Νέα

Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ειναι τριτοδευτερα τα ελλ.Γυμναστηρια;

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    30

korjohn

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Γεια χαρά.Εγω είμαι 1,98μ και έχω πάρει αρκετά κιλά τον τελευταίο καιρό,έχω φτάσει 125.
Αρχισα γυμναστήριο αυτή τη βδομάδα.Πρέπει να τρώώ περισσότερο χρόνο στον διάδρομο-ποδήλατο ή στα όραγανα και βάρη?
Ο βασικός μου στόχος είναι η απώλεια βάρους.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Γεια χαρά.Εγω είμαι 1,98μ και έχω πάρει αρκετά κιλά τον τελευταίο καιρό,έχω φτάσει 125.
Αρχισα γυμναστήριο αυτή τη βδομάδα.Πρέπει να τρώώ περισσότερο χρόνο στον διάδρομο-ποδήλατο ή στα όραγανα και βάρη?
Ο βασικός μου στόχος είναι η απώλεια βάρους.

Καταρχήν, ζητάς από το γυμναστή να σου βγάλει πρόγραμμα, αφού του εξηγήσεις τί ακριβώς θέλεις...

Λογικά, πρέπει να ξεκινήσεις με αερόβια προπόνηση, να φτιάξεις τη φυσική σου κατάσταση, και να χάσεις γρήγορα τα παραπανίσια κιλά...
Εννοείται, προς πρέπει να προσέξεις και διατροφή...

Επίσης, μια και οι σωματικές σου διαστάσεις είναι πολύ σημαντικές, μην παραλείψεις και μια εξέταση από γιατρό...
Με 125 κιλά, δεν είναι κι ό,τι καλύτερο να αρχίσεις αμέσως δυνατό τρέξιμο και ποδήλατα...

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
καλο θα ηταν να τη σταματησεις για ενα διαστημα...μην επιβαρυνεισ κ αλλο τα νεφρα σου...

Thnks φιλος.

μεγαλε το εχω ξαναπει.κοψτε τις μαλακιες γιατι καμια μερα μαζι με  το χεσιμο θα σας φυγει και κανενα νεφρο μαζι με τις κουραδες.

Εχω και αιμορροειδες και θα με τσουξει.

παρτα ολα μαζι ρε σιγα
Αληθεια λες ρε ή πλακιζεσαι;

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Έχω ξαναρωτήσει νομίζω, αλλά τεσπα - δε σπαμάρω πάντως. Ερώτηση για κάποιους που ξέρουν εδώ μέσα - το στομάχι & το βυζί για να σφίξει υπάρχει περίπτωση ποτέ να γίνει με ασκήσεις πεκ-ντεκ πως το λένε, βάρη στην μπάρα κλπ? :think:

Εννοώ ότι μήπως χρειάζεται τελικά οπωσδήποτε τρέξιμο στο διάδρομο (που εγώ δε μπορώ να κάνω - παλιά ιστορία στα πόδια) και τότε τι μπορεί να κάνει κανείς για κάψιμο λίπους? :helpplea:

Πήρα από ένα body building store μια μπούρδα για κοιλιακούς για το σπίτι, νομίζω όμως ότι με 4Χ10 την ημέρα ούτε του Αγίου που γιορτάζει κάθε μέρα στο στρατό δε θα φτιάξω σώμα της προκοπής. :helpplea: Μήπως θέλει τουλάχιστον 500 ημερησίως? :think:

Κάτι τελευταίο - άντε και φτιάχνει κανείς ένα περίπου αξιοπρεπές σωματάκι μετά από 1 χρόνο (που εγώ αυτό θέλω όχι να γίνω τούμπανο, αν και το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο :headbang:) - πως το συντηρεί μετά? Δηλ εννοώ τελικά μήπως το όλο πράγμα είναι αλλαγή φιλοσοφίας, κάτι που πρέπει να κάνουμε μια ζωή χαλαρά και χωρίς συγκεκριμένο σκοπό? Νομίζω έτσι θα έπρεπε να είναι...

Για διατροφή δε ρωτάω - φαντάζομαι όμως μακριά από τηγανιτά, γλυκά, σουβλάκια κλπ. Εδώ είναι το μόνο που δεν έχω πρόβλημα - άνετα τα κόβω όλα μαχαιριά. ;)

Κάτι τελευταίο - μήπως τελικά το κολύμπι είναι το καλύτερο απ' όλα και όλα αυτά είναι παπαριές (οι πολίστες έχουν τα καλύτερα σώματα). Που να βρει κανείς πισίνα βέβαια... :helpplea:

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
για να αποκτησεις την επιθυμητη σωματικη διαπλαση χρειαζεται

σωστη διατροφη - τουλαχιστον το 85% των γευματων να ειναι "σωστα"
προπονηση με βαρη
ξεκουραση-αποκατασταση
ΑΕΡΟΒΙΑ

ας επικεντρωθουμε στην αεροβια .

αυτη μπορει να εχει πολλες μορφες : περπατημα , τρεξιμο , κολυμπι , κωπηλασια ... επιλογη για οσους εχουν προβλημα με γονατα ειναι το ελλειπτικο : συνδιασμος step και διαδρομου . παντως σημασια εχει να περιληφτει η αεροβια , γιατι αλλιως δεν εχουμε αποτελεσμα .

silverdragon

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2008
Like
2
Πόντοι
6
να ρωτησω κι εγω κατι παληκαρια
τα αμινοξεα ειναι καλο να τα παρω πριν την προπονηση η μετα?

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
LOL - η αδερφή μου πήρε αυτό τα Χριστούγεννα, αλλά το έχει για να απλώνει κανα ρούχο. :cheesy:

Το σκεφτόμουνα, αλλά ένας φίλος εδώ μου έλεγε ότι μόνο ο Chuck Norris έκανε σώμα με αυτό. :2funny:

Οπότε είπα άστο καλύτερα...

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Το σκεφτόμουνα, αλλά ένας φίλος εδώ μου έλεγε ότι μόνο ο Chuck Norris έκανε σώμα με αυτό. :2funny:

μπαααααα ! 

αν το σκεφτεσαι σοβαρα πηγαινε σενα μαγαζι που πουλαει οργανα και παρε ενα καλο . με ηλεκτρικο μοτερ .

μην παρεις φτηνιαρικο . θα πεταξεις τα λεφτα σου .

ΥΓ : οι φημες οτι εχω μετοχες σε αλυσιδα καταστηματων με οργανα ελεγχονται ως ψευδεις ...  :grin:

chris_r

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Αφού φτάσαμε στο αγαπημένο μου θέμα είπα να συμμετέχω κι εγώ...Λοιπόν,με την οικιακή γυμναστική γενικά δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα!!Εγγυημένα στο λέω 100%!Ό,τι και να αγοράσεις θα είναι μετά απο κάποιους μήνες κρεμάστρα που θα θυμάσαι 1 στο τόσο να χρησιμοποιήσεις για να "ξεσκουριάσεις" και καλά...Γράψου σε ένα γυμναστήριο κοντά σου για πολλούς λόγους.Μερικοί απο αυτούς είναι για να έχεις κάποιον να σου δείχνει(όχι οτι οι "γυμναστές" στα γυμναστήρια ξέρουν πολλά πράγματα,φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλους αλλά στην πλειοψηφία) πάντως καλύτερα να σου δείχνει "γυμναστής" παρά να κάνεις ο,τι σου κατέβει...Βασικός λόγος είναι οτι θα έχεις μια πληθώρα οργάνων κ όχι κάνα 2 αλτηράκια που αγόρασες, επίσης θα βλέπεις τί ασκήσεις κάνουν οι άλλοι τις οποίες με τον καιρό μπορεί να τις δοκιμάσεις κι εσύ και να σε "πιάνουν" καλά.Τέλος θα έχεις κάποιον να σε βοηθά σε βαριές ασκήσεις(που θα έρθουν με τον καιρό) και ίσως και κάποιον ως πρότυπο που θες να φτάσεις ή και κάποιον να ανταγωνίζεσαι...

Και πάνω απ'όλα θυμήσου,για να κάνεις ένα καλό σώμα(ακόμα κι αυτό που έχεις στο μυαλό σου) πρέπει να ασχοληθείς σοβαρά με το άθλημα,που συμπεριλαμβάνει ένα μεγάλο παράγοντα,τη ΔΙΑΤΡΟΦΗ!

Η πρόχειρη ενασχόληση θα σου φέρει πρόχειρο αποτέλεσμα...

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
σωστος !

ασε που μπορεις να παιρνεις ματι και τα πιπινακια στο αερομπικ .  :boobies:  :rockon:

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
μετα μαζι με απλους υδατανθρακες .

Γιατι να μην τα παρει πριν την προπονηση ή και κατα τη διαρκεια ρε παικτη;

Οπότε είπα άστο καλύτερα...
Εγω την ειχα πει αυτη τη μαλακια,παρολ αυτα δε ειχες αναφερει τοτε οτι εχεις προβλημα με τα γονατα.
Με αυτο το δεδομενο,για αεροβια αυτο το οργανο ισως σου ταιριαζει,χωρις να ξερω απολυτα,καλο θα ηταν να ρωτησεις εναν ορθοπεδικο.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Και πάνω απ'όλα θυμήσου,για να κάνεις ένα καλό σώμα(ακόμα κι αυτό που έχεις στο μυαλό σου) πρέπει να ασχοληθείς σοβαρά με το άθλημα,που συμπεριλαμβάνει ένα μεγάλο παράγοντα,τη ΔΙΑΤΡΟΦΗ!

Η πρόχειρη ενασχόληση θα σου φέρει πρόχειρο αποτέλεσμα...
Thanks - έχω γραφτεί ήδη σε συνοικοιακό, 5 λεπτά με τα πόδια. :dancing:

Απλά απογοητεύομαι γιατί είναι όλοι φτιαγμένοι, ενώ εγώ μόλις ξεκίνησα και δε μπορώ να σηκώσω ούτε 20 κιλά. :headbang: :helpplea:

Το πρόβλημα με τα γυμναστήρια είναι ότι όσοι είναι εκεί στην πραγματικότητα δε χρειάζονται γυμναστική. Αντί να δει κανείς εύσωμους, υπέρβαρους, κήτη κλπ βλέπει ντουλάπες, ντούμπανα & φέτες-φέτες.

Αυτός είναι ο λόγος που κονομάνε τα γυμναστήρια από τις ετήσιες συνδρομές - 9 στους 10 πάνε ένα μήνα και μετά τα παρατάνε. Νομίζουν όλοι ότι πρόκειται για απλή υπόθεση - μόνο έτσι δεν είναι όμως.

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.333
Πόντοι
42.697
Thanks - έχω γραφτεί ήδη σε συνοικοιακό, 5 λεπτά με τα πόδια. :dancing:

Απλά απογοητεύομαι γιατί είναι όλοι φτιαγμένοι, ενώ εγώ μόλις ξεκίνησα και δε μπορώ να σηκώσω ούτε 20 κιλά. :headbang: :helpplea:

Το πρόβλημα με τα γυμναστήρια είναι ότι όσοι είναι εκεί στην πραγματικότητα δε χρειάζονται γυμναστική. Αντί να δει κανείς εύσωμους, υπέρβαρους, κήτη κλπ βλέπει ντουλάπες, ντούμπανα & φέτες-φέτες.

Αυτός είναι ο λόγος που κονομάνε τα γυμναστήρια από τις ετήσιες συνδρομές - 9 στους 10 πάνε ένα μήνα και μετά τα παρατάνε. Νομίζουν όλοι ότι πρόκειται για απλή υπόθεση - μόνο έτσι δεν είναι όμως.

φιλε μου (αν και βάζελος :grin:) το έχεις πιάσει το νόημα.
ακουσε κάτι.
εγώ γυμνάζομαι σε γυμναστήριο περίπου 14 χρόνια...
δεν έχω πάρει ποτε ουσιες και μαλακιες ουτε πρόκειται να πάρω...
εαν έχεις υπομονή, κάνεις σωστά τις ασκήσεις και πηγάινεις τουλάχιστον 3-4 φορές την βδόμάδα θα δείς διαφορά στο σώμα σου στο πρώτο τρίμηνο κιολας.
εαν μπορείς δε να τρώς και κάπως σωστά ακόμα καλυτερα (οχι λιπη, τηγανιτά, αναψυκτικά, αλκοολ κτλ)
υπομονή και επιμονή θέλει...

τώρα αν θές να γίνεις τούμπανο και φέτες είναι α΄λλη κουβέντα...

chris_r

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Αμινοξέα (όλα τα αμινοξέα,όχι ξεχωριστά όπως παρακάτω) μπορεί να παίρνει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα για να συμπληρώνει τα γεύματά του αν είναι ελλειπή.Το θέμα είναι τί αμινοξέα;
Ας πούμε:
Γλουταμίνη : πρίν και μετά την προπόνηση ή και πριν το πρωινό (αν πρέπει να διαλέξει 1 φορά εγώ προσωπικά παίρνω πριν την προπόνηση)
Βcaa : το ίδιο με απο πάνω ακριβώς
Αργινίνη ή/και Ορνιθίνη : πριν την προπόνηση μόνο
Ταυρίνη : το ίδιο με απο πάνω
Καφείνη : το ίδιο με απο πάνω

Όταν λέμε πριν την προπόνηση εννοούμε 30 λεπτά πριν περίπου εκτός της καφείνης που θέλει 1,5 ώρα πριν περίπου κ με όσο πιο άδειο στομάχι γίνεται...

Όσο για αυτό που λες,συμφωνώ πως οι περισσότεροι τα παρατάνε,προσπάθησε λοιπόν να μη γίνεις ένας απο αυτούς,να οργανωθείς σωστά,να διαβάσεις για το άθλημα και να κάνεις αποτέλεσμα!!
Και πίστεψέ με,ξέχνα τα κιλά,το ποιος είναι καλύτερος φαίνεται στον καθρέφτη!!Σιγά σιγά θα έρθουν και σε σένα τα κιλά,μην ανησυχείς καθόλου!Εγώ ξεκίνησα γυμναστήριο πέρσυ τον Νοέμβρη και μέσα σε 1 χρόνο έφτασα να παίζω πάγκο 100 κιλά squat 150 και άρσεις θανάτου 170 και όλα για 3 επαναλήψεις...Δεν κάνω διαφήμιση απλά σου λέω να μην αγχώνεσαι για τα κιλά...Φάε καλά,προπονήσου σκληρά και ΣΩΣΤΑ,ξεκουράσου και όλα θα γίνουν....

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Γιατι να μην τα παρει πριν την προπονηση ή και κατα τη διαρκεια ρε παικτη;

κυριως για οικονομικους λογους . αν εχει την οικονομικη ανεση ας τα παιρνει και πριν και κατα την διαρκεια και μετα .

αν ειναι να παρει μια "δοση" τοτε καλυτερα ειναι μετα με απλους υδατανθρακες . ( βεβαια εχω υποψη μου καναδυο αρθρα που θεωρουν οτι ειναι καλυτερα κατα την διαρκεια )

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
φιλε μου (αν και βάζελος :grin:) το έχεις πιάσει το νόημα.
ακουσε κάτι.
εγώ γυμνάζομαι σε γυμναστήριο περίπου 14 χρόνια...
δεν έχω πάρει ποτε ουσιες και μαλακιες ουτε πρόκειται να πάρω...
εαν έχεις υπομονή, κάνεις σωστά τις ασκήσεις και πηγάινεις τουλάχιστον 3-4 φορές την βδόμάδα θα δείς διαφορά στο σώμα σου στο πρώτο τρίμηνο κιολας.
εαν μπορείς δε να τρώς και κάπως σωστά ακόμα καλυτερα (οχι λιπη, τηγανιτά, αναψυκτικά, αλκοολ κτλ)
υπομονή και επιμονή θέλει...

τώρα αν θές να γίνεις τούμπανο και φέτες είναι α΄λλη κουβέντα...
Για την πανάθα δε μπορώ να κάνω κάτι, sorry. :grin:

Μ' έπιασες - αυτό θέλω να κάνω. Νορμάλ σωματάκι - πιστεύω αυτή τη φορά να τα καταφέρω. Είμαι απ΄ αυτούς που έχουν πληρώσει συνδρομές στα JW στο παρελθόν και πήγαν ένα μήνα. :jerking:

Έχω πεισμώσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά - και θυμώσει με τον ευατό μου που μια ζωή τα παράταγε.

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
φιλε chris_r θες λιγο διαβασμα .

αμινοξεα : τα δομικα στοιχεια των πρωτεινων .

περισσοτερα εδω :

γλουταμινη : το αμινοξυ που υπαρχει σε μεγαλυτερη αφθονια . βοηθα στην αποκατασταση και θωρακιζει το ανοσοποιητικο συστημα .
BCAA : Branded Chain Amino Acids - Αμινοξεα διακλαδισμενης αλυσιδας . βοηθουν στην μυικη υπερτροφια .
Αργινινη : προπομπος του νιτρικου οξεως ( ομοιως ορνιθινη αλλα μαλλον οχι στον ιδιο βαθμο )
Ταυρινη : παρομοια δραση με την ινσουλινη ( αλλα σε μικροτερο βαθμο )

η καφεινη ΔΕΝ ειναι αμινοξυ .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom