Νέα

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης 29 Μαΐου 1453

• Μέλος που άνοιξε το νήμα petroskonstantinou17
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 725
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Στα 1821 ήταν σημαντικός πληθυσμός του τόπου όμως. Αυτή είναι η διαφορά. Τα μέρη τους απελευθέρωσαν όχι κάποιο συμβολικό τόπο. Άλλο η επανάσταση και άλλο η Μεγάλη Ιδέα. Το να σκεφτεί κανείς να επιστρέψει εθνικά την Πόλη σήμερα θα έμοιαζε με Σιωνιστικό πλάνο πολέμου και εποικισμού στην πράξη, έστω και να υπήρχε η τεράστια στρατιωτική ισχύς και ο πληθυσμός να το επιχειρήσει.
Πως το λες αυτό  με τοση σιγουρια.Οι Μικρασιάτες παντως που όπως λενε οι ξενοι ζουσαν συνεχομενα εκει από την εποχη του Ομηρου μια χαρα ξεριζωθηκαν.Οι Τσαμηδες επισης απ τη γη τους ευτυχως φυγαν ολοι.Και μιλαμε για πλουτο,για βαθυ ρίζωμα στη περιοχη,για ιδιοκτησίες.Οι Αρμενιοι απ τη Τουρκια.Οι Ελληνοκύπριοι από τη Βορεια Κυπρο.Οι Σλαβομακεδονες από τη Μακεδονια.Οι Ελληνες απ την Ανατολικη Θρακη.Φανταζομαι οι Σμυρνιοι μεσ τη παντοδυναμια τους,την ευδαιμονια τους,τα πλουτη τους,τη πληθυσμιακη υπεροχη τους μεχρι τελους τα ιδια θα λεγανε με σενα,οτι να παψει η πολη τους να είναι πλεον ελληνικη είναι αδιανοητο ,αδυνατο και δε πρόκειται να γινει ποτε.Τη συνεχεια τη ξερουμε.Επισης το ιδιο στη μεγαλυτερη εβραικη πολη,τη Θεσσαλονικη.Ποια είναι η κατασταση πλεον εκει;Η Ιστορια μονο ένα πραγμα διδασκει,ποτε μη λες ποτε.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Δεν μιλάμε πάνω στο ίδιο. Δεν μίλησα για τους Έλληνες και που έζησαν αλλά για την τελική επανάσταση και κατά πόσο ήταν πρωτίστως για απελευθέρωση των εδώ Ελλήνων η μία προσπάθεια αναβίωσης του Βυζαντίου. Αυτό το πρόταγμα είχε περάσει ήδη κυρίως στους Ρώσους. Το σκέφτηκαν μετά τον πρώτο ρωσοτουρκικό, αλλά δεν, λόγω υπήρχαν και άλλες ισχυρές δυνάμεις. Μέχρι και λίγες μέρες πριν που ήταν εδώ ο Πούτιν έτσι πόζαρε. Ως φυσικός προστάτης της ορθοδοξίας και κληρονόμος του Βυζαντίου. Αν ποτέ διωχθούν οι Τούρκοι από τους Ρώσους θα είναι. Ναι μεν η αυτοκρατορία είχε εξελληνιστεί αλλά και η ταύτιση των Ρώσων δείχνει ότι μια Αυτοκρατορία δεν είναι ποτέ κυρίως εθνική. Οι Έλληνες ήταν πριν, είναι και μετά τους Ρωμαίους, και τώρα και πάντα. Όπου μπορούμε να υπάρχουμε φτιάχνουμε Ελλάδα. Και τους Ρωμαίους και τους Ρώσους τους αλλάξαμε. Είμαστε πανίσχυρη πολιτιστική επιρροή. Δυστυχώς όμως δεν κατοικούμε πια απέναντι και άρα δεν έχουμε κάποιον να προστατέψουμε την συνέχεια του εκεί. Τον οικουμενικό ελληνισμό τον σάρωσε το τέλος της εποχής των αυτοκρατοριών με το τέλος του Β'ΠΠ.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Θα συμφωνήσουμε εντελει ότι οπου υπαρχει πληθυσμος εκει υπαρχουν και διεκδικήσεις.Ο Ελευθέριος Βενιζέλος με τον εθνολογικο χαρτη της περιοχης ανα χειρας πηγαινε στις συνδιασκέψεις στο εξωτερικο.Απλως όπως ειπα και προηγουμένως ,όλα γινονται.Και η διατηρηση της μνημης και του ανεκπληρωτου προς τις επομενες γενιες είναι σημαντικο.Στη διαρκεια της θητείας μου παντως σε Μ.Ε. μοναδα επιστρατεύσεως,σε αχανη τεραστια αποθηκη που μπηκα,στην εισοδο μπροστα μπροστα ειχε μαζι με μικροαντικείμενα όπως πυξιδα και πολεοδομικο χαρτη.Και δεν ηταν της Αθηνας.Και στο Διδυμοτειχο θυμαμαι,υπολογιζαν τα Μερσεντές τζιπακια και τα Σταγερ τα φορτηγα αν φτανει η βενζινη για Κωνσταντινουπολη με ένα γεμισμα.

zac123

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2008
Κριτικές
8
Like
143
Πόντοι
6
Στη διαρκεια της θητείας μου παντως σε Μ.Ε. μοναδα επιστρατεύσεως,σε αχανη τεραστια αποθηκη που μπηκα,στην εισοδο μπροστα μπροστα ειχε μαζι με μικροαντικείμενα όπως πυξιδα και πολεοδομικο χαρτη.Και δεν ηταν της Αθηνας.Και στο Διδυμοτειχο θυμαμαι,υπολογιζαν τα Μερσεντές τζιπακια και τα Σταγερ τα φορτηγα αν φτανει η βενζινη για Κωνσταντινουπολη με ένα γεμισμα.

Για ποια εποχή μιλάς ? Εγώ υπηρέτησα στην Θράκη την δεκαετία του 90 και τα άρματα (Μ48 τότε) δεν έφταναν μέχρι τον Έβρο χωρίς βλάβη. Τώρα μάλλον τα χουν αλλάξει με Leopard. Το θέμα είναι αυτά φτάνουν μέχρι τον Έβρο ?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Για ποια εποχή μιλάς ? Εγώ υπηρέτησα στην Θράκη την δεκαετία του 90 και τα άρματα (Μ48 τότε) δεν έφταναν μέχρι τον Έβρο χωρίς βλάβη. Τώρα μάλλον τα χουν αλλάξει με Leopard. Το θέμα είναι αυτά φτάνουν μέχρι τον Έβρο ?

βρε ας γίνει κάτι και στις πλάτες θα τα πάρουμε και θα τα βάλουμε μέσα...  ;)

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Εγω ημουν Διδυμοτειχο το 1996.Περιοχη στρατοπεδου κατω από τη Τσιχλα.Και ημουν σε Τ.Π.Δε μιλησα για αρματα.Δεν ηταν μηχανοκινητο.Μιλησα για τζιπακια Μερσεντές και για φορτηγα Σταγερ.Μ αυτά πηγαίναμε στις ασκήσεις,μ αυτά σε φυλακια,μ αυτά για να πετάξουμε τα βαρελια με τα σκουπίδια στη χωματερή,μ αυτά για να παμε να φορτωσουμε βαρελια πετρελαιο και βενζινη,μ αυτά για να κατεβουμε στη πολη για να ψηφισουμε στις εκλογες.Βεβαια όταν επεσα σε μια μεγαλη ασκηση που κατεβήκαμε στο ποταμι,ειδα και αρματα μαχης και μηχανοκίνητα,μεχρι και Απατσι που περνουσαν 20 μετρα πανω απ το κεφαλι μας και χαιρετούσαμε τους πιλοτους.Και βεβαια βλαβες γινονταν.Επειδη όμως πηγα απ το κεντρο στη Τριπολη,στο Διδυμοτειχο αμεσως μετα τα Ιμια,μας λεγανε ότι τα τουρκικα απέναντι ειχαν κολλησει πραγματικα μεσ τη λασπη και ηταν σε δυσχερή θεση.

zac123

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2008
Κριτικές
8
Like
143
Πόντοι
6
Εγω ημουν Διδυμοτειχο το 1996.Περιοχη στρατοπεδου κατω από τη Τσιχλα.Και ημουν σε Τ.Π.Δε μιλησα για αρματα.Δεν ηταν μηχανοκινητο.Μιλησα για τζιπακια Μερσεντές και για φορτηγα Σταγερ.Μ αυτά πηγαίναμε στις ασκήσεις,μ αυτά σε φυλακια,μ αυτά για να πετάξουμε τα βαρελια με τα σκουπίδια στη χωματερή,μ αυτά για να παμε να φορτωσουμε βαρελια πετρελαιο και βενζινη,μ αυτά για να κατεβουμε στη πολη για να ψηφισουμε στις εκλογες.Βεβαια όταν επεσα σε μια μεγαλη ασκηση που κατεβήκαμε στο ποταμι,ειδα και αρματα μαχης και μηχανοκίνητα,μεχρι και Απατσι που περνουσαν 20 μετρα πανω απ το κεφαλι μας και χαιρετούσαμε τους πιλοτους.Και βεβαια βλαβες γινονταν.Επειδη όμως πηγα απ το κεντρο στη Τριπολη,στο Διδυμοτειχο αμεσως μετα τα Ιμια,μας λεγανε ότι τα τουρκικα απέναντι ειχαν κολλησει πραγματικα μεσ τη λασπη και ηταν σε δυσχερή θεση.

Το θέμα είναι ότι την εποχή των "παχιών¨ αγελάδων ήταν δύσκολο να γίνει διασπορά μιας μονάδας με καλό καιρό. Τώρα τι γίνεται ? Τυχών προέλαση θα γίνει με απάτσι , άρματα και πυροβολικό. Και θα πρέπει να μπορούν να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις. θα είναι δυνατό μετά από τόσα χρόνια περικοπών ?

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Πρωτίστως χρειάζεσαι ανταγωνιστικό πληθυσμιακό όγκο για να (επαν)εποικήσεις μια μεγάλη περιοχή έστω κατάφερες την κατέχεις. Εδώ δεν γεμίζουμε ταξί άσε που μας λείπουν τα ψιλά για σάντουιτς που μασάνε 60 χιλιάδες έκτακτα μεμέτια, βάλε να πάμε και απέναντι να υιοθετήσουμε μια πόλη με 10 μύρια δηλαδή. Αν τους υποτάξουν ποτέ οι ξανθοί απλά θα μας βάλουν τιμής ένεκεν διοικητές εκεί να περνάνε τα βαπόρια. Τραμουντάνας έφορος και έλεγχος στα φαγάδικα. Λάκης φρούραρχος και σοδομιστής γκιουζελ χανούμ. Αλεξ δικηγόρος απόδοσης ελληνικών περιουσιών και πυρφόρος της βεζυροπούλας. Admiral αμυντικός υπεύθυνος των στενών. Αλίντισα υπεύθυνη παιγνίων. κλπ. κλπ. :grin:

zac123

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2008
Κριτικές
8
Like
143
Πόντοι
6
Πρωτίστως χρειάζεσαι ανταγωνιστικό πληθυσμιακό όγκο για να (επαν)εποικήσεις μια μεγάλη περιοχή έστω κατάφερες την κατέχεις.

Και όχι μόνο αυτό. Τα 10 εκατομμύρια των Τούρκων στην πόλη τι θα τα κάνεις ? Θα τους σκοτώσεις ? Θα τους στείλεις πίσω ? Μου έλεγε ένας ανθύπας ότι στα Ίμια οι Τούρκοι της Θράκης παίρναν τις οικογένειές τους και ανέβαιναν στα βουνά από τον φόβο τους. Δηλαδή αντάρτικο. Ο στρατός θα πολεμάει στον Έβρο και θα τον χτυπούν από πίσω τα μεμέτια. Είναι δύσκολο να γίνει σήμερα πόλεμος με τους Τούρκους.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Και όχι μόνο αυτό. Τα 10 εκατομμύρια των Τούρκων στην πόλη τι θα τα κάνεις ? Θα τους σκοτώσεις ? Θα τους στείλεις πίσω ? Μου έλεγε ένας ανθύπας ότι στα Ίμια οι Τούρκοι της Θράκης παίρναν τις οικογένειές τους και ανέβαιναν στα βουνά από τον φόβο τους. Δηλαδή αντάρτικο. Ο στρατός θα πολεμάει στον Έβρο και θα τον χτυπούν από πίσω τα μεμέτια. Είναι δύσκολο να γίνει σήμερα πόλεμος με τους Τούρκους.

σιγά ρε παίκτη μου ... εδώ το 1974 με την επιστράτευση που το σκληρό της μέρος ήταν κανένας μήνας και δεν πήραν τα βουνά...

περισσότερο παίζει τα βουνά να τα είχαν πάρει οι οικογένειες των ανθυπάδων και των καραβανάδων της περιοχής παρά των μουσουλμάνων...

στην τζούφια επιστράτευση του Παπαντρέα πάντως έτσι έγινε ... τα Ιμια ήταν όλο και όλο 24 ώρες το νταβαντούρι και καλά καλά μέχρι να φτάσουν τα χαμπέρια στο πόπολο το πράμα είχε τελειώσει...

μην καταπίνετε ότι σας σερβίρουν αμάσητο και ειδικά "μπαρουτοκαπνισμένοι" ανθύπες

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
ενας αλλος λογος οπου προσωπικα θα ηθελα και εγω (οπως και πολλοι αλλοι) να μπω μεσα στο βατικανο και να τα κανω γιαμπογυαλλο ως εκδικηση για το πουλημα που μας εκαναν...ειναι οτι οι καθολικοι εδω και χρονια με το αποφασισομεν και διαταξομεν εχουν εισβαλλει για τα καλα στην τοπικη αυτοδιοικηση και ιδιαιτερως στον νομο αττικης (οπως πιστευω και σε αλλους νομους σε ολη την επικρατεια)
και μην μου πειτε για τον πατουλη....αυτος ηδη εχει λαβει το χρισμα απο αυτους γλυφωντας τους για να ανεβει αξιωμα

πρωτα να κοιταξουμε σαν εθνος να κανουμε λυκοφιλιες με νυν η πρωην εχθρους και πιστεψτε με η εκδικηση θα ερθει απο εκει που δεν το περιμενουν...αρκει να λειτουργησουμε σαν εθνος και οχι σαν παρτακιδες

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
στο διάολο η πόλη
άνδρο ανώμαλων χριστιανών ήταν, ποτέ δεν ήταν ελλάδα  :birdman:

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
ααχαχαχαχαχαχαχαχαχχ χααχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαα

Θα υπάρχουν ειδικότητες για όλους. Μπακάλης λόγιος Φαναριώτης, Νικολάκης κομισάριος εκδημοκρατισμού μουλάδων, εγώ υπεύθυνος εκροκισμού τσιφτετελίων, και άλλα πολλά :2funny:

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66

Τραμουντάνας έφορος και έλεγχος στα φαγάδικα. Λάκης φρούραρχος και σοδομιστής γκιουζελ χανούμ. Αλεξ δικηγόρος απόδοσης ελληνικών περιουσιών και πυρφόρος της βεζυροπούλας. Admiral αμυντικός υπεύθυνος των στενών. Αλίντισα υπεύθυνη παιγνίων. κλπ. κλπ. :grin:

Μπακάλης λόγιος Φαναριώτης, Νικολάκης κομισάριος εκδημοκρατισμού μουλάδων, εγώ υπεύθυνος εκροκισμού τσιφτετελίων, και άλλα πολλά :2funny:

:2funny:

Τί γέλιο Θεέ μου..,

Ωχχχχ! Η κοιλιά μου! Να'σαι καλά μεσημεριάτικα Master Obiwan!  :kneel:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Nα εισαι καλα ρε φιλε πρωι πρωι
χααχααχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ χααχαχαχαχαχαχαχαχαχα
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
ενας αλλος λογος οπου προσωπικα θα ηθελα και εγω (οπως και πολλοι αλλοι) να μπω μεσα στο βατικανο και να τα κανω γιαμπογυαλλο ως εκδικηση για το πουλημα που μας εκαναν...ειναι οτι οι καθολικοι εδω και χρονια με το αποφασισομεν και διαταξομεν εχουν εισβαλλει για τα καλα στην τοπικη αυτοδιοικηση και ιδιαιτερως στον νομο αττικης (οπως πιστευω και σε αλλους νομους σε ολη την επικρατεια)
και μην μου πειτε για τον πατουλη....αυτος ηδη εχει λαβει το χρισμα απο αυτους γλυφωντας τους για να ανεβει αξιωμα

πρωτα να κοιταξουμε σαν εθνος να κανουμε λυκοφιλιες με νυν η πρωην εχθρους και πιστεψτε με η εκδικηση θα ερθει απο εκει που δεν το περιμενουν...αρκει να λειτουργησουμε σαν εθνος και οχι σαν παρτακιδες
Νιωθεις ακομα ενα ασβεστο μισος για τους Καθολικους. Και αυτους αμα ρωτησεις νιωθουν το ιδιο μισος. Μην σου πω οτι αυτη η εχθρα στο eurogroup ηταν συνεπεια της καταληψης των Παπικων κρατων απο τον Βασιλειο.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.048
Πόντοι
6.515
τι βλεπω τυποι? αρχιζουν να ξυπνάνε μερικοι? θα παρουμε τη πολη?  :orchestra:

Συνημμένα