Νέα

HIV Λοίμωξη & AIDS. «Μύθοι & Πραγματικότητες»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vassilis19
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 274K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εσείς, απο που ενημερώνεστε για την ασθένεια αυτή?

• Από Γιατρούς και άλλους ειδικούς

Ψήφοι: 60 29,1%
  • Από φίλους/παρέα ?

Ψήφοι: 3 1,5%
  • Από το Internet ?

Ψήφοι: 110 53,4%
  • Από βιβλία ?

Ψήφοι: 11 5,3%
  • Από άλλη πηγή ?

Ψήφοι: 5 2,4%
  • Δεν ενημερώνομαι και δεν θέλω να ξέρω ?

Ψήφοι: 17 8,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    206

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Και πάλι δεν καταλαβαίνω...

Αν οι str8 άνδρες είναι ασφαλείς από τον ιό, τότε όλες οι γυναίκες που έχουν κολλήσει έχουν κοιμηθεί με αμφισεξουαλικούς;

Αν ο HIV δεν περιέχεται στα κολπικά υγρά, οι λεσβίες δεν θα ήταν επίσης ασφαλείς;

Αν ο ΗΙV είναι μια ασθένεια που κάποιοι χρησιμοποιούν για να χωρίζουν τον κόσμο κτλ που λέει η συμπαθής αυτή γυναίκα και οι str8 άνδρες ήταν όντως ασφαλείς, τί θα ήταν ευκολότερο από το να ξεκινήσει ένα ανευ προηγουμένο πογκρόμ στους gay, bi κτλ;

Όχι μόνο δε συμβάινει κάτι τέτοιο αλλά μάλλον η φάση με το AIDS έχει δώσει βήμα στην gay κοινότητα να λέει τα δικά της...

Ότι οι φαρμακοβιομηχανίες παίζουν βρώμικο παιχνίδι είναι γνωστό...Ωστόσο αν όντως το AIDS δεν αγγίζει τους str8 τότε όφελος από τη φάση έχουν οι βιομηχανίες της καπότας, όχι οι φαρμακοβιομήχανοι, οι οποίοι φυσικά και δεν πουλάνε σε κάποιον που δεν νοσεί!

Στην περίπτωση του AIDS θα έλεγα ότι ευθύνη των φαρμακοβιομηχανιών είναι η μη ανακάλυψη εμβολίου για να πουλάνε τα κοκταιλ θεραπείας επί 20ετία που είναι κάποιος φορέας, όχι η διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη μολυσματικότητα του AIDS (αφού για να πουλήσουν τα προϊόντα τους πρέπει κάποιος ήδη να νοσεί)..

Μπορώ να δεχτώ ότι είναι λιγότερο πιθανό για έναν str8 να κολλήσει σε σχέση με μια str8 γυναίκα...Αλλά μέχρι εκεί...Τα υπόλοιπα ανήκουν σε μια περιέργη και ύποπτη συνομωσιολογία..
Δηλαδή τί θέλει να μας πει η τύπισσα; Να μη φοράμε καπότα; Μήπως θέλει να κολλήσουμε και εμείς χαλαρώνοντας τα μέτρα προφύλαξης;

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Λοιπόν, το ελληνικό Esquire είχε τον Ιούλιο του 2005 πρωτοσέλιδο "Το AIDS δε γουστάρει τους στρέιτ". Το θυμάται κανείς σήμερα; Ο δημοσιογράφος που το είχε συντάξει, με ενημέρωσε εκ των υστέρων ότι δημιουργήθηκε μέγας σάλος αντιδράσεων στο περιοδικό. Οι ίδιοι με πήραν τηλέφωνο για να κάνουν έναν χρόνο μετά νέο αφιέρωμα με βάση το βιβλίο μου, και αιφνιδίως άλλαξαν γνώμη. Με πήραν από το MEGA και τον ΑΝΤΕΝΝΑ, και πάλι άλλαξαν γνώμη μέσα στην ημέρα. Φυσικά, έτσι "νίκησα" κι εγώ το ΑΙDS. Aνακάλυψα την ιστορία της μόνιμης κατάπνιξης της αλήθειας. Και δεν ήταν εύκολο: μου πήρε 10 χρόνια.

Μπορεί να είμαι εγώ ο επόμενος κρίκος. Ξέρω ήδη ότι πολλοί από αυτούς που γράφουν στα blogs, μπορεί και στο δικό σας, είναι "πληρωμένοι". Ο κόσμος τό' χει τούμπανο, κι αυτοί κρυφό καμάρι πάλι. Οι ίδιες φράσεις εμφανίζονται σε εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα. Εμένα δεν μου κάνει εντύπωση πια. Ούτε με πειράζει. Οσο μπορώ ακόμα, θα λέω αυτό που συμβαίνει.  Ποντάρω στο ότι είμαι ήδη γνωστή και δεν απειλούμαι με απόλυση.  Και βλέπω ότι πολλοί από εσάς αξίζει να πληροφορηθείτε όλο το σκηνικό. Ολοι το αξίζουμε, μάλλον.

σου αξιζουν πολλα συγχαρητηρια για την προσπαθεια σου,απλα θα σου προτεινα να το ψαξεις ενδελεχεστερα το ζητημα και απο αλλες σκοπιες....π.χ. δες το  thread που εχω ανοιξει σχετικα "αγνοια σε θεματα υγειας και διατροφης".Θα σου στειλω και pm με περισσοτερες πληροφοριες για να ενημερωθεις περισσοτερο!

flyeron

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6

Αν οι str8 άνδρες είναι ασφαλείς από τον ιό, τότε όλες οι γυναίκες που έχουν κολλήσει έχουν κοιμηθεί με αμφισεξουαλικούς;

Αν ο HIV δεν περιέχεται στα κολπικά υγρά, οι λεσβίες δεν θα ήταν επίσης ασφαλείς;

Αν ο ΗΙV είναι μια ασθένεια που κάποιοι χρησιμοποιούν για να χωρίζουν τον κόσμο κτλ που λέει η συμπαθής αυτή γυναίκα και οι str8 άνδρες ήταν όντως ασφαλείς, τί θα ήταν ευκολότερο από το να ξεκινήσει ένα ανευ προηγουμένο πογκρόμ στους gay, bi κτλ;

Όχι μόνο δε συμβάινει κάτι τέτοιο αλλά μάλλον η φάση με το AIDS έχει δώσει βήμα στην gay κοινότητα να λέει τα δικά της...

Ότι οι φαρμακοβιομηχανίες παίζουν βρώμικο παιχνίδι είναι γνωστό...Ωστόσο αν όντως το AIDS δεν αγγίζει τους str8 τότε όφελος από τη φάση έχουν οι βιομηχανίες της καπότας, όχι οι φαρμακοβιομήχανοι, οι οποίοι φυσικά και δεν πουλάνε σε κάποιον που δεν νοσεί!

Στην περίπτωση του AIDS θα έλεγα ότι ευθύνη των φαρμακοβιομηχανιών είναι η μη ανακάλυψη εμβολίου για να πουλάνε τα κοκταιλ θεραπείας επί 20ετία που είναι κάποιος φορέας, όχι η διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη μολυσματικότητα του AIDS (αφού για να πουλήσουν τα προϊόντα τους πρέπει κάποιος ήδη να νοσεί)..

Μπορώ να δεχτώ ότι είναι λιγότερο πιθανό για έναν str8 να κολλήσει σε σχέση με μια str8 γυναίκα...Αλλά μέχρι εκεί...Τα υπόλοιπα ανήκουν σε μια περιέργη και ύποπτη συνομωσιολογία..
Δηλαδή τί θέλει να μας πει η τύπισσα; Να μη φοράμε καπότα; Μήπως θέλει να κολλήσουμε και εμείς χαλαρώνοντας τα μέτρα προφύλαξης;

Μη γενικεύεις. Ενας straight άνδρας μπορεί να είναι ταυτοχρόνως και πρεζόνι.
Οι γυναίκες, πράγματι, αν δεις τα σχετικά site που δίνουν οδηγίες, λένε ότι υπάρχει ο ιός στα κολπικά υγρά, πλην όμως δεν υπάρχει γνωστή περίπτωση λεσβίας που να έχει πάρει τον ιό από ερωτική πράξη με οφόφυλή της.
Για τα υπόλοιπα συμφωνούμε, υπάρχουν τόσες ασθένειες, που το προφυλακτικό είναι πάντα απαραίτητο.

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057

παιδια ολοι οι προβληματισμοι που εχουν καταγραφει ως εδω ειναι απολυτα θεμιτοι,κατανοητοι,ευλογοι........αυτο ομως που ειναι η πραγματικη διασταση του ολου ζητηματος οπως εχω αναφερθει προσφατα σε αλλο thread ειναι το ανοσοποιητικο συστημα καθε ανθρωπου σε ποια κατασταση βρισκεται!αν καθε ανθρωπος ηξερε κατ'αρχας και φροντιζε κατα δευτερον να διατηρει το ανοσοποιητικο του συστημα σε αψογη κατασταση τωρα ολα αυτα που λεμε δεν θα τα συζητουσαμε καν!φυσικα και πρεπει ετσι και αλλιως να φοραμε καποτα και γενικα να φροντιζουμε την υγειινη μας,αλλα η αληθεια ειναι εκει!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Μακάρι η τύπισσα να έχει δίκιο και όλοι οι str8 να είμαστε ασφαλείς από τον HIV...

Ωστόσο, μου είναι δύσκολο να δεχθώ την κατάρριψη της κρατούσας επιστημονικής άποψης με βάση ακραίες και συνομωσιολογικές θεωρίες γιατρών ή μη και λογικοφανή συμπεράσματα...

Αν κάποια φαρμακοβιομηχανία είχε πχ. φτιάξει ένα εμβόλιο και το πουλούσε και σε όσους δεν κινδυνεύουν τότε θα μιλούσα και εγώ για συνομωσία...Ωστόσο όπως είπα, τα σημερινά φάρμακα αφορούν ήδη νοσούντες- και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι μπορούν να εξασφαλίζουν ανεκτή διαβίωση επί μακρόν στους φορείς χωρίς πολλές παρενέργειες πια...

Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος ζει ήδη 20 χρόνια χάρη σε αυτά τα φάρμακα..Ρώτα και αυτούς που αρρώστησαν παλιότερα και πέθαιναν σαν τις μύγες σε 4-5 χρόνια από τη μόλυνση και το μόνο φάρμακο ήταν το ΑΖΤ που πιο πολύ σε σκότωνε αυτό παρά ο ιος (για την ακρίβεια οι ασθένειες που το ανοσοποιητικό σου σύστημα δεν αντιμετώπιζε εξαιτίας του ιου..)

Από την αρχή οι επιστήμονες είχαν μιλήσει για ομάδες υψηλού κινδύνου και πράγματι κάποιοι είναι πιο ευαλωτοι στον ιο...
Κανείς όμως δεν είναι ασφαλής....

p.s. Βάσο, σε όσο καλή κατάσταση και να είναι το ανοσοποιητικό σου σύστημα, ο HIV θα το γαμήσει ούτως ή άλλως...

foot_hunter

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Παιδια, εδω η γυναικα λεει οτι ειναι παντρεμενη με μη οροθετικο αντρα και κανουν ελευθερα sex... Και φιλε str8, πραγματικα μη γενικευεις! Δεν ειπε κανεις οτι ειναι τελειως ακινδυνες οι ετεροφυλες σχεσεις... Υπαρχει το πρωκτικο σεξ, το σεξ με γυναικα που εχει περιοδο, οι αντρες που πανε και με τα δυο φυλα, οι ναρκομανεις κτλ.

Εγω παντως, το οτι καποιοι θελουν να φοβιζουν τον κοσμο θα το εστιαζα οχι τοσο στις φαρμακοβιομηχανιες και τα συμφεροντα τους, αλλα κυριως στην επιθυμια καποιων συντηρητικων κυκλων (βλ. καθολικη εκκλησια, κυβερνησεις των ΗΠΑ κτλ.) να διατηρησουν μια κοινωνια κατα τα προτυπα τους ηθικη, μονογαμικη και αμολυντη.

flyeron

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Εδώ που τα λέμε, ο τύπος έχει τρομερή μαγκιά, και έρωτα, για να το κανει αυτό, έτσι δεν είναι; Να κάνει σεξ με οροθετική χωρίς καμία προφύλαξη, όταν όλοι γνωρίζουμε πως ακόμα και με προφυλακτικό θα το αποφεύγαμε.  Είναι εκπληκτική εκδήλωση αγάπης.

Και κάτι ακόμα άσχετο: είδα τις προάλλες στην τηλεόραση ένα σκυλά τραγουδιστή, τον Δασκουλίδη. Και αποκαλύπτεται ότι ο τύπος, με τη γυναίκα του, πήγαιναν σε έναν ξενώνα σπαστικών, βοηθούσαν στη φροντίδα των παιδιών και στο τέλος υιοθέτησαν ένα, το πήραν στο σπίτι τους. Σκέφτομαι να πάω σε δισκάδικο και να αγοράσω πέντε φορές το CD του, μη σας πω ότι λέω να πάω στο κέντρο που εμφανίζεται και να κάνω μεγάλη ζημιά σε λουλούδι για πάρτη του.

awoman

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Δεν είναι θέμα μαγκιάς, είναι θέμα γνώσης.

dytikos

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
Σωστός ο flyeron.. και εγώ μαζί στη ζημιά (παρότι δεν το έχω ξανακάνει)

astro72

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2005
Like
9
Πόντοι
0
Εδώ που τα λέμε, ο τύπος έχει τρομερή μαγκιά, και έρωτα, για να το κανει αυτό, έτσι δεν είναι; Να κάνει σεξ με οροθετική χωρίς καμία προφύλαξη, όταν όλοι γνωρίζουμε πως ακόμα και με προφυλακτικό θα το αποφεύγαμε.  Είναι εκπληκτική εκδήλωση αγάπης.

Και κάτι ακόμα άσχετο: είδα τις προάλλες στην τηλεόραση ένα σκυλά τραγουδιστή, τον Δασκουλίδη. Και αποκαλύπτεται ότι ο τύπος, με τη γυναίκα του, πήγαιναν σε έναν ξενώνα σπαστικών, βοηθούσαν στη φροντίδα των παιδιών και στο τέλος υιοθέτησαν ένα, το πήραν στο σπίτι τους. Σκέφτομαι να πάω σε δισκάδικο και να αγοράσω πέντε φορές το CD του, μη σας πω ότι λέω να πάω στο κέντρο που εμφανίζεται και να κάνω μεγάλη ζημιά σε λουλούδι για πάρτη του.

Ειχες δεν ειχες, τη βρηκες παλι τη δικαιολογια να πεταξεις γαρδενιες, κρυφοσκυλλά !!!! Και  στην ηλικια σου...τσ,τσ,τσ.....

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Νομίζω πως έχουμε εξαντλησει το θέμα. Προσωπικά είμαι κατά της συνωμοσιολογίας από όπου κι αν προέρχεται. Δηλαδή ότι κάποιες ομάδες βυσοδομούν για την παγκόσμια κυριαρχία ή για την κυριαρχία μιας χώρας ή μιας αγοράς. Όπως είπα και πριν στον αγγλοσαξωνικό κόσμο κυρίως υπάρχει αυτή τη στιγμή μια κυριαρχία των πολιτικώς ορθώς απόψεων χωρίς αυτή να εκπορεύεται από κάποιο κέντρο. Απλώς είναι εύπεπτες απόψεις που δεν θέλουν και πολύ ψάξιμο. Θα θυμήσω ότι όταν πρωτοεμφανίστηκε το AIDS ως μια ασθένεια των ομοφυλοφίλων την δεκαετία του 80 ξεσηκώθηκε ένας σάλος από τον χώρο των ΜΜΕ. Υποστηρίχθηκε ότι αυτή η άποψη είναι ομοφοβική και ρατσιστική και την έπεσαν σε όποιο επιστήμονα έλεγε ότι τα κρούσματα μετάδοσης του ιού με ετεροφυλοφιλικό σεξ χωρίς ακρότητες είναι μηδενικά.

Έτσι όλη ή σχεδόν όλη η επιστημονική κοινότητα άλλαξε ρότα και έλεγε (την αλήθεια ούτως ή άλλως) ότι και οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες κινδυνεύουν. Αποκρύπτωντας όμως ότι αυτό ισχύει θεωρητικά αλλά δεν επιβεβαιώνεται στη πράξη.

Και άλλαξε ρότα γιατί τα κονδύλια έρευνας δίνονται από τις κυβερνήσεις (τους πολιτικούς δηλαδή) οι οποίοι είναι επιρρεπείς στις πιέσεις από τα ΜΜΕ. Όταν λοιπόν τα ΜΜΕ έβαζαν στο στόχαστρο μια ερευνητική ομάδα ή έναν επιστήμονα ως ομοφοβικό, ρατσιστή ή/και σεξιστή, απλώς κώλωναν να τον επιχορηγήσουν.

Τελειώνοντας θα πω ότι δεν χρειάζονται δογματισμοί από την μία ή την άλλη μεριά. Η σεξουαλική συμπεριφορά είναι ατομική υπόθεση του καθενός, ο οποίος κανει τις επιλογές του. Δεν ακολουθεί κανείς την μία ή την άλλη συμπεριφορά στη βάση δημοσκοπήσεων και στατιστικών. Μπορεί να τις λαμβάνει ο καθένας από εμάς υπ'όψιν αλλά την ευθύνη για τις πράξεις του την έχει ο καθένας ατομικά. Δεν θα σώσει από τον ιό κανέναν το να ρίχνει τις ευθύνες σε συνωμοσίες, και θεωρήσεις του στυλ "κάτι άκουσα, κάτι διάβασα, κάτι μου είπαν".

awoman

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Να σας αποχαιρετήσω τότε κι εγώ. Είναι φανερό ότι δεν έχετε τίποτε άλλο να πείτε, εκτός από τη λέξη-καραμέλα "συνωμοσία".
Κρίμα.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Συγγνώμη αλλά ανάγνωση γνωρίζει η κοπέλλα; Προσπαθώ γενικά να μην είμαι προκλητικός, αλλά δεν αντέχω θα το πω. Δηλαδή αυτή κάνει κριτική βιβλίων στα ΝΕΑ; Αυτή και ο Hrys είναι οι μόνοι εδώ που δεν απαντάνε σε αυτό που τους λες αλλά λένε συνέχεια τα δικά τους. Οφείλω να ομολογήσω ότι η Μαρία είναι χειρότερη κι από τον Hrys.

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
211
Πόντοι
36
Παιδια, εδω η γυναικα λεει οτι ειναι παντρεμενη με μη οροθετικο αντρα και κανουν ελευθερα sex... Και φιλε str8, πραγματικα μη γενικευεις! Δεν ειπε κανεις οτι ειναι τελειως ακινδυνες οι ετεροφυλες σχεσεις... Υπαρχει το πρωκτικο σεξ, το σεξ με γυναικα που εχει περιοδο, οι αντρες που πανε και με τα δυο φυλα, οι ναρκομανεις κτλ.

Εγω παντως, το οτι καποιοι θελουν να φοβιζουν τον κοσμο θα το εστιαζα οχι τοσο στις φαρμακοβιομηχανιες και τα συμφεροντα τους, αλλα κυριως στην επιθυμια καποιων συντηρητικων κυκλων (βλ. καθολικη εκκλησια, κυβερνησεις των ΗΠΑ κτλ.) να διατηρησουν μια κοινωνια κατα τα προτυπα τους ηθικη, μονογαμικη και αμολυντη.

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου και ειδικα με το δευτερο οσον αφορα με την εκκλησια

kmule

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Προσωπικά μου έκαναν μεγάλη εντύπωση τα όσα υποστηρίζει η Μαρία στην ιστοσελίδα της(διευκρινίζω πως δεν έχω διαβάσει το βιβλίο), με αποτέλεσμα να μελετήσω αρκετές ημέρες διάφορες ιστοσελίδες διαφωνούντων σχετικά με την κυριάρχη θεωρία γύρω από την ασθένεια. Προφανώς η Μαρία δεν ακολουθεί κάποια από τις βασικές στάσεις διαφωνίας της κυρίαρχης θεωρίας, αλλά έχει ενστάσεις μόνο όσον αφορά την μετάδοση του ιού μέσα από ετεροφυλοφιλική σεξουαλική επαφή. Ωστόσο όπως και οι ίδιοι οι διαφωνούντες υποστηρίζουν () τα ποσοστά μετάδοσης του ιού μέσα από ετεροφυλοφιλική σεξουαλική επαφή είναι μεν πολύ μικρά (1/1000 σε σχέση για παράδειγμα με 1/2 όσον αφορά την βλενόρροια) αλλά είναι υπαρκτά. Και έρχομαι να αναρωτηθώ: αν υποθέσουμε πως η συνομωσία δεν ξεκινάει ή έστω δεν συνεχίζει στην βάση του θεματός, δηλαδή έστω ότι κάποιοι δεν ανέπτυξαν τον ιό σαν βιολογικό όπλο ή στο πλαίσιο κάποιου πειράματος και ήξεραν εκ των προτέρων τον τρόπο μετάδοσης του ή έστω το ότι όσοι έκαναν κάτι τέτοιο δεν είχαν σχέση με τους μετέπειτα ερευνητές στο θέμα του ιού, τότε στα αρχικά στάδια εξάπλωσης αλλά και μελέτης του ιού στις αρχές της δεκαετίας του '80, ποια θα ήταν η σωστότερη ή καλύτερα η πιο αναμενόμενη στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας στάση των επιστημόνων και των πολιτικών; Μπροστά σε έναν θανατηφόρο ίο για τον οποίον πολύ λίγα ήταν γνωστά και ο οποίος φαίνονταν πιο πιθανό να μεταδίδεται μέσα από το σεξ, ήταν "πολιτικά ορθό"  όπως αναφέρει πιο πάνω κάποιος, να καλλιεργηθεί κλίμα πανικού και κινδύνου παγκόσμιας μάστιγας με σκοπό να εμφυσηθεί στο σύνολο του πληθυσμού η ανάγκη για πρόληψη και προστασία. Αυτό συνέχισε και συνεχίζει να ισχύει, όσο δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό, γιατί ακόμα και με απειροελάχιστα ποσοστά μετάδοσης μια ασύδοτη και χωρίς καθόλου πρόληψη στάση σε παγκόσμια κλίμακα, πιθανώς να οδηγούσε όντως σε μάστιγα(και πιθανή μετάλλαξη του ιού κάνοντας τον ακόμα πιο μεταδοτικό) ή έστω με πολύ ευρύτερη εξάπλωση.  Σίγουρα καταλαβαίνω πως όλα αυτά συνιστούν και συνιστούσαν άκρως ρατσιστική αντιμετώπιση στους οροθετικούς που οδηγούνται από την τακτική αυτή στην απόγνωση και το περιθώριο, ωστόσο δεν είναι αυτό το μόνο θέμα στο οποίο άνθρωποι ή ομάδες ανθρώπων οδηγούνται στο περιθώριο λόγω εσκεμμένης προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και διαμόρφωσης των μαζών με συγκεκριμένο τρόπο σκέψης(αν και ίσως είναι η πιο άδικη και σκληρή περίπτωση, μιας και μιλάμε πλεον ξεκάθαρα για τις ζωές ανθρώπων). Στην ουσία αυτό συμβαίνει καθημερινά και παντού και σε όλη την διάρκεια της ιστορίας και δείχνει να διατηρεί κάποιες ισορροπίες στην κατά τα άλλα χαώδης κοινωνία μας. Αν κάποιος προσθέσει σε όλα αυτά τα οικονομικά συμφέροντα που αναπτύχθηκαν γύρω από την ασθένεια, τότε πραγματικά δεν βλέπω που ακριβώς υπάρχει συνομωσία. Δεν υπάρχει συνομωσία στο πλαίσιο που συνομωσίες δεν υπάρχουν σε οποιαδήποτε βιομηχανία, γιατί θεωρητικά δεν τρέχει και τίποτα με το να κυκλοφορεί κανείς γυμνός ή με ρούχα από την δεκαετία του '40, αλλά κανείς δεν το κάνει λόγω ενός εκτός λογικής κατά τα άλλα διαμορφωμένου τρόπου σκέψης που επίσης κανείς ή πολύ λίγοι αμφισβητούν και από αυτή την περίπτωση επωφελείται η βιομηχανία της μόδας. Τώρα στο θέμα της προώθησης μη αποτελεσματικών φαρμάκων ή στην μη εύρεση θεραπείας δεν μπορώ να πω σίγουρα αν υπάρχει κάποιου είδους συνομωσία, καθώς το ίδιο σύστημα φαρμακευτικών εταιριών-οργανισμών υγείας- ερευνητών φαίνεται να κάνει αρκετά καλή δουλειά σε πλήθος άλλων ασθενειών, οπότε μιλάμε για περιπτωσιολογική συνομωσία. Όσον αφορά τώρα τους πιο γνωστούς διαφωνούντες στο θέμα, αυτό που με έβαλε σε σκέψεις είναι δύο σημεία. Το ένα, όσον αφορά τον Duesberg είναι αυτό εδώ () ώπου ενώ ο Gallo απαντά με συγκεκριμένες έρευνες, η απάντηση των διαφωνούντων είναι πολύ πιο αόριστη και με βασικό άξονα το τι γίνεται στην Αφρική (αντίθετα με τις μελέτες που παρουσιάζει o Gallo και δεν αφορούν μόνο την Αφρική). Όσον αφορά το Perth Group αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ο ισχυρισμός του πως για να λυθεί το θέμα χρειάζονται πειράματα με κόστος περίπου 100.000$ (), όταν το βραβείο που έχουν οι ίδιοι διακυρήξει , μαζί με το Continuum(), για την απομόνωση του ιού έχει ήδη ξεπεράσει τις 25000$ δηλαδή το ένα τέταρτο των χρημάτων που απαιτούνται ενώ μια οροθετική υποστηρικτής του Perth Group, η Kim Bannon () δηλώνει πως ξόδεψε πάνω από 100.000$ σε διάστημα 4 χρόνων σε αίρεση που της παρουσίαζε ως πρόφαση πως θα την βοηθήσει στον γάμο της. Και ρωτάω γιατί η συγκεκριμένη ή και άλλοι εύποροι ή λιγότερο εύποροι υποστηρικτές της συγκεκριμένης ομάδας δεν προβαίνουν αυτοβούλως (ενώ έχει αποκλειστεί η περίπτωση της κρατικής ή εταιρικής πριμοδότησης) στην συγκέντρωση του ποσού για την πραγματοποίηση των πειραμάτων;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που μου αναπτυχθηκάν και ομολογώ πως ίσως  πρόκειται απλά για ελλειπή πληροφόρηση μου σε ορισμένα θέματα. Ωστόσο όπως το βλέπω εγώ το θέμα δεν μιλάμε για Λιακοπουλικού τύπου συνομωσία αλλά για κοινή λογική και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που ακριβώς τίθεται ζήτημα. 

foot_hunter

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Φιλε kmule, το ζητημα τιθεται σε αυτο που εγραψα και πιο πανω, οτι δηλαδη καποιοι συντηρητικοι κυκλοι, στην προσπαθεια τους να περιορισουν τη σεξουαλικη επανασταση που αρχισε στα '60s - οταν πλεον ειχε νικηθει και η συφιλη, χρησιμοποιησαν τον ιο του AIDS ως οπλο εκφοβισμου της νεολαιας, με σκοπο να την αποτρεψουν απο την πολυγαμια.

Κατασκευασαν λοιπον εναν ιο που χτυπαει τα "μιασματα" της κοινωνιας, οπως ειναι οι ομοφυλοφιλοι και οι ναρκομανεις, αλλα μετα σκεφτηκαν οτι καλο θα ηταν η προπαγανδα τους να επηρεασει και τους ετεροφυλοφιλους, γιατι στη δικη τους λογικη ο φοβος και κατα συνεπεια η μονογαμια διατηρουν τις μαζες σε κατασταση ταξης, ηθικης και ασφαλειας.

kmule

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Αυτό φίλε μου γίνεται παντού, αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Παντού στην ζωή μας και στο σύστημα μας υπάρχουν καθιερωμένες συμπεριφορές και τρόποι σκέψεις που έχουν επιβληθεί από οικονομικούς ή εξουσιαστικούς κύκλους που μπορεί να μην έχουν καμία ουσιαστική ή λογική βάση αλλά να αποκτούν νομιμοποίηση ακριβώς γιατί υϊοθετούνται από την κοινωνία με διάφορους τρόπους. Αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει συνομωσία σε όλα όσα διαμορφώνονται με αυτό τον τρόπο. Επίσης άφησα να εννοηθεί πως την συγκεκριμένη χρονική στιγμή η υπερσυντηρητική αντιμετώπιση σε ένα τέτοιο θέμα ίσως να  ήταν και η καλύτερη. Τώρα αν κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και με τι τρόπους είναι άλλο θέμα. Σου είπα εξ'άλλου πως υπάρχουν και κρούσματα μετάδοσης μεταξύ ετεροφυλοφιλών. Πολύ περιορισμένα αλλά υπάρχουν, οπότε δεν μιλάμε για προπαγάνδα 100% που παρουσιάζει έναν ανύπαρκτο κίνδυνο αλλά για μεγαλοποίηση ενός υπαρκτού κινδύνου. Όσο δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια και ο κίνδυνος ετεροφυλοφιλικής μετάδοσης είναι υπαρκτός έστω και σε πολύ χαμηλή συχνότητα, η απειλή και η αίσθηση απαγορευτικότητας προφανώς αποδίδουν στον περιορισμό της ασθένειας. Και εδώ θέλω να αναφερθώ και σε κάτι άλλο, την αδυναμία πλήρους ενημέρωσης και μόρφωσης των μαζών σε όλα τα θέματα. Πολύ απλά αν ακόμα και σήμερα λέγοταν η αλήθεια στον κόσμο δηλαδή πως οι πιθανότητες μετάδοσης από ετεροφυλοφιλική σχέση είναι 1/1000 τότε η πιθανότερη κοινωνική στάση θα ήταν η μαζική μείωση προφυλάξεων που θα οδηγούσε σε αύξηση της εξάπλωσης ενός μη ιάσιμου ιού πράγμα που δεν νομίζω να ωφελεί σε κάτι.

Εδώ θέλω να αναφέρω και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που λέω. Το στοίχημα στην Ελλάδα ήταν επι χρόνια παράνομο. Ωστόσο σε πολλά Προπατζίδικα επι χρόνια είχαν στηθεί παράνομα στοιχήματα και πάρα πολύς κόσμος έπαιζε. Όταν το στοίχημα νομιμοποιήθηκε στην Ελλάδα(τον πρώτο καιρό, αν θυμάσε) είχε γίνει ένας πανικός στα πρακτορεία και ακόμα και έφηβοι ανήλικοι έπαιζαν αβέρτα κουβέρτα. Ήμουν στο λύκειο τότε και θυμάμαι πως ακόμα και συμμάθητριες μου άσχετες με ποδόσφαιρό έπαιζαν ουκ ολίγες φορές. Βέβαια μετά από χρόνια χασούρα το φαινόμενο μειώθηκε αν και ακόμα και τώρα πολλοί περισσότεροι παίζουν από όσοι έπαιζαν στο παράνομο. Αντιστοίχισε το στοίχημα με το θέμα του aids και βγάλε τα συμπεράσματα σου, ακόμα και αν η "χασούρα" ήταν 1/1000.

awoman

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Δεν μπορώ να σας βλέπω να πελαγοδρομείτε, πάλι: Τα πράγματα θα γίνονταν πιο εύκολα αν βγάζατε από το λεξιλόγιό σας τη λέξη "συνωμοσία".

foot_hunter

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Οk kmule, συμφωνω σε αυτα που λες. Aυτο ομως που ενδιαφερει εμενα ειναι να μαθω την αληθεια. Εχω ενα τρομερο αγχος μη σπασει το προφυλακτικο καθε φορα που επισκεπτομαι οικο ανοχης. Αν οντως ισχυει αυτη η πιθανοτητα του 1/1000 που λες, τοτε η ψυχολογια μου αλλαζει 100% ως προς αυτο, θα ειμαι πολυ πιο ανετος οταν πηγαινω και δεν θα τρεχω σαν τρελος για εξετασεις στην περιπτωση που συμβει καποιο "ατυχημα"! Υπαρχουν ανθρωποι που δεν μπορουν να κανουν ευκολα σχεσεις γιατι εχουν το φοβο του ΑIDS. Υπαρχουν ανθρωποι που μενουν παρθενοι μεχρι τα 30 τους γιατι τρεμουν τις ευκαιριακες σχεσεις ή τους οικους ανοχης. Ξερεις ποσοι τετοιοι υπαρχουν? Ξερεις ποσο κακο τους εχει κανει η υστερια τρομου με το AIDS? Αυτοι λοιπον πρεπει να μαθουν την αληθεια, πρεπει να βγει καποιος και να μιλησει με ποσοστα! Απο εκει και περα, το αν και πως θα προφυλασσεται ο καθενας ειναι καθαρα δικη του ευθυνη.

awoman

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
A, και στον kmule ειδικά, θέλω να διευκρινίσω: Το AIDS δεν έχει ανάγκη από λεφτά για έρευνα, για να προσφέρει η Kim Bannon κι άλλα. Αυτός είναι άλλος ένας μύθος.

Το AIDS είναι μηχανισμός παραγωγής χρήματος. Οι αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες, που ελέγχουν και το Αμερικανικό Κογκρέσσο, δεν πρόκειται ποτέ να κλείσουν ή να αποσύρουν τα φάρμακά τους. Ψάχνουν για νέους πελάτες. Και δεν είναι άνθρωποι που αποφασίζουν, για να περιμένεις κάποιον ηθικό κώδικα. Είναι διοικητικά συμβούλια μετόχων. Εξετάζουν μόνο τα μερίσματά τους. Και αυτά πρέπει να ανεβαίνουν, πάση θυσία. Βγάζουν τρελά λεφτά. Και δεν πρόκειτα να πουν ποτέ: φτάνει, πλουτίσαμε. Μόνο ο  ανταγωνισμός και το κέρδος καθορίζουν τις εξελίξεις σε αυτό το παιχνίδι. Και οι κυβερνήσεις είναι πιόνια εντέλει -  εκτός από την αμερικανική, που στέκεται επάξια σαν αντιπρόσωπος των φαρμακοβιομηχάνων της.

Ο μύθος ότι στην Αφρική έχουν όλοι AIDS έφερε αυτομάτως, εκτός από τον πανικό στη Δύση, εξακόσια πενήντα εκατομμύρια πελάτες. Σημειωτέον: τα φάρμακα δεν τα πληρώνουν οι οροθετικοί, τα αγοράζουν οι κυβερνήσεις, ακόμα και οι υπερχρεωμένες- θέλουν/δεν θέλουν. Οι οροθετικοί σχεδόν αναγκάζονται κι αυτοί να τα πάρουν. Αν το τεστ, τώρα, ήταν αναξιόπιστο, δεν ενδιαφέρει τους μετόχους.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom