Νέα

Εταιρίες Start Up και Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 96
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
Αν κάνεις ατομική επιχείρηση είναι σαν να λες: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΓΑΜΗΣΕΤΕ.

Εγώ συμφωνώ με αυτό που πε ο Τζήμερος: Για ένα με δύο χρόνια να μη πληρώνεις ΟΑΕΕ και τέτοιες μπουρδες μεχρι να οθοποποδήσεις.

Ξέρω αρκετούς που έχουν ατομικές επιχειρήσεις χωρίς πρόβλημα. Παλιότερα δούλευα και εγώ σαν ελεύθερος επαγγελματίας και ήμουν μια χαρά (προ κρίσης βέβαια).

Υπάρχουν κάποια χαζά χαράτσια αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά μειωμένα σε νέους επιχειρηματίες. Κάτι θα μπορεί να γίνει ακόμα και σε αυτό το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα με κυβέρνηση Σαμαρά. Με τα ευχολόγια (να μη πληρώνουμε φόρους) δε γίνεται τίποτα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Αν κάνεις ατομική επιχείρηση είναι σαν να λες: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΓΑΜΗΣΕΤΕ.

Εγώ συμφωνώ με αυτό που πε ο Τζήμερος: Για ένα με δύο χρόνια να μη πληρώνεις ΟΑΕΕ και τέτοιες μπουρδες μεχρι να οθοποποδήσεις.

φυσικά και λέει σωστά...

το πρόβλημα είναι ότι μετά αυτός που θα τύχει το ευεργέτημα θα έχει απαιτήσεις να του αναγνωριστούν ως συνταξιμα και θα φωνάζει "σαράντα χρόνια δουλευω και μου δίνουν 600 ευρώ σύνταξη" ενω στην πράξη έχει πληρώσει για 25....

να γίνει με την προυπόθεση ότι είτε δεν θα εξαγοράζονται (δηλαδή τα χρόνια αυτά δεν μπορείς να τα αναγνωρίσεις ως συντάξιμα) ή ότι θα εξαγοράζονται πληρώνοντας τις εισφορές ΕΝΤΟΚΑ και με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ (δανεισμού) για το διάστημα που μεσολαβεί από την ημερομηνία οφειλής μέχρι την ημερομηνία εξαγοράς... δηλαδή έχεις τρία χρόνια με απαλλαγή και θέλεις μετά από τριάντα χρόνια να τα αναγνωρίσεις... πρέπει να πληρώσεις τις ασφαλιστικές εισφορές όπως ίσχυαν τις χρονιές που απαλλάχτηκες, έντοκα με τα επιτόκια που ισχύαν κάθε χρονιά...

αλλιώς δεν είναι δίκαιο για τους άλλους...

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Ξέρω αρκετούς που έχουν ατομικές επιχειρήσεις χωρίς πρόβλημα. Παλιότερα δούλευα και εγώ σαν ελεύθερος επαγγελματίας και ήμουν μια χαρά (προ κρίσης βέβαια).

Υπάρχουν κάποια χαζά χαράτσια αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά μειωμένα σε νέους επιχειρηματίες. Κάτι θα μπορεί να γίνει ακόμα και σε αυτό το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα με κυβέρνηση Σαμαρά. Με τα ευχολόγια (να μη πληρώνουμε φόρους) δε γίνεται τίποτα.

Πχ μια κοπέλα θέλει να φτιάχνει (λέμε τώρα) κεντήματα βαφτιστικά και να τα προωθεί on line. Γιατί ρε πρέπει αυτή να κάνει ιδρύσεις και παραιδρύσεις και γραφειοκρατία και να μη δοκιμάσει στην αρχή δοκιμαστικά χωρίς νομικές - γραφειοκρατικές μαλακίες; Γιατί; Αυτό τι είναι;

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
φυσικά και λέει σωστά...

το πρόβλημα είναι ότι μετά αυτός που θα τύχει το ευεργέτημα θα έχει απαιτήσεις να του αναγνωριστούν ως συνταξιμα και θα φωνάζει "σαράντα χρόνια δουλευω και μου δίνουν 600 ευρώ σύνταξη" ενω στην πράξη έχει πληρώσει για 25....

να γίνει με την προυπόθεση ότι είτε δεν θα εξαγοράζονται (δηλαδή τα χρόνια αυτά δεν μπορείς να τα αναγνωρίσεις ως συντάξιμα) ή ότι θα εξαγοράζονται πληρώνοντας τις εισφορές ΕΝΤΟΚΑ και με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ (δανεισμού) για το διάστημα που μεσολαβεί από την ημερομηνία οφειλής μέχρι την ημερομηνία εξαγοράς... δηλαδή έχεις τρία χρόνια με απαλλαγή και θέλεις μετά από τριάντα χρόνια να τα αναγνωρίσεις... πρέπει να πληρώσεις τις ασφαλιστικές εισφορές όπως ίσχυαν τις χρονιές που απαλλάχτηκες, έντοκα με τα επιτόκια που ισχύαν κάθε χρονιά...

αλλιώς δεν είναι δίκαιο για τους άλλους...
Αδερφέ δεν νομίζω ο Τζήμερος να έιπε να δουλευεις δοκμαστικά την επιχειρηση για 20 χρόνια, λέμε για 2 το πολύ ρε συ. Στα άλλα ναι δίκιο έχεις.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
To thema einai giati den mporei na ginei edv pou mporei na ginei allou ?

koloanthropoi kolonootropies kai arthriosklhrvse pantoy kai se ola - ayth h xvra den exei mellon

γιατί ο έλληνας έχει την αυτοκαταστροφή στο αίμα του... και τα χειρότερα από όλα

(1) δεν παραδέχεται τα λάθη του
(2) αρνείται να μάθει από αυτά...

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6

OPOIOS ELLINAS KANEI EPIXEIRHSH SE AYTH TH BOURDELOXVRA EINAI MEGALOS MALAKAS KAI SUPER-KOROIDO

SKOPIA - BOULGARIA - ALBANIA - TOYRKIA - SERVIA - ROUMANIA , BALKANIA MEN ALLA POLY KALYTERA KAI ME PERISSOTERES ELPIDES

AN EXEIS KOTSIA ELBETIA LUXEMBURG HOLLAND MONAKO   EKEI EXEI XRHMA MELLON ELPIDA KAI DYNATOTHTES

POLLA PARADEIGMATA EPITYXIAS ,,,,,, ME POSOSTO 1 STA 3 ....

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Αδερφέ δεν νομίζω ο Τζήμερος να έιπε να δουλευεις δοκμαστικά την επιχειρηση για 20 χρόνια, λέμε για 2 το πολύ ρε συ. Στα άλλα ναι δίκιο έχεις.

για όσο διάστημα και αν είναι... ένα χρόνο, δύο χρόνια, πέντε χρόνια...

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6

Na paei na xestei  o Tzimeros.

Mia xvra me ta xalia ths Elladas  mono me apolyth eleftheria exei elpida ,,,,

ta ypoloipa paparies gia to kafeneio

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Na paei na xestei  o Tzimeros.

Mia xvra me ta xalia ths Elladas  mono me apolyth eleftheria exei elpida ,,,,

ta ypoloipa paparies gia to kafeneio
Ποια ελευθερία μοναδικέ; των αναρχικών; Δεν διαφωνώ με τη λογική αλλά πες το κσεπτικό σου. Παρεπιτόντως γράφε με ελληνικούς, δεν έχεις πληκτρολόγιο ελληνικο;

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Πχ μια κοπέλα θέλει να φτιάχνει (λέμε τώρα) κεντήματα βαφτιστικά και να τα προωθεί on line. Γιατί ρε πρέπει αυτή να κάνει ιδρύσεις και παραιδρύσεις και γραφειοκρατία και να μη δοκιμάσει στην αρχή δοκιμαστικά χωρίς νομικές - γραφειοκρατικές μαλακίες; Γιατί; Αυτό τι είναι; Γιατί χρειάζομαστε μια ζωή το δυσκίνητο νταβατζη - κράτος

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
Πχ μια κοπέλα θέλει να φτιάχνει (λέμε τώρα) κεντήματα βαφτιστικά και να τα προωθεί on line. Γιατί ρε πρέπει αυτή να κάνει ιδρύσεις και παραιδρύσεις και γραφειοκρατία και να μη δοκιμάσει στην αρχή δοκιμαστικά χωρίς νομικές - γραφειοκρατικές μαλακίες; Γιατί; Αυτό τι είναι;

Αυτή είναι μάλλον μαλακία του κράτους που θεωρεί ότι έτσι θα πιάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες από τα αρχίδια ώστε να κόβουν αποδείξεις. Για αυτό και όλοι οι μεγαλογιατροί στο Κολωνάκι δηλώνουν εισοδήματα κάτω των  10 000 ευρώ - επειδή το κράτος τους έχει πιάσει από τα αρχίδια :jerking: 

Νομίζω ότι σε πιο προηγμένες χώρες (βλέπε USA) δεν ισχύουν τέτοια πράγματα - αν θες να πουλήσεις πρέπει απλώς να δηλώσεις τα εισοδήματα σου μόνος σου στην εφορία. Δε χρειάζεται να ανοίγεις ατομικές επιχειρήσεις, να κάνεις ασφάλειες και τα λοιπά. Αν δε δηλώνεις κάτι βέβαια τότε σε βρίσκουν και σε γαμάνε.

Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ίσχυε και εδώ: Αν η συγκεκριμένη κοπέλα δηλώνει τα εισοδήματα της από την πώληση βαφτιστικών κανονικά και πληρώνει τους ανάλογους φόρους + ΦΠΑ, γιατί να είναι υποχρεωμένη να μπει στη διαδικασία να ανοίξει βιβλία, να μπλέξει με λογιστές κοκ ; Το θέμα της ασφάλισης δυστυχώς είναι διαφορετικό επειδή αν δε πληρώνουν οι νέοι τα ασφαλιστικά ταμεία οι γέροι δε θα παίρνουν σύνταξη οπότε το χαράτσι του ΤΕΒΕ δε μπορεί να το γλυτώσει - ίσως και αυτός να είναι ακόμα ένας λόγος που σε βάζει στη διαδικασία να "ανοίξεις επιχείριση" αντί απλώς να δηλώνεις εισοδήματα.

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
Ποια ελευθερία μοναδικέ; των αναρχικών; Δεν διαφωνώ με τη λογική αλλά πες το κσεπτικό σου. Παρεπιτόντως γράφε με ελληνικούς, δεν έχεις πληκτρολόγιο ελληνικο;

den exo.

Anarxikoi ?  to oplo sou kai skpovoli epi kinoumenoy stoxou

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
Δηλαδή τι; Να ψάχνουμε οπιαδήποτε ευκαιρία; αρπαχτή; τι;

Sxetika me anarxikous .... apla na efarmostei US mentality ,,,, NO TRESSPASING !!

opoios parembainei sthn idiotikh mou perioxh symferontvn - no mercy no forgiveness no nothing ,,,,

opos megalourgise to amerikaniko ethnos me eleftheria epixeirimatikothtos eleyutheria prosvpikhs perioxhs zois kai perousias - afth einai i elpida tou avrio gia to katheti

to pistevete h oxi ekei einai lol to zoumi

shmasia den exoyn merikes antrhopines zoes shmasia exei h dikh mou zoi o ploutos kai ploutiosmos kai h periousia ,,,,

egoistikh kai egokentriki proseggisi tropou zois alla ston kosmo pou zeite einai o monos tropos gia na exete eftyxismeno avrio

exo oi aristeres idees exo o komounismos o islamismos h tromokratia edv kai tvra eleftheria kai plousio mellon

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
κάτι πας να πεις αλλά το πας στο άλλο άκρο...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom