, με την δικαιολογια οτι το συστημα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ.
Να αντεξει. Αν δεν μπορει να αντεξει, να αλλαξει.
Και να γινουν πραγματα που καποιοι λενε ανεφαρμοστα. Ολα μια χαρα εφαρμοζονται. Ακομη και εντος του καπιταλισμου. Αρκει να μην γινεται κανιβαλισμος.
Πολυ σωστα ειπες, εγω ενα λυκειο εβγαλα, εσεις που βγαλατε πανεπιστημια, τι στον πουτσο μαθατε? Δεν μπορειτε να βγαλετε ενα νοημα να περναμε ολοι καλυτερα?
Το να κοβονται μισθοι και συνταξεις ετσι στα κουτουρου, δεν χρειαζεται φανταζομαι κανενα ιδιαιτερο πτυχιο και τιποτα φοβερες σπουδες.

kokorakis

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
1
Εχεις απολυτο δικιο στο εξης.
Ειναι αστειο να θεωρειται απόλυτα λογικο απο το συστημα να μπορουν να λαμβανονται τα πιο απιθανα μετρα και να θεσπιζονται οι πιο απιθανες διαταξεις, προκειμενου να γινεται η ζωη του ανθρωπου δυσκολοτερη.
Την ίδια στιγμη που θεωρειται τουλαχιστον αστειο και λοιδωρειται το ενδεχομενο να υπαρξουν μετρα και διαταξεις υπερ του πολιτη και του εργαζομενου, με την δικαιολογια οτι το συστημα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ.
Να αντεξει. Αν δεν μπορει να αντεξει, να αλλαξει.
Και να γινουν πραγματα που καποιοι λενε ανεφαρμοστα. Ολα μια χαρα εφαρμοζονται. Ακομη και εντος του καπιταλισμου. Αρκει να μην γινεται κανιβαλισμος.
Πολυ σωστα ειπες, εγω ενα λυκειο εβγαλα, εσεις που βγαλατε πανεπιστημια, τι στον πουτσο μαθατε? Δεν μπορειτε να βγαλετε ενα νοημα να περναμε ολοι καλυτερα?
Το να κοβονται μισθοι και συνταξεις ετσι στα κουτουρου, δεν χρειαζεται φανταζομαι κανενα ιδιαιτερο πτυχιο και τιποτα φοβερες σπουδες.
:2funny: και εδώ θίγεται ένα άλλο θέμα. της ανικανότητας διαπραγμάτευσης. καλύτερα οι λύκοι να βγάλουν μερίδα στα πρόβατα. τουρκοκρατία ζεις

kokorakis

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
1
οι αντεξουσιαστές στην εξουσία. γίνεται :cheesy:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16

Μην αγχώνεσαι αγορίνα μου χρυσή  :cheesy:
έρχεται κινεζοποίηση του σύμπαντος σε λίγο  :cheesy:

Κοινωνικό κράτος -> ξέχασε το  :grin:
Μισθοί (που ούτε φαντάζεσαι)

Μετά θα τα ξαναπούμε περί Ισότητας μισθών παροχών περίθαλψης κ.λ.π  :uglystupid:

και φυσικά περί, περίσσιου "Ανθρωπισμού"

Τρελαίνομαι σου λέω  :grin: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies:

(αλλά γάματα όμως  :'()

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom