συμπληρώνω, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέλι που ΔΕΝ παγώνει είναι το ελατίσιο.
Όλα τα άλλα μέλια παγώνουν/κρουσταλώνουν. το κρυστάλωμα δείχνει ανόθευτο μέλι.
(σημείωση, όταν βραστεί το μέλι σε κάποιους βαθμούς σπάνε οι κρυσταλικοί δεσμοί και δεν ξανακρυσταλώνει, αλλά για να είστε 100% σίγουροι προτιμήστε μέλια τα οποία ξέρετε ότι θα κρυσταλώσουν)
τα μέλια μαζικής κατανάλωσης περιέχουν νοθείες άλλων φθηνών μελιών και όχι ζάχαρης ή γλυκόζης ή άλλης γλυκαντικής ουσίας γιατί μπορείς να το ξεχωρίσεις.
τα ξένα μέλια είναι επικίνδυνα,και δη των βαλκανίων, γιατί περιέχουν φάρμακα απαγορευμένα από την Ε.Ε., τα οποία μέλια χρησιμοποιούνται για την νοθεία.
το καλύτερο, θρεπτικά, μέλι είναι το ανθόμελο καθώς περιέχει μελιτώματα από πάρα πολλά λουλούδια οπότε έχει και μεγαλύτερο πλήθος ουσιών/βιταμινών/κ.τ.λ.
μην παίρνετε άγνωστης ποιότητας βασιλικό πολτό γιατί συνήθως είναι αλεσμένοι κηφήνες.
ένα πάρα πολύ γευστικό συμπλήρωμα για το γεύμα σας είναι η γύρη. πιο νόστιμο πράγμα δεν θα δοκιμάσετε.