McLein,
μαλακίες λες...
αν βλέπεις με αγνό τρόπο τους γύρω σου...μια χαρά μπορείς να τους αγαπάς...
Μα το να βλέπεις με αγνότητα τους γύρω σου είναι το ίδιο σαν να λέμε να αγαπάς. Δε μπορείς να κοιτάξεις με αγνότητα τους γύρω σου, κυρίως επειδή ξέρουμε πως εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε αγνοί, είμαστε σάπιοι σύμφωνα με τη σύγχρονη ηθική ροή.
απλά επειδή είσαι επηρεασμένος για να μην σου πω πεπεισμένος πως εγώ , ο δίπλα , ο παραδίπλα ακόμη κ η μάνα κ ο πατέρας σου θέλουν κάτι να πάρουν απο εσένα...τότε απλά δεν μπορείς να τους αγαπάς αληθινά κ χωρίς συμφέρον.
Εσύ λοιπόν υποστηρίζεις πως αγαπάς επειδή βλέπεις τους άλλους αγνά. Μα, η αληθινή αγάπη πρέπει να έρχεται από μόνη της, όχι επειδή με αγαπάνε και οι άλλοι. Τότε δεν είναι αγάπη, είναι συναλλαγή.
στα παπάρια μου ο χριστιανισμός κ το όποιο δόγμα...ξέρω τι πιστεύω κ είμαι σχεδόν εντάξει με τον εαυτό μου...απλά μην διαβάζουμε ανυπόστατες μαλακίες της εποχής.
Τι σχέση έχει το ο,τι ξέρεις τι πιστεύεις και το αν είσαι εντάξει με τον εαυτό σου με αυτά που λέμε? Νομίζω πως δε σου αρέσει καθόλου η ιδέα πως ο άνθρωπος είναι από τη φύση του ανήθικος (σύμφωνα με τη σύγχρονη ηθική αντίληψη ξαναλέω). Ίσως να βλέπεις μέσα σου κάποια πράγματα και να μη σου αρέσουν και εσένα.
Come to the dark side, απελευθερώσου από τα δόγματα της ηθικής. Δέξου την αληθινή σου φύση.