Νέα

Friedrich Nietzsche

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Nearxos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 203
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Τι γνώμη έχετε για το μεγάλο φιλόσοφο;

• Είναι μεγάλη φυσιογνωμία. Μας άνοιξε τα μάτια.

Ψήφοι: 2 66,7%
  • Είναι μαλάκας.

Ψήφοι: 1 33,3%
  • Σε κάποια συμφωνώ, σε άλλα διαφωνώ (ότι με βολεύει δηλαδή - είμαι μαλάκας).

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Νέαρχε, Έχεις δίκαιο μόνο κατά το ήμισυ. Είναι αλήθεια ότι ο άνθρωπος από ανέκαθεν έζησε μέσα στην πλάνη. Και μέσα στην πλάνη εξακολουθεί να ζει και σήμερα. Όμως είναι μεγαλύτερη η πλάνη του σημερινού ανθρώπου που δογματίζει, όπως δογματίζετε εσείς σε ορισμένα σημεία των απόψεών σας.

Η πραγματική αλήθεια είναι ακόμα ένα φρούτο άπιαστο για τον άνθρωπο. Και η αμφιβολία είναι η κινητήρια δύναμη στη συνεχιζόμενη αναζήτηση της αλήθειας.Και μόνη η αναγνώριση αυτού του γεγονότος δεν μας επιτρέπει να μιλάμε κατηγορηματικά για ο,τιδήποτε.Μπορούμε να εκφράζουμε, με κάθε επιφύλαξη, την άποψή μας, αλλά δεν μπορούμε να δογματίζουμε.
Αν θεωρεις το να λεμε οτι ο ηλιος ΔΕΝ βγαινει απο τη δυση ειναι δογμα τοτε ναι ειμαστε δογματικοι,τουλαχιστον δογματικοι που εχουν επαφη με την πραγματικοτητα.....
Ο Ηλιος ΒΓΑΙΝΕΙ απο την ανατολη!!!!!!ΤΕΛΟΣ!!!!!!!
ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΤΑ δογματικος ειναι αυτος που υποστηριζει χωρις να το εχει ο ιδιος δει οτι πηγε καποιος στο βουνο,συνομιλησε με το θεο ο οποιος για διαφορους λογους που χρηζουν ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ αναλυσης επελεξε να ΜΗΝ φανερωθει στους υπολοιπους,και πηρε δεκα εντολες προσωπικα απο τον ιδιο τον θεο για να τις δειξει στουε υπολοιπους??????
Ζουμε σε δημοκρατια και οπως εχει ο καθενας δικαιωμα να πιστευει σε αυτη την ιστορια που του εχουν πει,αλλα και να την διαδιδει με μανια και ιερο φανατισμο,ετσι ακριβως εχω και εγω ο ΔΙΚΑΙΩΜΑ να περιγελω αυτον και να τον ΘΕΩΡΩ περιορισμενης ευθυνης....ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ !!!!!!!

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
τΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ''ΠΡΕΠΕΙ''ΤΗς ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗς ΘΕΩΡΗΣΗς ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ σιγα σιγα να καταρρεουν.....
οι ''ταπεινοφρωσυνες '' και τα λοιπα που διαμορφωσαν την χριστιανικη ηθικη κοινωνια ειναι ηδη στη σφαιρα του γραφικου!!!!!!!
Γιατι ενω με αριστα το 10 ειμαι του 8 και το ξερω,πρεπει να υποκριθω και να πω οτι ειμαι του 5 ψευδομενος για να μην χαρακτηριστω αλλαζονας και υπερφιαλλος?????
Τι σκατα κοινωνια ειναι αυτη και τι ηθικες αξιες?????
Να προαγουν το ψεμμα και την υποκρισια στο βωμο της ''δηθεν'' ταπεινοφροσυνης και αρετης????????

OP
OP
N

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
Τέλος, το πιο τρομερό από όλα, μέσα στην έννοια του καλού ανθρώπου συσπειρώθηκε καθετί αδύναμο, άρρωστο, ελαττωματικό, πάσχον από τον ίδιο του τον εαυτό, καθετί που πρέπει να αφανιστεί, ο νόμος της επιλογής διαγράφηκε και δημιουργήθηκε ένα ιδεώδες από την εναντίωση προς τον υπερήφανο και τον εύρωστο, τον καταφατικό, τον βέβαιο για το μέλλον, τον άνθρωπο που εγγυάται το μέλλον, αυτόν το αποκαλούν πλέον κακό. Και όλα αυτά τα πίστεψαν ως ηθική! – Ecrasez l’ infâme!

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Άν ένας ξένος (π.χ. πρέσβης κλπ) που ξέρει ικανοποιητικά Ελληνικά, μπει εδώ μέσα και δει ότι σε site για πουτάνες, γαμίσια, τσιμπούκια κλπ υπάρχει και thread για Νίτσε, αν δεν πάθει κανένα εγκεφαλικό  :o  τότε ίσως πραγματικά να καταλάβει ότι έχει έρθει στην πιο παρανοϊκή αλλά και υπέροχη χώρα του κόσμου.  :rockon:

Μιλάμε για παράκρουση χώρα εντελώς  :headbang: - θα του πέσουν τ' αρχίδια του ανθρώπου.  :dancing:

Καθόλου φίλε μου και εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα με το Nietzsche για τα της χριστιανικής δογματικής πρακτικής και όχι της Θρησκείας, που δημιουργεί ανώμαλες καταστάσεις

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom