Τίποτα. Επίσης αυτό που ανέφερε κάποιος για τον καλό ύπνο ισχυεί 100%. Άλλος ένας λόγος που δεν έχω στρώσει ακόμα μιάς που ξενυχτάω...thanks φιλαράκι να είσαι καλά, θ'ακολουθήσω αυτά που λές.. μου ακούγονται λογικά ;)
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 28K
- Εμφανίσεις 1M
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
Απο συμπληρώματα διατροφής δεν ξέρω και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά δε νομίζω οτι η πρωτείνη να σε βοηθήσει στο κάψιμο μπάκας. Νομίζω ότι αυτά τα συμπληρώματα όπως η κρεατίνη που αναφέρεις είναι αυξητικά μυικής μάζας και άν έχεις ήδη παραπανίσια κιλά πιθανότατα να γίνεις σαν κάτι μπράβους σε κάτι παρακμιακά μαγαζιά. Άσε που άν για οποιοδήποτε λόγο σταματήσεις τη γυμναστική θα πλαδαρέψεις πολύ εύκολα μετά. Καλύτερα κάνε πολύ αερόβια άσκηση, έντονη γυμναστική και καλή διατροφή. Τα συμπληρώματα πάντα με έκαναν καχύποπτο. Βέβαια επειδή δεν είμαι ειδικός ρώτα και κάποιον expert...μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και εμένα.
ξεκινάω πάλι γυμναστήριο μετά από τον περασμένο σεπτέμβριο και έχω υπόψιν κάποια πράγματα για ασκήσεις και κάψιμο μπάκας και λοιπών...
επειδή σκέφτομαι να πάρω πρωτεΐνη μήπως μπορείς να μου πει κάποιος πως γίνεται η χρήση της; πρωί βράδυ διαλειμένη σε τι;
επίσης ένας γνωστός μου παίρνει και κρεατίνη μήπως ξέρει κάποιος τι ακριβώς κάνει η κρεατίνη;
Μπορέι κάποιος να μου συστήσει κάποιο καλό πρόγραμμα διατροφής καθώς και ως φοιτητής που είμαι δεν διαθέτω χρήματα για να απευθυνθώ σε κάποιο διατροφολόγο.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ως φοιτητης υποθετω οτι εχεις χρονο και ξερεις αγγλικα . οποτε αρχισε το διαβασμα ΤΩΡΑ :
και ενα εξαιρετικο αρθρο για το ποτε και τι πρεπει να τρως :
νασαι καλα και τα λεμε .
Bourdeliaris22
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Οκτ 2008
- Κριτικές
- 4
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
ως φοιτητης υποθετω οτι εχεις χρονο και ξερεις αγγλικα . οποτε αρχισε το διαβασμα ΤΩΡΑ :
και ενα εξαιρετικο αρθρο για το ποτε και τι πρεπει να τρως :
νασαι καλα και τα λεμε .
thanks φιλαράκι αυτά θα βοηθήσουν!! ;)
casteliano
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Απρ 2009
- Κριτικές
- 22
- Like
- 0
- Πόντοι
- 11
φιλε tsolias psolias
χωρις πρωτεινη δε κανεις δουλεια.......
πινε μια το πρωι πριν το πρωινο σου και μια αμεσως μετα την προπονηση σου
και μια 3η αν θες οποιαδηποτε στιγμη της μερας οποτε θες, εγω προτιμω αμεσως πριν κοιμηθω για να εχουν οι μυες ολο το 8ωρο του υπνου μου τροφη για να αναπτυσονται.
για κρετινη θα μπορουσες να παρεις για αυξηση δυναμης και μονο για να σηκωνεις πιο πολλα κιλα στη προπονηση και πρηξηματα αλλα να ξερεις οτι η κρεατινη κανει αρκετη κατακρατηση υγρων που δεν συμβαδιζει σε περιοδους γραμμωσης.
μπορεις να παρεις ομως καποια πρωτεινη που εχει μεσα και κρεατινη σε μικρη δοση για να αποφυγεις την πολυ κατακρατηση υγρων
εγω την πρωτεινη την πινω σε νερο για μειωση των θερμιδων αλλιως πιες τη σε γαλα για καλυτερη γευση ;)
πινε μια το πρωι πριν το πρωινο σου και μια αμεσως μετα την προπονηση σου
και μια 3η αν θες οποιαδηποτε στιγμη της μερας οποτε θες, εγω προτιμω αμεσως πριν κοιμηθω για να εχουν οι μυες ολο το 8ωρο του υπνου μου τροφη για να αναπτυσονται.
για κρετινη θα μπορουσες να παρεις για αυξηση δυναμης και μονο για να σηκωνεις πιο πολλα κιλα στη προπονηση και πρηξηματα αλλα να ξερεις οτι η κρεατινη κανει αρκετη κατακρατηση υγρων που δεν συμβαδιζει σε περιοδους γραμμωσης.
μπορεις να παρεις ομως καποια πρωτεινη που εχει μεσα και κρεατινη σε μικρη δοση για να αποφυγεις την πολυ κατακρατηση υγρων
εγω την πρωτεινη την πινω σε νερο για μειωση των θερμιδων αλλιως πιες τη σε γαλα για καλυτερη γευση ;)
Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
ξεκίνησα χτες και πάλι προπόνηση.
ρώτησα τον γυμναστή μου και αφού ζυγίστηκα (71 κιλά, 1.75 ύψος) μου έδωσε πρωτείνη 50-50 με υδατάνθρακες, μία της twinlab που είναι 4.7 κιλά και την πήρα 90 ευρώ από 130 που μου είπε ότι έχει αρχικά. δεν ξέρω και από τιμές και δεν ξέρω αν με δούλεψε.
τέλος πάντων, πίνω μία το πρωί με γάλα (χαμηλά λιπαρά) μία το απογευματάκι που δεν μπορώ να φάω και μία το βράδυ. εκτός από τις κλασσικές ασκήσεις για στήθος-δικέφαλα-πλάτες-πήχεις-τραπεζοειδείς-ώμους-τρικέφαλα-πόδια έβαλα και 20-40 λεπτά αερόβια άσκηση ποδήλατο-στέπινγκ και ίσως διάδρομο.
όλα αυτά 4 φορές την εβδομάδα δευτέρα τετάρτη παρασκευή και σάββατο.
η διατροφή μου είναι μία πρωτεινική δίαιτα με κρέας και υδατάνθρακες σε 2 γεύματα τη μέρα, κομένες πίτσες, *ζάχαρη* και λοιπές μαλακίες.
ίσως με το πέρας ενός μήνα να έχω πάρει γύρω στα 5 κιλά μυικής μάζας και άλλο τόσο στον επόμενο.
και από σεπτέμβριο θα κάνω διατήρηση του όγκου και θα πάω για μια κάλη γράμμωση.
αυτά
edit: ξέχασα να πω ότι σε κάθε δόση πρωτεΐνης παίρνω 2 κουταλιές της σούπας σκόνη σε 150-200 ml γάλακτος με χαμηλά λιπαρά. νομίζω ότ οι 2 κουταλιές είναι καλή δόση και επίσης το γάλα μου είπαν ότι βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση της πρωτεΐνης από τον οργανισμό.
ξεκίνησα χτες και πάλι προπόνηση.
ρώτησα τον γυμναστή μου και αφού ζυγίστηκα (71 κιλά, 1.75 ύψος) μου έδωσε πρωτείνη 50-50 με υδατάνθρακες, μία της twinlab που είναι 4.7 κιλά και την πήρα 90 ευρώ από 130 που μου είπε ότι έχει αρχικά. δεν ξέρω και από τιμές και δεν ξέρω αν με δούλεψε.
τέλος πάντων, πίνω μία το πρωί με γάλα (χαμηλά λιπαρά) μία το απογευματάκι που δεν μπορώ να φάω και μία το βράδυ. εκτός από τις κλασσικές ασκήσεις για στήθος-δικέφαλα-πλάτες-πήχεις-τραπεζοειδείς-ώμους-τρικέφαλα-πόδια έβαλα και 20-40 λεπτά αερόβια άσκηση ποδήλατο-στέπινγκ και ίσως διάδρομο.
όλα αυτά 4 φορές την εβδομάδα δευτέρα τετάρτη παρασκευή και σάββατο.
η διατροφή μου είναι μία πρωτεινική δίαιτα με κρέας και υδατάνθρακες σε 2 γεύματα τη μέρα, κομένες πίτσες, *ζάχαρη* και λοιπές μαλακίες.
ίσως με το πέρας ενός μήνα να έχω πάρει γύρω στα 5 κιλά μυικής μάζας και άλλο τόσο στον επόμενο.
και από σεπτέμβριο θα κάνω διατήρηση του όγκου και θα πάω για μια κάλη γράμμωση.
αυτά
edit: ξέχασα να πω ότι σε κάθε δόση πρωτεΐνης παίρνω 2 κουταλιές της σούπας σκόνη σε 150-200 ml γάλακτος με χαμηλά λιπαρά. νομίζω ότ οι 2 κουταλιές είναι καλή δόση και επίσης το γάλα μου είπαν ότι βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση της πρωτεΐνης από τον οργανισμό.
LION7
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 26 Ιουλ 2007
- Κριτικές
- 16
- Like
- 10.278
- Πόντοι
- 8.645
Μια χαρα δουλεια κανει και χωρις πρωτεινη!φιλε tsolias psolias
Αποκλειεται,σκεψου μονο ποσο ειναι τα 5 μυικα κιλα.Να εισαι ευχαριστημενος αν παρεις τον πρωτο μηνα 1-2 κιλα(οχι μυικα,γενικα!)ίσως με το πέρας ενός μήνα να έχω πάρει γύρω στα 5 κιλά μυικής μάζας και άλλο τόσο στον επόμενο.
ξέχασα να πω ότι σε κάθε δόση πρωτεΐνης παίρνω 2 κουταλιές της σούπας σκόνη σε 150-200 ml γάλακτος με χαμηλά λιπαρά. νομίζω ότ οι 2 κουταλιές είναι καλή δόση και επίσης το γάλα μου είπαν ότι βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση της πρωτεΐνης από τον οργανισμό.
Δε ξερω αν βοηθαει την απορροφηση,παντως σιγουρα την επιβραδυνει.
Επισκέπτης
οποσ το ειπεσ.....εβιβραδινι τιν αποροφισι....ενο με το νερο γινετε τσακ μπαμ ι δουλια!Μια χαρα δουλεια κανει και χωρις πρωτεινη!
Αποκλειεται,σκεψου μονο ποσο ειναι τα 5 μυικα κιλα.Να εισαι ευχαριστημενος αν παρεις τον πρωτο μηνα 1-2 κιλα(οχι μυικα,γενικα!)
Δε ξερω αν βοηθαει την απορροφηση,παντως σιγουρα την επιβραδυνει.
το γαλα ειναι στακα τουρκο να γεμισο...
Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις
Επισκέπτης
απλα ι προτεινι διαλιμενι σε γαλα αποροφατε αργα απο τον πορνοοργανισμο μασ...ενο διαλιμενι ι προτεινι σε νερο αποροφατε πιο γριγορα!αυτα μιστι μου!ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις
Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
ξέρεις μήπως αν υπάρχει κάποια περίοδος που μπορώ να παίρνω κανονικά την πρωτεΐνη; δηλαδή τώρα που είναι αρχή να παίρνω μικρότερες δόσεις (μιας και έχω να κάνω απο τον σεπτέμβριο προπονήσεις) και να τις κάνω κανονικές τις δόσεις σε 1-2 βδομάδες;
stallion81
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2006
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Η πρωτείνη απορροφάτε απο τον οργανισμό κάθε 4 ώρες περίπου 25 γραμμάρια. Το να πάρεις μικρότερες δόσεις δεν οφελέι σε κάτι. Θα πάρεις κανονικά τις δόσεις σου. Το πρωί που θα σηκώνεσε και μετά την προπόνηση (μπορείς και περισσότερες αλλά δεν ξέρω τι τρως). Κατά την προπόνηση πάρε γλουταμίνη για να μην καίς πολύ μυικό ιστό.
ξέρεις μήπως αν υπάρχει κάποια περίοδος που μπορώ να παίρνω κανονικά την πρωτεΐνη; δηλαδή τώρα που είναι αρχή να παίρνω μικρότερες δόσεις (μιας και έχω να κάνω απο τον σεπτέμβριο προπονήσεις) και να τις κάνω κανονικές τις δόσεις σε 1-2 βδομάδες;
Μπορέι κάποιος να μου συστήσει κάποιο καλό πρόγραμμα διατροφής καθώς και ως φοιτητής που είμαι δεν διαθέτω χρήματα για να απευθυνθώ σε κάποιο διατροφολόγο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ενα blog με ΠΟΛΛΕΣ χρήσιμες συμβουλές διατροφής...
Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
κάνω κάθε μέρα 2 κύρια γεύματα με κρέας+υδατάνθρακες και παίρνω και τώρα και 3 δόσεις πρωτείνης πρωί , απόγευμα(συνήθως μετά το γυμναστήριο) και το βράδυ πριν πάω για ύπνο.(μπορείς και περισσότερες αλλά δεν ξέρω τι τρως)
έχω κόψει τελείως τα γλυκά, τη ζάχαρη από καφέ τσάι και τέτοια, πολύ λίγο αλάτι και ψωμί στα γεύματα.
casteliano
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Απρ 2009
- Κριτικές
- 22
- Like
- 0
- Πόντοι
- 11
κάνω κάθε μέρα 2 κύρια γεύματα με κρέας+υδατάνθρακες και παίρνω και τώρα και 3 δόσεις πρωτείνης πρωί , απόγευμα(συνήθως μετά το γυμναστήριο) και το βράδυ πριν πάω για ύπνο.
έχω κόψει τελείως τα γλυκά, τη ζάχαρη από καφέ τσάι και τέτοια, πολύ λίγο αλάτι και ψωμί στα γεύματα.
μην ξεχνας να τρως φρουτα μεσα στα γευματα
προσοχη σε αυτα ομως που εχουν πολυ ζαχαρη πχ φραουλες
μια καλη λυση ειναι τα ξινομηλα και οι μπανανες, μη το ριξεις ομως στους χυμους γιατι θα παιρνεις τζαμπα θερμιδες.
το ψωμι μπορεις να το τρως μαυρο ή ακομα καλυτερα μαυρες φριγανιες διαιτης.
τα γευματα καντα 3 (μη ξεχνας το πρωινο ;))
analprison
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Μαΐ 2008
- Κριτικές
- 15
- Like
- 3
- Πόντοι
- 616
μην ξεχνας να τρως φρουτα μεσα στα γευματα
μια καλη λυση ειναι τα ξινομηλα και οι μπανανες, μη το ριξεις ομως στους χυμους γιατι θα παιρνεις τζαμπα θερμιδες.
το ψωμι μπορεις να το τρως μαυρο ή ακομα καλυτερα μαυρες φριγανιες διαιτης.
τα γευματα καντα 3 (μη ξεχνας το πρωινο ;))
το σωστο ειναι 6 γευματα
casteliano
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Απρ 2009
- Κριτικές
- 22
- Like
- 0
- Πόντοι
- 11
το σωστο ειναι 6 γευματα
το σωστο στην περιπτωση του ειναι 8 γευματα ;)
πρωινο-μεσημεριανο-βραδυνο = 3 γευματα
σνακ ενδιαμεσα σε πρωινο-μεσημεριανο και μεσημεριανι-βραδυνο = 2 γευματα
σέικ πρωτεινης 3 φορες τη μερα (πιάνετε για γευμα εφοσον εχει καμια 100αρια θερμιδες η δοση, κοβει την ορεξη, πινετε ανεξαρτητα και τον εφοδιαζει με καθαρη τροφη για τους μυες του) = 3 γευματα
συνολο 8 γευματα και ειναι jet
αν βεβαια σε αυτα πεταγε και ενα συμπληρωμα γλουταμινης ή αμινοξεων(για καλυτερη αναπτυξη και αποκατασταση) και μια πολυβιταμινη θα μιλαγαμε για superjet
Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
αν τα κάνω όλα αυτά πότε θα διαβάζω, πότε θα βγαίνω από το σπίτι, πότε θα παρακολουθώ μαθήματα...
όλη μέρα θα μαγειρεύω
πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. θα τις τηρήσω όσο μπορώ.
όλη μέρα θα μαγειρεύω
πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. θα τις τηρήσω όσο μπορώ.
μη το ριξεις ομως στους χυμους γιατι θα παιρνεις τζαμπα θερμιδες.
η φρουκτοζη ( ο υδατανθρακας των φρουτων ) δεν ειναι προς αποφυγη . χρησιμοποιηται με λιγο διαφορετικο τροπο απο αλλους υδατανθρακες .
το αλλο ειναι σωστοτατο !
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 25
- Εμφανίσεις
- 4K
- Απαντήσεις
- 20
- Εμφανίσεις
- 4K
- Απαντήσεις
- 140