redandwhite
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιουλ 2008
- Κριτικές
- 9
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
To εχω διαβασει το λινκ που παραθετεις, ειναι εξαιρετικο αρθρο και το επομενο σπλιτ μου θα ειναι απο εκει, μαλλον κατι σαν το option B.επομενως αφου κανεις προπονηση 5 ημερες και κανεις compound ασκησεις, πως λες για μεγαλυτερο χρονο αποθεραπειας?
ακομα κ προγραμματα δυναμης οπως το 5χ5 που κανουν 3 φορες/εβδ τις ιδιες compound ασκησεις εχουν heavy-medium-light εντασης μερες.
οκ παντως αν το εχεις κατεβασει απτο εχρχ ειμαστε οκ. αλλα κ παλι λες τα ποδια ειναι πισω, δεν εχει deadlifts, squats, front squats, hyperextensions, glute ham raise το προγραμμα?
τεσπα αν θες ριξε μια ματια κ εδω ίσως να το βρεις ενδιαφερον
Λοιπον τι εννοω: Ας υποθεσουμε οτι κανω στηθος Δευτερα. Την Παρασκευη ημερα τρικεφαλων θα κανω πιεσεις παγκου κλειστης λαβης και ντιπς στο διζυγο, ασκησεις τρικεφαλων μεν αλλα με συνεργους τους pectoralis κι ετσι θα ξαναεργαστει το στηθος μεσα στην εβδομαδα αλλα οχι σε φουλ πιεση. Το ιδιο ισχυει για ολες τις προπονησεις. Εννοειται οτι χρειαζεται και νοητικος ελεγχος στομ τροπο που γινονται οι ασκησεις.
Το σκουωτ για μενα ειναι Η ασκηση και παντα αρχιζω ποδια μ αυτη και συνεχιζω με glute ham raise.
Τα deadlifts δυστυχως εχουν κοπει λογω καποιων περιοδικων μικροπροβληματων στην κατω ραχη. Αυτη η ασκηση ποτε δε με πηγε, ποτε δεν βρηκα καλη φορμα σ' αυτη, ειναι πιθανως η κατατομη του σωματος μου γιατι την εχω προσπαθησει πολλα χρονια