Νέα

Φιλία, αρχή και τέλος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Bluevertigo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 584
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ghost_rider

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2009
Like
1
Πόντοι
0
Βλέπω ολόγυρα μου φίλους να μεταλλάσσονται. Εκεί που το κοινά βιωμένο αίσθημα , οδηγούσε τις σκέψεις και τα βήματα μας σε παράλληλους δρόμους, τώρα ένας συρφετός από κάθε είδους ανασφάλειες, αναζητά την επιβεβαίωση, μέσω της οικονομικής, επαγγελματικής ή κοινωνικής επιβολής στον φίλο, όμορφα σερβιρισμένης, με ένα  χάδι στον ώμο, με ένα γελάκι, με ένα σχόλιο με την γκόμενα που τον έφτυνε μέχρι που τα χρόνια πέρασαν και του ΄κανε τη χάρη τελικά. Και δε μπορείς παρά να αναρωτηθείς, τι έγιναν τόσες ώρες μέσα στη ζάλη και την ευλογία του αλκοόλ, πως ξεθώριασαν οι δρόμοι των περιπλανήσεων, που δεν είχε και τόση σημασία που οδηγούσαν αλλά ήταν Ιθάκες φτιαγμένες από άντρες για άντρες; Και η ειλικρίνεια της σιωπής και οι χίλιες λέξεις του βλέμματος που ποτέ δεν ζήτησε, αλλά αρκέστηκε στην παρουσία , πως χώρεσαν όλα αυτά σε ένα μουνί;

Bluevertigo να  ξερεις οτι εχεις μεγαλο χάρισμα στην ποίηση :rockon:

james70

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
16
Bluevertigo να  ξερεις οτι εχεις μεγαλο χάρισμα στην ποίηση :rockon:
Πάει αυτός!
έχει τουλάχιστον κάνα εξάμηνο να εμφανιστεί!

ωραία φωτογραφία στο αβατάρ σου! πολύ ποιητική! γαμάτη θάλεγα!!!!!

souhdos13

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Υπαρχουν καποιες αξιες, στις οποιες οφειλεις να πιστευεις εστω κι αν στην πορεια εχουν ατυχη εκβαση. Και μια απο αυτες ειναι η φιλια. Ειπαμε, σε μπουρδελοκοινωνια ζουμε, αλλα ας μην τα ισοπεδωσουμε (ακομα) ολα...

Αψογος.

ωραία φωτογραφία στο αβατάρ σου! πολύ ποιητική! γαμάτη θάλεγα!!!!!

:2funny: :2funny:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Εχασε κανεις καποιον φιλο προσφατα; Εγω ναι. Με χαρακτηρισε με ακομψα κοσμητικα επιθετα κ του ειπα " Λυπαμαι παρα πολυ", "Δεν εχω να σου πω τιποτα παραπανω"

μου ακούγεται σα να έφταιγες και κάπου...?

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Πολυ καλο και ΔΥΝΑΤΟ θρεντ !!!!!

Αγγιζει καταστασεις οσο δεν παει ...

Λιγο πολυ ΟΛΟΙ τα ιδια σκατα ειμαστε.....

η διαφορα εντοπιζεται στο να το παραδεχομαστε που και που  ;) :rolleyes:

Να φταιει η ανταγωνιστικη κοινωνια που ζουμε ?

Οι συγχρονοι ρυθμοι ?

ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΑΤΟΥΜΕ....

Μου εχουν φερθει ετσι  (Αρχικα)
Εχω φερθει κι εγω ετσι  (σαν απαντηση)

Το οτι το εχω μετανειωσει ομως δεν λεει τιποτα

Αυτο βγαινει αυθορμητα πιστευω ομως ......

Δεν ξερω τι αλλο να πω πανω στο θεμα....

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ....

Ο ΦΙΛΟΣ ειναι αυτος που στεκεται πλαι σου οχι μονο στην ΛΥΠΗ αλλα και στην ΧΑΡΑ .....

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Εγω πιστευω οτι αληθινη φιλια υπαρχει εκει που δεν υπαρχουν αλληλοσυγκρουομενα συμφεροντα! Οι φιλοι δηλαδη να ακολουθουν παραλληλες πορειες, που να μην τεμνονται!
Αυτο όντως είναι απόλυτη προϋπόθεση για να αναπτυχθεί μια φιλία. Δε μπορείς αν εισαι φίλος με κάποιον που έχει αντίθετο συμφέρον απο το δικό σου. Εκτος αν προκύψει μετα και ειναι μικρης κλίμακας οπότε τα βρίσκεις.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Δε μπορείς αν εισαι φίλος με κάποιον που έχει αντίθετο συμφέρον απο το δικό σου. Εκτος αν προκύψει μετα και ειναι μικρης κλίμακας οπότε τα βρίσκεις.

Δηλαδή?  :think:
Δεν πιάνω τι σημαίνει συμφέρον... εγώ είμαι πολύ στενή φίλη με μια συνάδελφο που επαγγελματικά έχουμε ανταγωνιστεί, έτερον εκάτερον... τι άλλα συμφέροντα μπορεί να έχεις? χμμ...

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Κριτικές
1
Like
779
Πόντοι
96
Υπαρχουν καποιες αξιες, στις οποιες οφειλεις να πιστευεις εστω κι αν στην πορεια εχουν ατυχη εκβαση. Και μια απο αυτες ειναι η φιλια. Ειπαμε, σε μπουρδελοκοινωνια ζουμε, αλλα ας μην τα ισοπεδωσουμε (ακομα) ολα...
χαιρομαι που διαβαζω αποψη σαν αυτη...
και μαλλον πρεπει να σε προσεχουμε εσενα... ;) και εξηγουμαι.

Πολλοι ειναι αυτοι οπου τους φταιει η ατιμη η κοινωνια! Πολλοι ειναι αυτοι που τους φταιει ο φιλος που τους προδοσε... ποσοι ειναι αυτοι που δεν προσεχαν το φιλο τους / τη γυναικα τους / τη γκομενα τους / τη μανα τους... και στο τελος απλα κλαιγονται γιατι υπηρξε η λεγομενη "ατυχης" εκβαση...
Με ολο το σεβασμο λοιπον στους πονεμενους αυτου του πλανητη θα ηθελα να πω οτι η φιλια θελει ΠΟΛΥ δουλεια και απο τις δυο μεριες... οπως και καθε σχεση.
Το να αποθετεις απλα τις επλιδες σου σε καποιον και να ελπιζεις να μην στη φορεσει δεν ειναι φιλια... ειναι μαλακια. Το να κανεις λαθος επιλογη δεν ειναι κακο... το να μην μαθαινεις απ'αυτην ειναι.

sexoula

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2008
Κριτικές
4
Like
7
Πόντοι
16
ωραιος ο υπογειος  :rockon: :rockon:

σε καθε σχεση και ειδικοτερα στην φιλια πρεπει να προσπαθουνε και οι δυο πλευρες και να παραδεχονται τα τυχον λαθη που γινονται, και πανω απ' ολα ειλικρινεια πρωτα στον εαυτο μας ο καθενας και υστερα με τους φιλους μας

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Απο τους παναρχαιους χρονους μεχρι σημερα,ο θεσμος της φιλιας ειναι ιερος δεσμος μεταξυ δυο ανθρωπων,κυριως του ιδιου φυλου,λογω πηγαιας ψυχικης αναγκης και των δυο να αλληλοστηριχθουν στον αγωνα της υπαρξης των,οσο αυτη κρατει.Η αναγκαιοτητα και η ωφελιμοτητα του δεσμου της φιλιας ειναι προς αντιμετωπιση πολλων αναγκων,κατ' εξοχην ψυχικων.Ο ανθρωπος,ο καθε φυσιολογικος ανθρωπος,εχει αναγκη συντροφου για διαιωνιση και ηδονη.Αλλα και φιλο χρειαζεται για τις δυσκολες ωρες της ζωης.Δυο ανδρες-φιλοι, νικουν ενα γερο ανδρα..ελεγε μια λαικη Μουσα.Αλλα και ο γεροντας Νεστωρ ελεγε στους Αχαιους..''Οταν πηγαινουν δυο μαζι,ο ενας τον αλλο στη σκεψην προλαβαινει,για το πιο ειναι το συμφεροτερο..'' Αλλα και στην ΙΛΙΑΔΑ ο Ομηρος τονιζει την φιλια δια στοματος του Αχιλλεα..''Πατροκλε ....δεν θα σε κηδευσω αν πριν δεν κουβαλησω εδω τα αρματα και το κεφαλι του Εκτορος του αντροψυχου φονια σου..'' Ο Ανθρωπος,ο καθε ανθρωπος,εχει την αναγκη ενος καλου και πιστου φιλου ακομα και αν δεν το βρισκει στο φυλο του και το βρισκει στο αλλο φυλο.Τα φιλικα λογια ειναι σαν τα αποτελεσματικα φαρμακα.Θεραπευουν!!!! Εσεις τι λετε??? Εχετε καλους φιλους,ανεξαρτητου φυλου????

edit_antisthenis: το thread συγχωνεύτηκε.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
το θεμα αρετη το εξαντλησαμε; :think:

Επισκέπτης
απο τον τιτλο και μονο ηξερα ποιος ειναι ο θεματοθετης.. :rolleyes:

pirokavlos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2010
Κριτικές
3
Like
34
Πόντοι
16
Γνωστούς έχω πολλούς, φίλους λίγους και κολλητούς 2.

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
το θεμα αρετη το εξαντλησαμε; :think:
Οχι καθολου...απλα θελω να μιλησουμε σε αυτο το θρεντ αν εχουμε φιλους και αν τους εμπιστευομαστε...πιστευω ολοι μας σιγα-σιγα μπορουμε να καταθεσουμε την αποψη μας..... και για την φιλια αλλα και αν εχουμε φιλους-φιλες!!!! Εκτος αν φιλος-φιλη μας ειναι το Internet..........

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
εχω ναι.κ αντρες κ γυναικες. :cheesy:

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
δεν κανω φιλους πια..... :P

Επισκέπτης
ας απαντησω κιολας...

εχω αρκετους φιλους που εμπιστευομαι.. περναω πολλες περιοδους απομονωσης, αλλα το καλο ειναι οτι με εχουν μαθει και δεν ξεκοβουν αν εχω καιρο να επικοινωνησω μαζι τους.

χωρις φιλους, τπτ δεν κινειται..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom