Αν θεωρεις το να λεμε οτι ο ηλιος ΔΕΝ βγαινει απο τη δυση ειναι δογμα τοτε ναι ειμαστε δογματικοι,τουλαχιστον δογματικοι που εχουν επαφη με την πραγματικοτητα.....Νέαρχε, Έχεις δίκαιο μόνο κατά το ήμισυ. Είναι αλήθεια ότι ο άνθρωπος από ανέκαθεν έζησε μέσα στην πλάνη. Και μέσα στην πλάνη εξακολουθεί να ζει και σήμερα. Όμως είναι μεγαλύτερη η πλάνη του σημερινού ανθρώπου που δογματίζει, όπως δογματίζετε εσείς σε ορισμένα σημεία των απόψεών σας.
Η πραγματική αλήθεια είναι ακόμα ένα φρούτο άπιαστο για τον άνθρωπο. Και η αμφιβολία είναι η κινητήρια δύναμη στη συνεχιζόμενη αναζήτηση της αλήθειας.Και μόνη η αναγνώριση αυτού του γεγονότος δεν μας επιτρέπει να μιλάμε κατηγορηματικά για ο,τιδήποτε.Μπορούμε να εκφράζουμε, με κάθε επιφύλαξη, την άποψή μας, αλλά δεν μπορούμε να δογματίζουμε.
Ο Ηλιος ΒΓΑΙΝΕΙ απο την ανατολη!!!!!!ΤΕΛΟΣ!!!!!!!
ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΤΑ δογματικος ειναι αυτος που υποστηριζει χωρις να το εχει ο ιδιος δει οτι πηγε καποιος στο βουνο,συνομιλησε με το θεο ο οποιος για διαφορους λογους που χρηζουν ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ αναλυσης επελεξε να ΜΗΝ φανερωθει στους υπολοιπους,και πηρε δεκα εντολες προσωπικα απο τον ιδιο τον θεο για να τις δειξει στουε υπολοιπους??????
Ζουμε σε δημοκρατια και οπως εχει ο καθενας δικαιωμα να πιστευει σε αυτη την ιστορια που του εχουν πει,αλλα και να την διαδιδει με μανια και ιερο φανατισμο,ετσι ακριβως εχω και εγω ο ΔΙΚΑΙΩΜΑ να περιγελω αυτον και να τον ΘΕΩΡΩ περιορισμενης ευθυνης....ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ !!!!!!!