Δ
Διαγραμμένο μέλος 136408
Επισκέπτης
Κοιτα ρε τον προβοκατορα.
Αλεξ, ελα γρηγορα.
Tu veux la verite vraie, mon ami?
Κοιτα ρε τον προβοκατορα.
Αλεξ, ελα γρηγορα.
Πως το λες αυτό με τοση σιγουρια.Οι Μικρασιάτες παντως που όπως λενε οι ξενοι ζουσαν συνεχομενα εκει από την εποχη του Ομηρου μια χαρα ξεριζωθηκαν.Οι Τσαμηδες επισης απ τη γη τους ευτυχως φυγαν ολοι.Και μιλαμε για πλουτο,για βαθυ ρίζωμα στη περιοχη,για ιδιοκτησίες.Οι Αρμενιοι απ τη Τουρκια.Οι Ελληνοκύπριοι από τη Βορεια Κυπρο.Οι Σλαβομακεδονες από τη Μακεδονια.Οι Ελληνες απ την Ανατολικη Θρακη.Φανταζομαι οι Σμυρνιοι μεσ τη παντοδυναμια τους,την ευδαιμονια τους,τα πλουτη τους,τη πληθυσμιακη υπεροχη τους μεχρι τελους τα ιδια θα λεγανε με σενα,οτι να παψει η πολη τους να είναι πλεον ελληνικη είναι αδιανοητο ,αδυνατο και δε πρόκειται να γινει ποτε.Τη συνεχεια τη ξερουμε.Επισης το ιδιο στη μεγαλυτερη εβραικη πολη,τη Θεσσαλονικη.Ποια είναι η κατασταση πλεον εκει;Η Ιστορια μονο ένα πραγμα διδασκει,ποτε μη λες ποτε.Στα 1821 ήταν σημαντικός πληθυσμός του τόπου όμως. Αυτή είναι η διαφορά. Τα μέρη τους απελευθέρωσαν όχι κάποιο συμβολικό τόπο. Άλλο η επανάσταση και άλλο η Μεγάλη Ιδέα. Το να σκεφτεί κανείς να επιστρέψει εθνικά την Πόλη σήμερα θα έμοιαζε με Σιωνιστικό πλάνο πολέμου και εποικισμού στην πράξη, έστω και να υπήρχε η τεράστια στρατιωτική ισχύς και ο πληθυσμός να το επιχειρήσει.
Στη διαρκεια της θητείας μου παντως σε Μ.Ε. μοναδα επιστρατεύσεως,σε αχανη τεραστια αποθηκη που μπηκα,στην εισοδο μπροστα μπροστα ειχε μαζι με μικροαντικείμενα όπως πυξιδα και πολεοδομικο χαρτη.Και δεν ηταν της Αθηνας.Και στο Διδυμοτειχο θυμαμαι,υπολογιζαν τα Μερσεντές τζιπακια και τα Σταγερ τα φορτηγα αν φτανει η βενζινη για Κωνσταντινουπολη με ένα γεμισμα.
Για ποια εποχή μιλάς ? Εγώ υπηρέτησα στην Θράκη την δεκαετία του 90 και τα άρματα (Μ48 τότε) δεν έφταναν μέχρι τον Έβρο χωρίς βλάβη. Τώρα μάλλον τα χουν αλλάξει με Leopard. Το θέμα είναι αυτά φτάνουν μέχρι τον Έβρο ?
Εγω ημουν Διδυμοτειχο το 1996.Περιοχη στρατοπεδου κατω από τη Τσιχλα.Και ημουν σε Τ.Π.Δε μιλησα για αρματα.Δεν ηταν μηχανοκινητο.Μιλησα για τζιπακια Μερσεντές και για φορτηγα Σταγερ.Μ αυτά πηγαίναμε στις ασκήσεις,μ αυτά σε φυλακια,μ αυτά για να πετάξουμε τα βαρελια με τα σκουπίδια στη χωματερή,μ αυτά για να παμε να φορτωσουμε βαρελια πετρελαιο και βενζινη,μ αυτά για να κατεβουμε στη πολη για να ψηφισουμε στις εκλογες.Βεβαια όταν επεσα σε μια μεγαλη ασκηση που κατεβήκαμε στο ποταμι,ειδα και αρματα μαχης και μηχανοκίνητα,μεχρι και Απατσι που περνουσαν 20 μετρα πανω απ το κεφαλι μας και χαιρετούσαμε τους πιλοτους.Και βεβαια βλαβες γινονταν.Επειδη όμως πηγα απ το κεντρο στη Τριπολη,στο Διδυμοτειχο αμεσως μετα τα Ιμια,μας λεγανε ότι τα τουρκικα απέναντι ειχαν κολλησει πραγματικα μεσ τη λασπη και ηταν σε δυσχερή θεση.Για ποια εποχή μιλάς ? Εγώ υπηρέτησα στην Θράκη την δεκαετία του 90 και τα άρματα (Μ48 τότε) δεν έφταναν μέχρι τον Έβρο χωρίς βλάβη. Τώρα μάλλον τα χουν αλλάξει με Leopard. Το θέμα είναι αυτά φτάνουν μέχρι τον Έβρο ?
Εγω ημουν Διδυμοτειχο το 1996.Περιοχη στρατοπεδου κατω από τη Τσιχλα.Και ημουν σε Τ.Π.Δε μιλησα για αρματα.Δεν ηταν μηχανοκινητο.Μιλησα για τζιπακια Μερσεντές και για φορτηγα Σταγερ.Μ αυτά πηγαίναμε στις ασκήσεις,μ αυτά σε φυλακια,μ αυτά για να πετάξουμε τα βαρελια με τα σκουπίδια στη χωματερή,μ αυτά για να παμε να φορτωσουμε βαρελια πετρελαιο και βενζινη,μ αυτά για να κατεβουμε στη πολη για να ψηφισουμε στις εκλογες.Βεβαια όταν επεσα σε μια μεγαλη ασκηση που κατεβήκαμε στο ποταμι,ειδα και αρματα μαχης και μηχανοκίνητα,μεχρι και Απατσι που περνουσαν 20 μετρα πανω απ το κεφαλι μας και χαιρετούσαμε τους πιλοτους.Και βεβαια βλαβες γινονταν.Επειδη όμως πηγα απ το κεντρο στη Τριπολη,στο Διδυμοτειχο αμεσως μετα τα Ιμια,μας λεγανε ότι τα τουρκικα απέναντι ειχαν κολλησει πραγματικα μεσ τη λασπη και ηταν σε δυσχερή θεση.
Πρωτίστως χρειάζεσαι ανταγωνιστικό πληθυσμιακό όγκο για να (επαν)εποικήσεις μια μεγάλη περιοχή έστω κατάφερες την κατέχεις.
Και όχι μόνο αυτό. Τα 10 εκατομμύρια των Τούρκων στην πόλη τι θα τα κάνεις ? Θα τους σκοτώσεις ? Θα τους στείλεις πίσω ? Μου έλεγε ένας ανθύπας ότι στα Ίμια οι Τούρκοι της Θράκης παίρναν τις οικογένειές τους και ανέβαιναν στα βουνά από τον φόβο τους. Δηλαδή αντάρτικο. Ο στρατός θα πολεμάει στον Έβρο και θα τον χτυπούν από πίσω τα μεμέτια. Είναι δύσκολο να γίνει σήμερα πόλεμος με τους Τούρκους.
ααχαχαχαχαχαχαχαχαχχ χααχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχααχαχαχαχαχαχαχαχαχααΑλεξ δικηγόρος απόδοσης ελληνικών περιουσιών και πυρφόρος της βεζυροπούλας.
ααχαχαχαχαχαχαχαχαχχ χααχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαα
Τραμουντάνας έφορος και έλεγχος στα φαγάδικα. Λάκης φρούραρχος και σοδομιστής γκιουζελ χανούμ. Αλεξ δικηγόρος απόδοσης ελληνικών περιουσιών και πυρφόρος της βεζυροπούλας. Admiral αμυντικός υπεύθυνος των στενών. Αλίντισα υπεύθυνη παιγνίων. κλπ. κλπ.
Μπακάλης λόγιος Φαναριώτης, Νικολάκης κομισάριος εκδημοκρατισμού μουλάδων, εγώ υπεύθυνος εκροκισμού τσιφτετελίων, και άλλα πολλά
Je vais supporter. Pour les autres, je ne sais pas.Tu veux la verite vraie, mon ami?
Νιωθεις ακομα ενα ασβεστο μισος για τους Καθολικους. Και αυτους αμα ρωτησεις νιωθουν το ιδιο μισος. Μην σου πω οτι αυτη η εχθρα στο eurogroup ηταν συνεπεια της καταληψης των Παπικων κρατων απο τον Βασιλειο.ενας αλλος λογος οπου προσωπικα θα ηθελα και εγω (οπως και πολλοι αλλοι) να μπω μεσα στο βατικανο και να τα κανω γιαμπογυαλλο ως εκδικηση για το πουλημα που μας εκαναν...ειναι οτι οι καθολικοι εδω και χρονια με το αποφασισομεν και διαταξομεν εχουν εισβαλλει για τα καλα στην τοπικη αυτοδιοικηση και ιδιαιτερως στον νομο αττικης (οπως πιστευω και σε αλλους νομους σε ολη την επικρατεια)
και μην μου πειτε για τον πατουλη....αυτος ηδη εχει λαβει το χρισμα απο αυτους γλυφωντας τους για να ανεβει αξιωμα
πρωτα να κοιταξουμε σαν εθνος να κανουμε λυκοφιλιες με νυν η πρωην εχθρους και πιστεψτε με η εκδικηση θα ερθει απο εκει που δεν το περιμενουν...αρκει να λειτουργησουμε σαν εθνος και οχι σαν παρτακιδες