Παιδια μια ερωτηση για οποιον ξερει να με βοηθησει επειδη γυμναζομαι μονος μου και δεν εχω γυμαναστη να με καθοδηγει.
Ειμαι πολυ στεγνος απο λιπος και φαινονται οι 4 πανω κοιλιακοι αλλα οσο κι αν τους γυμναζω οι κατω αρνουνται πεισματικα να φανουν.
Να σημειωσω πως τρεχω 8Km την ημερα αλλα δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα με τη διατροφη μου.Μηπως ηρθε ο καιρος να ασχοληθω?Για να φανει το 6-pack πρεπει να πεσει πεινα?
Οι κάτω είναι οι πιο δύσκολοι να φανούν. Αλλά είσαι σε πολύ καλό σημείο. Από την στιγμή που φαίνονται οι πάνω σημαίνει ότι έχεις χαμηλό ποσοστό λίπους.
Για να φανεί το ανάγλυφο όπως περιγράφεις τον ευατό σου τώρα, οι κοιλιακοί χρειάζονται την κατάλληλη τροφή (πρωτείνη). Θα πρέπει παράλληλα με την αύξηση της πρωτείνης να ελλατώσεις λίγο τον υδατάνθρακα. Κρέας, τόνος (σε νερό), ασπράδια αυγού, ξυνόμηλα, κότατζ κλπ είναι πολύ καλή διατροφή για το στόχο σου.
Απεύφεγε φαγητά που έχουν πολλά λίπη και επίσης γλυκά, ψωμιά, μακαρόνια. Και ξεχνάς το βραδυνό (η κάτι πολύ ελαφρύ, χωρίς υδατάνθρακα).
Μπορείς να κάνεις κάποιους κοιλιακούς που να εστιάζουν στο κάτω μέρος (πχ μάζεμα ποδιών προς το στήθος σε πάγκο (ίσως και με ένα αλτηράκι στα πόδια για περισσότερη αντίσταση).
Όσον αφορά την αερόβια νομίζω ότι τρέχεις πολύ. Δλδ πλέον μαζί με το λίπος καις και μυική μάζα, κάτι στο οποίο δυσκολεύει να φανούν οι κοιλιακοί (μυες είναι και αυτοί οπότε τους αποδυναμώνεις).