Τ
Τό ξέρω ἀλλά τό'πε ὡς wishful thinking σέ στύλ οὐτοπίας στά γενέθλια τοῦ κόμματός της... ΥΓ: Χωρίς παρεξήγηση ἀλλά for the record ξέρω καλά ἀγγλικά... ἔμεινα 15 χρόνια στή Μεγάλη Βρετανία
Δεν αντιλέγω, απλώς ανατρέχω στις φινλανδικές πηγές. Τα δημοσιεύματα που σας βάζω είναι στα φινλανδικά
και όχι στα αγγλικά, και όπως φαίνεται, έστω και ως wishful thinking, το θέμα συζητήθηκε και προκάλεσε
διάφορες αντιδράσεις, ήδη από τον Αύγουστο. Δεν ξέρω πόσο επικαιροποιείται υπό τη νέα ιδιότητα της Μαρίν.
Δεν ξέρω, επίσης, για ποιόν λόγο το θέμα έλαβε τέτοια έκταση ακριβώς τώρα. Απλώς, είτε έτσι, είτε αλλιώς,
κατατίθεται εδώ η περίπτωση, προς προβληματισμό και γενική συζήτηση, κυρίως για τις προοδευτικές (εντός ή εκτός
εισαγωγικών) σκέψεις των σκανδιναβικών χωρών.
Σκέφτομαι, κατά πόσο θα τολμούσε ένας εν ενεργεία υπουργός (για πρωθυπουργό δεν το
συζητούμε καν) της Ελλάδας, να διατυπώσει δημόσια μια τέτοια σκέψη, έστω και ως ουτοπικό wishful thinking.
Ας ξεκινήσουμε από αυτον τον αρχικό προβληματισμό, σε σχέση με το θέμα, κι ας κάνουμε τις αναγωγές και τους
όποιους συσχετισμούς μας.