Νέα

Ύμνος εις την Ελευθερίαν

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Iblis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 31
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tsakatsoukas

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
0
Φυσικά και έγινε η σφαγή των Ποντίων. Και των Αρμενίων. Φυσικά και είναι κατακριτέες 100%. Όπως ήταν και η δική μας στην Τριπολιτσά. Τότε δεν έπεφταν βόμβες από phantom κι από stealth για να υπάρχουν παράπλευρες απώλειες αμάχων. Τότε τη γυναίκα με το μωρό στην αγκαλιά και τον ανήμπορο παππού τους έσφαζες στο γόνατο με σπαθί. Καταλαβαίνεις ότι τα λάθη άλλων εις βάρος σου δεν δικαιολογούν τα ίδια λάθη από την πλευρά σου. Απλή λογική. Τέλος πάντων, μάλλον συμφωνούμε τελικά στο ότι ήταν μελανό σημείο στην ιστορία μας, όσο και ταλαιπωρημένοι και καταπιεσμένοι κι αν ήμασταν. Άσε που σε τέτοιες εκκαθαρίσεις δεν ήταν το μόνο κίνητρο η εσωτερική μανία για εκδίκηση, αλλά και η μοιρασιά περιουσιών στα κάθε λογής ασκέρια και στους οπλαρχηγούς...

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Οι Τουρκοι πιν απο την σφαγη της Τριπολιτσας(απο τους Ελληνες) ειχαν σφαξει πριν απο 30 χρονια τους Ελληνες κατοικους της Τριπολιτσας και την εποικισαν τουρκοι,στον πολεμο ολοι γινονται θηρια αλλιως δεν επιβαλλεσαι

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Ρε μεγάλε είπα εγώ κάπου ότι κακώς ξεθηκωθήκαμε και απελευθερωθήκαμε? Άλλοι τα έλεγαν αυτά (βλέπε Πατριαρχείο...) Εγώ για σφαγές αμάχων μίλησα. Διαφωνείς λοιπόν ότι έγιναν σφαγές και μάλιστα εκτεταμένες άμαχου πληθυσμού ή θες να μας πεις ότι καλώς έγιναν?? για να ξέρουμε και τι λέμε και τι διαβάζουμε...

Οι οποίοι άμαχοι τουρκοι με το ζόρι ήρθαν στην τριπολιτσά κ σίγουρα έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ όταν οι τουρκοι στρατιώτες έσφαζαν, βίαζαν κ λεηλατούσαν. Τι κρίμα που τους έσφαξαν τελικά... Καλά έκαναν κ φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη, εγκληματίας πολέμου ήταν. :S :S

tsakatsoukas

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
0
Πάντως οι Αλβανοί κάτοικοι της Τριπολιτσάς έφυγαν για Ήπειρο και ο Κολοκοτρώνης δεν πείραξε κανέναν, όπως είχε υποσχεθεί στον Αχμέτ Μπέη... Αντίθετα Τούρκοι και Εβραίοι, αλλά ακόμα και Έλληνες που ήταν κατά της Επανάστασης, δεν έμεινε κανείς. Μιλάμε για γυναικόπαιδα... Μπορούσαν να είχαν φύγει από την πόλη, το αποτέλεσμα το ίδιο θα ήταν, εφόσον η πόλη απελευθερώθηκε δεν υπήρχε λόγος σφαγής. Τόσο παράλογο είναι αυτό ρε μάγκες??
Υπάρχουν δύο ειδών λογικές λοιπόν. Η μία λέει ότι όταν έχουμε υποστεί κάτι άσχημο, δικαιολογούμαστε να κάνουμε το ίδιο. Η άλλη λέει ότι αν έχουμε υποστεί κάτι άσχημο, οφείλουμε να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, μέχρι να το κατακτήσουμε. Εκεί δικαιωθήκαμε όταν η Τριπολιτσά απελευθερώθηκε, πού ήταν ο λόγος της σφαγής των αμάχων? Γιατί να δώσουμε δικαίωμα να κατηγορηθούμε κι εμείς για κάτι (και δικαίως)? Αλλά ναι, ξέχασα, οι άλλοι που μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα, καλά κάναμε κι εμείς που μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα... Και τα μυαλά στα κάγκελα!

Τέλος πάντων, η δική μου λογική αυτό λέει... Ας πάω τώρα να ρίξω και καναν πούτσο να ξελαμπικάρω, σε λίγο έρχεται κι από δω το γκομενάκι, οπότε αν θέλετε τη συνεχίζουμε μετά την κουβέντα που θα είμαι και ανανεωμένος!  :grin: :grin:

tsakatsoukas

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
0
Οι οποίοι άμαχοι τουρκοι με το ζόρι ήρθαν στην τριπολιτσά κ σίγουρα έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ όταν οι τουρκοι στρατιώτες έσφαζαν, βίαζαν κ λεηλατούσαν. Τι κρίμα που τους έσφαξαν τελικά... Καλά έκαναν κ φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη, εγκληματίας πολέμου ήταν. :S :S

Οι οποίοι άμαχοι Τούρκοι που χειροκροτούσαν τις σφαγές κατά των Ελλήνων από συμπατριώτες τους ζούσαν στην Τριπολιτσά περίπου 400 χρόνια πριν από αυτούς που σφάχτηκαν. Σκέψου το εξής... Ζεις σε κάποιο μέρος που το θεωρείς πατρίδα σου, γιατί περίπου το 1600 οι Έλληνες το κατέκτησαν με σφαγές και βία. Εσύ εκεί γεννήθηκες, εκεί μεγάλωσες και μια μέρα οι κατακτημένοι δικαίως ξεσηκώνονται. Αφού απελευθερώσουν τον τόπο τους, σφάζουν εσένα, τη μάνα σου, την αδερφή σου, τον πατέρα σου και τη γιαγιά σου. Ε καλά κάνανε, αφού το 1600 οι πρόγονοί σου έκαναν τα ίδια σ' αυτούς!!
Πάω να γαμήσω...

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Οι οποίοι άμαχοι Τούρκοι που χειροκροτούσαν τις σφαγές κατά των Ελλήνων από συμπατριώτες τους ζούσαν στην Τριπολιτσά περίπου 400 χρόνια πριν από αυτούς που σφάχτηκαν. Σκέψου το εξής... Ζεις σε κάποιο μέρος που το θεωρείς πατρίδα σου, γιατί περίπου το 1600 οι Έλληνες το κατέκτησαν με σφαγές και βία. Εσύ εκεί γεννήθηκες, εκεί μεγάλωσες και μια μέρα οι κατακτημένοι δικαίως ξεσηκώνονται. Αφού απελευθερώσουν τον τόπο τους, σφάζουν εσένα, τη μάνα σου, την αδερφή σου, τον πατέρα σου και τη γιαγιά σου. Ε καλά κάνανε, αφού το 1600 οι πρόγονοί σου έκαναν τα ίδια σ' αυτούς!!
Πάω να γαμήσω...

Καλά θα έκαναν αφού εγώ ως κατακτητής πήγα κ αποίκησα στον τόπο τους. Και 1000 χρόνια μετά έχουν το δικαίωμα να εξολοθρέυσουν μέχρι κ το τελευταίο νεογέννητο που ανήκει σε άλλη φυλή. Εάν πχ οι Κυπριοι ξεσηκωθούν κ σφάξουν όποιον τούρκο βρίσκουν μπροστά τους θα έχουν άδικο ή με την διπλωματία περιμένεις σοβαρά αποτελέσματα???? Οι πολεμοι δεν θέλουν συνδικαλισμό ούτε κερδίζοντε με πορείες κ αμπελοσοφίες.

tsakatsoukas

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
0
Καλά θα έκαναν αφού εγώ ως κατακτητής πήγα κ αποίκησα στον τόπο τους. Και 1000 χρόνια μετά έχουν το δικαίωμα να εξολοθρέυσουν μέχρι κ το τελευταίο νεογέννητο που ανήκει σε άλλη φυλή. Εάν πχ οι Κυπριοι ξεσηκωθούν κ σφάξουν όποιον τούρκο βρίσκουν μπροστά τους θα έχουν άδικο ή με την διπλωματία περιμένεις σοβαρά αποτελέσματα???? Οι πολεμοι δεν θέλουν συνδικαλισμό ούτε κερδίζοντε με πορείες κ αμπελοσοφίες.

Ρε φίλε βάζελε, διάβασε λίγο τι λέω ρε γαμώτο... Δεν μίλησα για πορείες και αμπελοφιλοσοφίες, είπα ότι οι αδικημένοι οφείλουν να ξεσηκωθούν και να πολεμήσουν. Πώς αλλιώς να το πω δηλαδή?
Από την άλλη λέω ότι αφού κερδίσουν τη μάχη και την απελεθέρωσή τους δεν θα πρέπει να σφάξουν γυναικόπαιδα και να εξολοθρεύουν νεογέννητα όπως λες. Τώρα γιατί έχω την εντύπωση ότι λέω αυτονόητα πράγματα δεν ξέρω. Ίσως είναι αυτονόητα μόνο για μένα τελικά.

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι