Α ρε κατακαημένη Ρούμελη!...
Αντί να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο, κάθε τέτοιο καιρό, όλο για την Eurovision συζητάμε. Και εννοείται πως συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου.
Anyway, απλά θέλω να καταθέσω τις σκέψεις μου:
Μήπως είναι τυχαίο που χώρες με τεράστια rock και pop παράδοση, όπως Βρετανία και Γερμανία, στέλνουν συνέχεια ότι καραγκιόζη υπάρχει που πάντα μα πάντα πιάνει πάτο και ενίοτε απόπατο; Γιατί εμείς στην Ψωροκώσταινα κάθε χρόνο από το 2001 με τους Αντίκ, αν θυμάμαι καλά, συνέχεια ασχολούμαστε με το γελοίο αυτό διαγωνισμό; Χρειάζεται να πούμε πολλά για να δούμε πόσο γελοίος είναι: ο Ρόμποκοπ-Ρακιντζής, τα περσινά τέρατα (ο Θεός να τα κάνει τέρατα! πιο πολύ μοιάζαν με μπούλες όπως λένε στο χωριό μου!), η Σύλβια Νάιτ, οι περσινοί Λιθουανοί καραγκιόζηδες, για να θυμηθώ μόνο λίγες από τις περσινές ξεφτίλες.
Κι εμείς εδώ παραπονούμαστε για την χαμηλή θέση που έφεραν οι απεσταλμένοι μας, για το ποιο τραγούδι είναι πιο "δυνατό" για να φέρει πρωτιά, για το αν αδίκησε συγκεκριμένους τραγουδιστές το τραγούδι που τους δώσαμε, για τις Βαλτικές, Σκανδιναβικές και όποιες άλλες συμμαχίες, για το αν ήταν φέτος φτωχά τα σκηνικά και τόσα-τόσα άλλα.
Κι όλα αυτά με λεφτά του ηλίθιου έλληνα φορολογούμενου.
Γιατί πρέπει να πληρώνουμε στην ΔΕΗ χρήματα που γεμίζουν τις τσέπες του κάθε Σεργουλόπουλου ή Μπακοδήμου; Γιατί πρέπει η δημόσια τηλεόραση να μας βομβαρδίζει με κακογουστιές; Γιατί πρέπει ο Φώτης και η Μαρία να παραπονιούνται που πέρσι οι παρουσιαστές πήραν περισσότερα; Γιατί έπρεπε Καπουτζίδης-Μακρυπούλια να πάρουν τόσα λεφτά πέρσι - δεν τους έφτανε ότι βγάζουν από την σειρά τους; Γιατί να στήνεται ΟΛΟ αυτό το πανηγύρι με το κατά τα άλλα ανύπαρκτο για μισθούς και συντάξεις δημόσιο χρήμα; Γιατί να στήνονται τέτοιοι διαγωνισμοί, όπου στο κάτω κάτω της γραφής, αφού θεωρούμε τόσο σπουδαίο τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αντί να στείλουμε τίποτα της προκοπής, ό,τι πιο γελοίο υπάρχει στέλνουμε;
Αφήνοντας στην άκρη αλλοτινές μας συμμετοχές, προσωπικά κανένα από τα 3 τραγούδια δεν μου άρεσε. Απολύτως κανένα.
Η Τάμτα, γλυκιά κοπελίτσα, καλή φωνή. Θα μπορούσε να έχει κανένα καλύτερο τραγουδάκι, από αυτή την αποχαυνωτική βλακεία, που έλεγε. Για πολλές ενέσεις μιλάμε!
Ο Δάντης τώρα! ʼντε, μεγάλε, σπίτι σου! Τα πήρες πρόπερσι χοντρά για την μαλακεία που έγραψες στην Παπαρίζου και ήθελες κι άλλα φέτος. Έλεος!
(Και για να εξηγούμαστε: γουστάρω τρελά την Παπαρίζου - όχι μόνο ως γυναίκα, αλλά και ως τραγουδίστρια. Υπέροχη φωνή, εξαιρετική on stage. Ίσως η μοναδική στην Ελλάδα που έχει τα προσόντα για διεθνή καριέρα. Τελεία και παύλα. Αλλά το Number One... καλή μαλακία! Εμπνευσμένοι στίχοι από την Ναταλία Γερμανού, και υπέροχη ντιριντάχτα μουσική από τον Χρήστο Δάντη. Ας μην είχε κινητοποιηθεί ολόκληρος ο μηχανισμός του Υπουργείου Εξωτερικών και θα σούλεγα εγώ!)
Και πριν πιάσουμε τον φετινό μας εκπρόσωπο, δυο λογάκια για το τραγούδι της Κύπρου: Πάω με χίλια το δίδυμο Ευρυδίκης - Κοργιαλά. Πολύ συμπαθητικό τραγούδι. Κι ας μην είναι σωστά τα γαλλικά του, τα οποία ομολογουμένως ήταν ωραία ιδέα! Κι ας μην κερδίσει ή και ακόμη ας αποκλειστεί ακόμα κι από τα προκριματικά. Χεστήκαμε για την γνώμη των Γιουροβιζιάδων (sic).
Kαι τώρα στο παληκάρι μας, τον Σαμπρέλα, όπως τον είπανε!
Η επιλογή του ένα πράγμα δείχνει: Πόσο ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ είμαστε!
ʼλλος ένας επίδοξος εθνοσωτήρας, αυτή τη φορά, Κύριος οίδε πώς ξέπεσε στο Ελλαδιστάν, Κυπριολιβανέζος μεγαλωμένος στην Αγγλία αυτός - όχι όμως και γαλουχημένος με την μουσική παράδοση της γηραιάς Αλβιώνος. Εντάξει να βγάλει κανά φράγκο θέλει το παληκαράκι. Επί μισό χρόνο τα media θα ασχολούνται μαζί του, άντε από τρίτο όνομα στη μαρκίζα να προαχθεί σε δεύτερο.
Κι όλη αυτή η φασαρία για ποιό λόγο; Μήπως για να έρθουμε (πάλι) πρώτοι; Μήπως για να έρθει η Eurovision (πάλι) στην Ελλάδα; Μήπως για να ξοδέξουμε (πάλι) τόσα χρήματα σε μια (πάλι) φαντασμαγορική τελετή έναρξης;
ΟΧΙ.
Μακάρι να αποκλειστούμε (όπως παραπάνω εύχεται ο φίλος bene) από τα προκριματικά και να μην ξαναπάμε ποτέ.
Πράγμα πολύ πιθανό φυσικά να αποκλειστούμε από τα προκριματικά με την μαλακία που στέλνουμε.
Πράγμα πολύ απίθανο όμως να μην ξαναπάμε ποτέ, με την μαλακία που μας δέρνει.
ΚΑΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΜΠΡΕΛ!