Νέα

Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Ειναι τριτοδευτερα τα ελλ.Γυμναστηρια;

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    30

maximilian

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Like
30
Πόντοι
16
Πιο χαλαρα δεν παει τυπε πιστεψε με.
Το οριο ειναι το 70λεπτο, αν το ξεπερασω εστω και για 10 λεπτα ενω εκεινη την στιγμη δεν νιωθω κουραση το βραδυ κανω σβουρες.

Εννοείς ότι - το καθαρό - πρόγραμμά σου διαρκεί 70 λεπτά? Που περιλαμβάνει τι?

madoka

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2013
Like
0
Πόντοι
16
ό,τι σου πει ο άντρας σου ε; :birdman:

Σε είχα για πιο φεμινίστρια,με απαγοητεύεις... :birdman:

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
Εννοείς ότι - το καθαρό - πρόγραμμά σου διαρκεί 70 λεπτά? Που περιλαμβάνει τι?

Ανοιχτη θαλασσα κολυμβηση ελευθερο χωρις παυση , 2.5χιλιομτρα  κανω σε αυτα τα λεπτα.Αν κανω λιγοτερο δεν εχω κανεναν μυικο ποσο την επομενη(νιωθω δηλαδη οτι δεν γυμναστηκα) και οταν ξεφύγω κανα 10 λεπτο αρχίζουν τα προβληματα.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
ΟΚ λοιπόν. Η εμπειρία σου ετών μας λέει τα παρακάτω:

• [li]Όποιος νοιώθει οιασδήποτε φύσεως πόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, τον αγνοεί και συνεχίζει να προπονείται.[/li]
    [li]Επίσης όταν είσαι πιασμένος στη μυϊκή ομάδα, αυτό αφήνει ανεπηρέαστη την προπόνηση σε αυτήν αφού μπορείς είτε πιασμένος είτε όχι να εκτελείς τις επαναλήψεις με την ίδια ακρίβεια[/li]

η εμπειρια μου λεει τα παρακατω:
οποιος θελει να ξεκινησει συστηματικα γυμναστικη θα πρεπει να το κανει με σοβαροτητα. αυτο προυποθετει ιατρικες εξετασεις, σωστο γυμναστη, διατροφη και προσωπικη μελετη. καθοτι δεν ειναι σε θεση να εκτιμησει ουτε πονους ουτε σωστη εκτελεση ασκησεων, καταληγει ειτε τραυματισμενος ειτε να χαζοχτυπιεται σε χαμηλη ενταση χωρις αποτελεσμα. και στις δυο περιπτωσεις θα σταματησει συντομα απογοητευμενος απο τη μηδενικη εξελιξη οποτε ουσια μηδεν και αερα κουβεντα.
οτιδηποτε περαν αυτου ειναι για χαριεντισμα και καφενειακη κουβεντα που βεβαιως αρμοζει σε ενα φορουμ αλλα μη το αναγουμε και σε περισπουδαστη συμβουλη 'τωρα μιλαμε σοβαρα' ή 'κανε αυτο και αυτο και θα δεις' και ετσ.

ειτε πιασμενος ειτε οχι το σημαντικο ειναι να επιλεγεις να παιξεις με τα σωστα κιλα για να εκτελεις σωστα τις ασκησεις και οχι βασισμενος στα πονακια. γυμναστικη δεν ειναι χαβαλες αλλα σημαινει πειθαρχια = τις περισσοτερες μερες σφιγγω τα δοντια ειτε επειδη βαριεμαι ειτε επειδη ποναω. η εκφραση no pain no gain αυτη ακριβως την ουσια δειχνει.

αυτια.

maximilian

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Like
30
Πόντοι
16
Ανοιχτη θαλασσα κολυμβηση ελευθερο χωρις παυση , 2.5χιλιομτρα  κανω σε αυτα τα λεπτα.Αν κανω λιγοτερο δεν εχω κανεναν μυικο ποσο την επομενη(νιωθω δηλαδη οτι δεν γυμναστηκα) και οταν ξρφυγω κανα 10 λεπτο αρχοζουν τα προβληματα.

Ο ρυθμός ο δικός μου είναι 2 χλμ σε 60 λεπτά μέρα παρά μέρα.
Αν κάνω και την επόμενη ημέρα αν και σωματικά νιώθω ΟΚ το βράδυ έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα.
Ο λόγος είναι ότι η υπερποπόνηση  εκτός από το σώμα επιδρά και στο ΚΝΣ.
70 λεπτά πάντως κολύμβηση είναι υπερ αρκετά.     

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
Ο ρυθμός ο δικός μου είναι 2 χλμ σε 60 λεπτά μέρα παρά μέρα.
Αν κάνω και την επόμενη ημέρα αν και σωματικά νιώθω ΟΚ το βράδυ έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα.
Ο λόγος είναι ότι η υπερποπόνηση  εκτός από το σώμα επιδρά και στο ΚΝΣ.
70 λεπτά πάντως κολύμβηση είναι υπερ αρκετά.      

Αυτο ακριβως.

Οκ ,θα το κατεβασω στο 60 λεπτο και θα ανεβασω λιγο τον ρυθμο και βλεπουμε.

Thanks

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
η εμπειρια μου λεει τα παρακατω:
οποιος θελει να ξεκινησει συστηματικα γυμναστικη θα πρεπει να το κανει με σοβαροτητα. αυτο προυποθετει ιατρικες εξετασεις, σωστο γυμναστη, διατροφη και προσωπικη μελετη. καθοτι δεν ειναι σε θεση να εκτιμησει ουτε πονους ουτε σωστη εκτελεση ασκησεων, καταληγει ειτε τραυματισμενος ειτε να χαζοχτυπιεται σε χαμηλη ενταση χωρις αποτελεσμα. και στις δυο περιπτωσεις θα σταματησει συντομα απογοητευμενος απο τη μηδενικη εξελιξη οποτε ουσια μηδεν και αερα κουβεντα.
οτιδηποτε περαν αυτου ειναι για χαριεντισμα και καφενειακη κουβεντα που βεβαιως αρμοζει σε ενα φορουμ αλλα μη το αναγουμε και σε περισπουδαστη συμβουλη 'τωρα μιλαμε σοβαρα' ή 'κανε αυτο και αυτο και θα δεις' και ετσ.

ειτε πιασμενος ειτε οχι το σημαντικο ειναι να επιλεγεις να παιξεις με τα σωστα κιλα για να εκτελεις σωστα τις ασκησεις και οχι βασισμενος στα πονακια. γυμναστικη δεν ειναι χαβαλες αλλα σημαινει πειθαρχια = τις περισσοτερες μερες σφιγγω τα δοντια ειτε επειδη βαριεμαι ειτε επειδη ποναω. η εκφραση no pain no gain αυτη ακριβως την ουσια δειχνει.

αυτια.

Είτε είσαι επαγγελματίας, είτε πας για απλά καλή υγεία, ευεξία, κάψιμο λίπους η ασφάλειά σου πάει πάνω από όλα. Οπότε ορθώς οι ιατρικές εξετάσεις. Εάν πας για διάκριση ή για πρωταθλητισμό, σίγουρα χρειάζεσαι και τα λοιπά που έγραψες.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω πώς δεν καταλαβαίνεις είναι το ότι ασυνείδητα εκτελείς αλλιώς την άσκηση όταν πονάς. ΈΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Όταν κάνεις πχ bodyweight squat και είσαι πιασμένος στη μυϊκή ομάδα, θα εκτελεστεί διαφορετικά η άσκηση. Από το να εκτελείς λανθασμένα την άσκηση, περίμενε μέχρι να μπορείς να την εκτελείς κανονικά. Είναι η άποψή μου. Εσύ λες να σφίξει δόντια και να βγάλει πρόγραμμα.

Και στην προπόνηση όταν κουράζεσαι σταματάς την επανάληψη, παίρνεις το χρόνο σου μέχρι να μπορείς να εκτελέσεις κανονικά. Καλύτερα κανονική επανάληψη παρά μισοδουλειές για να βγάλω τα σετ. Εγώ έτσι κάνω. Είμαι σίγουρος πως δεν είμαι καλλίτερος από εσένα αλλά έτσι κάνω και έτσι θα πρότεινα σε κάποιον που με ρωτά.

Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΩΣ με το να συνεχίζεις ενώ το σώμα σου διαμαρτύρεται. Αυτά πάνε κληρονομιά και το σώμα θυμάται.

Τόσα και τόσα περιστατικά υπάρχουν που ο αθλητής σφίγγει τα δόντια ενώ έπρεπε να σταματήσει και μετά παίρνει πούλο. Τόσα περιστατικά που πονάει στο ένα πόδι και συνεχίζει και μετά γαμάει και το άλλο πόδι διότι ασυνείδητα το επιβαρύνει.

Φυσικά ο Schwartzenegger ή ο Δήμας ή άλλος πρωταλθητής δεν έγινε αυτός που έγινε υπακούωντας στα πονάκια και respect. Αλλά εδώ γράφουμε να παρακινήσουμε κόσμο σε γυμναστική

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom