Νέα

Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ειναι τριτοδευτερα τα ελλ.Γυμναστηρια;

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    30

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
Ναι.

Παράδειγμα διατροφικής υστερίας μέρος δεύτερον,
απόσπασμα από ποστ μέλουν άλλου φόρουμ "γυμναστικής"

"Παιδια , με τι μπορω αντικαταστησω τις πατατες , θελω συνθετο υ/α , αποκλειουμε το ρυζι και τα μακαρονια.Καταλαβα οτι οι πατατες εχουν πολυ υψηλο γλυκαιμικο δεικτη :( Βρωμη μπορω να βαλω ,αλλα λεω να μη το παρακανω ολη μερα βρωμη "

Κατάλαβε εν μια νυχτί ότι η πατάτα έχει ψηλό γλυκαιμικό δείκτη, βάζει τη στενάχωρη φατσούλα, εν ολίγοις μόνο κατάθλιψη δεν έπαθε!
Τώρα τι να του πεις;

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Περισσότερες πιθανότητες έχει να λιπώσει κάποιος από την υπερβολική κατανάλωση πρωτείνης παρά με το να φάει μια-δυό φορές λιπαρά φαγητά ειδικά όταν έχει καλή φυσική κατάσταση.

Αν δεν κάνω λάθος ο οργανισμός μπορεί να μεταβολίσει 30 γρ πρωτείνη ανά γεύμα, παραπάνω ποσότητα αποθηκεύεται ως λίπος. Για αυτό προτείνονται συχνά πολλά μικρά γεύματα ημερησίως παρά λίγα μαγάλα π.χ. ένα τεράστιο μεσημεριανό ή βραδινό.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
Αν δεν κάνω λάθος ο οργανισμός μπορεί να μεταβολίσει 30 γρ πρωτείνη ανά γεύμα, παραπάνω ποσότητα αποθηκεύεται ως λίπος. Για αυτό προτείνονται συχνά πολλά μικρά γεύματα ημερησίως παρά λίγα μαγάλα π.χ. ένα τεράστιο μεσημεριανό ή βραδινό.

Αυτό το πράμα με τα 30 γρ πρωτείνης ανά γεύμα πραγματικά δεν έχει λογική. Ή μάλλον έχει λογική, τη συντήρηση των καταστημάτων που πωλούν συμπληρώματα. Καταρχήν ένα άτομο 60 κιλών που δεν κάνει γυμναστική με ένα άτομο 90 κιλών που κάνει γυμναστική θα μεταβολίζουν την ίδια ποσότητα πρωτείνης; Δε νομίζω.
Τα πολλά συχνά γεύματα δεν προτείνονται γι' αυτόν τον λόγο

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Αυτό το πράμα με τα 30 γρ πρωτείνης ανά γεύμα πραγματικά δεν έχει λογική. Ή μάλλον έχει λογική, τη συντήρηση των καταστημάτων που πωλούν συμπληρώματα. Καταρχήν ένα άτομο 60 κιλών που δεν κάνει γυμναστική με ένα άτομο 90 κιλών που κάνει γυμναστική θα μεταβολίζουν την ίδια ποσότητα πρωτείνης; Δε νομίζω.

Μια φίλη μου γιατρός μου το είπε, ότι δλδ όση πρωτείνη δεν μετολίζεται αποθηεύεται ως λίπος. Τώρα για να διατηρηθεί η μυική μάζα χρειάζεται 1 γρ ανά κιλό βάρους. Το κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες, αλλά δεν χρειάζεται να καταναλώστι την ημερήσια ποσότητα μαζεμένη.

Προσωπικά δεν παίρνω συμπληρώματα , είμαι πολύ κατά, αλλά δεν επιδιώκω και να γίνω κτήνος από την άλλη. Λίγο περισσότερο φούσκωμα στα χέρια σε λογικά πλαίσια.

Επισκέπτης
Sergio Oliva...ο μόνος που είχε νικήσει τον Arnold!

Συνημμένα

• so172[1].jpg
    so172[1].jpg
    35,6 KB · Εμφανίσεις: 10
  • so119[1].jpg
    so119[1].jpg
    25,8 KB · Εμφανίσεις: 13

lustforlife

Τιμημένος
Εγγρ.
9 Σεπ 2010
Κριτικές
82
Like
43
Πόντοι
1.246
οι μαυροι θα πρεπει να απαγορευεται να λαμβανουν μερος σε ββ διαγωνισμους :grin:

με εξαιρεση...
:sunglasses: :headbang2:

RED AND WHITE

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
1
Μια φίλη μου γιατρός μου το είπε, ότι δλδ όση πρωτείνη δεν μετολίζεται αποθηεύεται ως λίπος. Τώρα για να διατηρηθεί η μυική μάζα χρειάζεται 1 γρ ανά κιλό βάρους. Το κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες, αλλά δεν χρειάζεται να καταναλώστι την ημερήσια ποσότητα μαζεμένη.

Προσωπικά δεν παίρνω συμπληρώματα , είμαι πολύ κατά, αλλά δεν επιδιώκω και να γίνω κτήνος από την άλλη. Λίγο περισσότερο φούσκωμα στα χέρια σε λογικά πλαίσια.
:rockon:

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
Μαγκες ας βαλει καποιος καμια φωτο απο το σωμα του να δουμε τι δουλεια εχει κανει.....

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
Αντε ας κανω την αρχη....

Συνημμένα

• 40552.jpg
    40552.jpg
    15,5 KB · Εμφανίσεις: 14

Επισκέπτης
Κουτια του ενος κιλου ή παραπανω?
Πολυ φθηνα παντως! Ελπιζω να μη μας παθεις τιποτα μονο.. ακους εκει ηρακλης  :2funny:

Του 1 κιλου τυπε!...εχει αλλαξει και συσκευασια τωρα!την εχω ξανα παρει, δεν θα παθω κατι!
Θα είμαι καλό παιδί, άριστος αθλητής
αρκεί η πρωτεΐνη μου να είναι Ηρακλής"  :rockon:

maximilian

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Like
30
Πόντοι
16

Η πρωτείνη διασπάται κατά τη πέψη σε αμινοξέα. Στη συνέχεια το συκώτι επανασυνθέτει τα αμινοξέα σε πρωτείνη. Η ποσότητα αυτής της πρωτείνης που παράγεται και απορροφάται ανα ώρα από τον οργανισμό δεν έχει να κάνει με το σωματικό βάρος ή το πόσο γυμνασμένος είναι κανείς
Ο ρυθμός απορρόφησης μιας «γρήγορης» πρωτείνης είναι περίπου 15 γραμμάρια την ώρα ενώ μιας «αργής» όπως η καζείνη περίπου 6.
Όλα αυτά υπό φυσιολογικές συνθήκες. Υπάρχουν κάποια ένζυμα που φαίνεται ότι αυξάνουν το ρυθμό απορρόφησης της πρωτείνης. Επίσης φαίνεται ότι μετά από έντονη άσκηση αυξάνει ο ρυθμός απορρόφησης.
Αυτό που έχει να κάνει με το σωματικό βάρος είναι η ποσότητα πρωτείνης που είναι απαραίτητη ανά ημέρα Για έναν που δεν αθλείται είναι αρκετά 0,7 – 0,8 γραμμάρια πρωτείνης ανα κιλό σωματικού βάρους ενώ για κάποιον που αθλείται χρειάζονται περίπου 1,5 – 1,8 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα.

lustforlife

Τιμημένος
Εγγρ.
9 Σεπ 2010
Κριτικές
82
Like
43
Πόντοι
1.246
το ψωμι οταν το ψηνεις,χωνευεται πιο ευκολα...να υποθεσω οτι αυξανεται κι ο γλυκαιμικος του δεικτης? :think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom