Νέα

Εταιρίες Start Up και Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 96
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Start ups και Ελλάδα. Πιστεύετε ότι συμβάλουν τέτοιες επιχειρηματικές κινήσεις; Γιατί εμένα σαν φούσκα μου φαίνεται η όλη φάση; Μήπως έχουμε πολύ μικρή αγορά για τέτοιες κινήσεις; Βλέπω μόνο με εξωτερικό μπορούν να "παίζουν" τέτοιου είδους δραστηριότητες. Σπάνια εξελίσσονται σε κανονικές μεγάλες εταιρίες εν Ελλάδι... για θέσεις εργασίας δε συζητάμε... μόνο οι δημιουργοί τους απασχολούνται... Θα ήθελα γνώμες και απόψεις.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Start ups και Ελλάδα. Πιστεύετε ότι συμβάλουν τέτοιες επιχειρηματικές κινήσεις; Γιατί εμένα σαν φούσκα μου φαίνεται η όλη φάση; Μήπως έχουμε πολύ μικρή αγορά για τέτοιες κινήσεις; Βλέπω μόνο με εξωτερικό μπορούν να "παίζουν" τέτοιου είδους δραστηριότητες. Σπάνια εξελίσσονται σε κανονικές μεγάλες εταιρίες εν Ελλάδι... για θέσεις εργασίας δε συζητάμε... μόνο οι δημιουργοί τους απασχολούνται... Θα ήθελα γνώμες και απόψεις.
μακρια, φουσκα, ειναι ο νεος τροπος για να κλεβουν εξυπνες και κερδοφορες ιδεες απο τους δημιουργους τους αφου πρωτα τους εχουν φερει σε τελμα με την παντελη ελλειψη κρατικης στηριξης στην καινοτομια και την επιχειρηματικοτητα ! Στο αλλο θρεντ τα γραφω λιγο πιο αναλυτικα  ;)

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Επίσης να συμπληρώσω ότι ελάχιστες εταιρείες από αυτές λύνουν πραγματικές ανάγκες. Περισσότερο δημιουργούν. Και να δημιουργείς ανάγκες δεν είναι ότι καλύτερο ειδικά σε μια χώρα που έχουν αλλάξει άρδην οι καταναλωτικές συνήθειες...Ο καθένας πια μετράει το κάθε ευρώ και όλοι ψάχνονται.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
μακρια, φουσκα, ειναι ο νεος τροπος για να κλεβουν εξυπνες και κερδοφορες ιδεες απο τους δημιουργους τους αφου πρωτα τους εχουν φερει σε τελμα με την παντελη ελλειψη κρατικης στηριξης στην καινοτομια και την επιχειρηματικοτητα ! Στο αλλο θρεντ τα γραφω λιγο πιο αναλυτικα  ;)

Συμφωνώ μαζί σου σε αυτό. Απόλυτα. Νομίζω συμβαίνει και σε παγκόσμιο επίπεδο βέβαια αυτό.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Ο σκοπος του θρεντ ποιος ειναι? να κράξεις τα start up?

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Ο σκοπος του θρεντ ποιος ειναι? να κράξεις τα start up?

Ο σκοπός του θρεντ είναι η ανταλλαγή απόψεων. Η δική μου μπορεί να είναι το κράξιμο. Έχω επιχειρήματα. Ωστόσο επιθυμώ να ακούσω και αντίθετες γνώμες και τοποθετήσεις. Εσένα ο σκοπός της παρατήρησής σου ποιος είναι;

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
Δεν είναι κάτι κακό τα startup. Σε άλλα κράτη γίνεται χαμός. Ούτε φούσκα φυσικά είναι. Απλώς εδώ στην Ελλάδα, όπως όλα νομίζουμε ότι είναι μια πατέντα με την οποία θα βγάλουμε εύκολα, ζεστό χρήμα.

Και φυσικά την πατάμε.

Κατά τη γνώμη μου είναι ένας ευκολότερος τρόπος για να αρχίσουν κάποιοι σχετικοί με την τεχνολογία μια δική τους επιχείριση, με μικρά κεφάλαια (τουλάχιστον στην αρχή).

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Ο σκοπός του θρεντ είναι η ανταλλαγή απόψεων. Η δική μου μπορεί να είναι το κράξιμο. Έχω επιχειρήματα. Ωστόσο επιθυμώ να ακούσω και αντίθετες γνώμες και τοποθετήσεις. Εσένα ο σκοπός της παρατήρησής σου ποιος είναι;

Οτι ολο αυτο που γινεται εδω μεσα ειναι ανουσιο. Γιατι εχεις σκοπο μηπως να ανοιξεις δικη σου εταιρεια και ρωτας?

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Οτι ολο αυτο που γινεται εδω μεσα ειναι ανουσιο. Γιατι εχεις σκοπο μηπως να ανοιξεις δικη σου εταιρεια και ρωτας?

Ναι  μπορεί είτε εγώ είτε άλλος να ανοίξω ή να δουλέψω σε τέτοιο project. Και δεν είμαι εγώ το θέμα εδώ. Δεν εκπροσωπώ ούτε αναφέρομαι στη παρτάκλα μου. Θέτω θέμα προς συζήτηση εξυπνάκια. Ανούσιο είναι το σχολιό σου. Τόσο το πρώτο όσο αυτό. Ο καθένας θέτει ότι θέλει αρκεί να μην προσβάλει κάποιον. Εγώ δε προσβάλω απλώς προβληματίζομαι και το μοιράζομαι με συνφορουμίτες. Αν δε σ αρέσει με πετιέσαι σαν τη @@@@ χωρίς λόγο,μπορείς κάλλιστα να επιχειρηματολογήσεις όμορφα και ωραία όπως κάνουν και οι άλλοι.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Δεν είναι κάτι κακό τα startup. Σε άλλα κράτη γίνεται χαμός. Ούτε φούσκα φυσικά είναι. Απλώς εδώ στην Ελλάδα, όπως όλα νομίζουμε ότι είναι μια πατέντα με την οποία θα βγάλουμε εύκολα, ζεστό χρήμα.

Και φυσικά την πατάμε.

Κατά τη γνώμη μου είναι ένας ευκολότερος τρόπος για να αρχίσουν κάποιοι σχετικοί με την τεχνολογία μια δική τους επιχείριση, με μικρά κεφάλαια (τουλάχιστον στην αρχή).

Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο βιώσιμες είναι οι επιχειρήσεις σταρτ απ που ανοίγουν τώρα και κατά πόσο καλύπτουν υπάρχουσες ανάγκες.

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
Prepei nasai poly  MALAKAS gia na proxvrhseis me start-up sto Ellada ,,,  to Yunanistan prosferetai mono gia dhmosioypallilki ...  ola ta alla  kindynos - thanatos ...

Edv anti na efarmosoun  to <Laiisez passer - laissez fiare > se gamane se nomous diataxeis adeiodotisi forologia treli.......  doooooooosee......

Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο βιώσιμες είναι οι επιχειρήσεις σταρτ απ που ανοίγουν τώρα και κατά πόσο καλύπτουν υπάρχουσες ανάγκες.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
1) Προφανώς τα Ελληνικά σταρταπς δεν στοχεύουν στην εσωτερική αγορά. Φυσικά το ξέρουν και τα ίδια και για αυτό είτε αρχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες έξω όπως το Taxibeat, μετακομίζουν όπως το gipht.me ή στοχεύουν στην παγκόσμια αγορά και κάνουν εξαγωγές όπως η Raycap (αν και αυτή δεν μπορείς να την πεις κλασσικό σταρταπ). Όλες ψάχνουν να βρουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό και αν τους παίρνει πάνε ακόμη και Nasdaq όπως η Velti (ώρα της καλή).

2) Υπάρχουν και διαθέσιμα κρατικά κονδύλια. Υπάρχει το ΤΑΝΕΟ, παλιά υπήρχαν τα ΠΑΒΕΤ, υπάρχουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Τράπεζες έχουν τα δικά τους venture funds αν και είναι πολύ δειλά στις επενδύσεις τους.
Αλλά η όλη ιδέα των σταρταπ στηρίζεται στο ότι δεν στοχεύουν στην κρατική χρηματοδότηση. Ιδιωτικά κεφάλαια επενδύονται. Αν επιτύχουν τα πολλαπλασιάζουν, αν αποτύχουν πάνε στο επόμενο σταρταπ.

3) Φυσικά η απασχόληση είναι μικρή.
Περιμένει κανένας να ιδρθυεί στην Ελλάδα εργοστάσιο ή εταιρία που να απασχολεί 1.000 άτομα;
Ιδρύονται σήμερα πολλές τέτοιες εταιρίες στον κόσμο;

4) Τελικά τι σε κόφτει;
Σου ζήτησε κανένας να βάλεις λεφτά σε σταρταπ. Ε, μην βάλεις.
Άσε άλλους να βάλουν λεφτά που θέλουν να πάρουν το ρίσκο για να τα χάσουν. Λεφτά του Δημοσίου πάντως δεν χάνονται.

5) Τα περισσότερα σταρτάπ αποτυγχάνουν, μερικά εξαγοράζονται και πολύ λίγα παραμένουν αυτόνομα και κερδίζουν δισεκατομμύρια.
Στην Silicon Valley λέει ότι τα 9 από τα 10 σταρτάπ αποτυγχάνουν.
Ε, και;

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
η velti ξεκίνησε έτσι;

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Prepei nasai poly  MALAKAS gia na proxvrhseis me start-up sto Ellada ,,,  to Yunanistan prosferetai mono gia dhmosioypallilki ...  ola ta alla  kindynos - thanatos ...

Edv anti na efarmosoun  to <Laiisez passer - laissez fiare > se gamane se nomous diataxeis adeiodotisi forologia treli.......  doooooooosee......

Δυστυχώς ως ένα βαθμό η προσεγγισή σου είναι σωστή!

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
3) Φυσικά η απασχόληση είναι μικρή.
Περιμένει κανένας να ιδρθυεί στην Ελλάδα εργοστάσιο ή εταιρία που να απασχολεί 1.000 άτομα;
Ιδρύονται σήμερα πολλές τέτοιες εταιρίες στον κόσμο;

4) Τελικά τι σε κόφτει;
Σου ζήτησε κανένας να βάλεις λεφτά σε σταρταπ. Ε, μην βάλεις.
Άσε άλλους να βάλουν λεφτά που θέλουν να πάρουν το ρίσκο για να τα χάσουν. Λεφτά του Δημοσίου πάντως δεν χάνονται.

5) Τα περισσότερα σταρτάπ αποτυγχάνουν, μερικά εξαγοράζονται και πολύ λίγα παραμένουν αυτόνομα και κερδίζουν δισεκατομμύρια.
Στην Silicon Valley λέει ότι τα 9 από τα 10 σταρτάπ αποτυγχάνουν.
Ε, και;

Άλλος εξυπνάκιας "Τελικά τι σε κόφτει;" - Αυτό ήθελες να πεις Βολταίρο εξυπνάκια; Τι με κόφτει; Νομίζεις το βλέπω παρτακίστικα αδερφέ όπως εσύ; Θέτω ένα θέμα προς συζήτηση και προβληματισμό. Ας έμενες σε αυτά τα επιχειρήματα και παρατηρήσεις που κάνεις απαριθμημένα και ας άφηνες τις εξυπνάδες.

Τώρα όσο αφορά τις θέσεις εργασίας, ναι, με ενδιαφέρει κάθε νέα επιχείρηση να δημιουργεί και θέσεις εργασίας, πέρα από το να πουλά image και "καινοτομιλίκι".Μόνο έτσι θα αποτιναχτεί η δημοσιουπαλληλική νοοτροπία. Δηλαδή με αυτή τη λογική όποιος άνθρωπος θα γεννά νέους ανθρώπους κάνοντας οικογένεια  θα θεωρείται εγκληματίας; Δηλαδή που θα ζήσουν αυτοί οι νέοι άνθρωποι; Σε μια αγορά που λόγω τεχνολογίας δεν παράγει θέσεις εργασίας και η μόνη λύση είναι η μετανάστευση κάπου εκτός Ελλάδος;

Ο κάθε Βολταίρος που μπαίνει και σχολιάζει παιδιάστικα και "καγκουρίστικα" να καταλάβει ότι ο προβληματισμός που θέτω είναι συγκεκριμένος. Δεν αναφέρομαι σε μένα. Αν είχα εγώ θέμα, θα το έθετα απλά: "Παιδιά να βάλω λεφτά σε start up?" - Απλώς θέτω θέμα προς προβληματισμό. ΓΚΕ - ΓΚΕ?

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Ελπίζω να ξέρεις τι είναι το κουλουρι.

Φυσικά είναι γνωστό το κουλούρι. Μπορεί η είδηση να είναι fake αλλά βλέποντας "υπερβολικά" το θέμα κάπως έτσι είναι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom