Το καλοκαιρι ετρεχα 8Km 6 φορες την εβδομαδα.Τωρα το αλλαξα και τρεχω 12Km 3 φορες την εβδομαδα.
Αληθευει οτι πανω απο μια ωρα τρεξιμο καιει μυικο ιστο?
θα ειμαι ειλικρινης..τα νουμερα που γραφεις ειναι τρολ αλερτ..παρολαυτα απαντω για την περιπτωση που κανω λαθος..
προσωπικα λοιπον σιχαινομαι οτι εχει σχεση με τρεξιμο..προτιμω να διαβαζω σεντονια του χριστιδη για τα τιμια πρωταθληματα του γαυρου,απο το να κανω 10' διαδρομο στο 7...εχοντας ξεκαθαρισει τη θεση μου,ευκολα καταλαβαινεις πως δεν εχω και τοση εμπειρια στο να τρεχω 50χλμ την εβδομαδα οποτε μαλλον θα πρεπε να ρωτησεις κ καποιον που εχει για γνωμη..
περα απο αυτο ομως,θα σου πω καποια πραγματα που ισχυουν,ειτε ο χιτμαν21 τρεχει 50χλμ την εβδομαδα ειτε οχι..
οταν τρεχεις λοιπον η απαιτουμενη ενεργεια προερχεται απο καυση..τι καις;;
γλυκογονο(δλδ υδατανθρακα που παιρνεις απο την τροφη),αποθηκευμενο λιπος ειτε αμινοξεα απο το μυικο ιστο..
το χρονικο περιθωριο μεχρι να καψεις μυικο ιστο δε γινεται να προσδιοριστει φυσικα με ακριβεια..
σχετικα ακριβες ομως ειναι οτι η κορτιζολη αρχιζει να ανεβαινει μετα απο 50-60 λεπτα ασκησης με αντισταση..
ισως απο αυτο να χει καθιερωθει το 60λεπτο που γραφεις..
το μονο που θα σου προτεινα ειναι πριν τα σεσσιονς να κανεις γερο καρμπ λοουντ(3grXbw)...
αυτο σα δευτερη λυση βεβαια..η πρωτη ειναι να σταματησεις να καταπονεις τις αρθρωσεις σου
και να ξεγυμνωνεις απο την παραμικρη μυικοτητα τα ποδια σου τρεχοντας 40χλμ την εβδομαδα..
σκεψου πως ειναι σαν να (υπερ)προπονεις ΚΑΘΕ μερα το στηθος σου(σορτ οφ τουλαχιστον)..
ριξε το βολιουμ,ανεβασε ενταση με σπριντ σε στυλ διαλλειματικης προπονησης..
προσθεσε ασκησεις με αντισταση στυλ καθισματα με οτι βαρος βρισκεις..
επειδη διαβαζω φοβασαι μη λιπωσεις,αν δε χαλασεις τη διατροφη σου ειναι αδυνατο να γινει κατι τετοιο..