η εμπειρια μου λεει τα παρακατω:
οποιος θελει να ξεκινησει συστηματικα γυμναστικη θα πρεπει να το κανει με σοβαροτητα. αυτο προυποθετει ιατρικες εξετασεις, σωστο γυμναστη, διατροφη και προσωπικη μελετη. καθοτι δεν ειναι σε θεση να εκτιμησει ουτε πονους ουτε σωστη εκτελεση ασκησεων, καταληγει ειτε τραυματισμενος ειτε να χαζοχτυπιεται σε χαμηλη ενταση χωρις αποτελεσμα. και στις δυο περιπτωσεις θα σταματησει συντομα απογοητευμενος απο τη μηδενικη εξελιξη οποτε ουσια μηδεν και αερα κουβεντα.
οτιδηποτε περαν αυτου ειναι για χαριεντισμα και καφενειακη κουβεντα που βεβαιως αρμοζει σε ενα φορουμ αλλα μη το αναγουμε και σε περισπουδαστη συμβουλη 'τωρα μιλαμε σοβαρα' ή 'κανε αυτο και αυτο και θα δεις' και ετσ.
ειτε πιασμενος ειτε οχι το σημαντικο ειναι να επιλεγεις να παιξεις με τα σωστα κιλα για να εκτελεις σωστα τις ασκησεις και οχι βασισμενος στα πονακια. γυμναστικη δεν ειναι χαβαλες αλλα σημαινει πειθαρχια = τις περισσοτερες μερες σφιγγω τα δοντια ειτε επειδη βαριεμαι ειτε επειδη ποναω. η εκφραση no pain no gain αυτη ακριβως την ουσια δειχνει.
αυτια.
Είτε είσαι επαγγελματίας, είτε πας για απλά καλή υγεία, ευεξία, κάψιμο λίπους η ασφάλειά σου πάει πάνω από όλα. Οπότε ορθώς οι ιατρικές εξετάσεις. Εάν πας για διάκριση ή για πρωταθλητισμό, σίγουρα χρειάζεσαι και τα λοιπά που έγραψες.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω πώς δεν καταλαβαίνεις είναι το ότι ασυνείδητα εκτελείς αλλιώς την άσκηση όταν πονάς. ΈΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Όταν κάνεις πχ bodyweight squat και είσαι πιασμένος στη μυϊκή ομάδα, θα εκτελεστεί διαφορετικά η άσκηση. Από το να εκτελείς λανθασμένα την άσκηση, περίμενε μέχρι να μπορείς να την εκτελείς κανονικά. Είναι η άποψή μου. Εσύ λες να σφίξει δόντια και να βγάλει πρόγραμμα.
Και στην προπόνηση όταν κουράζεσαι σταματάς την επανάληψη, παίρνεις το χρόνο σου μέχρι να μπορείς να εκτελέσεις κανονικά. Καλύτερα κανονική επανάληψη παρά μισοδουλειές για να βγάλω τα σετ. Εγώ έτσι κάνω. Είμαι σίγουρος πως δεν είμαι καλλίτερος από εσένα αλλά έτσι κάνω και έτσι θα πρότεινα σε κάποιον που με ρωτά.
Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΩΣ με το να συνεχίζεις ενώ το σώμα σου διαμαρτύρεται. Αυτά πάνε κληρονομιά και το σώμα θυμάται.
Τόσα και τόσα περιστατικά υπάρχουν που ο αθλητής σφίγγει τα δόντια ενώ έπρεπε να σταματήσει και μετά παίρνει πούλο. Τόσα περιστατικά που πονάει στο ένα πόδι και συνεχίζει και μετά γαμάει και το άλλο πόδι διότι ασυνείδητα το επιβαρύνει.
Φυσικά ο Schwartzenegger ή ο Δήμας ή άλλος πρωταλθητής δεν έγινε αυτός που έγινε υπακούωντας στα πονάκια και respect. Αλλά εδώ γράφουμε να παρακινήσουμε κόσμο σε γυμναστική