Νέα

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης 29 Μαΐου 1453

• Μέλος που άνοιξε το νήμα petroskonstantinou17
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 725
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Εδω ο καθε λαος αγωνιά να βρει κατι στην παραδοση του για να σφυρηλατησει το εθνος του, κι εμεις απεμπολουμε ακομη και το Βυζαντιο. Αδιανοητο.

Γι'αυτό πρέπει να ξεβρωμίσουμε από τα κουμμούνια.
Με τη μέθοδο Σουχάρτο.
Σε 10 μέρες θα είμαστε κούκλοι.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Ρε μάγκες από όσο ξέρω η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ξεκίνησε από την Ρώμη. Πως έγινε μετέπειτα Ελληνική αυτοκρατορία? Χωρίς πόλεμο μας την παρέδωσαν οι Ιταλοί? Ποια χρονολογία ξεκίνησε αυτη η Ελληνική αυτοκρατορία? Το βυζάντιο ως ονομασία ήταν το επίσημο όνομα της αυτοκρατορίας?
Κατά τον ιδιο τροπο που στην αρχαιοτητα ,ενώ οι Ρωμαιοι κατεκτησαν την Ελλαδα,στην ουσια τιποτα δεν αλλαξε.Αντιθετως μαλιστα,ολοι οι ιστορικοι παγκοσμίως λενε ότι εγινε το μοναδικο παραδοξο που δεν εγινε σε καμια άλλη κατακτημενη χωρα.Οι Ρωμαιοι να μιλανε ελληνικα,να ντύνονται ελληνικα,να πηγαινουν τα παιδια τους σε Ελληνες παιδαγωγούς,να αντιγραψουν την ελληνικη αρχιτεκτονικη,μεχρι και τα ποιηματα .Μετεπειτα τωρα,στο Βυζαντιο,πραγματι ετσι ξεκινησε,ως η ανατολικη πλευρα της ρωμαικης αυτοκρατοριας.Μαλιστα τους πρωτους αιωνες τα επισημα εγγραφα ηταν στα λατινικα.Εντελει όμως με τη παροδο των χρονων κατεληξε να γινει και να θεωρείται όχι από μας αλλα από ολους ως ελληνικη αυτοκρατορια.Απορροια του Μεγαλου Αλεξανδρου,των Διαδοχων και αυτό που ονομάζεται ελληνιστικη περιοδος.Οτι εγινε περιπου και στη Σικελια όταν την κατεκτησαν οι πανίσχυροι στρατιωτικα Νορμανδοι.Εφτιαχνε ο βασιλιας τις κρατικες υποθεσεις και εφτασε και στο τι γλωσσα θα χρησιμοποιείται επισημα.Λατινικα,νορμανδικα,τελειωσαμε.Οι συμβουλοι του όμως του ειπαν,Ξεχασατε τα ελληνικα. -Ελληνικα;γιατι; -Μα ολη η ενδοχωρα,ολοι οι αγροτες είναι Ελληνες στη πλειοψηφια,πως θα σας καταλαβαινουν οι υπηκοοι σας;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Άρα λοιπόν έχουμε και λέμε, πρωτεύουσα η Κωνσταντινούπολη της Ελληνικής αυτοκρατορίας σωστά?
Οι Ιταλοί δεν έχουν καμια σχέση, σωστά?
Ποιοι Ιταλοί ανθρωπε μου? Πού κολλανε οι Ιταλοι?
Συνεχισε την σκεψη σου. Μπας και καταληξουμε καπου.
Προφανως στο οτι ο Παλαιολογος ηταν Ιταλος.
Αντε να δουμε τι σοφία θα διαβασουμε.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ρε μάγκες από όσο ξέρω η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ξεκίνησε από την Ρώμη. Πως έγινε μετέπειτα Ελληνική αυτοκρατορία? Χωρίς πόλεμο μας την παρέδωσαν οι Ιταλοί? Ποια χρονολογία ξεκίνησε αυτη η Ελληνική αυτοκρατορία? Το βυζάντιο ως ονομασία ήταν το επίσημο όνομα της αυτοκρατορίας?

To ανατολικο τμημα ωστοσο εξελληνιστικε, (καθως ειχε πατησει πανω στις προυπαρχουσες ελληνιστικες αυτοκρατοριες, σε αντιθεση με το δυτικο που επεκταθηκε πανω σε φυλετικα οργανωμενες στοιχειωδεις κοινωνιες ). Για αυτο αλλωστε χωριστηκε κιολας η Αυτοκρατορια. Για αυτο και συστηθηκε αργοτερα το μορφωμα της Αγιας Ρωμαικης Αυτοκρατοριας, με τη στεψη του Παπα, ωστε να παρει τη νομιμοτητα του "Ρωμαισμου" απο τους Ελληνες οι οποιοι υποτιθεται οτι κακως την ειχαν. Για αυτο οι δυτικοι τοτε ονομαζαν το ανατολικο τμημα, το γνωστο ως " βυζαντιο" imperium graecorum.

SuperMario

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Ποιοι Ιταλοί ανθρωπε μου? Πού κολλανε οι Ιταλοι?
Συνεχισε την σκεψη σου. Μπας και καταληξουμε καπου.
Προφανως στο οτι ο Παλαιολογος ηταν Ιταλος.
Αντε να δουμε τι σοφία θα διαβασουμε.
Αρά λοιπόν. Ρώμη, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και Ιταλοί δεν έχουν καμια σχέση?
Ρωτάω για να μάθω τίποτα μωρέ.
Άσχετο, για τον Παλαιολόγο δεν ρώτησα κάτι.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Η Ρωμη ειναι ελληνική λεξη ή ιταλικη?

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
Οχι. η λεξη βυζαντιο ειναι πολυ μεταγενεστερη, εμφανιζεται τον 16ο αιωνα.
Περαν απο σοφιστειες, εγω ξερω οτι η πρωτευουσα του κρατους λεγοταν ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΣ.
Και δεν νομιζω οτι ενα κρατος που η πρωτευουσα του λεγεται ΠΟΛΙΣ  ειναι ο,τιδηποτε αλλο εκτος απο Ελληνικη.
Τις σοφιστειες "πότε μας την παρεδωσαν οι Ιταλοι" (ποιοι?) τις κραταμε για να τις διαβασουμε οταν θελουμε να γελαμε.
Εδω ο καθε λαος αγωνιά να βρει κατι στην παραδοση του για να σφυρηλατησει το εθνος του, κι εμεις απεμπολουμε ακομη και το Βυζαντιο. Αδιανοητο.

και τι πάει να πεί αυτό??? και ο μέγας αλέξανδρος ίδρυσε πόλεις και αρκετές μέχρι και πόλη ίδρυσε με το όνομα του αλόγου του

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Eιπαμε οχι, μονο στον τυπο και στη μορφη και για αυτο αλλωστε χωριστηκαν και υπηρχε και αντιαπραθεση ανατολης- δυσης. Αν ηταν το ιδιο, τοτε οι δυτικοι επαθαν σχιζοφρενεια και στρεφοταν κατα του εαυτου τους?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
και τι πάει να πεί αυτό??? και ο μέγας αλέξανδρος ίδρυσε πόλεις και αρκετές μέχρι και πόλη ίδρυσε με το όνομα του αλόγου του
Συγνωμη, δεν βγαζω νοημα απο αυτο που λες.

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
To ανατολικο τμημα ωστοσο εξελληνιστικε, (καθως ειχε πατησει πανω στις προυπαρχουσες ελληνιστικες αυτοκρατοριες, σε αντιθεση με το δυτικο που επεκταθηκε πανω σε φυλετικα οργανωμενες στοιχειωδεις κοινωνιες ). Για αυτο αλλωστε χωριστηκε κιολας η Αυτοκρατορια. Για αυτο και συστηθηκε αργοτερα το μορφωμα της Αγιας Ρωμαικης Αυτοκρατοριας, με τη στεψη του Παπα, ωστε να παρει τη νομιμοτητα του "Ρωμαισμου" απο τους Ελληνες οι οποιοι υποτιθεται οτι κακως την ειχαν. Για αυτο οι δυτικοι τοτε ονομαζαν το ανατολικο τμημα, το γνωστο ως " βυζαντιο" imperium graecorum.

εμ όχι εδώ είσαι λάθος για την ακρίβεια η μεσόγειος και γενικότερα οι περιοχές που είχαν κατακτηθεί από την ρωμαική αυτοκρατορία εκρωμαίστικαν.Με το ρωμαικό σύστημα διακυβέρνησης νόμων οικονομικό κλπ κλπ. Υπάρχουν μέχρι και σήμερα στοιχεία. Μάντεψε παλιά η γερμανία α παγκόσμιος πόλεμος  που τον αυτοκράτορά της τον ονόμαζε καιζερ από που βγαίνει? ναι από το καίσαρας

SuperMario

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Chevalier Fid?le και nikos_plat απλά θέλω να μάθω τις διαφορετικές απόψεις που έχουν κάποιοι εδώ μέσα. Γιατί έτσι και έχουν δίκιο εγώ κανονικά πρέπει να σκίσω το πτυχίο που πήρα από το Καποδιστριακό.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Chevalier Fid?le και nikos_plat απλά θέλω να μάθω τις διαφορετικές απόψεις που έχουν κάποιοι εδώ μέσα. Γιατί έτσι και έχουν δίκιο εγώ κανονικά πρέπει να σκίσω το πτυχίο που πήρα από το Καποδιστριακό.
Ωχ κατσε μια στιγμη να δω...Α ναι μωρε, και το δικο μου πτυχιο "καποδιστριακο" γραφει πανω...
Αρα μαλλον ας μην ψαρωσω ακομη...
Η λεξη "Ρωμη" ειναι ελληνικη ή οχι?

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Μάντεψε παλιά η γερμανία α παγκόσμιος πόλεμος  που τον αυτοκράτορά της τον ονόμαζε καιζερ από που βγαίνει? ναι από το καίσαρας

Και το Ρώσικο Τσάρος από που βγαίνει ;
Οέο ;;;;;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Την είδες και μονομάχος τώρα;

Τί να σε αντιμετωπίσουμε;

Η βλακεία είναι ανίκητη.
Η λεξη "Ρωμη" ειναι ελληνικη ή οχι? Μια απλη ερωτηση κανω. Απαντησε, δεν θα σου πεσει η υποληψη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom