ποια η γνωμη σας για πρωτεινη με σκοπο να με βοηθησει στην απωλεια κιλων και ενδυναμωση? σκεφτομαι την ΟΝ . ηδη γυμναζομαι τρεχω κτλ
αλλα όπως ειπε και ο προηγουμένως αν τρεφεσαι ισσορροπημενα δεν την χρειαζεσαι
ποια η γνωμη σας για πρωτεινη με σκοπο να με βοηθησει στην απωλεια κιλων και ενδυναμωση? σκεφτομαι την ΟΝ . ηδη γυμναζομαι τρεχω κτλ
Το παν ειναι το ζέσταμα τύπε. Θέλεις ενα 5λεπτο με 2-3 κιλα αλτηράκια για ώμους
Κάνεις πιέσεις - προτάσεις - εκτάσεις και στροφές για το στροφικο πέταλο του ώμου.
Ναι εγω επειδη πάω σε σιδεράδικο και δεν έχουμε πολλες τέτοιες λεπτομέρειες κάνω τις ασκησεις στη βασικη τους μορφη. Αμα τις κάνεις καλά σε πιάνουνε.
Τον ζόρισα με ρακέτες και μετά πήγα να τον βοηθήσω με λάθος ασκήσεις και έτσι κατάφερα να τον κόψω μερικώς.κάτι έκανες και σου κοπηκε ο υπερακανθιος ...
...
Πολύ σωστάκάτι έκανες και σου κοπηκε ο υπερακανθιος εμενα δεν με ενοχλει ο ωμος ποτέ το μονο προβλημα ειναι κάτι ενοχλησεις στον δικεφαλο (τενοντιτιδα) φιλε θέλει καλο ζέσταμα η δουλειά πριν μπεις. Τουλαχιστον 5 λεπτά. Να αιματωθουν οι βασικές ομάδες ωμου - τρικέφαλα - δικεφάλα.
Πολύ σωστά
Λοιπόν επειδή τη έχω πατήσει με τενοντίτιδα στον ώμο, πήγα σε φυσιοθεραπευτή ειδικό για αθλητικά με έφτιαξε και δεν με έχει ξαναενοχλήσει.
Μου εξήγησε απλά: η τενοντίτιδα είναι φλεγμονή δλδ εσωτερική πληγή στον τένοντα.
Όπως η εξωτερική πληγή κάνει κάπαλο έτσι γίνεται και εσωτερικά στον τένοντα το οποίο σκληραίνει και καταστρέφει τον τένοντα, αν το αφήσεις πας για εγχείρηση.
Με πλάκωσε σε κάτι λάμπες, μαλάξεις κλπ μετά με έβαλε να κάνω κάτι ειδικές ασκήσεις,
κρίνοντας εκ του αποτελέσματος με έφτιαξε και δεν με ξανά ενόχλησε για δεκαετίες.
Τέλος μου είπε το ζέσταμα είναι το πάν για να αποφεύγεις τέτοιου είδους τραυματισμούς.
Αλήθεια; δεν περνάει απο μονο του με ξεκουραση και σωστη άσκηση;
μπορει να χρειαστει επέμβαση;
έγραψα τι μου είπε ακριβώς ο φυσιοθεραπευτής, καλό είναι να το δει κάνας ορθοπεδικός,
πάντως είχα πάθει ζημιά (τενοντίτιδα) από πιέσεις πάγκου που μπήκα κρύος :S
αλλά μετά τις φυσικοθεραπείες δε με ξαναενόχλησε
Α μου είπε επίσης τα αμμόλουτρα κάνουν καλό δλδ να χώνεσαι στη ζεστή άμμο.
Την πάτησα (στα νιάτα μου) και έμαθα :-Τυπε μην σε κατουρησει κανας σκυλος μονο
Πιέσεις πάγκου δεν μπαινεις ποτέ κρυος. Πιο πριν αιματώνεις ώμους και τρικεφάλους διοτι συμμετέχουν στην άσκηση. Πιαρνεις 2 κιλα αλτηράκια και κάνεις εκτάσεις - προτάσεις - πιέσεις - περιστροφές (για το στροφικο πέταλο που έγραψες και εσυ πιο πάνω) και μετά 1-2 ασκησεις δικεφαλους-τρικεφάλους.
Μετα μπαινεις σιγα σιγα και βάζεις τα κιλά σου. εγω βάζω 2 10κιλα απο κάθε μεριά και ξεκινάω. Οποτε ξεκινάω με 40 κιλά για ζέσταμα 20 κιλά η μπάρα η ολυμπιακη.
Την πάτησα (στα νιάτα μου) και έμαθα :-
όπως τα λες καλό ζέσταμα περιστροφές κλπ.
Αυτές οι ρακέτες έχουν χαλάσει τόσο κόσμο.Τον ζόρισα με ρακέτες και μετά πήγα να τον βοηθήσω με λάθος ασκήσεις και έτσι κατάφερα να τον κόψω μερικώς.
χυνω με το θηριο....μιλαμε για απιστευτη δυναμη, πραγματικος hercules
180kg δικεφαλοι με μπαρα
(ps: "Ανεπίσημο παγκόσμιο ρεκόρ σε λίγο καιρό θα οριστεί και η ημερομηνία για τον κανονικό αγώνα.. Worlds strongest arms".)
με τα κιλα που δουλευει ο τυπος ειναι αδυνατον να ειναι "καθαρη" απο αποψη τεχνικης η πραγματοποιηση των ασκησεων (ισα ισα το κουνημα που κανει τον προστατευει ;))
λοιπον επειδη το εψαξα: παιδια το παλικαρι ειναι σφαιροβολος και strongman, για αυτο τον λογο εχει τετοιο σωμα