Νέα

Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Ειναι τριτοδευτερα τα ελλ.Γυμναστηρια;

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    30

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
έχω και εγώ ξεκινήσι γυμναστήριο.

έκανα ένα μήνα πριν το πάσχα και 1 μετά. σταμάτησα για το καλοκαίρι και τώρα πλήρωσα ένα τετράμηνο.

ούτε συμπληρώματα παίρνω ούτε φάρμακα.

αυτό που δεν μποώ να κάνω είναι να χάσω λίγο λίπος που έχω στην κοιλιά... πόσο ; ..είναι 1 εκατοστό περίπου επίστροση γύρω από τους κοιλιακούς.

εν το μεταξύ επειδή είμαι 1,78- 71 κιλά ο γυμναστής μου δεν μου είπε ποτέ να κάνω διάδρομο, ούτε ποδήλατο και αναρωτιέμαι γιατί.
από διατροφή προσέχω τι τρώω, κοτόπουλο τόνο γαλοπούλα και λίγο χοιρινό, δεν νομίζω όμως να παίρνω αρκετούς υδατάνθρακες καθώς τρώω λίγες μόνο ψητές πατάτες μαζί με το φαγητό, και συνήθως τρώω μία φορά την μέρα.

από πρόγραμμα έχω το εξής:

Ι: στήθος-> 4 ασκήσεις, δικέφαλα->3 ασκήσεις
ΙΙ: πήχεις->1 άσκηση, πλάτες->4 ασκήσεις και τραπεζοειδείς-> 2 ασκήσεις
ΙΙΙ: ώμους->3 ασκήσεις, τρικέφαλα->3 ασκήσεις
IV: πόδια-> 5 ασκήσεις.

σε κάθε προπόνηση έχω πριν από αυτή ροκανίσματα, ροκανίσματα στη ρωμαική και ραχιαιους

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
To θεμα ειναι πως ηδη η μια δοση κρεατινης που παιρνω τη μερα εχει 35 γραμμαρια υδατανθρακες.Επισης 330 μλ χυμο που πινω καθε μερα εχουν αλλα 35.Αν προσθεσουμε και οτι παιρνω απο τη διατροφη πιστευω φτανω σε ενα σεβαστο ποσο.
Αυτο που σκεφτομαι σε σχεση με αυτο που ειπε ο γυμναστης ειναι οτι αφου τωρα χτιζονται μυς με πολυ μεγαλυτερο ρυθμο λογω αυξημενων κιλων και πιεσεων ειναι λογικο να χρειαζεται περισσοτερη πρωτεινη ο οργανισμος για να αντεπεξελθει στην αποκτατασταση.
Πως το βλεπετε αυτο?
Yπολογισε τα γρμ πρωτεινης που καταναλωνεις την ημερα αν μπορεις και γραψτο.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
εν το μεταξύ επειδή είμαι 1,78- 71 κιλά ο γυμναστής μου δεν μου είπε ποτέ να κάνω διάδρομο, ούτε ποδήλατο και αναρωτιέμαι γιατί.
από διατροφή προσέχω τι τρώω, κοτόπουλο τόνο γαλοπούλα και λίγο χοιρινό, δεν νομίζω όμως να παίρνω αρκετούς υδατάνθρακες καθώς τρώω λίγες μόνο ψητές πατάτες μαζί με το φαγητό, και συνήθως τρώω μία φορά την μέρα.

Σε καθε γευμα μαζι με την πρωτεινη(κοτοπουλο,τονος...) πρεπει οπωσδηποτε να καταναλωνεται ειτε υδατανθρακας(συνθετος μονο,εκτος μετα την προπονηση που πρεπει να υπαρχει και απλος) ειτε καλο λιπος(ελαιολαδο,ταχινι,ξηροι καρποι..) , αλλιως δεν απορροφαται καλα η πρωτεινη.

Κανε και διαδρομο και γενικα αεροβια γιατι αλλιως δε θα αποχαιρετησεις ποτε τη κοιλια..

Carlos78

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Στα 16 μεχρι τα 22-23 που εκανα γυμναστικη σαν τρελος παιζει να εχω καταναλωσει 40 κιλα συμπληρωματων.
εχω δοκιμασει παρα πολλα και διαφορετικα ειδη κρεατινων, πρωτεινων και αμινοξεων.

Στα 26 μου, τα εχω παρατησει ολα, εχω βρει την ηρεμια μου, την ισορροπια μου και και αλλα δεν μας απασχολει αυτο.

Διαπιστωσα οτι αναλογα με το συμπληρωμα μπορει να δει κανενας απο μικρες εως τεραστιες διαφορες, και αυτο ειναι κατι που με εκανε να σταματησω την μουρλια με τα γυμναστηρια. Τιποτα δεν ειναι αθωο και αν φερουμε στο νου τους ανυπαρκτους ελεγχους που γινονται πριν εισαχθουν στη χωρα, θα πρεπει να προσεχουμε παρα πολυ.

θαυματα δεν γινονται απο τιποτα, εγω οσες φορες εφτιαξα, εγινε καθαρα και μονο απο φαγητο.
Μην βαζετε στο σωμα σας μαλακιες. το συκωτι δεν αντεχει τα παντα για παντα ......

Δεν θα ξεχασω ποτε μια κρεατινη που αγορασα απο την αγγλια V12 injection ηταν το ονομα της.. μου εδωσε δυναμη-δυναμη-δυναμη..
Δεν αντεξαν τα κοκκαλα μου τοση αποτομη μεταβολη στη δυναμη..πρηστηκα εγινα τουμπανο. τη σταματησα και σε μια βδομαδα επανηλθα.
Δεν ξερω τι ειχε μεσα αλλα κρεατινη μονο δεν ηταν... δε γαμιεται καλυτερα κοτοπουλακι,τονος και πατατουλες με μακαρονακια...

Α! και απο τοτε που σταματησα αρχισα να βλεπω οτι οι γκομενες γουσταραν περισσοτερο τις ατελειες μου... ανασφαλη οντα δε...
μαλλον οπως λεει και ο φιλος LION η πρωτεινη ειναι η πιο αθωα και αν ποτε παρω καποιο συπμληρωμα εκτος απο βιταμινες θα ειναι σκετη πρωτεινη η/και υδατανθρακες, αλλα ακουω κατι τετοιες αποψεις όπως του Pin Floyd και με κανουν να δισταζω

Carlos78

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
α πρωτεινη καλης προελευσης οχι ζωικης ειναι και το φυστικοβουτυρο (το λεω γιατι ολο κρεας τρωω και μαλλον δεν ειναι καλο), το θυμηθηκα τωρα που ο LION ειπε για το ταχινι το οποιο ειναι και αυτο πολύ καλο

Carlos78

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Σε καθε γευμα μαζι με την πρωτεινη(κοτοπουλο,τονος...) πρεπει οπωσδηποτε να καταναλωνεται ειτε υδατανθρακας(συνθετος μονο,εκτος μετα την προπονηση που πρεπει να υπαρχει και απλος) ειτε καλο λιπος(ελαιολαδο,ταχινι,ξηροι καρποι..) , αλλιως δεν απορροφαται καλα η πρωτεινη.

Κανε και διαδρομο και γενικα αεροβια γιατι αλλιως δε θα αποχαιρετησεις ποτε τη κοιλια..
απλος υδατανθρακας ειναι πχ τα φρουτα και συνθετος πχ το ρυζι, τα δημητριακα????????????

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166

μία διευκρίνηση για τους υδατάνθρακες(απλό ,σύνθετο) σε ποια φαγητά θα βρίσκω τον κάθε έναν.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
απλος υδατανθρακας ειναι πχ τα φρουτα και συνθετος πχ το ρυζι, τα δημητριακα????????????
μία διευκρίνηση για τους υδατάνθρακες(απλό ,σύνθετο) σε ποια φαγητά θα βρίσκω τον κάθε έναν.

Blastbeat208

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2007
Κριτικές
201
Like
4.592
Πόντοι
17.065

Πρωι πρωτεινη διαλυμενη σε γαλα.Συνολο 34 γρ
Μετα τη γυμναστικη διαλυμενη σε νερο   24 γρ
Ενα μπωλακι ξυροκαρπια
Ενα γιαουρτι πολλες φορες το βραδυ πριν τον υπνο 19 γρ
2 γευματα το ενα πολλες φορες κρεας.

Δεν ξερω ποση πρωτεινη εχουν αυτα που δεν σημειωσα αλλα πιανεις την ιδεα γενικα.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Πρωι πρωτεινη διαλυμενη σε γαλα.Συνολο 34 γρ
Μετα τη γυμναστικη διαλυμενη σε νερο   24 γρ
Ενα μπωλακι ξυροκαρπια
Ενα γιαουρτι πολλες φορες το βραδυ πριν τον υπνο 19 γρ
2 γευματα το ενα πολλες φορες κρεας.

Δεν ξερω ποση πρωτεινη εχουν αυτα που δεν σημειωσα αλλα πιανεις την ιδεα γενικα.

Δε καταλαβα αυτο που λες "2 γευματα το ενα πολλες φορες κρεας." αλλα πανω κατω βγαινουν 100 -120 γρμ.

Ιδανικο θεωρειται προσωπικα 2-2,5 γρμ πρωτεινης ανα κιλο σωματικου βαρους.Αλλοι θεωρουν 3 και πανω(οι μπολντιμπινταραδες) αλλα ΙΜΟ θεωρω οτι απο κει και πανω κουραζονται πολυ τα νεφρα..

Οι ξηροι καρποι,οπως και το φυστικοβουτηρο και γενικα οι φυτικες τροφες που περιεχουν πρωτεινη(εκτος απο τη σογια αλλα εκει ειναι αλλη ιστορια) θεωρουνται ως μη καλες πηγες πρωτεινης διοτι δεν εχουν βασικα αμινοξεα..

Αμα βεβαια συνδυαστουν με αλλες τροφες με λιγα αμινοξεα οπως φασολια,τοτε γινεται καλη πηγη πρωτεινης..

Εμενα παντως με πειραζουν τα φασολια.. :badair:

Blastbeat208

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2007
Κριτικές
201
Like
4.592
Πόντοι
17.065
Οσον αφορα την πρωτεινη λεγονται πολλα και εχει αμεση σχεση με εμπορικους λογους.Πχ αυτο με τα 2+ γραμμαρια ανα κιλο υποστηριζεται παρα πολυ στην Αμερικη.
Ο ελληνικος ιατρικος συλογος και μαλιστα στο τελευταιο τευχος του σχετικου περιοδικου υποστηριζει οτι η σωστη προσληψη ειναι 0.8 γρ ανα κιλο σωματικου βαρους.
Εμενα ο γυμναστης μου ειπε πως για ογκο ειναι καλο 1.8 γρ ανα κιλο.Αβυσσος

Αυτο που λεω για το κρεας ειναι πως το ενα στα 2 γευματα τη μερα ειναι συνηθως κρεας η κατι τελοσπαντων σχετικο πχ ψαρι κλπ.

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
εχετε να προτεινεντε λιποδιαλυτες ?

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Ο ελληνικος ιατρικος συλογος και μαλιστα στο τελευταιο τευχος του σχετικου περιοδικου υποστηριζει οτι η σωστη προσληψη ειναι 0.8 γρ ανα κιλο σωματικου βαρους.

Noμιζω πως αυτη η ποσοτητα προτεινεται για ατομα που δε γυμναζονται απο τον συλλογο..

Blastbeat208

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2007
Κριτικές
201
Like
4.592
Πόντοι
17.065
Επειδη δεν το διευκρινιζε και γω αυτο θεωρησα γιατι μου φαινεται πολυ λιγη.

Επισης ελεγε πως ο σωστος τροπος προσληψης πρωτεινης ειναι 70% απο φυτικες τροφες και 30% απο ζωικες.
Με αυτον τον τροπο ο οργανισμος "αντιλαμβανεται" την πρωτεινη σαν 100% ζωικης προελευσης και αποκτας μεγιστα αποτελεσματα.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Επισης ελεγε πως ο σωστος τροπος προσληψης πρωτεινης ειναι 70% απο φυτικες τροφες και 30% απο ζωικες.
Με αυτον τον τροπο ο οργανισμος "αντιλαμβανεται" την πρωτεινη σαν 100% ζωικης προελευσης και αποκτας μεγιστα αποτελεσματα.
Δηλαδη αμα ειναι 100% ζωικης προελευσης,ή 70% ζωικης και 30% φυτικης,δεν την αντιλαμβανεται σα ζωικης?

Εγω πιστευω αυτο που ειπα πριν:
Οι ξηροι καρποι,οπως και το φυστικοβουτηρο και γενικα οι φυτικες τροφες που περιεχουν πρωτεινη(εκτος απο τη σογια αλλα εκει ειναι αλλη ιστορια) θεωρουνται ως μη καλες πηγες πρωτεινης διοτι δεν εχουν βασικα αμινοξεα..

Αμα βεβαια συνδυαστουν με αλλες τροφες με λιγα αμινοξεα οπως φασολια,τοτε γινεται καλη πηγη πρωτεινης..

Δεν αντιλεγω οτι το κρεας ετσι οπως ειναι σημερα με τις τοξινες κ.τ.λ. δεν ειναι κι απο τις καλυτερες επιλογες,αλλα ειναι μονοδρομος για μυικη αναπτυξη,μαζι με τα ψαρια βεβαιως και τα αβγα και τα γαλακτομικα..

Blastbeat208

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2007
Κριτικές
201
Like
4.592
Πόντοι
17.065
Αυτα γενικα με τα ποσοστα 70-30 και ιστοριες ειναι αποτελεσματα ερευνων.Δεν ειναι τυχαια πραγματα που ειπε ενας.
Απο κει και περα ο καθενας κανει οτι νομιζει μεσα σε ορισμενα πλαισια βεβαια.

player george

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Διαπιστωσα οτι αναλογα με το συμπληρωμα μπορει να δει κανενας απο μικρες εως τεραστιες διαφορες, και αυτο ειναι κατι που με εκανε να σταματησω την μουρλια με τα γυμναστηρια. Τιποτα δεν ειναι αθωο και αν φερουμε στο νου τους ανυπαρκτους ελεγχους που γινονται πριν εισαχθουν στη χωρα, θα πρεπει να προσεχουμε παρα πολυ.

θαυματα δεν γινονται απο τιποτα, εγω οσες φορες εφτιαξα, εγινε καθαρα και μονο απο φαγητο.
Μην βαζετε στο σωμα σας μαλακιες. το συκωτι δεν αντεχει τα παντα για παντα ......

Δεν θα ξεχασω ποτε μια κρεατινη που αγορασα απο την αγγλια V12 injection ηταν το ονομα της.. μου εδωσε δυναμη-δυναμη-δυναμη..
Δεν αντεξαν τα κοκκαλα μου τοση αποτομη μεταβολη στη δυναμη..πρηστηκα εγινα τουμπανο. τη σταματησα και σε μια βδομαδα επανηλθα.
Δεν ξερω τι ειχε μεσα αλλα κρεατινη μονο δεν ηταν... δε γαμιεται καλυτερα κοτοπουλακι,τονος και πατατουλες με μακαρονακια...
Πολύ σωστό το παράδειγμα σου. Όπως αναφέρεις με τα συμπληρώματα μόλις τα παρατήσεις επανέρχεται το σώμα στην αρχική του κατάσταση. Δεν έχουν μόνιμα αποτελέσματα δηλαδή, και βέβαια απογοητεύεσαι και η ψυχολογία χτυπάει πάτο, ότι χειρότερο δηλαδή όταν προπονείσαι!
Εγώ προσωπικά δεν παίρνω τίποτα, κάνω καθημερινά ελεύθερα βάρη και τώρα τελευταία κάνω και ποδηλασία. Έχω βρει την υγειά μου. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση.
Και από διατροφή πολύ καλό πρωινό με αυγά και μπέικον και κατά την διάρκεια της ημέρας διάφορα γεύματα με πρωτεΐνη σαν στόχο, και για βράδυ ελαφρύ, συνήθως σαλάτα με τόνο ντομάτα και ξηρούς καρπούς.
Για εμένα σημασία έχει η υγεία πάνω από όλα και θέλω να εκμεταλλεύομαι όλα τα οφέλη της προπόνησης, καλή ψυχολογία, αντοχή και βέβαια την καλή σωματική κατάσταση.
Για εμένα δηλαδή ελεύθερα βάρη και ασκήσεις αερόμπικ και με καλή διατροφή είναι ο καλύτερος συνδυασμός με άμεσα αποτελέσματα και με διάρκεια.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Πολύ σωστό το παράδειγμα σου. Όπως αναφέρεις με τα συμπληρώματα μόλις τα παρατήσεις επανέρχεται το σώμα στην αρχική του κατάσταση. Δεν έχουν μόνιμα αποτελέσματα δηλαδή, και βέβαια απογοητεύεσαι και η ψυχολογία χτυπάει πάτο, ότι χειρότερο δηλαδή όταν προπονείσαι!
Εγώ προσωπικά δεν παίρνω τίποτα, κάνω καθημερινά ελεύθερα βάρη και τώρα τελευταία κάνω και ποδηλασία. Έχω βρει την υγειά μου. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση.
Και από διατροφή πολύ καλό πρωινό με αυγά και μπέικον και κατά την διάρκεια της ημέρας διάφορα γεύματα με πρωτεΐνη σαν στόχο, και για βράδυ ελαφρύ, συνήθως σαλάτα με τόνο ντομάτα και ξηρούς καρπούς.
Για εμένα σημασία έχει η υγεία πάνω από όλα και θέλω να εκμεταλλεύομαι όλα τα οφέλη της προπόνησης, καλή ψυχολογία, αντοχή και βέβαια την καλή σωματική κατάσταση.
Για εμένα δηλαδή ελεύθερα βάρη και ασκήσεις αερόμπικ και με καλή διατροφή είναι ο καλύτερος συνδυασμός με άμεσα αποτελέσματα και με διάρκεια.
Γιατι θα επανελθεις στη φυσικη σου κατασταση αμα παρατησεις τα συμπληρωματα,εφοσον εχεις καλη διατροφη?

Μηπως αυτο που λες γινεται στα αναβολικα?
Μηπως εχετε μπερδεψει τα μπουτια σας?

Ρε παιδια,γι αυτο λεγονται συμπληρωματα,αντικαθηστον τη διατροφη αμα δεν εχεις χρονο να φας..

Εγω προσωπικα που προλαβαινω να κανω γευματα καταναλωνω μονο αμεσως μετα την προπονηση πρωτεινη καθαρη,γιατι αμα φαω μετα τη προπονηση το πιο πιθανο ειναι να ξερασω..

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ρε παιδια,γι αυτο λεγονται συμπληρωματα,αντικαθηστον τη διατροφη αμα δεν εχεις χρονο να φας..

Λεγονται ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ γιατι    Σ Υ Μ Π Λ Η Ρ Ω Ν Ο Υ Ν    την διατροφη .

Τιποτα δεν υποκαθιστα/αντικαθιστα την  σωστη διατροφη .- ( τελεια και παυλα )

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom