bianco_verdi
Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Ιαν 2010
- Like
- 76
- Πόντοι
- 16
Παιδες ειπα πριν ξεκινησω gym να κανω μια μικρη προετοιμασια απο σημερα και για δυο εβδομαδες.Σημερα το πρωι ετρεξα 1.5km το πρωι σε διαδρομο με το αναλογο 5λεπτο ζεσταμα με περπατημα και εκανα 3 σετ καμψεις απο 10,8,6.Ακριβως το ιδιο εκανα το απογευμα με 2 σετ καμψεις 10,8.Τσιγαρο εκανα το πρωι πριν τρεξω 3 και αλλο ενα τωρα.Θελω γνωμες να μου πειτε πως το βλεπετε.
Φίλε, άκου και την γνώμη μου, αν θέλεις, μιας κι είσαι αρχάριος και έχεις τη μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται μία και μοναδική φορά, όταν δηλαδή είσαι αρχάριος, δηλαδή το να βάλεις καλή μυική μάζα χάνοντας ταυτόχρονα λίπος.
1. ξέχνα τις 6-7 ημέρες γυμναστήριο. 3-4 φορές/ βδομάδα είναι αρκετό και εφικτό.
2. προπόνηση 45΄με μία ώρα μάξιμουμ με μικρά διαλείμματα ανάμεσα στα σετ. μην τρέχεις και μην κάνεις αερόβιο πριν τα βάρη.
3. ψάξε, βρες ,ρώτα να σου δείξουν σωστή τεχνική σε βασικές πολυαρθρικές ασκήσεις πχ καθίσματα, κωπηλατικές, έλξεις, βυθίσεις, πιέσεις και ξεκίνα αυτές έστω και με σκέτη μπάρα, αλλά μείνε με αυτές και άσε τα μηχανήματα.
4. αν σε κάθε προπόνηση κάνεις μία άσκηση ποδιών, μία άσκηση έλξης πχ μονόζυγο, κωπηλατική και μία άσκησης πίεσης πχ πιέσεις ώμων, στήθους, κάθε μία από 3 σετ τότε είσαι πλήρης και δεν χρειάζεσαι παραπάνω. το περισσότερο δεν σημαίνει και καλύτερο.
5. φάε καλά και καθαρά: μοσχάρι, γιαούρτι ,αυγά , ελαιόλαδο. μέρες προπόνησης περισσότερο υδατάνθρακα, μέρες ξεκούρασης τον μειώνεις και ανεβάζεις καλά λιπαρά.
Μακάρι να τα ήξερα αυτά όταν ξεκινούσα κι εγώ κι ήμουν 20 χρονών.