Νέα

Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Ειναι τριτοδευτερα τα ελλ.Γυμναστηρια;

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    30

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ric Flair έχεις κάποια λίστα σαν κι αυτή () στα ελληνικά;

δεν εχω κατι υποψη ...

βρήκα αυτήν την σελίδα για θερμίδες: .Ελπίζω να ναι αντικειμενική

αυτη απλα σου δινει θερμιδες ...
η λιστα του bb.com αναλυει σε macronutrients και τα micronutrients .

Σχετικά με το κάψιμο και το φάγητο, πόσες θερμίδες θα πρέπει να καταναλώνω περίπου ημηρεσίως;
Πάντως παλιότερα ήμουν 135 κι έφτασα 98 σε 8-9 μήνες με 1 ώρα γυμναστική (3 φορές την βδομάδα) και διατροφή -σχεδόν- χορτοφαγική.Σταμάτησα για 2 χρόνια κι έχω κάνα 2μηνο που ξαναπήρα μπρος.Παρατηρώ ότι χάνω πιο δύσκολα τώρα, ίσως να χει να κάνει με τ' ότι παλιά είχα πολύ πράμα πάνω μου για πέταμα κι έφευγε πιο άνετα. :think:

σωστη η παρατηρηση .
καπου στο bb.com υπαρχει ενα απλο προγραμματακι που σου δινει ποσες θερμιδες χρειαζεσαι κατα μ.ο. την ημερα .
αν καψεις παραπανω ή φας λιγοτερο χανεις βαρος . μην κανεις ακραια πραγματα γιατι θα καταστρεψεις την υγεια σου . δεν ειναι αυτο το ζητουμενο ετσι ?

ολα αυτα πολυ απλουστευμενα . καλυτερα να συμβουλευτεις καποιον διαιτολογο . και διαβασε και κανα αρθρο .

epitafios

Νέο Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
εχω ερωτησεις για την κρεατινη.αγορασα καθαρη μοδουδρικη κρεατινη.ποια η διαφορα της απο αλλα σκευασματα μη καθαρης κρεατινης που ειναι σε συνδυασμο με υδατανθρακες,ταυρινη,γλουτσμινη κτλπ;
τι δοσολογια να εχω;στις οδηγιες λεει 4 φορες μια δοση(μια κουταλια δηλαδη) την περιοδο της υπερπληρωσης και μετα 1-2 φορες τη μερα.
δηλαδη τις πρωτες 5 μερες να παιρνω 4 δοσεις την μερα και μετα 1 δοση μετα την προπονηση;
επισης σε ποσα ml νερου να τη διαλυω;

chris_r

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Αγαπητέ επιτάφιε...
Η καθαρή μονουδρική κρεατίνη 1ον)δεν έχει υδατάνθρακα καθόλου 2ον)σου κρατάει υγρά,σε αντίθεση με άλλες κρεατίνες,π.χ κρεαλκαλική,εθυλεστερική αλλά 3ον)σύμφωνα με έρευνες είναι η μόνη με την οποία θα δείς σίγουρα κάποιο αποτέλεσμα(για τις άλλες είναι λίγο αμφιλεγόμενη η αποτελεσματικότητά τους,ανάλογα πολλές φορές με τον οργανισμό κτλ)
Μπορείς και μόνος σου να τη συνδιάζεις με διάφορα άλλα προιόντα όπως αυτά που ανέφερες,απλά απόφευγε τις ώρες που παίρνεις την κρεατίνη να μην καταναλώνεις καφείνη(λένε πως έχουν αντίθετη δράση,αλλά κι αυτό πολλοί ισχυρίζοντα πως είναι μύθος)
Αν την παίρνεις σκέτη,διάλυσέ την σε μισό λίτρο νερό περίπου,λίγο πάνω λίγο κάτω δε χάθηκε ο κόσμος...
Όσο για την 1η βδομάδα,να ξέρεις οτι το φόρτωμα δε θα σου προσφέρει καμιά διαφορά,είτε το κάνεις είτε όχι,παρα μόνο στην λίγο απότομη αύξηση του βάρους σου λόγω κατακράτησης υγρών,πάντως διαφορές σε δύναμη κτλ ΔΕΝ θα δείς είτε κάνεις είτε όχι φόρτωμα!
Καλές και δυνατές προπονήσεις!

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
και να προσθεσω οτι το 20 - 30 % των χρηστων αναφερει στομαχικες διαταραχες .

αν εισαι αναμεσα στους "ατυχους" μην το ζορισεις , δοκιμασε κατι αλλο .

εμενα πχ η μονουδρικη δεν μου καθησε στο στομαχι καθολου καλα , αλλα με την CEE ( creatine ethyl ester ) δεν ειχα κανενα προβλημα .

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Ρε μάγκες sorry που ρωτάω, αλλά όλα αυτά σε τι χρειάζονται?

Χημικά παρασκευάσματα ακούγονται, άρα δεν αποκλείεται σε κάποιον οργανισμό να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.  :think:

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
ας μην κανουμε παλι αυτη την συζητηση ...

οποιος δεν θελει δεν παιρνει .
οποιος θελει , διαβαζει για να ξερει τι παιρνει και το παιρνει ...

και στα φαγητα υπαρχει αυτο .
πχ καποιοι δεν ειναι ανεκτικοι στην λακτοζη . τι σημαινει ? να καταργησουμε το γαλα ?

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
γειά χαρά.Έχω αρχίσει γυμναστήριο εδώ και ένα μήνα για γράμμωση.Αυτή τη στιγμή είμαι 22 χρ έχω ύψος 1.80 και κιλά γύρω στα 79-80.Απ'οτι μου χουν πεί το πάν στη γράμμωση είναι η διατροφή.Ισχύει??Δυστυχώ ς εγώ αυτό δε το ξερα και όλο αυτό το μήνα συνέχιζα να τρώω μαλακίες π.χ. πίτσες σουβλάκια,να πίνω ανψυκτικά κ.λ.π.

Μπορέι κάποιος να μου συστήσει κάποιο καλό πρόγραμμα διατροφής καθώς και ως φοιτητής που είμαι δεν διαθέτω χρήματα για να απευθυνθώ σε κάποιο διατροφολόγο.Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
και βέβαια ισχύει, βέβαια ο διατροφολόγος θα σουτα σπάσει λιγάκι αλλά είναι μια καλή αρχή

Ed

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
Όχι μόνο ισχύει αλλά είναι το Α και το Ω ειδικά για τους κοιλιακούς. Ρώτα και στο γυμναστήριο όμως για συνδιασμό ασκήσεων που θα σου δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα και προς θεού μην καταντήσεις να πάρεις χάπια που υπόσχονται γράμμωση. Η γράμμωση να ξέρεις είναι μία διαδικασία που χρειάζεται χρόνο πολύ και προσήλωση στο πρόγραμμα σου!

cleitone13

Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
το παν φίλε ειναι η διατροφή και ο καλος ύπνος.....οι μυς αναπτύσοντε όταν κοιμάσαι...πρέπει όμως να επισκεφθείς οπωσδήποτε και διατροφολόγο για να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα γρήγορα...

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Για να μη σε βάλουμε -ως άσχετοι- σε άσχημους δρόμους και πάθεις και καμιά ζημιά, υπάρχουν κάποια πολύ απλά και λογικά πράγματα που μπορείς να κάνεις:

Κατ' αρχήν, τέλος τα σουβλάκια και οι πίτσες και τα λοιπά σκουπίδια. Κράτα τα μία φορά την εβδομάδα, στο ρεπό σου, μαζί και με το αλκοόλ. Το να εξωκείλεις άπαξ εβδομαδιαίως περιορίζει τις πιθανότητες ...υποτροπής μέσα στην εβδομάδα, και είναι και καλό για το ηθικό. Μη νιώσεις και στερημένος.

Πρόσεχε τί τρως: μην εξαφανίσεις τελείως τους υδατάνθρακες, αυτό είναι μέγα σφάλμα και δυστυχώς το κάνουν πολλοί. Κάνε τα τρία γεύματα της ημέρας πέντε, με αντίστοιχη μείωση στην ποσότητα, κράτα σταθερή και την πρωτεϊνη που τρως. Απλώς περιόρισε τα λιπαρά, όχι απαραίτητα στο μηδέν, τα πάντα είναι απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή. Το κυριότερο είναι να έχεις σταθερές ώρες και σταθερούς τύπους γευμάτων. Αυτό απαιτεί και την περισσότερη πειθαρχία.

Ακόμη και χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στο διαιτολόγιο, η αύξηση των γευμάτων από μόνη της αρκεί τις περισσότερες φορές για κάψιμο λίπους (πάντα σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση).

That's my two cents. Cheers.

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
όπως προείπα..και μη με κοροϊδέψετε γι'αυτό,δεν έχω χρήματα για να διαθέσω για διατροφολόγο..ήδη δίνω χρήματα για γυμναστήριο,φροντηστήρια..κ.λ.π.(είμαι φοιτητής).Το θέμα είναι πως δεν ξέρω τι πρέπει να τρώω,κάθε πότε να τρώω.Να τρώω το βράδυ ή όχι?Πόσο να τρώω?

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Βασικά πρωτεΐνες τρώγε μεσα στο πρωτο 2ωρο μετα τη γυμναστηκη, αυγα, κρεας, ή πινε γαλα, και λιγους υδατάνθρακες-ριζια πατατες κτλ για να μη παει εκει που δε πρεπει η πρωτεΐνη. αποφυγε τη ζαχαρη πολυ, αναψυκτικα και τέτοια και κανε πολλες επαναλήψεις σε καθε σετ, μεχρι να μη μπορεις αλλο καθολου. θες λιγοτερα κιλα και περισσοτερες επαναλήψεις για γράμμωση

Succesor

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2007
Κριτικές
6
Like
17
Πόντοι
1
γειά χαρά.Έχω αρχίσει γυμναστήριο εδώ και ένα μήνα για γράμμωση.Αυτή τη στιγμή είμαι 22 χρ έχω ύψος 1.80 και κιλά γύρω στα 79-80.Απ'οτι μου χουν πεί το πάν στη γράμμωση είναι η διατροφή.Ισχύει??Δυστυχώ ς εγώ αυτό δε το ξερα και όλο αυτό το μήνα συνέχιζα να τρώω μαλακίες π.χ. πίτσες σουβλάκια,να πίνω ανψυκτικά κ.λ.π.

Μπορέι κάποιος να μου συστήσει κάποιο καλό πρόγραμμα διατροφής καθώς και ως φοιτητής που είμαι δεν διαθέτω χρήματα για να απευθυνθώ σε κάποιο διατροφολόγο.Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)
Φίλε εγώ πάω γυμναστήριο 6 χρόνια κοντά και ενώ έχω αυξήσει δραματικά τη μυική μου μάζα και έχω φτιάξει πολύ καλή φυσική κατάσταση, έχω ακόμα μπάκα. είμαι 1.90 και περίπου 95 κιλά. Και αυτό γιατί πάντα η διατροφή μου ήταν άστατη. Βέβαια έχω χάσει περίπου 20 κιλά τα τελευταία χρόνια, αλλά και πάλι ποτέ δεν μπορώ να πειθαρχήσω για πολύ καιρό ώστε να φτάσω τελικά στο ιδανικό βάρος. Εννοείτε ότι το Α και το Ω είναι η διατροφή. Τρώγε ένα πλούσιο πρωινό, ένα δεκατιανό τύπου κριτσίνι ή φρούτο, το μεσημέρι νορμάλ μερίδες χωρίς πολύ ψωμί (μαύρο κατά προτίμηση), νωρίς το απόγευμά (όχι πιό αργά απο τις 7.30)θα τρώς για βράδυ και προτείνω σαλατούλες με πρωτείνη όπως ψάρι ή καμμιά μπριζόλα (όχι τυρί). Επίσης απέφυγε το πολύ αλάτι.Εννοείτε κόψε τα γλυκά και τα αναψυκτικά και σίγουρα κάποιό αποτέλεσμα εάν έχεις υπομονή θα το δείς...

Ed

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
όπως προείπα..και μη με κοροϊδέψετε γι'αυτό,δεν έχω χρήματα για να διαθέσω για διατροφολόγο..ήδη δίνω χρήματα για γυμναστήριο,φροντηστήρια..κ.λ.π.(είμαι φοιτητής).Το θέμα είναι πως δεν ξέρω τι πρέπει να τρώω,κάθε πότε να τρώω.Να τρώω το βράδυ ή όχι?Πόσο να τρώω?

Δεν είμαι διαιτολόγος αλλά φυσικά τρως και το βράδυ. ΑΛΛΑ...κάνεις το θερμιδικά μικρότερο γεύμα της ημέρας, μειώνεις όσο το δυνατόν περισσότερο τους υδατάνθρακες (δεν είναι τόσο χρήσιμοι όσο το πρωί), τρως πρωτείνη (λόγω θερμογόνου δράσης) με λαχανικά. Καλό θα ήταν τα λαχανικά να είναι ωμά ή ελαφρώς βρασμένα σε ατμό. Ο οργανισμός και ο μεταβολισμός μας θέλουν γεύματα πολλά και μικρά. Έτσι λειτουργούν καλύτερα. Μην παραλείπεις απογευματινό και δεκατιανό. Αν πχ φας πρωινό (απαραιτήτο) και μετά ξαναφας το μεσημέρι θα έχεις ρίξει τον ρυθμό καύσεως. Έστω ένας καφές με ένα φρούτο είναι απαραίτητα για να επιταχύνουν τον μεταβολισμό. Επίσης αν μπορείς να γυμνάζεσαι πρωί είναι ότι καλύτερο για να ξυπνάει και ο μεταβολισμός.

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
Φίλε εγώ πάω γυμναστήριο 6 χρόνια κοντά και ενώ έχω αυξήσει δραματικά τη μυική μου μάζα και έχω φτιάξει πολύ καλή φυσική κατάσταση, έχω ακόμα μπάκα. είμαι 1.90 και περίπου 95 κιλά. Και αυτό γιατί πάντα η διατροφή μου ήταν άστατη. Βέβαια έχω χάσει περίπου 20 κιλά τα τελευταία χρόνια, αλλά και πάλι ποτέ δεν μπορώ να πειθαρχήσω για πολύ καιρό ώστε να φτάσω τελικά στο ιδανικό βάρος. Εννοείτε ότι το Α και το Ω είναι η διατροφή. Τρώγε ένα πλούσιο πρωινό, ένα δεκατιανό τύπου κριτσίνι ή φρούτο, το μεσημέρι νορμάλ μερίδες χωρίς πολύ ψωμί (μαύρο κατά προτίμηση), νωρίς το απόγευμά (όχι πιό αργά απο τις 7.30)θα τρώς για βράδυ και προτείνω σαλατούλες με πρωτείνη όπως ψάρι ή καμμιά μπριζόλα (όχι τυρί). Επίσης απέφυγε το πολύ αλάτι.Εννοείτε κόψε τα γλυκά και τα αναψυκτικά και σίγουρα κάποιό αποτέλεσμα εάν έχεις υπομονή θα το δείς...

thanks φιλαράκι να είσαι καλά, θ'ακολουθήσω αυτά που λές.. μου ακούγονται λογικά ;)

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και εμένα.

ξεκινάω πάλι γυμναστήριο μετά από τον περασμένο σεπτέμβριο και έχω υπόψιν κάποια πράγματα για ασκήσεις και κάψιμο  μπάκας και λοιπών...
επειδή σκέφτομαι να πάρω πρωτεΐνη μήπως μπορείς να μου πει κάποιος πως γίνεται η χρήση της; πρωί βράδυ διαλειμένη σε τι;
επίσης ένας γνωστός μου παίρνει και κρεατίνη μήπως ξέρει κάποιος τι ακριβώς κάνει η κρεατίνη;

Ed

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
Βασικά πρωτεΐνες τρώγε μεσα στο πρωτο 2ωρο μετα τη γυμναστηκη, αυγα, κρεας, ή πινε γαλα, και λιγους υδατάνθρακες-ριζια πατατες κτλ για να μη παει εκει που δε πρεπει η πρωτεΐνη. αποφυγε τη ζαχαρη πολυ, αναψυκτικα και τέτοια και κανε πολλες επαναλήψεις σε καθε σετ, μεχρι να μη μπορεις αλλο καθολου. θες λιγοτερα κιλα και περισσοτερες επαναλήψεις για γράμμωση

Το πρώτο που λες για τις πρωτείνες είναι για αύξηση μυών. Κατά τη γυμνάστικη οι μύες μας "τραυματίζονται" με την καλή έννοια. Σκέψου το σαν καλές "κράμπες" Η πρωτείνη πάει και κάθεται σε αυτά τα σημεία ούτως ώστε να τα "γεμίσει". Την γράμμωση στα χέρια και ώμους και πλάτη θα την επιτύχεις ούτως ή άλλως. Το πρόβλημα είναι στο στήθος και στην περιοχή της κοιλιάς. Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο η καλύτερη άσκηση για γράμμωση κοιλιακών είναι το ελαφρύ τρέξιμο. Για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα. Τώρα όσον αφορά το λιγότερα κιλά περισσότερες επαναλήψεις για να κάνεις γράμμση είναι παλιός μύθος και έχει αποδειχθεί ότι δεν ισχύει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom