Νέα

Η Φινλανδία προωθεί 6ωρο και εργασιακή εβδομάδα 4 ημερών.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Διαγραμμένο μέλος 136408
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 69
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Eraser..

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Δεκ 2016
Like
11.138
Πόντοι
2.606
στν ελλαδα η πιο σκληρη δουλεια αν πας για ελιες το πρωι στο κρυο θα φυγεις στο οκταωρο αντε να κατσεις λιγο παραπανω

μετα εισαι πτωμα

έχεις πάει ποτέ για ελιές ή έτσι το έχεις ακούσει?

έχει ακούσει ποτέ τίποτα για εργοτάξιο, γιατί να έχεις δει το αποκλείω...?

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.300
Πόντοι
5.097
έχεις πάει ποτέ για ελιές ή έτσι το έχεις ακούσει?

έχει ακούσει ποτέ τίποτα για εργοτάξιο, γιατί να έχεις δει το αποκλείω...?
4ημερο 6ώρο ετσι επρεπε να εργαζόμαστε,εσείς οι γραφειοκράτες να εργλαζεστε κανονικα.

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.152
Πόντοι
3.346
Οταν ο ανδρεας τα προωθουσε αυτα στο ελληνικο δημοσιο, οι φιλανδοι τρωγανε βελανιδια!

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.300
Πόντοι
5.097
καλά κρασιά!
δούλεψε έτσι και άντε να βγάλεις έργο... :2funny: :2funny:
με τα χρονοδιαγραμματα που βγάζετε πρεπει να εργάζονται στα εργοτάξια 7ημερα 10ωρα οπως γινετε δλδ και ξέρεις γιατί?γιατι είστε μυρωδιαδες.  :S

tasouras21

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Σεπ 2013
Κριτικές
17
Like
1.351
Πόντοι
1.236
χειροτερα πανε συμφωνω

στις πολιτισμενες χωρες ομως που δεν ειναι μπυρδελο θα πηγαινουν καλυτερα

ενα πραγμα σωζει το μερος εδω ο καιρος και καποιοι ανθρωποι της

οχι ολοι η πλειοψηφια ειναι ζωαδια βλαχαδερα ππου πανε αραχωβα να δειχθουν

παραδειγμα προς ολον τον πολιτισμενο κοσμο η σκανδιναβια για το σεβασμο στον ανθρωπο
Πες τα ρε μάγκα!!!Μόλις γύρισα από ταξίδι για διακοπές στη δανια και στη Σουηδία και είδα περι τίνος πρόκειται...Δεν τους φτάνουμε ούτε σε εκατό χρόνια..Σε κανένα τομέα...μιλάμε για οργανωμένα κρατη με κανόνες και θεσμούς...Η Ελλάδα είναι μακράν η χειρότερη χώρα στην Ευρώπη μην πω και στον κόσμο!!!ζιμπαμπουε είναι!!!

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Στην Πορτογαλία πάντως με 60.000 απολύσεις στο δημόσιο έφτιαξαν την οικονομία !

hornyasfuck

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2018
Κριτικές
30
Like
28.915
Πόντοι
12.896
OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΛΙΝΚ! Ἔχω καί φίλο πού μένει στή Φιλανδία καί μοῦ λέει πώς εἶναι ψέματα ἡ εἴδηση γιά 4ωρο καί 6ήμερο καί ὅτι τό reddit  ἔχει δίκηο

Πάντως, διάφορα φινλανδικά δημοσιεύματα δεν απορρίπτουν ότι έγιναν τέτοιες δηλώσεις.

Αν κάνεις έναν κόπο να ρίξεις μια ματιά, μέσω αυτόματου μεταφραστή, στα παρακάτω λινκς, τότε θα δείς ότι μια τέτοια σκέψη
(είτε για τετραήμερο, είτε για εξάωρο) είχε όντως διατυπωθεί από την νυν πρωθυπουργό, βεβαιωμένα από τον Αύγουστο, όταν ήταν ακόμα υπουργός συγκοινωνιών, και όπως φαίνεται είχε διάφορες, θετικές και αρνητικές, αντιδράσεις.

Άλλο θέμα, αν οι δηλώσεις αυτές επανήλθαν ξανά στο προσκήνιο και διαδόθηκαν κυρίως μέσα από τα βρετανικά ΜΜΕ,
τώρα που η Μαρίν ηγείται της φινλανδικής κυβέρνησης. Καπνός χωρίς κάποια τουλάχιστον φωτιά, δεν υπάρχει.
Αν τώρα έπαιξε, στο μεταξύ, χαλασμένο τηλέφωνο, και διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις, αυτό δεν το ξέρω.
Πάντως, θα ήταν γκάφα ολκής να μετέδιδαν τέτοια πράγματα, έντυπα όπως λ.χ. Guardian, Independent, κλπ.
χωρίς κάποια ασφαλή, προηγούμενη διασταύρωση.

hornyasfuck

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2018
Κριτικές
30
Like
28.915
Πόντοι
12.896
Τ
Πάντως, διάφορα φινλανδικά δημοσιεύματα δεν απορρίπτουν ότι έγιναν τέτοιες δηλώσεις.

Αν κάνεις έναν κόπο να ρίξεις μια ματιά, μέσω αυτόματου μεταφραστή, στα παρακάτω λινκς, τότε θα δείς ότι μια τέτοια σκέψη
(είτε για τετραήμερο, είτε για εξάωρο) είχε όντως διατυπωθεί από την νυν πρωθυπουργό, βεβαιωμένα από τον Αύγουστο, όταν ήταν ακόμα υπουργός μεταφορών, και όπως φαίνεται είχε διάφορες, θετικές και αρνητικές, αντιδράσεις.

Άλλο θέμα, αν οι δηλώσεις αυτές επανήλθαν ξανά στο προσκήνιο και διαδόθηκαν κυρίως μέσα από τα βρετανικά ΜΜΕ,
τώρα που η Μαρίν ηγείται της φινλανδικής κυβέρνησης.

Τό ξέρω ἀλλά τό'πε ὡς wishful thinking σέ στύλ οὐτοπίας στά γενέθλια τοῦ κόμματός της... ΥΓ: Χωρίς παρεξήγηση ἀλλά for the record ξέρω καλά ἀγγλικά... ἔμεινα 15 χρόνια στή Μεγάλη Βρετανία

OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Τ
Τό ξέρω ἀλλά τό'πε ὡς wishful thinking σέ στύλ οὐτοπίας στά γενέθλια τοῦ κόμματός της... ΥΓ: Χωρίς παρεξήγηση ἀλλά for the record ξέρω καλά ἀγγλικά... ἔμεινα 15 χρόνια στή Μεγάλη Βρετανία

Δεν αντιλέγω, απλώς ανατρέχω στις φινλανδικές πηγές. Τα δημοσιεύματα που σας βάζω είναι στα φινλανδικά
και όχι στα αγγλικά, και όπως φαίνεται, έστω και ως wishful thinking, το θέμα συζητήθηκε και προκάλεσε
διάφορες αντιδράσεις, ήδη από τον Αύγουστο. Δεν ξέρω πόσο επικαιροποιείται υπό τη νέα ιδιότητα της Μαρίν.
Δεν ξέρω, επίσης, για ποιόν λόγο το θέμα έλαβε τέτοια έκταση ακριβώς τώρα. Απλώς, είτε έτσι, είτε αλλιώς,
κατατίθεται εδώ η περίπτωση, προς προβληματισμό και γενική συζήτηση, κυρίως για τις προοδευτικές (εντός ή εκτός
εισαγωγικών) σκέψεις των σκανδιναβικών χωρών.
Σκέφτομαι, κατά πόσο θα τολμούσε ένας εν ενεργεία υπουργός (για πρωθυπουργό δεν το
συζητούμε καν) της Ελλάδας, να διατυπώσει δημόσια μια τέτοια σκέψη, έστω και ως ουτοπικό wishful thinking.
Ας ξεκινήσουμε από αυτον τον αρχικό προβληματισμό, σε σχέση με το θέμα, κι ας κάνουμε τις αναγωγές και τους
όποιους συσχετισμούς μας.

hornyasfuck

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2018
Κριτικές
30
Like
28.915
Πόντοι
12.896
Δεν αντιλέγω, απλώς ανατρέχω στις φινλανδικές πηγές. Τα δημοσιεύματα που σας βάζω είναι στα φινλανδικά
και όχι στα αγγλικά, και όπως φαίνεται, έστω και ως wishful thinking, το θέμα συζητήθηκε και προκάλεσε
διάφορες αντιδράσεις, ήδη από τον Αύγουστο. Δεν ξέρω πόσο επικαιροποιείται υπό τη νέα ιδιότητα της Μαρίν.
Δεν ξέρω, επίσης, για ποιόν λόγο το θέμα έλαβε τέτοια έκταση ακριβώς τώρα. Απλώς, είτε έτσι, είτε αλλιώς,
κατατίθεται εδώ η περίπτωση, προς προβληματισμό και γενική συζήτηση, κυρίως για τις προοδευτικές (εντός ή εκτός
εισαγωγικών) σκέψεις των σκανδιναβικών χωρών.
Σκέφτομαι, κατά πόσο θα τολμούσε ένας εν ενεργεία υπουργός (για πρωθυπουργό δεν το
συζητούμε καν) της Ελλάδας, να διατυπώσει δημόσια μια τέτοια σκέψη, έστω και ως ουτοπικό wishful thinking.
Ας ξεκινήσουμε από αυτον τον αρχικό προβληματισμό, σε σχέση με το θέμα, κι ας κάνουμε τις αναγωγές και τους
όποιους συσχετισμούς μας.

Πάντως γιά τήν ὥρα πᾶνε ἀνάποδα... Καί παρεμπιπτόντως μέ τά μυαλά ποὺ ἔχει ὁ Ἕλληνας, ἄν υἱοθετηθῆ κάτι τέτοιο ἐδῶ, δέ θά γίνεται τίποτα... Γιατί; Γιατί ὅταν ὁ Ἕλληνας χαλαρώνη, χαλαρώνει πολύ....

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Τ
Mιας και λείπεις τοσα χρόνια να σε ενημερώσω ότι έχουν καταργηθεί οι οξείες και οι περισπωμένες. 40 χρόνια πρέπει να είναι .

hornyasfuck

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2018
Κριτικές
30
Like
28.915
Πόντοι
12.896
Mιας και λείπεις τοσα χρόνια να σε ενημερώσω ότι έχουν καταργηθεί οι οξείες και οι περισπωμένες. 40 χρόνια πρέπει να είναι .

α) 37 εἶναι πού καταργήθηκαν καί πρέπει νά ἐπανέλθουν... β) ἐκτός θέματος καί γ) τί σέ νοιάζει πῶς γράφω;

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
α) 37 εἶναι πού καταργήθηκαν καί πρέπει νά ἐπανέλθουν... β) ἐκτός θέματος καί γ) τί σέ νοιάζει πῶς γράφω;
Ελεγα ότι δεν το ήξερες και φαινόσουν γραφικός,αφού το ξέρεις, στα αρχίδια μου.

Alex_Born

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
22
Like
1.185
Πόντοι
2.390
Μπράβο στην Προθυπουργό της Φιλανδίας !!!....
Είναι πολύ μπροστά το άτομο ΑΛΛΆ και το κράτος δεν πάει πισω !!...
Έχουνε καταλάβει τις ένοιες : δουλειά = δουλεία και εγργασία = απασχόληση και επιλέξανε να είναι άνθρωποι που έχου την εργασία τους.
Για τους φίλους που μπήκανε στον κόπο να την συγκρίνουν με "Έλληνες" πολιτικούς έχω να τους πω ότι: Η Ελλάδα κυβερνιέται από τους ΟΡΚΙΣΜΈΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΎΣ ΤΗΣ από την στιγμή που σκοτώσανε τον Καποδήστρια μέχρι και σήμερα !!...  
Είναι δυνατόν να έχουμε τέτοια εξέλιξη σαν κράτος ΟΤΑΝ κάνει κουμάντο (κυβερνάει)  ό ορκισμένος ΕΧΘΡΌΣ ΜΑΣ ;;;;
Σε λίγο καιρό θα είμαστε η μειονώτητα στο ίδιο μας το κράτος και θα το χάσουμε και αυτό .... καθησμένοι στον καναπέ μας η στο  καφενείο κουβεντιάζωντας για τα κόματα και τα καλά που μας κάνανε !!!....

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Βασικά η συζήτηση είναι τελείως χαζή και ξεκινάει σε λάθος βάση.
Ο χρόνος εργασίας δεν σχετίζεται με τον ωράριο των υπαλλήλων αλλά από τις ίδιες τις απαιτήσεις της εργασίας.
Και οι αμοιβές δεν καθορίζονται από κυβερνητικές ανακοινώσεις, αλλά από νόμους προσφοράς-ζήτησης και κέρδους.

Old.rabbit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2018
Κριτικές
13
Like
523
Πόντοι
290
Μπράβο στην Προθυπουργό της Φιλανδίας !!!....
Είναι πολύ μπροστά το άτομο ΑΛΛΆ και το κράτος δεν πάει πισω !!...
Έχουνε καταλάβει τις ένοιες : δουλειά = δουλεία και εγργασία = απασχόληση και επιλέξανε να είναι άνθρωποι που έχου την εργασία τους.
Για τους φίλους που μπήκανε στον κόπο να την συγκρίνουν με "Έλληνες" πολιτικούς έχω να τους πω ότι: Η Ελλάδα κυβερνιέται από τους ΟΡΚΙΣΜΈΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΎΣ ΤΗΣ από την στιγμή που σκοτώσανε τον Καποδήστρια μέχρι και σήμερα !!... 
Είναι δυνατόν να έχουμε τέτοια εξέλιξη σαν κράτος ΟΤΑΝ κάνει κουμάντο (κυβερνάει)  ό ορκισμένος ΕΧΘΡΌΣ ΜΑΣ ;;;;
Σε λίγο καιρό θα είμαστε η μειονώτητα στο ίδιο μας το κράτος και θα το χάσουμε και αυτό .... καθησμένοι στον καναπέ μας η στο  καφενείο κουβεντιάζωντας για τα κόματα και τα καλά που μας κάνανε !!!....
Φίλε είσαι σκληρός με τους λαμπρούς πολιτικούς μας που μέρα νύχτα παλεύουν να μας σώσουν από την χρεοκωπία που τόσο αλόγιστα επιφέραμε με τις σπατάλες μας!...
Σκοτόνωνται τα κόματα μεταξεί τους ποιό θα μας πρωτοσώσει από την καταστροφή και εσύ τους λες εχθρούς!!...
Πάλι καλά που δεν έπιασες στο στόμα σου και την αγία εκκλησία μας που δίνει το βιος της για τους καημένους και κατατρεγμένους πρόσφυγες!... 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom