LION7
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 26 Ιουλ 2007
- Μηνύματα
- 30.784
- Κριτικές
- 16
- Like
- 10.311
- Πόντοι
- 8.645
Φίλε LION ο ρόλος της ινσουλίνης είναι να ρυθμίζει την ποσότητα σακχάρου στο αίμα. Όταν τρώμε κάτι με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη εκκρίνεται ινσουλίνη η οποία "σπρώχνει" τα σάκχαρα από το αίμα στα κύτταρα όπου μετατρέπονται σε λίπος. Οπότε όπως γράφεις πρέπει να τρώμε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη για να κρατάμε την ινσουλίνη όσο το δυνατόν σταθερή.
Μετά από έντονη άσκηση όμως πέφτει πολύ το σάκχαρο στο αίμα και εμείς οι μέσοι ασκούμενοι πρέπει να ανεβάσουμε την ινσουλίνη απότομα για δύο λόγους. Μη πάθουμε καμιά υπογλυκαιμία και πέσουμε λιπόθυμοι και δεύτερον για να καταπολεμήσουμε την κορτιζόλη που παράγεται μετά από έντονο stress και, ξεκινάμε τις θεωρίες, έχουμε καταβολισμό και "κάψιμο" μυϊκού ιστού, και, πάμε τώρα στο αναβολικό παράθυρο, με τη βοήθεια της έκκρισης ινσουλίνης έχουμε μεγαλύτερη και γρηγορότερη απορρόφηση πρωτείνης.
Αυτά στους natural. Τώρα στο - επαγγελματικό - bodybuilding η δεξτρόζη είναι απλή καραμέλα. Σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για ενέσεις ινσουλίνης. Σε αυτό το επίπεδο όσοι μιλάνε για διατροφή και σωστή άσκηση για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα λένε παραμύθια. Γενικά έχει πολύ ενδιαφέρον το θέμα αλλά άμα μπούμε σε λεπτομέρειες φοβάμαι ότι θα ανοίξει σε κάποιους η όρεξη για σκευάσματα...
Θενκς για την αναλυτικότατη απάντηση. Δεν απάντησες όμως στο γιατί πρέπει να κοιτάμε τόσο πολύ το γλυκαιμικό φορτίο των γευμάτων αφού έτσι κι αλλιώς όταν έχει πρωτείνη το γεύμα μειώνεται το φορτίο