Πατε και πετατε τα λεφτα σας στα ντραγκια. Ενα μπασκετακι ενα τεννις ειναι οτι πρεπει
Το μπάσκετ έχει πολλά θετικά σε πόδια, ώμους και περπάτημα γενικότερα. Το τέννις είναι για χωριάτες με ακίνητα.
έχει δίκιο ο Μήτσος δυστηχος ....εγώ έκανα όργανα μηχανήματα πολλά χρόνια είχα καλή υπερτροφία !!!αλλα πολλούς τραυματισμούς ... πολύ φάρμακο για να δω όγκο ......και και η γενική εικόνα ένα όγκο δες πρησμένο ποκυ σφιχτο σακί !!!! Εμένα μου άρεσε ...αλλά οι τραυματισμοί με έκαναν και αποσύρθηκα !!!! Είναι α λειψά ένας της ενόργανης είναι γυμνασμένος σε όλα τα σημεία του σώματος ... πριν τα τελευταία 4 χρόνια κάνω μποξ και γυμνάζομαι σε όλο το κορμί χωρίς να τραυματίζομαι και έχω επανελθη μια χαρά !!!! Οι γροθιές σοτ κεφάλι μόνο δημιουργούν πρόβλημα στον αυχένα αλλά τι να κάνουμε ...όλα θέλουν θυσίες
Η ενόργανη (όχι η καλιςθενική χαζοτρεντιά του YouTube) είναι κορυφή. Δεν σου είπα ότι δεν αποκτάς μύες με μηχανήματα. Και μια που το έθεσες... τα μηχανήματα είναι για τον πούτσο και θα σου εξηγήσω γιατί.
Πρώτον τα μηχανήματα που υπάρχουν στα δικά μας γυμναστήρια είναι κάκιστα. Τα «καλά» μηχανήματα τύπου hammer strength είναι επίσης μέτρια αλλά ο κόσμος δεν ξέρει και τα βλέπει ως τα καλύτερα.
Τα καλύτερα μηχανήματα είναι αυτά που επιτρέπουν το μεγαλύτερο TUT (time under tension). Μάρκες που δεν θα τις βρεις πλέον όπως η MedX, η David, Nebula (την αγόρασε η Rogue), και ορισμένα παλιά κομμάτια άλλων εταιρειών που δεν παράγονται πια. Επίσης τα stack τους είναι μεγάλα επομένως δεν θα έχεις πρόβλημα στο μέλλον με max out. Υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος εκγύμνασης με μηχανήματα τέτοιου τύπου και οι τρεις νόμοι της υπερτροφίας αλλά βαριέμαι να τα γράφω τώρα.
Τα ελεύθερα βάρη έγιναν τρεντι την εποχή του Weider και του Arnold και δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε optimal ούτε ασφαλείς ασκήσεις. Ρωτά πόσοι έχουν βγάλει δισκοκήλες από αυτά και έχουν εγχειρηστεί ή είναι στα πενήντα τους με φάρμακα για τον πόνο.
Για την μεγαλύτερη και πιο επιθετική υπερτροφία μαζί με ισορροπία και άψογο κορμό/λεκάνη, είναι το τρίπτυχο.
Για την υπερτροφία σε μηχανήματα αυτό που σου έγραψα πιο πάνω.
Για μακροχρόνια υγεια και γυμναστική, κολύμβηση και αεροβική χωρίς πολλά κρέατα και άσκοπες θερμίδες.
Άμα θες να είσαι σα τον μητσο, παίρνεις συμπληρώματα με μπόλικα αμινοξέα και σφίγγεσαι μπας και φουσκώσει τίποτα. Αν και τόσο χαζός που είναι για κροσφιτά τον κόβω στην καλύτερη.