Νέα

Γνώμες για ΚΚΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα adonis13
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 238K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Μηνύματα
6.476
Like
11
Πόντοι
66
δεν κατάλαβα τίποτα γιατί πάλι θα έχω φορμπίντεν ακάουντ.
αααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

πώς τα πιάνεις μωρή λουμπίνα
 

Επισκέπτης
πάω να φάω τίποτε
και να καληνυχτίσω το διάδοχο ........


μετά τις 2 αν έχω όρεξη για κουμμούνια μπορεί
να ξαναμπώ ...
 

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Μηνύματα
6.476
Like
11
Πόντοι
66
Prime time τέλος.

Πέρσυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ

αααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

Αλεκος2

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Μηνύματα
3.058
Like
23
Πόντοι
16
κομμουνια κανετε παρτυ ρε κουφαλες, αλλα ο αλεκος ειναι εδω για να σας βαλει στη θεση σας :birdman: :birdman: :birdman: :birdman:
 

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Μηνύματα
3.258
Like
3
Πόντοι
16
Παντελῶς ἀνακριβὲς ἤ καὶ ψευδὲς.

Ἡ Γαλλία (κυβέρνησις λαϊκοῦ μετώπου Blum) καὶ αἱ ΗΠΑ (προεδρία Roosevelt) ἐτάσσοντο ἀνεπιφυλάκτως ὑπὲρ τῆς κομμουνιστικῆς Ἱσπανικῆς κυβερνήσεως.

Ἡ Μ. Βρετανία ἦτο οὐδετέρα.


"Η εμφάνιση της Σοβιετικής Ένωσης σε θέση ισχύος και με άμεση επιρροή στα φτωχά εργατικά στρώματα σχεδόν παντού στην Ευρώπη του μεσοπολέμου που τυραννιόταν απ την οικονομική κρίση , ώθησε την Αγγλία και την Γαλλία σε κρυφή υποστήριξη των φασιστικών δυνάμεων στην Ιταλία και Γερμανία η οποία εκφράστηκε έντονα μέσω της "Πολιτικής Κατευνασμού" (‘Appeasement’) μέρος της οποίας ήταν και η ανοχή του Γερμανικού επανεξοπλισμού και η ανακατάληψη του Σάαρ , κατά παραβίαση της Συνθήκης των Βερσαλλιών που με ένοχη σιωπή αποδέχτηκαν Αγγλοι και Γάλλοι. Σήμερα είναι περισσότερο γνωστό ότι ταυτόχρονα υπήρξε και καθαρή οικονομική υποστήριξη από εταιρείες Αγγλικές , Γαλλικές και Αμερικανικές οι οποίες είχαν επενδύσεις στην Γερμανία, λόγω του ιδιαίτερα φτηνού εργατικού δυναμικού της Γερμανίας μετά την καταστροφή της στον 1ο ΠΠ"

"Έτσι ο Φρανθίσκο Φράνκο χωρίς να διαθέτει κανένα μεταφορικό ή άλλο οικονομικό μέσο να συνεχίσει το πραξικόπημα βρέθηκε να μεταφέρεται στις Ισπανικές αποικίες της Β. Αφρικής με αγγλικό αεροπλάνο για να ηγηθεί τις ισπανικής Λεγεώνας των Ξένων , να αποβιβάζει τον στρατό στην ενδοχώρα με γερμανικά αεροπλάνα ενώ την ίδια ώρα τον ενίσχυαν ιταλικά συντάγματα , αεροπλάνα και πυροβολικό που κατέφθαναν στην Σεβίλλη. Άφθονη επίσης οικονομική βοήθεια εισέρρεε μέσω της γείτονος δικτατορικής Πορτογαλίας του Σαλαζάρ οι πηγές της οποίας προέρχονταν από κεφαλαιούχους Ισπανούς και μη , με χρήματα που βρίσκονταν σε τράπεζες του Λονδίνου. (Βλέπε : Arms for Spain , The untold story of the Spanish Civil War , συγγραφέας Gerald Howson και The Battle for Spain , συγγραφέας Antony Beevor). Στην συνέχεια αμερικανικά εμπορικά πλοία τον εφοδίαζαν με πετρέλαιο και μεταφορικά οχήματα, τα οποία η Αμερικανική κυβέρνηση χαρακτήριζε ως 'μη πολεμικό υλικό' - φυσικά πρόκειται για υλικό που χρησιμοποιήθηκε άμεσα σε πολεμικές επιχειρήσεις.
Και οι 3 αυτές χώρες ωστόσο τάχθηκαν διπλωματικά υπέρ της Μή Επέμβασης πράγμα που τους βοηθούσε να εξουδετερώνουν κάθε αναγνώριση της κατάστασης και άρα και κάθε βοήθεια προς την επίσημη και νόμιμη Δημοκρατική Ισπανική Κυβέρνηση. Στην ΚΤΕ η Άγγλοι αντιστάθηκαν πεισματικά να αναγνωρίσουν ότι μια χώρα μέλος είχε δεχτεί επίθεση από ξένα στρατεύματα και αρνήθηκαν ακόμα και να εξετάσουν τα στοιχεία των ταυτοτήτων Ιταλών στρατιωτικών που στο μεταξύ είχαν συλληφθεί και τα στοιχεία τους είχαν προσκομίστηκαν από την νόμιμη ισπανική κυβέρνηση. Έτσι καθίσταται σαφής η μεροληπτική τους στάση υπέρ του Φράνκο. Η αγγλική ειδικά εξωτερική πολιτική της εποχής εκείνης ήταν φανατικά αντισοσιαλιστική και εξαιρετικά προσεκτική με την οποιαδήποτε εξέλιξη θα μπορούσε να την θίξει στα στρατηγικά σημεία της Αυτοκρατορίας , εν προκειμένω το πέρασμα του Γιβραλτάρ και τη Δυτική Μεσόγειο. Ας σημειωθεί πάντως ότι το Βρετανικό Ναυαρχείο σε μυστική του έκθεση τόνιζε τους φόβους του από μια παρουσία των Γερμανο-Ιταλών στην Ισπανία σε ενδεχόμενο μελλοντικό πόλεμο στον οποίο θα εμπλεκόταν και η Αγγλία , αλλά η εξωτερική πολιτική της Αγγλίας την εποχή εκείνη υπαγορεύονταν από εξαιρετικά κοντόφθαλμα άτομα τα οποία έπαιζαν όλα τους τα επιχειρήματα στην δυνατότητα ελέγχου των δύο δικτατόρων με διπλωματικές 'αντιπαροχές' οι οποίες όμως άνοιξαν υπερβολικά επικίνδυνα την όρεξη των Χίτλερ-Μουσολίνι για νέες απαιτήσεις. Η τακτική αυτή θεωρείται σήμερα υπεύθυνη όχι μόνο για την τύχη της Ισπανίας αλλά ακόμα και για την ουσιαστική πρόκληση του ίδιου του 2ου ΠΠ (Βλέπε : Fateful Choices , συγγραφέας Ian Kershaw , Penguin Books , 2008)"
 

Επισκέπτης
κομμουνια κανετε παρτυ ρε κουφαλες, αλλα ο αλεκος ειναι εδω για να σας βαλει στη θεση σας :birdman: :birdman: :birdman: :birdman:

μαλακά τα κουμμούνια ...
είναι ευαίσθητα ....

θυμάσαι τον κύπριο και εκείνον που έδειρε ο περίανδρος ;;;
δεν θέλουν ζόρι τα κουμμούνια ...
 

Αλεκος2

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Μηνύματα
3.058
Like
23
Πόντοι
16
Μονος σου δεν κανεις τιποτε,αμα λογκαρει ο τραστυ βλεπουμε.

σας εχω για πλακα κι εσενα και τον αρχιμαλακα τον σασκα που μονο να βριζει ξερει. κλειστε ραντεβου κομμουνες να σας  :fuck1: :fuck1: :fuck1:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom