Νέα

Γνώμες για την οκταετία Σημίτη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα maniatis1983
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 255
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Ο σημαντικότερος είναι ο Καραμάν-Αλής ο πρεσβύτερος, που είχε πει το αμίμητο 'Η Κύπρος είναι Μακριά'
ο Σημιτης ειναι 100% Εβρα'ι'κης καταγωγης αυτο δεν χωραει καμια αμφιβολια!αλλα οπως εγραψες και ο Καραμαν-Αλή δεν ειναι καθαρος Ελληνας!εχει σιγουρα Τουρκικες ριζες.Καραμανληδες λεγανε τους Τουρκους που εξχριστιανιστηκαν και φυσικα με τον καιρο γιναν Ελληνες οπως με τον καιρο γιναν Τουρκοι οι Αλεβιτες που ειναι 100% Ελληνες εξισλαμισμενοι.οποτε διαλεχτε ποιος ειναι καλητερος να μας κυβερνισει ο Τουρκος ή ο Εβραιος????

ruskiy standart

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
6
φιλε μην γελας καθολου ετσι θα γινει στο τελος και να με θυμηθεις εμενα.

τους γνωρισα και τους 2 πριν 2 χρονια στο βυζαντινο στην τηνο προπαραμονη της παναγιτσας...κα8ομουνα με την δικια μου,δεν ειχε κοσμο...σηκω8ηκα και του πιασα κουβεντα...ηπιαμε ρακες...κατσαμε κανενα 2ωρο...αν8ρωπινος...ομως δεν 8α ξεχασω με τπτ οταν ηρ8ε η ωρα για να φυγω,που γυρναω και του λεω ¨"δεν πιστευω να κανεις τπτ εκλογες???!!!"με κοιταξε μ ενα βλεμμα...ε μετα απο 3 μερες τις προκυρηξε!!!! :2funny:υπαρχει και φωτογραφικο υλικο για τους απιστους... ;)φοραγα μια μπλουζα με εναν λευκο καρχαρια που ειχε την στοματαρα του ανοιχτη ακριβως πανω απ το κεφαλι του...επικη φωτο!!! :2funny:

ruskiy standart

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
6
ο Σημιτης ειναι 100% Εβρα'ι'κης καταγωγης αυτο δεν χωραει καμια αμφιβολια!αλλα οπως εγραψες και ο Καραμαν-Αλή δεν ειναι καθαρος Ελληνας!εχει σιγουρα Τουρκικες ριζες.Καραμανληδες λεγανε τους Τουρκους που εξχριστιανιστηκαν και φυσικα με τον καιρο γιναν Ελληνες οπως με τον καιρο γιναν Τουρκοι οι Αλεβιτες που ειναι 100% Ελληνες εξισλαμισμενοι.οποτε διαλεχτε ποιος ειναι καλητερος να μας κυβερνισει ο Τουρκος ή ο Εβραιος????

μιτσαρα ψηφιζω καταμαν καταλληλοτερο πρω8υπουργο!

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
αντε βγες καμια βολτα σε καμια πλατεια στην μοσχα να παρεις λιγο αερα εσυ.αυτες τις μαλακιες που τις διαβαζετε και τις πιστευετε δεν μπορω να καταλαβω?

ruskiy standart

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
6
αντε βγες καμια βολτα σε καμια πλατεια στην μοσχα να παρεις λιγο αερα εσυ.αυτες τις μαλακιες που τις διαβαζετε και τις πιστευετε δεν μπορω να καταλαβω?

πετρουπολη ειναι ο μιτσος!ρισπεκτ ειναι φιλος απ το σχολειο!

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
καλα τοσο ασχετος εισαι το οτι ο Σημιτης ειναι Εβραιος δεν το ξερεις?ενταξει!το οτι εγω δεν ειμαι Μοσχα?περιεργο!οπως καταλαβα με της γνωσεις που εχεις δεν μπορεις ξερεις τιποτα αλλο απο τη Μοσχα.αφου δεν εχεις παει πουθενα εκτος απ'το χωριο σου!

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
καλα τοσο ασχετος εισαι το οτι ο Σημιτης ειναι Εβραιος δεν το ξερεις?ενταξει!το οτι εγω δεν ειμαι Μοσχα?περιεργο!οπως καταλαβα με της γνωσεις που εχεις δεν μπορεις ξερεις τιποτα αλλο απο τη Μοσχα.αφου δεν εχεις παει πουθενα εκτος απ'το χωριο σου!
αντε χεσε ρε.

ruskiy standart

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
6
το προτεινα στο 8ρεντ του Βγενοπουλου 8α το κανω κι εδω!πρεπει να τυπω8ουν ολα τα 8ρεντ που κανουν λογο για πολιτικα προσωπα και καταστασεις και να πανε ντελιβερι στη βουλη! :rockon: :s&m_2:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
θα στα βαλω και φωτο να τα δεις να τα θαυμασεις!ελα θα σου βαλω και καμια γκομενα να παρεις παλι και το ματακι σου!πηγαινε τωρα στο μαντρι να  :zfuck: τι δουλεια εχεις εσυ βλαχαδερε με την πολιτικη?

ruskiy standart

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
6
θα στα βαλω και φωτο να τα δεις να τα θαυμασεις!ελα θα σου βαλω και καμια γκομενα να παρεις παλι και το ματακι σου!πηγαινε τωρα στο μαντρι να  :zfuck: τι δουλεια εχεις εσυ βλαχαδερε με την πολιτικη?

κουλλλ ρε μιτσο κα8ομαστε και τσακωνομαστε για τους πουστηδες! :idiot:

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
οκ ρε ρωσσοποντικα εχεις δικιο.

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
...οσο για τον τυπο που λεει οτι ειμαστε τουρκοσποροι,δεν 8α διαφωνησω,ομως καλο ειναι να αποφευγονται τετοιοι χαρακτηρισμοι...

Οι σύγχρονοι Έλληνες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τουρκόσποροι. Αυτό αποδείχτηκε από τελευταία σχετική μελέτη που έκαναν Ιταλικό και Αμερικάνικο πανεπιστήμιο, τα οποία σύγκριναν το DNA όλων των λαών της Βαλκανικής και της Μεσογείου, για να δουν πώς σχετίζονται. Προέκυψε ότι υπάρχει ελάχιστη ως και μηδαμινή σχέση του DNA των Ελλήνων και των Τούρκων, παρ' όλο που οι δυο λαοί γειτόνευσαν με το ζόρι τα τελευταία 700 χρόνια και παρ' όλο που οι Τούρκοι κατέλαβαν την Ελλάδα και έμειναν στα χώματα μας 400 ολόκληρα χρόνια!

Μάγκες αυτή η μελέτη λέει πολλά! Σημαίνει ότι όσες Ελληνίδες προγιαγιάδες μας τις γάμησαν Τούρκοι (και σίγουρα στα 400 χρόνια σκλαβιάς γάμησαν πολλές γιατί μην νομίζετε ότι τότε οι άντρες είχαν λιγότερες καύλες από ότι έχουν σήμερα, μάλλον πιο άγριες καύλες είχαν και λόγω στέρησης) οι περισσότερες δεν κράτησαν τον Τουρκόσπορο μέσα τους και το έριξαν το παιδί ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Δεν το κράτησαν πάντως, οι περισσότερες. Αυτό λέει πολλά. Επίσης λέει πολλά το γεγονός ότι εμείς οι Έλληνες μείναμε Χριστιανοί Ορθόδοξοι παρ' όλο πούχαμε Μωαμεθανούς κατακτητές - σύγκρινε π.χ. με την Αλβανία, που οι Αλβανοί εκείνα τα χρόνια για να γλυτώσουν από την καταπίεση των Τούρκων αλλαξοπίστησαν σε μεγάλο βαθμό και έγιναν μουσουλμάνοι. Να τα λέμε μερικά πράγματα με το όνομα τους ρε, να τιμάμε τους προγόνους μας που δεν έδωσαν κώλο στους Τούρκους και να νοιώθουμε περήφανοι που ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ τελικά τουρκόσποροι!

ruskiy standart

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
6
Οι σύγχρονοι Έλληνες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τουρκόσποροι. Αυτό αποδείχτηκε από τελευταία σχετική μελέτη που έκαναν Ιταλικό και Αμερικάνικο πανεπιστήμιο, τα οποία σύγκριναν το DNA όλων των λαών της Βαλκανικής και της Μεσογείου, για να δουν πώς σχετίζονται. Προέκυψε ότι υπάρχει ελάχιστη ως και μηδαμινή σχέση του DNA των Ελλήνων και των Τούρκων, παρ' όλο που οι δυο λαοί γειτόνευσαν με το ζόρι τα τελευταία 700 χρόνια και παρ' όλο που οι Τούρκοι κατέλαβαν την Ελλάδα και έμειναν στα χώματα μας 400 ολόκληρα χρόνια!

Μάγκες αυτή η μελέτη λέει πολλά! Σημαίνει ότι όσες Ελληνίδες προγιαγιάδες μας τις γάμησαν Τούρκοι (και σίγουρα στα 400 χρόνια σκλαβιάς γάμησαν πολλές γιατί μην νομίζετε ότι τότε οι άντρες είχαν λιγότερες καύλες από ότι έχουν σήμερα, μάλλον πιο άγριες καύλες είχαν τότε) οι περισσότερες δεν κράτησαν τον Τουρκόσπορο μέσα τους και το έριξαν το παιδί ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Δεν το κράτησαν πάντως, οι περισσότερες. Αυτό λέει πολλά. Επίσης λέει πολλά το γεγονός ότι εμείς οι Έλληνες μείναμε Χριστιανοί Ορθόδοξοι παρ' όλο πούχαμε Μωαμεθανούς κατακτητές - σύγκρινε π.χ. με την Αλβανία, που οι Αλβανοί εκείνα τα χρόνια για να γλυτώσουν από την καταπίεση των Τούρκων αλλαξοπίστησαν σε μεγάλο βαθμό και έγιναν μουσουλμάνοι. ΝΑ τα λέμε μερικά πράγματα με το όνομα τους ρε και νάμαστε περήφανοι που ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ τουρκόσποροι!

:2funny: :2funny: :2funny:
παλιος!μιλησα για το εφε του σπορου μακροπρο8εσμα...ξερεις οπως μιλανε οι πολιτικοι για τα αμοιβαια κεφαλαια και τα λονγκ προσπεκτιβ ριζαλτς :2funny: :2funny: :2funny:αν εγινε αυτη η μελετη σημαινει οτι οι αμερικανοι εχουν παρει δειγμα τοσο απο ελληνες οσο κι απο τουρκους...με την κλωνοποιηση κλπκλπ μπορει να βγαλουν κανα κλωνο που να χει και το μουνι της μανας τους μεσα...
οκ το παιρνω πισω...εχω το δικαιωμα ομως να μην ειμαι παρηφανος που ειμαι συγχρονος ελληνας ετσι? ;)

ειμαστε οφ τοπικ μακραν! :2funny:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765

Μάγκες αυτή η μελέτη λέει πολλά! Σημαίνει ότι όσες Ελληνίδες προγιαγιάδες μας τις γάμησαν Τούρκοι (και σίγουρα στα 400 χρόνια σκλαβιάς γάμησαν πολλές γιατί μην νομίζετε ότι τότε οι άντρες είχαν λιγότερες καύλες από ότι έχουν σήμερα, μάλλον πιο άγριες καύλες είχαν και λόγω στέρησης) οι περισσότερες δεν κράτησαν τον Τουρκόσπορο μέσα τους και το έριξαν το παιδί ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Δεν το κράτησαν πάντως, οι περισσότερες. Αυτό λέει πολλά. Επίσης λέει πολλά το γεγονός ότι εμείς οι Έλληνες μείναμε Χριστιανοί Ορθόδοξοι παρ' όλο πούχαμε Μωαμεθανούς κατακτητές - σύγκρινε π.χ. με την Αλβανία, που οι Αλβανοί εκείνα τα χρόνια για να γλυτώσουν από την καταπίεση των Τούρκων αλλαξοπίστησαν σε μεγάλο βαθμό και έγιναν μουσουλμάνοι. Να τα λέμε μερικά πράγματα με το όνομα τους ρε, να τιμάμε τους προγόνους μας που δεν έδωσαν κώλο στους Τούρκους και να νοιώθουμε περήφανοι που ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ τελικά τουρκόσποροι!
συμβαινει ομως το αντιθετο ενα πολυ μεγαλο ποσοστο των Τουρκων εχει Ελληνικο DNA.αν σκεφτεις οτι με το παιδομαζομα τα μισα παιδια τα παιρναν οι Τουρκοι σκεψου για τη ποσοστα μιλαμε?αν αρχισουμε απο τον Μωαμεθ Β' τον πορθιτη που κατελαβε την Κωνσταντινουπολη η μανα του ηταν Σερβα.μετα ο γιος του ο σουλτανος Βογιαζιτ Β' παντρευτηκε την Γκιουλ Μπαχαρ (λουλουδι της ανοιξης)που ηταν Ελληνιδα ποντια απο ενα χωριο εξω απο την τραπεζουντα.οι Αλεβιτες 20 Εκατομυρια!!!!ειναι εξισλαμισμενοι χριστιανοι!!!δεν ειναι τελειως εξισλαμισμενοι αφου αναγνωριζουν την παναγια!.υπαρχει και ενα ανεκδοτο γι αυτους:μα την παναγια ειμαι Μουσουλμανος!!!!--υπαρχει ομως και το αντιθετοαρκετοι Τουρκοι εξχριστιανιστηκαν και με τον καιρο Ελληνοποιηθηκαν.(τωρα ποσοι ειναι δεν μπορουμε να ξερουμε?).καθαροι Τουρκοι με Μογγολικα χαρακτηριστικα ειναι ελαχιστοι και μονο στις ανατολικες περιοχες.

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
...εχω το δικαιωμα ομως να μην ειμαι παρηφανος που ειμαι συγχρονος ελληνας ετσι? ;)

Δυστυχώς εκεί φτάσαμε! Την ίδια ακριβώς συζήτηση κάνουμε σχεδόν καθημερινά όλοι οι φίλοι και γνωστοί. Όλοι μας το ίδιο λέμε, ντρεπόμαστε σήμερα να λέμε ότι είμαστε Έλληνες. Όλη αυτή η λαμογιο-κλεφτο-κοτάδικη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, όλος αυτός ο οχετός που μας πνίγει όπου σταθούμε και βρεθούμε στη σημερινή Ελλάδα μας έχει κυριολεκτικά καταρρακώσει το φρόνημα...

Βλέπεις όμως ότι τελικά είμαστε πάρα πολλοί που νοιώθουμε έτσι! Το βλέπω αυτό συνέχεια σε όλες σχεδόν τις παρέες μου και μου φτιάχνει τη διάθεση, μου ανεβάζει το ηθικό, με κάνει να ελπίζω ότι θα φύγουνε τα λύματα και θα καθαρίσει η χώρα μου, θα ανυψωθούν οι άνθρωποι γύρω μου! Και τελικά είμαι περήφανος που είμαι σύγχρονος Έλληνας όχι για αυτά τα αναξιοπρεπή λαμόγια που δυστυχώς κυριαρχούν σήμερα στην κοινωνία μας αλλά γιατί σύγχρονος Έλληνας ήταν ο Καζαντζάκης, ο Ελύτης, Ο Χατζιδάκης, ο Θεοδωράκης, ο Παναγούλης, τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Πολυτεχνείο, οι έξω καρδιά κολητοί στην ταβερνίτσα, η παρέα που μαζευόμαστε στην πλαζ μετά τη δύση του Ηλίου και μιλάμε από καρδιάς για προχωρημένα ζητήματα και τόσοι τόσοι άλλοι....! Γι' αυτούς είμαι περήφανος που είμαι σύγχρονος ΄Ελληνας!  

ruskiy standart

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
6
Δυστυχώς εκεί φτάσαμε! Την ίδια ακριβώς συζήτηση κάνουμε σχεδόν καθημερινά όλοι οι φίλοι και γνωστοί. Όλοι μας το ίδιο λέμε, ντρεπόμαστε σήμερα να λέμε ότι είμαστε Έλληνες. Όλη αυτή η λαμογιο-κλεφτο-κοτάδικη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, όλος αυτός ο οχετός που μας πνίγει όπου σταθούμε και βρεθούμε στη σημερινή Ελλάδα μας έχει κυριολεκτικά καταρρακώσει το φρόνημα...

Βλέπεις όμως ότι τελικά είμαστε πάρα πολλοί που νοιώθουμε έτσι! Το βλέπω αυτό συνέχεια σε όλες σχεδόν τις παρέες μου και μου φτιάχνει τη διάθεση, μου ανεβάζει το ηθικό, με κάνει να ελπίζω ότι θα φύγουνε τα λύματα και θα καθαρίσει η χώρα μου, θα ανυψωθούν οι άνθρωποι γύρω μου! Και τελικά είμαι περήφανος που είμαι σύγχρονος Έλληνας όχι για αυτά τα αναξιοπρεπή λαμόγια που δυστυχώς κυριαρχούν σήμερα στην κοινωνία μας αλλά γιατί σύγχρονος Έλληνας ήταν ο Καζαντζάκης, ο Ελύτης, Ο Χατζιδάκης, ο Θεοδωράκης, ο Παναγούλης, τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Πολυτεχνείο, οι έξω καρδιά κολητοί στην ταβερνίτσα, η παρέα που μαζευόμαστε στην πλαζ μετά τη δύση του Ηλίου και μιλάμε από καρδιάς για προχωρημένα ζητήματα και τόσοι τόσοι άλλοι....! Γι' αυτούς είμαι περήφανος που είμαι σύγχρονος ΄Ελληνας!  

φιλε εχει γινει 8εμα που ειπανε να κοψουν το καπνισμα στους δημοσιους χωρους...ειμαστε εντελως απολιτιστοι σαν λαος...βουρ πατσα τα γιδια λεμε...ολοι οι πολιτικοι ειναι λαμογια...ολοι ομως!κι εμεις να ειμασταν 8ελαμε δεν 8ελαμε λαμογια 8α κατανταγαμε...ο σημιτης ο κωστακης ο γιωργακης ο τσιμπλας,η αλεκα ολοι για τον πουτσο...λαουτζικος προβατα μπεεεε :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck:

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
Φίλε ruskiy και απολίτιστοι είμαστε και ακουλτούριαστοι και του "τι θα φάμε, τι θα πιούμε, τι θα αρπάξει ο κώλος μας". Ένας εξαιρετικά αγχωμένος, ανασφαλής, εγωκεντρικός, αρπαχτικός και ακαλλιέργητος λαός είμαστε. Όχι τυχαία, στη σύσταση του σύγχρονου Ελληνικού πληθυσμού ανιχνεύονται σε τεράστιο ποσοστό αρβανίτικες, βλάχικες, κουτσοβλάχικες, καραγκούνικες κ.λ.π. ρίζες (και μιλάω με σεβασμό για αυτές τις Ελληνικές πληθυσμιακές ομάδες, είναι σύγχρονοι Έλληνες πια, αυτοί συγκροτούν σε μεγάλο βαθμό το σώμα της σημερινής Ελλάδας. Και γω ερωτεύτηκα αρβανίτισα (που μάλιστα μίλαγε αρβανίτικα με τη μάνα της και δεν καταλάβαινα αν με βρίζανε) ενώ 2 τύποι στην παρέα μου είναι βλάχικης καταγωγής κ.λ.π. κ.λ.π. Δεν κάνω κανένα διαχωρισμό, σύγχρονοι Έλληνες είμαστε όλοι εμείς - και η αρβανίτισα που καψουρεύτηκα και τα 2 παιδιά βλάχικης καταγωγής στην παρέα μου, απόλυτα σύγχρονοι Έλληνες!

Όμως στην τελική ποια ταυτότητα θα μπορούσε να έχει ένας λαός που συνίσταται κυρίως από τις παραπάνω ομάδες; Αυτήν ακριβώς την κλειστή, τσομπανάδικη, ακαλλιέργητη, ανασφαλή, "ότι αρπάξει ο κώλος μας" που έχει σήμερα. Πιστεύω ότι αν μπορέσουμε ποτέ να συνδεθούμε με την αρχαία Ελλάδα, να πάρουμε λίγο από το πνεύμα και την παιδεία των ανθρώπων αυτών που έζησαν στα χώματα μας πριν 2 χιλιετίες τότε ίσως μπορέσουμε να ανυψωθούμε σα σύγχρονοι Έλληνες! Πιο πολύ όμως είναι συνδεδεμένοι σήμερα με την αρχαία Ελλάδα π.χ. οι Γερμανοί ή οι Ολλανδοί παρά εμείς, οι έστω εξ αγχιστείας συγγενείς τους! Την κληρονομιά τους δεν την πήραμε, από δική μας αμέλεια ή αδιαφορία..... 

ruskiy standart

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
6
Φίλε ruskiy και απολίτιστοι είμαστε και ακουλτούριαστοι και του "τι θα φάμε, τι θα πιούμε, τι θα αρπάξει ο κώλος μας". Ένας εξαιρετικά αγχωμένος, ανασφαλής, εγωκεντρικός, αρπαχτικός και ακαλλιέργητος λαός είμαστε. Όχι τυχαία, στη σύσταση του σύγχρονου Ελληνικού πληθυσμού ανιχνεύονται σε τεράστιο ποσοστό αρβανίτικες, βλάχικες, κουτσοβλάχικες, καραγκούνικες κ.λ.π. ρίζες (και μιλάω με σεβασμό για αυτές τις Ελληνικές πληθυσμιακές ομάδες, είναι Έλληνες πια, αυτοί συγκροτούν σε μεγάλο βαθμό το σώμα της σημερινής σύγχρονης Ελλάδας. Και γω ερωτεύτηκα αρβανίτισα (που μάλιστα μίλαγε αρβανίτικα με τη μάνα της και δεν καταλάβαινα αν με βρίζανε) ενώ 2 τύποι στην παρέα μου είναι βλάχικης καταγωγής κ.λ.π. κ.λ.π. Δεν κάνω κανένα διαχωρισμό, σύγχρονοι Έλληνες είμαστε όλοι εμείς - και η αρβανίτισα που καψουρεύτηκα και τα 2 παιδιά βλάχικης καταγωγής στην παρέα μου, απόλυτα Έλληνες!

Όμως στην τελική ποια ταυτότητα θα μπορούσε να έχει ένας λαός που συνίσταται κυρίως από τις παραπάνω ομάδες; Αυτήν ακριβώς την κλειστή, τσομπανάδικη, ακαλλιέργητη, ανασφαλή, "ότι αρπάξει ο κώλος μας" που έχει σήμερα. Πιστεύω ότι αν μπορέσουμε ποτέ να συνδεθούμε με την αρχαία Ελλάδα, να πάρουμε λίγο από το πνεύμα και την παιδεία των ανθρώπων αυτών που έζησαν στα χώματα μας πριν 2 χιλιετίες τότε ίσως μπορέσουμε να ανυψωθούμε σα σύγχρονοι Έλληνες! Πιο πολύ όμως είναι συνδεδεμένοι σήμερα με την αρχαία Ελλάδα π.χ. οι Γερμανοί ή οι Ολλανδοί παρά εμείς, οι έστω εξ αγχιστείας συγγενείς τους! Την κληρονομιά τους δεν την πήραμε, από δική μας αμέλεια ή αδιαφορία.....   

συμφωνω απολυτα φιλε! ομως εδω και χρονια εχω μια ερωτηση που κανενας δεν ειναι σε 8εση να μου απαντησει...
τελικα αυτη η ταυτοτητα σε τι ωφελει?με αλλα λογια...αν σταματησει αυτο το κολλημα με τον ε8νικισμο,τις ριζες,ποιος ειναι ποιος απο που ερχομαστε και που παμε δεν 8α ζησουμε καλυτερα?τι λες?

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
Δεν υπάρχει καμία εθνικιστική πρόθεση στη δημοσίευση μου και γενικά δεν αγαπώ το στείρο εθνικισμό.

Είμαι όμως ρεαλιστής και μου αρέσει να τα ψάχνω λιγάκι. Αν δεν μελετήσουμε και συνειδητοποιήσουμε το παρελθόν μας σα σύγχρονοι ΄Ελληνες είμαστε υποχρεωμένοι να το επαναλαμβάνουμε συνέχεια!

Για το ότι π.χ. ο σύγχρονος Έλληνας είναι ακαλλιέργητος, της αρπαχτής, κλειστών οριζόντων κ.λ.π. δεν είναι άσχετο με το γεγονός ότι οι μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες που συνιστούν το λαό μας σήμερα έλκουν μία αρβανίτικη, βλάχικη κ.λ.π. καταγωγή,  από φυλές δηλαδή που παραδοσιακά ήταν κλειστές, βουκολικού χαρακτήρα, που έφτασαν κινούμενες νομαδικά στον Ελληνικό χώρο - επομένως έχοντας την ανασφάλεια του ότι βρίσκονται μετέωρες, στον "αέρα" σε αυτήν εδώ τη γη. 

Τέτοια στοιχεία δυστυχώς έχουν μείνει αταβιστικά στο κύτταρο πολλών σύγχρονων Ελλήνων, αφού οι περισσότεροι έλκουμε την καταγωγή μας από τέτοιες φυλετικές ομάδες. Αν δεν το συνειδητοποιήσουμε αυτό δεν θα μπορέσουμε να εξελιχτούμε σα σύγχρονοι Έλληνες, με τον ίδιο τρόπο που εμείς οι άντρες είμαστε καταδικασμένοι να φερόμαστε στις γυναίκες μας με τον άσχημο ίσως τρόπο που φερόταν ο πατέρας μας, γιατί ασυνείδητα φέρουμε μέσα μας τον πατέρα μας και συμπεριφερόμαστε χωρίς να το καταλαβαίνουμε όπως αυτός, μέχρι να καταφέρουμε να το συνειδητοποιήσουμε όλο αυτό, να αποκοπούμε από τον ομφάλιο λώρο και να εξελιχτούμε σαν άνθρωποι, αποτινάσσοντας από πάνω μας την όποια "οικογενειακή κατάρα"!   

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom