Νέα

HIV Λοίμωξη & AIDS. «Μύθοι & Πραγματικότητες»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vassilis19
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 274K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εσείς, απο που ενημερώνεστε για την ασθένεια αυτή?

• Από Γιατρούς και άλλους ειδικούς

Ψήφοι: 60 29,1%
  • Από φίλους/παρέα ?

Ψήφοι: 3 1,5%
  • Από το Internet ?

Ψήφοι: 110 53,4%
  • Από βιβλία ?

Ψήφοι: 11 5,3%
  • Από άλλη πηγή ?

Ψήφοι: 5 2,4%
  • Δεν ενημερώνομαι και δεν θέλω να ξέρω ?

Ψήφοι: 17 8,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    206

kmule

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Φίλε δεν χρειάζεται πολύ εξυπνάδα για τον υπολογισμό των πιθανοτήτων. Η συνδυασμένη πιθανότητα να σπάσει το προφυλακτικό, να είναι μια τυχαία σχέση οροθετική και να έχεις μικροσκοπική πληγή στα γεννητικά όργανα που να επιτρέψει την είσοδο του ιού στο αίμα σου είναι ούτως η άλλως πολύ μικρότερη από 1/1000, ακόμα και αν η πιθανότητα μετάδοσης από ετεροφυλοφιλική επαφή είναι 1/10. Μιλάμε για 1/10000 και παραπάνω ίσως. ʼρα το άγχος είναι στο υποσεινήδητο του καθενός και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Αν φυσικά παίρνεις όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

kmule

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Με βάση όμως αυτή την λογική δεν έπρεπε να είχε θεραπευτεί καμία ασθένεια και δεν έπρεπε να έχει ανακαλυφθεί κανένα εμβόλιο. Έπρεπε για πλήθος ασθενειών να έχουν απλά ανακαλυφθεί φάρμακα-μέθοδοι που να καθυστερούν την ανάπτυξη της εκάστοτε νόσου ή την μετατροπή της σε χρόνια. Δηλαδή έπρεπε η πλειοψηφία των ασθενειών να είναι χρόνιες. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, πάω πάσο, αλλά μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο. Τι υπερίσχυσε του κέρδους σε όλες τις υπόλοιπες ιάσιμες ασθένειες που δεν υπερισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση;

Επίσης με αυτό που λές έρχεσαι στα λόγια μου. Αν και οι διαφωνούντες το μόνο που επιδιώκουν είναι απλά μια ακόμα χρηματοδότηση με ακαθόριστα ή προκαθορισμένα αποτελέσματα και δεν έχουν άλλον τρόπο να την εκλάβουν εκτός αυτού του ιδιόμορφου "εκβιασμού" τότε γιατί να εμπιστευθούμε τις εκτιμήσεις τους για την Αφρική; ʼρα η όλη θεωρία αρχίζει να καταρρέει.  Πρέπει όλα να έχουν μια κάποια βάση. Αν τα ισοπεδώσουμε τελείως δεν θα μπορούμε να πιαστούμε από πουθενά στο τέλος....

foot_hunter

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
1
...και να έχεις μικροσκοπική πληγή στα γεννητικά όργανα που να επιτρέψει την είσοδο του ιού στο αίμα σου...

Απο αυτο που λες καταλαβαινω πως δεν εισαι και πολυ ενημερωμενος. Με τη θεωρια που επικρατει σημερα, αν η γυναικα ειναι φορεας δεν χρειαζεται να εχεις πληγη στο πεος για να κολλησεις. Ο ιος περναει σε σενα μεσω της ουρηθρας σου, απο τα υγρα της στο σπερμα σου.

Και πιστεψε με, οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι τελειως παραπληροφο- ρημενοι σχετικα με τις πιθανοτητες για τις οποιες εσυ μιλας!

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Κάλό είναι να χρησιμοποιούμε και λίγη κοινή λογική φίλε foot hunter. Υποθέτω πως και εσύ όπως όλοι μας όταν εκσπερματώνεις το σπέρμα πάει προς τα έξω σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Δηλαδή δεν επιστρέφει μαζί με τα κολπικά υγρά προς τα μέσα ώστε κάπου να συναντήσει το αίμα σου. Ο κίνδυνος είναι μόνο αν έχεις πληγή στο πέος.

Τώρα γι' αυτά που λέει η Μαρία εγώ δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα ποιό είναι το επιχείρημα της κυρίως γιατί δεν κάνει διάλογο.

kmule

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Κάλό είναι να χρησιμοποιούμε και λίγη κοινή λογική φίλε foot hunter. Υποθέτω πως και εσύ όπως όλοι μας όταν εκσπερματώνεις το σπέρμα πάει προς τα έξω σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Δηλαδή δεν επιστρέφει μαζί με τα κολπικά υγρά προς τα μέσα ώστε κάπου να συναντήσει το αίμα σου. Ο κίνδυνος είναι μόνο αν έχεις πληγή στο πέος.

Τώρα γι' αυτά που λέει η Μαρία εγώ δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα ποιό είναι το επιχείρημα της κυρίως γιατί δεν κάνει διάλογο.

Aκριβώς, όπως επίσης και το ότι το πρωκτικό σεξ είναι πιο επικίνδυνο λόγω αιμοραϊδων που πολύ εύκολα και πολύ συχνά αιμοραγούν...

awoman

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Σοβαρά μιλάς, foot-hunter? Πόσες περιπτώσεις ξέρεις που συνέβη αυτό;

awoman

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
O Studian ζητάει να μάθει ποιό είναι το επιχείρημά μου.
Είπα εγώ ότι έχω επιχείρημα; Είπα ότι έγραψα  ένα βιβλίο με την ιστορία των αποσιωπημένων ντοκουμέντων. Μέσα από αυτά, βρήκα την εξήγηση όσων έχω ζήσει τόσα χρόνια, το γ-  εγονός ότι δεν κυκλοφορεί άντρας ετεροφυλόφιλος οροθετικός, εκτός από αυτούς που κάποια στιγμή χρειάστηκε να πουν ψέματα.

Εφτιαξα και μια ιστοσελίδα που παραμένει ακόμη στη διάθεση όποιου γνωρίζει έστω και μια περίπτωση. Τζίφος. Μόνο κουβέντες σαν αυτές που εμφανίζονται εδώ - είμαι σίγουρος, δεν το ρισκάρω, δεν έχω πειστεί.

Δεν σας ζήτησα να πειστείτε. Ξέρετε κανέναν; Αυτό είναι το ερώτημα.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Δεν ξέρει καμμία κοπέλλα μου. Ούτε εγώ ξέρω κανέναν. Εκτός ίσως από τον Magic Johnson, αλλά όπως κάποιος άλλος είπε ήταν πολύ μπερδεψιάρης σεξουαλικά. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να την πέφτεις στον καθένα που λέει μια παπαριά, επειδή είναι απληροφόρητος ή επειδή φοβάται και τον ίσκιο του.

Καταλαβαίνουμε όλοι την ατυχία που σε χτύπησε (δεν λέω πρόβλημα γιατί δεν είναι), αλλά give everybody a break που λένε και οι εχθροί σου οι Αμερικάνοι. Το έγραψα και πριν.

Είναι προσωπική επιλογή του καθενός, αν πάει με οροθετική ή όχι. Επιλογή στην οποία καταλήγει κανείς λαμβάνοντας υπ' όψιν διάφορες παραμέτρους, μία εκ των οποίων είναι η στατιστική. Σημαντικότερη είναι το "δεν γουστάρω να ρισκάρω". Διάβασε και λίγο τι γράφουμε εδώ.

Και μην λες ότι δεν έχεις επιχείρημα (δλδ υπόθεση εργασίας) αλλά εξιστορείς απόψεις, γιατί η εξιστόρηση απόψεων είναι επιχείρημα. Η εξιστόρηση γεγονότων πέραν κάθε αμφιβολίας δεν είναι υπόθεση εργασίας.

teo34r

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
παντως γενικα στην ελλαδα πουλαει πολυ η παραφιλολογια,συνομωσιες σκοτεινες δυναμεις ,πρακτορες,για ολα φταινε οι εβραιοι,βιβλια τυπου λιακοπουλου,εξωγηοινοι.τωρα ειδα οτι παλι φταινε οι usa που δεν βρισκουν το φαρμακο.ε ας το βρουν τοτε οι ελληνες,οι οι ιαπωνες κ οι ευρωπαιοι ,ποιος τους ενοχλει?τα περισοτερα φαρμακα ειναι απο ερευνες usa αλλα οταν τα χρειαζομαστε,δεν λεμε τοτε οι (κακοι usa).κ η συγγραφεας που ειναι καπου ειδα ,πολλα χρονια φορεας,κ αυτη κ αλλοι φορεις ειναι στη ζωη,απο το κοκτειλ φαρμακων που φτιαξανε αμερικανοι.(τη δεκαετια 80 που δεν υπηρχε πεθεναν γρηγορα ,ροκ χατσον ,φρεντ μερκουρι)αρα η ιδια η συγγραφεας ,που απο τη μια κατηγορει τiς usa απο την αλλη ειναι στη ζωη χαρη στις ερευνες made in usa!!!!!!!!

foot_hunter

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Σοβαρά μιλάς, foot-hunter? Πόσες περιπτώσεις ξέρεις που συνέβη αυτό;

Ποτε δεν ειπα εγω οτι αυτο συνεβη! Ειπα οτι αυτη ειναι μεχρι σημερα η επικρατουσα θεωρια, ασχετα αν εγω συμφωνω ή οχι...

Οσο για τους αλλους φιλους, εχουν εκσπερματωσει ποτε ή οχι??? Δεν εκτοξευεται ρε μαγκες ολο το σπερμα μακρια, αρκετο απο αυτο βγαινει κατα τη διαρκεια της πραξης και επισης αρκετο μενει μεσα στο πεος και βγαινει σιγα-σιγα προς το τελος της εκσπερματωσης. Αν τα υγρα της γυναικας περιεχουν τον ιο, και βεβαια μπορει αυτος να περασει μεσω του σπερματος στον αντρα! Τι πληγες και μαλακιες μου λετε?

Και παλι βεβαια, εγω ξεκαθαριζω οτι τεινω προς την αποψη της Μαιρης, οτι δηλαδη ο λογος που οι αντρες δυσκολα κολλανε τον ιο απο γυναικες ειναι οτι ο ιος προφανως δεν περιεχεται στα κολπικα υγρα.

foot_hunter

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
1
παντως γενικα στην ελλαδα πουλαει πολυ η παραφιλολογια,συνομωσιες σκοτεινες δυναμεις ,πρακτορες,για ολα φταινε οι εβραιοι,βιβλια τυπου λιακοπουλου,εξωγηοινοι.τωρα ειδα οτι παλι φταινε οι usa που δεν βρισκουν το φαρμακο.ε ας το βρουν τοτε οι ελληνες,οι οι ιαπωνες κ οι ευρωπαιοι ,ποιος τους ενοχλει?τα περισοτερα φαρμακα ειναι απο ερευνες usa αλλα οταν τα χρειαζομαστε,δεν λεμε τοτε οι (κακοι usa).κ η συγγραφεας που ειναι καπου ειδα ,πολλα χρονια φορεας,κ αυτη κ αλλοι φορεις ειναι στη ζωη,απο το κοκτειλ φαρμακων που φτιαξανε αμερικανοι.(τη δεκαετια 80 που δεν υπηρχε πεθεναν γρηγορα ,ροκ χατσον ,φρεντ μερκουρι)αρα η ιδια η συγγραφεας ,που απο τη μια κατηγορει τiς usa απο την αλλη ειναι στη ζωη χαρη στις ερευνες made in usa!!!!!!!!

Φιλε, εγω μπορω ευθεως να σου πω πως ειμαι φιλο-αμερικανος και καταλαβαινω σε μεγαλο βαθμο τις πολιτικες που ακολουθουν οι κυβερνησεις των ΗΠΑ. Μη μου λες ομως οτι δε γινονται διαφορα μαγειρεματα, γιατι ολοι ξερουμε οτι αυτα συμβαινουν και εξυπηρετουν συγκεκριμενους σκοπους!

blindz

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Απρ 2006
Κριτικές
22
Like
40
Πόντοι
6.765
Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εξακριβωμενο αυτο που θα πω αλλα παλιοτερα (10ετια)ειχα βρεθει σε μια συζητηση γιατρων και ελεγαν πως ο ιος HIV μπορει να διαπερασει το προφυλακτικο γιατι ειναι μικροτερος απο τη συνθεση του προφυλακτικου.Ισως και να ειναι λαθος αυτο που λεω.Παντως υπαρχει μια βαση στα οσα λεει η Μαρια.Καταρχην απο τη στιγμη που τα ανεπτυγμενα κρατη γινονται ολο και πιο ρεαλιστικα και φευγουν απο τη θρησκεια τοτε μονο με το φοβο θα μπορουσαν να κρατησουν το κοσμο στο πουριτανιστικο επιπεδο επιθυμουν.
Οσον αφορα τις φαρμακευτικες εταιριες εχουν πολλαπλασια κερδη απο τη συνεχομενη πωληση φαρμακων παρα απο τη μεμονομενη.
Το πιο απλο φαρμακο για να βγει στη παραγωγη χρειαζεται χρονια μελετες και τουλαχιστον 2.000.000 ευρω για να βγει στη παραγωγη. Ποσο μαλλον ενα φαρμακο που εχει να κανει με εναν <<εξυπνο ιο>>.
Οταν μαλιστα το 95% των φορεων δεν μπορει να παρει ουτε ουτε για ενα μηνα τα απλα φαρμακα για οικονομικους λογους.Σε ποσους θα αναφερεται αυτο το φαρμακο νομιζεται? Ποιος θα αναλαβει το κοστος να γιατρεψει τους μη εχοντες?Οι φαρμακοβιομηχανιες ή οι G7?
Μου φαινεται αδιανοητο να εχουμε περασει στη νανοχειρουργικη και να μη μπορουμε να γιατρεψουμε ενα ιο.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Φιλε kmule, το ζητημα τιθεται σε αυτο που εγραψα και πιο πανω, οτι δηλαδη καποιοι συντηρητικοι κυκλοι, στην προσπαθεια τους να περιορισουν τη σεξουαλικη επανασταση που αρχισε στα '60s - οταν πλεον ειχε νικηθει και η συφιλη, χρησιμοποιησαν τον ιο του AIDS ως οπλο εκφοβισμου της νεολαιας, με σκοπο να την αποτρεψουν απο την πολυγαμια.

Κατασκευασαν λοιπον εναν ιο που χτυπαει τα "μιασματα" της κοινωνιας, οπως ειναι οι ομοφυλοφιλοι και οι ναρκομανεις, αλλα μετα σκεφτηκαν οτι καλο θα ηταν η προπαγανδα τους να επηρεασει και τους ετεροφυλοφιλους, γιατι στη δικη τους λογικη ο φοβος και κατα συνεπεια η μονογαμια διατηρουν τις μαζες σε κατασταση ταξης, ηθικης και ασφαλειας.

Όπου να' ναι θα κυκλοφορήσει και ο Κώδικας Βεντούζα όπου θα αποδεικνύεται με εξίσου σαφή και ακλόνητα στοιχεία με τον Κώδικα ΝταΒίντσι ότι ο ιος του AIDS κατασκευάστηκε στα μέσα του '70 στα υπόγεια του Βατικανού από πωρωμένους χριστιανούς, εβραίους και μουσουλμάνους όλων των δογμάτων (την Ελλάδα εκπροσώπησε ο νεαρός τότε Δημητριάδος Χριστόδουλος) !

Οι σκοποί τους προφανείς....Τους περιέγραψε με συνοπτική ακρίβεια ο Φουτ Χάντερ...Σήμερα μια ομάδα νέων προοδευτικών ανθρώπων (gay, αιμομείκτες, κτηνοβάτες, τρανς, νεοπαγανιστές,ουφολόγοι κτλ) προσπαθεί να βρει το μυστικό που θα απαλλάξει την ανθρωπότητα από το σκοτάδι των μονοθεϊστικών θρησκειών: Τί είναι στην πραγματικότητα ο Κώδικας Βεντούζα;

Μάγκες, αφήστε τις ιστορίες που μόνο θέματα σε περιοδικά τύπου 3ο μάτι και Ανεξήγητο θα μπορούσαν να γίνουν και ακούστε τί λέει η ιατρική κοινότητα....

foot_hunter

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Μάγκες, αφήστε τις ιστορίες που μόνο θέματα σε περιοδικά τύπου 3ο μάτι και Ανεξήγητο θα μπορούσαν να γίνουν και ακούστε τί λέει η ιατρική κοινότητα....

Nα μας πει τοτε η ιατρικη κοινοτητα γιατι δεν υπαρχουν παρα ελαχιστες εξακριβωμενες περιπτωσεις μεταδοσης του ιου απο γυναικα σε αντρα, καθως και πώς γινεται ο αντρας της Μαιρης να μην εχει κολλησει ακομα...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αφού σε καλύπτει η θεωρία της κυρά- Μαρίας εγώ πάω πάσο.....Εγώ θα εξακολουθήσω να πιστεύω τους επιστήμονες.... Το προτιμώ από το να  :headbang:

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6
O Studian ζητάει να μάθει ποιό είναι το επιχείρημά μου.
Είπα εγώ ότι έχω επιχείρημα; Είπα ότι έγραψα  ένα βιβλίο με την ιστορία των αποσιωπημένων ντοκουμέντων. Μέσα από αυτά, βρήκα την εξήγηση όσων έχω ζήσει τόσα χρόνια, το γ-  εγονός ότι δεν κυκλοφορεί άντρας ετεροφυλόφιλος οροθετικός, εκτός από αυτούς που κάποια στιγμή χρειάστηκε να πουν ψέματα.

Λίγοι ναρκομανείς με AIDS δεν υπάρχουν (και μιλάω και για άντρες και γυναίκες)

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6

Κάτσε εσύ τι νομίζεις ότι ο ιός του AIDS εμφανίστηκε επειδή γαμήθηκε ένας χιμπατζής με έναν γιατρό; Επαναλαμβάνω και αυτό ΔΕΝ είναι κάποια εικασία ότι είναι ιός εργαστηρίου (που προφανώς ξέφυγε από τον έλεγχο). Και με βιολογικά όπλα ξέρεις δεν ασχολούνται σε πολλές χώρες. Μία που φημίζεται για το σπορ είναι οι USA.

flyeron

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Υποχρεώθηκα, και μετά από προτροπές χρηστών, να διαγράψω μία δημοσίευση, κατά την οποία ένος φίλος περιέγραφε τη δική του άποψη περί προφύλαξης από μολύνσης, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο την εφαρμόζει. Τη διέγραψα επειδή δεν είναι φρόνιμο να δίνουμε συμβουλές σε τέτοια θέματα, πόσο μάλλον όταν διαβάζουν και πολύ νεαρές ηλικίες.
Ας προσέχουμε, μη δίνουμε ιατρικές συμβουλές αν δεν είμαστε ειδικοί.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Κάτσε εσύ τι νομίζεις ότι ο ιός του AIDS εμφανίστηκε επειδή γαμήθηκε ένας χιμπατζής με έναν γιατρό; Επαναλαμβάνω και αυτό ΔΕΝ είναι κάποια εικασία ότι είναι ιός εργαστηρίου

Ρε Βανζέλ ήμαρτον! Αν το 70 κατασκεύαζαν ιους που σκότωναν επιλεκτικά σήμερα τί θα έπρεπε να κάνουν; Ιους που πάνε τα παιδιά σχολείο και ψήνουν καφέ; Που στο καλό διαβάζετε αυτά τα φίδια;

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6
Ρε Βανζέλ ήμαρτον! Αν το 70 κατασκεύαζαν ιους που σκότωναν επιλεκτικά σήμερα τί θα έπρεπε να κάνουν; Ιους που πάνε τα παιδιά σχολείο και ψήνουν καφέ; Που στο καλό διαβάζετε αυτά τα φίδια;

Τι να πω τώρα για το περιοδικό "Ε" της Ελευθεροτυπίας ή την εκπομπή του Παπαχελά!
Ε;Βλέπεις δεν είναι και τόσο κρυφό ουτε X-Files πια!Απλά σύνηθες!Εσύ λές ότι όταν κατασκεύασαν τον ιο ήξεραν τι είχαν στα χέρια τους; Πολύ αμφιβάλω

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom