Νέα

Η κρίση είναι ''ηθική'' λέει ο καθηγητής του μπερκλει χρήστος παπαδημητρίου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gl
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 180
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ειναι κατα την γνωμη σας η κριση για την ελλαδα πρωτιστως;

• ηθικη

Ψήφοι: 15 27,3%
  • οικονομικη

Ψήφοι: 6 10,9%
  • κοινωνικη

Ψήφοι: 7 12,7%
  • κριση δομων

Ψήφοι: 14 25,5%
  • συγκυριακη και θα περασει

Ψήφοι: 0 0,0%
  • δεν υπαρχει καμια κριση ειναι κατασκευασμα των ΜΜΕ

Ψήφοι: 6 10,9%
  • πολιτικη-πολιτειακη

Ψήφοι: 7 12,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55

davarits

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2009
Like
6
Πόντοι
16
Ωραία όλα αυτά.

Όμως πρέπει να ορίσουμε από κάποιο νούμερο.

Και εγώ ρώτησα ποιό θα είναι αυτό. Διότι εκεί ακριβώς αρχίζουν τα δύσκολα......

Για να μην πω και για το άλλο θέμα που είχε όπως θυμάμαι πολυσυζητηθεί πριν από πολλά - πολλά χρόνια: οι νοικοκυρές θα παίρνουν μισθό;
παιξε το νουμερο σου πασοκοπιθικε ερχετε και ο μισθος σου :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Συνημμένα

• voltairoMonkey.jpg
    voltairoMonkey.jpg
    72,5 KB · Εμφανίσεις: 16

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Και που θες να ξερω εγω καπ'τανιο?Λυκειο εχω βγαλει ολο κι ολο.

Να το θέσω διαφορετικά: εσύ ποιός νομίζεις ότι θα πρέπει να είναι ο ελάχιστος μισθός που δικαιούνται όλοι; (ας πούμε λέγοντας όλοι ότι εννοούμε όσους ανήκουν ηλικιακά στην κατηγορία 18 - 65).

Ποιό νούμερο εσύ θεωρείς σωστό για την Ελλάδα; (διότι προεκτείνοντας την σκέψη σου θα χρειαστεί ελάχιστος μισθός για όλη την οικουμένη).

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
μια χαρα ο Παπαδημητριου (Logicomix γαρ) - το path dependency παρεα με τ nurture/nature κ τ 'δεντρο τ Ζωης' εξηγουν ολα τ υπολοιπα  ;)

αλλη αναγνωση 'κανει' τ Chicago κ αλλη η Δυτικη ακτη παντως

Σεμνάαααα....

Η Δυτική Ακτή με μπροστάρηδες τους Έλληνες τους έχει κατατροπώσει λέμε.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Να το θέσω διαφορετικά: εσύ ποιός νομίζεις ότι θα πρέπει να είναι ο ελάχιστος μισθός που δικαιούνται όλοι; (ας πούμε λέγοντας όλοι ότι εννοούμε όσους ανήκουν ηλικιακά στην κατηγορία 18 - 65).

Ποιό νούμερο εσύ θεωρείς σωστό για την Ελλάδα; (διότι προεκτείνοντας την σκέψη σου θα χρειαστεί ελάχιστος μισθός για όλη την οικουμένη).

Σου λέω εγώ, 5 000 το μήνα. Έχει σημασία. Ή μήπως σημασία έχει το τι μπορείς να αγοράσεις με αυτά?

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Η κρίση είναι διαρθρωτική.Είναι αυτό που θα λέγαμε η κρίση των σκατάδων.Αν δε φύγουν οι σκατάδες η κρίση δεν πρόκειται να περάσει.

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Εχεις απολυτο δικιο στο εξης.
Ειναι αστειο να θεωρειται απόλυτα λογικο απο το συστημα να μπορουν να λαμβανονται τα πιο απιθανα μετρα και να θεσπιζονται οι πιο απιθανες διαταξεις, προκειμενου να γινεται η ζωη του ανθρωπου δυσκολοτερη.
Την ίδια στιγμη που θεωρειται τουλαχιστον αστειο και λοιδωρειται το ενδεχομενο να υπαρξουν μετρα και διαταξεις υπερ του πολιτη και του εργαζομενου, με την δικαιολογια οτι [size=14pt]το συστημα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ.
Να αντεξει. Αν δεν μπορει να αντεξει, να αλλαξει.
[/size]

Ρε δικέ μου  :grin:

Μπορείς να μου το αναλύσεις αυτό λίγο περισσότερο  :think:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Ρε δικέ μου  :grin:

Μπορείς να μου το αναλύσεις αυτό λίγο περισσότερο  :think:

Να γινουν αυτες οι απαραιτητες αλλαγες, ωστε να προσαρμοσθει το συστημα στις αναγκες των ανθρωπων και οχι το αντιθετο.

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Αφου το σύστημα το κυβερνουν μονο ατομα που εχουν απληστια μονο για το χρημα ,οχι για τη καλοπεραση .
Ετσι καταστρεψανε και τα οικοσυστηματα ,απο την απληστια ΜΟΝΟ για το χρήμα .
Βλεπεις τους υπερ-πλουσιους να νοιαζονται μονο για τα λεφτα και να παραμελουν  την υγεια τους σωματικη και ψυχικη .
Μονο ο Μπερλουσκονι δεν ειναι κολλημενος μονο με το χρημα ,αλλα θελει και να γαμαει πιτσιρικες !

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Να γινουν αυτες οι απαραιτητες αλλαγες, ωστε να προσαρμοσθει το συστημα στις αναγκες των ανθρωπων και οχι το αντιθετο.

Ρε Αλεξ   :cheesy: έγραψες αυτό:
....με την δικαιολογια οτι το συστημα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ.
Να αντεξει. Αν δεν μπορει να αντεξει, να αλλαξει.

Εγώ ζήτησα ανάλυση -> (πως θα γίνει στην περίπτωση μας δηλαδη)
Τι προτείνεις εσύ δηλαδη :cheesy:

Γιατί μου φάνηκε λίγο Δικηγορίστικο αυτό που είπες (διότι προφανώς αντιλαμβάνεσαι  :grin:)

Αν ας πούμε (για να σε βοηθήσω λίγο), ότι όπως είναι τώρα, δεν αντέχει  :grin: (και βασικά το ξέρεις)

Τις αλλαγές που προτείνεις θέλω να μου πεις εσύ.

Όχι αόριστα  :grin:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Ρε Αλεξ   :cheesy: έγραψες αυτό:
Εγώ ζήτησα ανάλυση -> (πως θα γίνει στην περίπτωση μας δηλαδη)
Τι προτείνεις εσύ δηλαδη :cheesy:

Γιατί μου φάνηκε λίγο Δικηγορίστικο αυτό που είπες. (διότι προφανώς ξέρεις  :grin:)

Αν ας πούμε όμως (για να σε βοηθήσω λίγο), ότι όπως είναι τώρα, δεν αντέχει  :grin: (και βασικά το ξέρεις)

Τις αλλαγές που προτείνεις θέλω να μου πεις εσύ.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να αναλωθουμε σε λαβυρινθο παραδειγματων.
Η ουσια ειναι αυτη που ειπα.

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να αναλωθουμε σε λαβυρινθο παραδειγματων.
Η ουσια ειναι αυτη που ειπα.

:grin: καλά οκ

Και Ναι λοιπον, η ουσία είναι αυτή που είπες αλλά...

έχουμε λάθος ανθρώπους ως αντιπρόσωπους μας διότι είναι πιόνια  ;)

Για να έρθει η αλλαγή που ζητάς πρέπει να αλλάξουν οι άνθρωποι (including Samaras)

οπότε μην ψάχνεις το σύνηθες φύγε εσύ έλα εσύ  (πλέον) :cheesy:

Γιατί αυτό ευνοεί την "Τυραννία" που ήδη εχεις.

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
:uglystupid:
:2funny: :2funny:
και γιαυτό του κάνουν τρελό πόλεμο.  
Αν ηταν Πουσταρα ο Μπερλουσκονι ,κανεις δεν θα τολμουσε να σχολιασει οτι θα γαμιοταν με πιτσιρικους...Τωρα που ειναι στρέϊτ ,αλλα δεν ειναι ανικανος για σεξ  και παρα την ηλικια του γαμαει,ολες οι καργιες σκουζουν !
Γαμω τους αγαμητους κομπλεξικους που κυβερνουν το κοσμο !
Βρωμογεροντοκορες Υπουργοι ,μεχρι και Πρωθυπουργοι !
Τα αρρωστημενα μυαλα κυβερνουν !

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.035
Πόντοι
3.715

το χρέος είναι ο αντικατοπτρισμός της αδηφάγου ορέξεως για κάλυψη της ματαιοδοξίας μιας ολιγαρχίας χωρίς σύνορα.

Η ηθική είναι άγνωστη έννοια, εισηγμένη ως διατεταγμένη από τας Αγιας Γραφας, ουτοπικά εξιδανικευμένη.

Σκέπτομαι ότι αυτά σε λίγο θα είναι ανούσια ερωτήματα, για τον ''απλό'' ( και διπλό) πολίτη.
Η ''ηθική'' έχει εξαφανιστεί προ πολλού, πήρε παρέα μαζί της κι αυτή τη μοναδική λέξη την ελληνική, το ''φιλότιμο'', μπουρδούκλωσαν τα πόδια τους και τώρα τρώγονται χωρίς να μπορούν να ξυθούν.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Μου εδωσες την υπογραφη μου απο δω και περα.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Σεμνάαααα....

Η Δυτική Ακτή με μπροστάρηδες τους Έλληνες τους έχει κατατροπώσει λέμε.

:grin: :grin:

αλη8εια...τα παπαδοπαιδια (μαζι με την..γνωστη...Ολυμπιονικη) π ειναι να μας...διαφωτισουν περι....Ελληνικου DNA...περιουσιου λαου...παλι με χρονια με καιρους κλπ κλπ;  :grin: :grin:

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
:grin: :grin:

αλη8εια...τα παπαδοπαιδια (μαζι με την..γνωστη...Ολυμπιονικη) π ειναι να μας...διαφωτισουν περι....Ελληνικου DNA...περιουσιου λαου...παλι με χρονια με καιρους κλπ κλπ;  :grin: :grin:

Σηκωσες κανα διαμερισμα στη μαμαια να ανεβω να αγοράσω?

πηγασιος

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2012
Like
0
Πόντοι
1
Ο προφητικός Δημήτρης Λιαντίνης για την κρίση του πολιτισμού μας

Ο σύγχρονος κόσμος πεθαίνει
Χάνεται ο σημερινός άνθρωπος. Ο κόσμος, η εποχή μας, ο πολιτισμός μας. Καταποντιζόμαστε όπως η αρχαία εκείνη Ατλαντίδα που γράφει στον Τίμαιο ο Πλάτων.
Αυτά δε σας τα λέω εγώ. Αυτά τα είπανε και τα γράψανε όλοι οι επιφανείς αιματολόγοι του πνεύματος από τον περασμένο κιόλας αιώνα. Ο Φριδερίκος Νίτσε, ο Ντοστογιέβσκι, ο Σπέγγλερ, ο Έλιοτ, ο Κάφκα, ο Φρόυντ, ο Τζόυς, ο δικός μας Καβάφης.
Σας κοιτώ και βλέπω να μην πιστεύετε αυτό που πιστεύουν. Ότι ήρθε η παρακμή και έρχεται και η πτώση του πολιτισμού μας. Σαν την παρακμή και την πτώση της Ρώμης που συμπαράσυρε μαζί της ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο. Αλλά το να μην πιστεύετε, αυτό ακριβώς είναι η απόδειξη ότι η γοερή αυτή πρόταση είναι αληθινή. Οι κακές προφητείες της Κασσάνδρας βγαίνουν αληθινές, γιατί κανείς δεν τις πίστευε.
Η αιτία, που ο σύγχρονος κόσμος πεθαίνει είναι ότι έλειψε από τη ζωή μας η αίσθηση του τραγικού. Ξεχάσαμε τον ηρωικό μας αντίλογο με τις Ευμενίδες, που είπε ο Σεφέρης. Μας πήρε ο ύπνος, μας πήραν για πεθαμένους κι έφυγαν βρίζοντας τους θεούς που μας προστατεύουν.
Τι σημαίνει τραγικό, τι σημαίνει αίσθηση του τραγικού;
Την αλήθεια αυτή τη διατύπωσε μαθηματικά ο Δημόκριτος:
Φυσικώς και αδιδάκτως ο άνθρωπος φεύγει μεν την αλγηδόνα, διώκει δε την ηδονήν.
Και εδώ είναι το δύσκολο. Ο άνθρωπος, προπαντός σήμερα, με το ευδαιμονιστικό ιδεώδες που τον κατακλύζει ζητά μόνο τη χαρά και αποστρέφει το πρόσωπό του στη λύπη. Με άλλα λόγια έγινε μισός και μισερός. Έγινε μονοσήμαντος, ανισόποδος και ανισοσκελής και ανισόρροπος. Έγινε μ’ ένα λόγο αφύσικος.
Μεταχειρίζεται μόνο το Είναι της φύσης και παροπλίζει το Μηδέν. Αποτέλεσμα ο πολιτισμός του, ο τρόπος της ζωής του δηλαδή, είναι της παρακμής και της αποσύνθεσης. Είναι η λευχαιμία του σύγχρονου πολιτισμού που επισήμαναν εκείνοι οι επιφανείς αιματολόγοι που ανέφερα στην αρχή.
Η ευθύνη μας για τις μέλλουσες γενεές είναι ανυπολόγιστη. Γιατί με την παιδεία που δίνουμε στα παιδιά μας τους κρύβουμε συστηματικά την κακή όψη της φύσης και της ζωής. Το αίσθημα του τραγικού το κρύψαμε στη σπηλιά όπως φυλάκισε ο Σίσυφος το θάνατο. Και αλίμονο στο Σίσυφο, όταν ψηλά από τον Όλυμπο θα αντιληφθούν οι θεοί την πονηριά του.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom