Νέα

Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ειναι τριτοδευτερα τα ελλ.Γυμναστηρια;

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    31

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Like
3
Πόντοι
66
Α ρε πατριδα.... :grin:

τωρα σε συμπαθω  :-*
χαχαχχαχαχχαχα

...εγώ δουλεύω ...για σένα ..κ εσύ το το χαλάς ! ...δεν σούχω πεί ...ότι θα κάνεις τη δύσκολη ..μαρή! 
πχ.  άά΄ά ,απ 'εκεί και σύ , ...τί κρίμα !  ;) :uglystupid:

Επισκέπτης
μελετες,αρθρα,μελετες,κουβεντες με γιατρους κτλ κτλ...κοιτα κι εγω το ιδιο πιστευα ΑΛΛΑ στα τοσα χρονια που τρεχω δεν εχω κανενα προβλημα περαν της μεσης που ειναι απο αλλο λογο οπως ειχα ξαναγραψει...επειδη ειμαι ψιλοτρελος με το τρεξιμο,εχω μιλησει με αρκετους μεγαλυτερους μου( 2 απ αυτους εχουν συμμετεχει σε μαραθωνιους στην ευρωπη πολλες φορες) και ολοι μου ειπαν οτι αυτο με το τσιμεντο δεν ισχυει...
Κοίτα να δεις,το να είσαι midfoot ή forefoot runner από heel striker δρα σίγουρα προφυλακτικά σε δομές του ποδιού όπως η λαγονοκνημιαία ταινία,η επιγονατιδομηριαία άρθρωση κ.α. Θεωρείται ότι η σωστή τεχνική στο τρέξιμο επιβάλλει την προσγείωση με το μπροστινό και μεσαίο τμήμα του άκρου ποδός.Παρόλα αυτά όσοι τρέχουν με τον τρόπο αυτό θεωρούνται είναι πιο ευάλωτοι σε τραυματισμούς όπως τενοντοπάθεια του Αχιλλείου,shin splints κ.α.
Η επιφάνεια τρεξίματος παίζει ρόλο στην επιβάρυνση του σώματος και δη του ποδιού.Σκληρές επιφάνειες επιστρέφουν αναπόσβεστες μεγαλύτερες δυνάμεις στο πόδι.Το αν το τσιμέντο είναι καλύτερο απ'το χώμα παρότι το χώμα είναι πιο "απορροφητική " επιφάνεια λόγω των ανωμαλιών του χώματος από τις κλίσεις,τις λακουβίτσες,τα πετραδάκια κτλ είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμο ,καθότι μπορεί για παράδειγμα κάποιος να σου πει ότι είναι πιο πιθανό να βιώσεις ένα οξύ τραυματισμό στο χώμα όπως ένα διάστρεμμα αλλά στο σκληρότερο τσιμέντο είναι πιθανότερο να βιώσεις έναν τραυματισμό από υπέρχρηση.Το χόρτο ή ένα καλό ταρτάν είναι προτιμότερες επιφάνειες για τρέξιμο.
Η σωστή τεχνική στο τρέξιμο δεν περιορίζεται επίσης μόνο στον τρόπο προσγείωσης στο έδαφος.
Όπως και να'χει το τρέξιμο στο δρόμο έχει πιο πολύ πλάκα απ'ότι στο διάδρομο ενός γυμναστηρίου.

quardeen

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2009
Like
4
Πόντοι
66
...εγώ δουλεύω ...για σένα ..κ εσύ το το χαλάς ! ...δεν σούχω πεί ...ότι θα κάνεις τη δύσκολη ..μαρή! 
πχ.   άά΄ά ,απ 'εκεί και σύ , ...τί κρίμα !  ;) :uglystupid:
απ'εκει οχι απο εκει ναι  :-* :-* :-* :-*

Επισκέπτης
Κοίτα να δεις,το να είσαι midfoot ή forefoot runner από heel striker δρα σίγουρα προφυλακτικά σε δομές του ποδιού όπως η λαγονοκνημιαία ταινία,η επιγονατιδομηριαία άρθρωση κ.α. Θεωρείται ότι η σωστή τεχνική στο τρέξιμο επιβάλλει την προσγείωση με το μπροστινό και μεσαίο τμήμα του άκρου ποδός.Παρόλα αυτά όσοι τρέχουν με τον τρόπο αυτό θεωρούνται είναι πιο ευάλωτοι σε τραυματισμούς όπως τενοντοπάθεια του Αχιλλείου,shin splints κ.α.
Η επιφάνεια τρεξίματος παίζει ρόλο στην επιβάρυνση του σώματος και δη του ποδιού.Σκληρές επιφάνειες επιστρέφουν αναπόσβεστες μεγαλύτερες δυνάμεις στο πόδι.Το αν το τσιμέντο είναι καλύτερο απ'το χώμα παρότι το χώμα είναι πιο "απορροφητική " επιφάνεια λόγω των ανωμαλιών του χώματος από τις κλίσεις,τις λακουβίτσες,τα πετραδάκια κτλ είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμο ,καθότι μπορεί για παράδειγμα κάποιος να σου πει ότι είναι πιο πιθανό να βιώσεις ένα οξύ τραυματισμό στο χώμα όπως ένα διάστρεμμα αλλά στο σκληρότερο τσιμέντο είναι πιθανότερο να βιώσεις έναν τραυματισμό από υπέρχρηση.Το χόρτο ή ένα καλό ταρτάν είναι προτιμότερες επιφάνειες για τρέξιμο.
Η σωστή τεχνική στο τρέξιμο δεν περιορίζεται επίσης μόνο στον τρόπο προσγείωσης στο έδαφος.
Όπως και να'χει το τρέξιμο στο δρόμο έχει πιο πολύ πλάκα απ'ότι στο διάδρομο ενός γυμναστηρίου.
Πςςςςςςςςςςςςςςςς ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΑΛΥΣΗ :sunglasses:

pireas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
16
δυστυχως το τι επιδρασεις θα εχει το τρεξιμο μακροχρονια μονο ο....χρονος θα το δειξει  :)

επειδη φαινεται οτι ξερεις ,ναι οκ σιγουρα ειναι και αλλα στοιχεια που σου δινουν σωστη τεχνικη στο τρεξιμο οπως η σωστη χρηση των χεριων(ορθη γωνια,να μην κουνιουνται δεξια-αριστερα απο τον κορμο,χαλαρες παλαμες ) οχι σφιγμενοι ωμοι,σαγονι να κοιταει κατω,μικρος βηματισμος ,σωστος ρυθμος κι ενταση κτλ,επιλογη παπουτσιου αν εχεις υποπρηνισμο,υπερπρηνισμο η ουδετερο πρηνισμο και παει λεγοντας...

ωστοσο η χρηση σκληρης επιφανειας πιστευω οτι μακροχρονια αναγκαζει το σωμα να προσαρμοστει ωστε να αντεχει τους κραδασμους για την αποφυγη τραμυματισμου...αυτο που ανεφερες για τραυματισμους στην κνημη η καποιας μορφης τενοντιδα (επισης illotibial band syndrome-δε ξερω στα ελληνικα πως λεγεται) μου συνεβαινε οταν ξεκινουσα συστηματικη προπονηση στο τρεξιμο και τα τελευταια 5 χρονια που τρεχω σε τσιμεντο δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα...αρα ο οργανισμος συνηθισε-συν το οτι η τεχνικη βελτιωθηκε κατα πολυ...

ειπες μια πολυ σωστη λεξη ,ΥΠΕΡΧΡΗΣΗ... οταν ετρεχα 1 και 2 ωρες 5 φορες την εβδομαδα τοτε αισθανομουν πολυ  ασχημα ,πονουσαν τα γονατατο ισχιο ειχα κραμπες κτλ ομως αυτο συνεβαινε λογω ελλειψης ξεκουρασης και υπερβολικης χρησης...

τωρα που τρεχω 3 φορες την εβδομαδα απο 40 λεπτα πχ δε νομιζω οτι επιβαρυνονται οι αρθρωσεις...

μεγαλο θεμα το τρεξιμο και παρα πολλες οι αποψεις...

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
θελω να παω για τρεξιμο αλλα τα βυζια μου πανε πανω κατω και ειναι κουραστικο. Δοκιμασα αθλητικο σουτιεν αλλα δεν βοηθα και πολυ γιατι με πιεζει. Τι να κανω;

Γαμαικανος.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2010
Like
1.407
Πόντοι
266
θελω να παω για τρεξιμο αλλα τα βυζια μου πανε πανω κατω και ειναι κουραστικο. Δοκιμασα αθλητικο σουτιεν αλλα δεν βοηθα και πολυ γιατι με πιεζει. Τι να κανω;
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
θελουν βυζογλυφαδα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom