Εχω τις απαντήσεις έτοιμες στο βιβλίο μου. Ο,τι ρωτάτε, το έχω ψάξει προ πολλού - δουλειά μου είναι άλλωστε αυτή. Λοιπόν, η εφημερίδα μου δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Ο καθένας μόνος του ίσως μπορεί περισσότερα. Αντιγράφω πάλι από το πρώτο βιβλίο:
"...για μια ομιλία που δόθηκε στην Ιταλία από έναν Αμερικανό πρώην βετεράνο ερευνητή του AIDS, τον David Rasnick. Ναι, είναι αυτός που είχε βγάλει νωρίτερα το βιβλίο Blinded by Science - ήτοι Τυφλωμένοι από την Επιστήμη - το 1997, όταν είχαν αρχίσει να σφίγγουν τα λουριά για όλους διεθνώς. Από εκεί είχαμε πάρει και εμείς νωρίτερα το φοβερό απόσπασμα για τους 100.000 επιστήμονες και γιατρούς του AIDS σε μια χώρα που έχει λιγότερους από τόσους ασθενείς του AIDS ? τις ΗΠΑ. Πήγε ο άνθρωπος το 2001 στη Νάπολη, σε μια Διεθνή Διάσκεψη για την Επιστήμη και τη Δημοκρατία και ξεκίνησε τον λόγο του επισημαίνοντας ότι βλέπει επί 25 χρόνια την επιστήμη να εκφυλίζεται από δραστηριότητα που εξευγενίζει και εμπλουτίζει την ανθρώπινη κοινωνία σε επικίνδυνη μηχανή αναποτελεσματικότητας. Αρχισε ο κ. Ράσνικ από παραδείγματα αναγκαστικής ομοφωνίας επί επιστημονικών θεμάτων στην πρώην Σοβιετική Ενωση και έφτασε ομαλά στην περίπτωση αναγκαστικής ομοφωνίας επί του AIDS στις σημερινές ΗΠΑ. Διότι με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν πλέον οι Οργανισμοί Υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο που τώρα επιτάσσουν τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Από ένα σημείο και μετά ο ομιλητής γίνεται ακριβέστερος:
«Καθώς οι χρηματοδοτήσεις για κάθε ακαδημαϊκή έρευνα στο θέμα του AIDS ελέγχονται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) και το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Ειδικών Λοιμώξεων (National Institute of Allergy and Infectious Diseases), μπορούν κάποιοι να κόβουν τις επιχορηγήσεις για τους διαφωνούντες σε βαθμό ασυδοσίας. Οσοι εκδότες θεωρούνται ισότιμοι στην αντιμετώπιση του ζητήματος πιέζονται να μη δημοσιεύουν άρθρα με κριτικά σχόλια για την υπόθεση του AIDS. Δημοσιογράφοι που παίρνουν συνεντεύξεις από αντιφρονούντες επιστήμονες αποκλείονται από τις κρατικές πηγές και κατηγορούνται για ¨ανηθικότητα¨. Το αποτέλεσμα είναι ένας νέος κόσμος όπου η κάποτε ζωογόνα λειτουργία του επιστημονικού ελέγχου αντιμετωπίζεται ως κοινωνική απόκλιση και ως τέτοια τιμωρείται.
Για την υπεράσπιση της πληρωμένης ομοφωνίας οι ερευνητές του HIV χρησιμοποιούν μεθοδολογίες στατιστικής οι οποίες έχουν αμφισβητηθεί από τους ίδιους τους εμπνευστές τους. Και προχωρούν σε πειράματα χωρίς καθόλου έλεγχο"...
----
Συνεπώς, μην περιμένετε από τους θεσμούς να εφαρμόσουν το δίκαιο. Ολοι έχουν αποδεχτεί το AIDS, όπως έχουν αποδεχτεί τον πόλεμο στο Ιράκ. Τίποτε δεν είναι αυτονόητο στα νέα πλαίσια της Αυτοκρατορίας. Απο κει και πέρα, ο καθένας είναι ακόμα ελεύθερος να αποφασίσει αν θα χειραγωγηθεί ή όχι.